HARI INI DALAM SEJARAH PUTRAJAYA....Ceramah Husam Disambut Luar Biasa

on Apr 24, 2013
Buat julung kalinya Ceramah Umum yang di anjurkan oleh Pas Putrajaya di Presint 9, mendapat sambutan yang sangat menggalakkan, kenderaan di parkir hampir 1KM panjang di sekitar Presint 9 menunjukkan warga Putrajaya am-nya sudah tidak gentar lagi untuk menunjukkan sokongan mereka terhdap calon Pas, Dato Paduka Hj Husam Bin Musa.

Antara Isu yang di ketengahkan adalah untuk membela nasib Penjawat Awam yang berpendapatan rendah, tentang isu perumahan, Kemudahan Parkir, dan juga masalah-masalah lain yang melibatkan warga guru.

Penjawat Awam sudah tidak perlu gentar lagi untuk menunjukkan sokongan dan memberi undi kepada Pakatan Rakyat kerana telah di wujudkan satu Biro Aduan  yang berfungsi untuk sesiapa sahaja tampil membuat aduan jika diugut atau mempunyai masalah dan isu yang boleh diketengahkan. Biro Aduan ini juga disediakan khidmat guaman jika ada antara penjawat awam yang diugut sekiranya mereka menyokong Pakatan Rakyat. Negara Demokrasi. Rata-rata penjawat Awam yang hadir menyatakan mereka bersedia untuk berkhidmat untuk Kerajaan Baru.

Apabila ditanya mereka tentang ancaman, mereka hanya menjawab, Kami penjawat awam, berkhidmat untuk negara, bukan berkhidmat untuk Barisan Nasional, Kerajaan boleh bertukar, TETAPI negara kita tetap  satu, Malaysia.~!


Dalam ribuan yang hadir, ternyata ramai juga penjawat Awam yang sudah berani tampil menunjukkan sokongan secara terbuka, dan ada juga yang mendengar dari jauh, di bawah-bawah pokok sekitar padang Presint 9. Lori LED yang pertama di Malaysia menambahkan lagi keberkesanan penyampaian maklumat dan Fakta selain manifesto dari Calon .

Penceramah

1) Tan Sri Muhammad Mohd Taib
(Mantan MB Selangor)

2) Dr. Zaiyadi Hj Awang Noh
(Mantan ketua pemuda UMNO Kelantan)

3) Dato Paduka Hj Husam Musa
(Calon P-125 Putrajaya)

 Barisan Penceramah

Bakal Ahli Parlimen Putrajaya menyampaikan ceramah


Kehadiran anak muda yang kini bangkit menyokong perjuangan Islam tanpa perlu mengharapkan ganjaran.

Suasana dari pandangan belakang, 100 Meter dari pentas ceramah, di kiri dan kanan masih ramai lagi yang khusyuk mendengar fakta & hujah dari penceramah.


Kami berhujah guna FAKTA bukan  hentam dan FITNAH semata-mata, budaya LUCAH danSAMSENG bukan budaya kita, Kami ingin UBAH kerana kami sayang MALAYSIA.Menyedari Ceramah Umum yang buat julung kalinya di anjurkan oleh Pas Putrajaya di Presint 9, mendapat sambutan yang sangat menggalakkan, beberapa orang samseng UMNO melakukan provokasi terhadap Dato Husam Musa untuk menghalang beliau ketapak ceramah itu.

Ceramah yang buat julung kalinya diadakan itu telah mendapat sambutan yang luar biasa dengan menyaksikan kenderaan di parkir hampir 1KM panjang di sekitar Presint 9..

Dan ini menunjukkan warga Putrajaya am-nya sudah tidak gentar lagi untuk menunjukkan sokongan mereka terhdap calon Pas, Dato Paduka Hj Husam Bin Musa.

Antara Isu yang di ketengahkan adalah untuk membela nasib Penjawat Awam yang berpendapatan rendah, tentang isu perumahan, Kemudahan Parkir, dan juga masalah-masalah lain yang melibatkan warga guru.

Penjawat Awam sudah tidak perlu gentar lagi untuk menunjukkan sokongan dan memberi undi kepada Pakatan Rakyat kerana telah di wujudkan satu Biro Aduan yang berfungsi untuk sesiapa sahaja tampil membuat aduan jika diugut atau mempunyai masalah dan isu yang boleh diketengahkan.

Biro Aduan ini juga disediakan khidmat guaman jika ada antara penjawat awam yang diugut sekiranya mereka menyokong Pakatan Rakyat.

Rata-rata penjawat Awam yang hadir menyatakan mereka bersedia untuk berkhidmat untuk Kerajaan Baru.

Apabila ditanya mereka tentang ancaman, mereka hanya menjawab, Kami penjawat awam, berkhidmat untuk negara, bukan berkhidmat untuk Barisan Nasional, Kerajaan boleh bertukar, TETAPI negara kita tetap satu, Malaysia.

Bagaimanapun dalam perjalanan Husam untuk ke tapak ceramah itu dari setelah menjamah jamuan Nasi Arab dan kambing bakar di Surau Abd Rahman Auf Presint 11, Putrajaya yang disediakan ahli qaryah surau sebelum ceramah tersebut sekumpulan samseng UMNO cuba menghalang perjalanan Husam.

Video ini menunjukkan sikap orang muda BN di hadapan Surau Abd Rahman Auf Presint 11, Putrajaya.. SAKSIKAN!!

Photobucket

0 comments:

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List