SHAMSUL ISKANDAR ATAU KETUA PEMUDA PAS PERAK YANG "KURANG CERDIK"?

on May 27, 2013Ini pandangan aku. Bukan nak tambah keruh keadaan ... Shamsul seharus nya lebih baik dan kuat bekerja dari Ali Rustam yang beliau tewaskan.....Jangan hanya pandai bercakap. Ingat pengundi kawasan anda yg berjumlah 99,581...! TURUN PADANG SHAMSUL JGN BYK BERCAKAP. ALI RUSTAM YG DAH KALAH PUN MASIH TURUN PADANG...!

Aku tak Nampak apa yang salahnya Shamsul katakan. Dia hanya mempersoal mengapa PAS meletakkan calon di kerusi yang telah dipersetujui bersama dalam pakatan. Kalau Shamsul buat silap pun mungkin sebab teguran secara terbuka. Bukan isu teguran yang kita personal, tapi pokoknya adalah isi cerita. 

Tapi kenapa pula ustaz Zawawi menjawab macam ni pulak..
Kenyataan Balas Dewan Pemuda PAS Negeri Perak terhadap kenyataan Ketua A.M.K

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera

1- Saya merujuk kepada ucapan Ketua A.M.K Sdr Shamsul Iskandar Md Akin di Kongres Nasional Keadilan seperti yang disiarkan oleh The Malaysian Insider bertarikh 24 Mei 2013. Berikut adalah kenyataan balas Dewan Pemuda PAS Negeri Perak.

2- Apa ingin saya tegaskan, PAS ialah sebuah gerakan Islam yang tidak akan mengkhianati janji kerana itu adalah akhlak Islam. Sekalipun berlaku salah faham, maka sewajarnya guna saluran yang baik dalam menegur demi menjaga keharmonian dan tidak memberi ruang pada pihak lawan.

3 - PRU -12 adalah sejarah hitam bagi Perak apabila ada di kalangan YB P.K.R sendiri telah lompat parti. Ianya merupakan pengajaran untuk PR di Perak secara umum dan PAS di Perak secara khusus untuk lebih berhati hati dan berwaspada dalam soal pemilihan calon.

4 - PAS bergerak di atas dasar kepentingan Islam tanpa mengkhianati prinsip dan perjuangannya maka tindakan yang dilakukan adalah diteliti dan dikaji. Tindakan oleh AMK ini mencerminkan nilai pemikiran politik AMK masih tidak matang dan mudah untuk pihak lawan memperkotak katikkannya.

6 - Seandainya DAP boleh menghormati segala permuafakatan dalam PR maka selayaknya PKR juga mencontohi nilai budaya politik mereka agar tidak tersasar daripada landasan matlamat sebenar.

7- Apabila Ketua AMK berani memburukkan dan menuding jari kepada Presiden PAS tanpa penjelasan secara rundingan bersama maka ia boleh diertikan sebagai tuduhan melulu. Sikap dan tindakan ini amat sukar diterima oleh para ahli PAS.

Salam persaudaraan dari saya
YB. Ustaz Mohd Zawawi Abu Hassan
ADUN Gunong Semanggol
Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Perak

kita lihat apa sebenarnya yang diperkatakan oleh Shamsul..

Ketua Angkatan Muda PKR, Shamsul Iskandar Mohd Akin hari ini menyuarakan kekecewaannya terhadap PAS yang mengeluarkan watikah pelantikan calonnya bertanding kawasan yang ditandingi PKR pada pilihan raya umum 5 Mei lalu.

Shamsul menegaskan sayap parti itu tidak mahu tindakan itu kembali berulang di mana terdapat persetujuan untuk ditandingi rakan sekutu parti lain.

Beliau yang juga ahli parlimen Bukit Katil turut mengecam tindakan mengecam calon parti gabungan tanpa mengemukakan bukti kukuh.

Shamsul yang juga seorang peguam berkata pertikaian seperti itu sepatutnya diselesaikan secara dalaman parti dan bukan menerusi media.

Pemimpin muda PKR itu berkata demikian ketika menyampaikan ucapan dasarnya dalam Kongres AMK petang ini.

Kalau korang perhati betul-betul. aku rasa ustaz Zawawi tak langsung menjawab solan yang dibangkitakan. So apa citer ni ustaz?

Aku bukan penyokong tegar PKR, PAS ataupun DAP. Aku cuma mahu yang terbaik untuk rakyat! SHAMSUL ISKANDAR TAK TAHU HORMATI KAWAN .. PENDAPAT KALIAN MACAM MANA?


Assalamualaikum,,...

Ketika kita mahu melupakan apa yang telah dibuat oleh Azmin dan Zuraida, tiba tiba Ketua AMK yang juga MP bukit ketil, Shamsul Iskandar Akin secara terbuka menyalahkan THHG, Persiden PAS atas isu pertindihan kerusi yang menyebabkan partinya PKR gagal meraih kerusi terbanyak di Selangor.

Orang Teganu kata mulut lembik sehingga tergamak beliau mengutuk TGHH tanpa ada sedikitpun rasa hormat.

Shamsul sepatutnya malu dengan pemuda PAS, yang ketua DPPM samada yang sekarang atau yang dulu, tidak pernah menyalahkan pemimpin utama PKR dalam apa jua isu yang terjadi.

Shamsul yang pernah bertanding di Dungun pada PRU 12 dan bersama UAI ketika berkempen seharusnya sudah belajar bagaimana layanan ahli PAS terhadapnya dan sudah pasti akan merasa malu untuk menyalahkan TGHH sedemikian rupa, apa kena Shamsul Iskandar sebenarnya?

Pada ketika seluruh jentera PR bersama NGO sedang tumpukan penuh perhatian untuk menekan SPR dan BN, kata kata Shamsul Iskandar adalah tidak diperlukan, lebih baik Shamsul memberi tumpuan kepada blackout 505 demi kepentingan bersama.

Kenapalah sebenarnya tujuan Shamsul, nak kata beliau menjadi proxy kepada Azmin, Azmin sendiri sudah mengaku kesilapannya dalam isu pertindihan kerusi di Selangor sehingga PKR dikatakan hilang dua kerusi, malah pengakuan Azmin boleh dikatakan menyebabkan Shamsul terpaksa menjilat ludahnya kembali.

Shamsul harus segera meminta maaf............ ~ TKO


Photobucket

0 comments:

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List