PAS SILA AMBIL PERHATIAN......JANGAN PANDANG REMEH.......???

on Nov 6, 2010

Tak sedap bunyi nya kan ?……..jangan tanya pada pimpinan Pas kawasan Kuala Krai, tentu nya mereka akan kata beres, tak ada apa2 yang perlu di risau kan, ini kerana mereka ada kepentingan2 tertentu.
2 Dun yang aku maksud kan ialah Dun Manik Urai dan Dabong, yang lebih berpotensi untuk kalah ada lah Manik Urai, berbekal kan undi majoriti 63 undi di tambah dengan kawalan2 melampau terhadap Adun sekarang, seperti ada gap antara orang2 tertentu untuk mendekati Adun, kemungkinan kawalan ini bagi mengurangkan populariti Adun itu sendiri, samaada Adun itu sedar atau tidak hanya dia sendiri yang tahu.

Seolah2 ada satu komplot untuk menjatuh kan Adun sekarang dengan cara sedar atau pun tidak, ramai pimpinan peringkat cawangan rimas dengan individu2 yang menjadi PAGAR kepada Adun itu.
Pagar2 ini pada sestengah orang merupakan liablity kepada Adun dan Pas Manik Urai sendiri, antara pagar2 ada yang bercita2 untuk menjadi Calon pada PRU13 nanti, aku harap ini hanya andaian sesetengah orang Pas saja, ia nya juga di harap tidak menjadi kenyataan.

Pagar2 ini di katakan sedang membina rangkaian dan group sehingga ke peringkat Pas kawasan, di kata kan mendapat restu di pihak Pas kawasan.
Aku, aku tidak rapat dengan mana2 pimpinan, tapi aku PASANG telinga dan banyak perkara telah masuk dalam telinga aku.
Ada antara Pagar2 ini tidak jujur, ada yang melahap dan control perojek2, saham2 ladang rakyat di bagi kan kepada kroni2 dan ahli keluarga.

Dabong Ok setakat ni, saja jah aku nak gertak, aku harap ada penafian apa yang aku katakan, cuma nya ingin kepastian samada benar atau tidak sosek yang aku dengar.

Sekali lagi aku tegas kan, aku malas nak layan2 dengan individu2 ini secara direct, HAGAH dan hidung tinggi, lebih baik aku tak payah rapat, jangan ingat aku ada hutang dengan Parti Pas, kalau Pas ada hutang dengan aku, itu ya………….aku besar taik kuku pun tiada kepentingan dalam Pas, aku cuma mahu melihat Pas menerajui bumi Malaysia dan mendapat keredaan Allah jah, itu saja, kerana aku sedar siapa aku, oleh kerana Pas bukan Parti mak bapak diorang aku terpaksa ambil peduli.


1 comments:

Keyman said...
Assalamualaikum sheih Tok Gawa... Yb Uji tu aku rasa orangnya bagus...banyak kali juga aku jumpa dia masa aku dok moh tok tua aku...Mungkin silap dia sebab terhutang budi kot.. Aku rasa bukan saja DUN Manik Urai dan Dabong dalam bahaya....Mengkebang dan Guchil pun sama.....Orang kampung aku kat Kg Slow Bedal dlm DUN Mengkebang ramai tak tahu sapo Tok wakil dia. Masa aku dok kat kampong tak pernah sekalipun jumpa dengan Tok wakil masuk kampong.....Turun2 lah retek ko kampong ambo ni...musim2 banjir ni tengoklah rakyat kampong...Mak ayah aku pindah 2-3 kali setahun...tak pernah lagi tok wakil jengoknya......Jangan dok harap ko tok ngulu joh....


0 comments:

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List