APA KAH INI AKAN BERLAKU...? MAHATHIR MULA BUAT HAL

on May 8, 2013
Mahathir mula buat tekanan pada Najib!! Ini berikutan prestasi buruk dalam PRU 13 yang lepas malah lebih teruk lagi bila prestasi Najib lagi teruk dari Pak Lah!  Nah, kini masanya telah tiba untuk ajib terima asakan demi asakan, tekanan demi tekanan. 

Muhyiddin dikatakan akan beroleh keuntungan politik sekiranya keadaan seperti ini berterusan. Jika desakan Pak Lah turun dilaungkan oleh Muhyiddin yang menjadi proksi Najib ketika itu, maka, kali ini agaknya siapakan akan menjadi 'juara' berselindung sebalik Muhyiddin Yassin? 

Kita tunggu dan lihat sahaja. Tetapi bagi pendapat penulis, bukan mudah bagi Najib untuk turun takhta kali ini. Beliau baru saja mendapat mandat sendiri setelah empat tahun lepas menumpang mandat Pak Lah saja. 

Diramalkan atas kedegilan Najib ini, UMNO akan bergolak dan berpecah menjadi dua kumpulan selepas Perhimpunan Agong UMNO tahun ini. Lebih-lebih lagi Perhimpunan akan datang melibatkan Pertandingan merebut semua jawatan dalam UMNO. Semoga 2018 menjadi benar-benar  tuah buat Pakatan Rakyat.Photobucket

0 comments:

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List