Datuk Johari Bin Abdul Ghani: “Umno tidak perlu sokongan orang Cina dan India......”

on May 8, 2013

Parti Perkauman Umno yang melaungkan 1Malaysia pernah menyatakan mereka tidak memerlukan undi dari orang Cina dan orang India dalam pilihanraya 2013 dan akan datang.

Kata Ketua UMNO Bhagian Titiitwangsa, Datuk Johari Bin Abdul Ghani: “Umno tidak perlu sokongan orang Cina dan India......”

Dan kini apabila kaum Cina dan Inda benar-benar tidak menyokong BN, mengapa pemimpin-pemimpin UMNO merapu dan meroyan? engapa akhbar-akhbar seperti Utusan dan Kosmo tiba-tiba jadi berang tak tentu pasal? Bukankah orang-orang kamu juga dahulu yang angkuh dan sombong menyatakan kamu-kamu tidak lafi memerlukan sokongan kaum bukan-Melayu?

Bukan kamu juga yang selama ini memainkan isu perkauman sempit dengan menyokong sepenuhnya perjuangan PERKASA yang dengan sebabnya kaum bukan-Melayu menjadi begitu skeptikal dengan kaum Melayu dan kini kamu terjerit-jerit dan terpekik terlolong macam orang kena sawan memaki hamun mereka lantaran tidak lagi bersama kamu? Sedangkan kamu telah memaki hamun mereka sejak sebelum pilihanraya bermula lagi?

Malah di sepanjang kempen PRU13, UMNO menimbulkan sentiment anti-Cina terutama DAP dengan begitu hebat di selruh negara. Maka itu tidakkah sewajarnya kaum Cina menolak kamu yang tidak pernah tahu hidup di dalam keadaan harmoni?

Kamu dapat apa yang kamu inginkan!Photobucket

0 comments:

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List