BUKAN YANG KALAH AJE TAK PUAS HATI, TAPI YANG MENANG PUN MEROYAN TAHAP ORANG GILA SAWAN BEB... KAH KAH KAH !

on May 8, 2013

Kebiasaan nya dipihak yang KALAH selalu akan MENUNJUKAN serta MELUAHKAN perasaan TIDAK PUAS HATI dan KECEWA terhadap KEKALAHAN tersebut... lebih-lebih lagi bila KEKALAHAN tersebut disebabkan oleh FAKTOR PENIPUAN serta KEBODOHAN DI PIHAK SENDIRI... umpama nya bila ADA BUKTI yang menunjukan PENGADIL sesuatu PERTANDINGAN BERAT SEBELAH atau TAK ADIL dan LEBIH TERUK lagi PENGADIL pulak TOLONG MENIPU bagi pihak LAWAN... manakala KEBODOHAN pulak bila MEMBERI LAWAN MENANG PERCUMA dengan BERTANDING SESAMA SENDIRI... seperti yang dalam Pakatan Rakyat (PR) jadi WAJAR lah kalau pihak yang KALAH di PERTANDINGAN tersebut TAK PUAS HATI serta MENUNJUKAN SIKAP TIDAK PUAS HATI dia orang... kah kah kah !.

Tapi yang PELIK BIN AJAIB nya bila ada pihak yang MENANG serta MENGAKU MENANG tapi MEROYAN seperti yang ORANG KALAH... sehinggakan sampai ke peringkat MENYALAHKAN ORANG lain seolah-olah ianya satu KESALAHAN... wal hal TIADA KESALAHAN yang dilakukan oleh pihak tersebut atau ianya MENEPATI serta MENGIKUTI LUNAS-LUNAS UNDANG-UNDANG yang TERMAKTUD DIDALAM PERLEMBAGAAN... nak kata pihak ini TAK TAHU yang dia orang MENANG tak mungkin kerana dia orang sendiri pun sudah mengatakan yang dia orang MENANG... bukti nya ULUL AMRI UMNO Datuk Seri Haji Najib pun sudah MENGANGKAT SUMPAH sebagai Perdana Menteri (PM) tak sampai 24 jam selepas Keputusan Pilihan Raya Umum (PRU13) diumumkan... kah kah kah !.

Kalau dari SIKAP yag ditunjukan oleh dia orang seolah-olah ianya bukan jenis GILA BIASA tapi sudah sampai boleh dikatakan GILA TAHAP TERTINGGI... ialah kalau dah ianya DITIMBULKAN seperti ISU PERKAUMAN dari Pemimpin Umno sampaikan ke Penchacai Upahan dan ada sampai sanggup BERMANDI DARAH... salah ke kalau gua kata dia orang ni GILA TAHAP TERTINGGI beb... sedangkan HAK MEMILIH adalah HAK yang DIBENARKAN oleh UNDANG-UNDANG... bukan semesti ORANG CINA kena MEMILIH atau MEMANGKAH BN sahaja... dan Pemimipin BN terutama nya ISI PERUT UMNO tidak boleh MEMAKSA SESUKA HATI MAK BAPAK ISI PERUT UMNO untuk MEMILIH BN... kerana Negara Malaysia BUKAN nya HARTA KEPUNYAAN MAK BAPAK ISI PERUT UMNO tapi HARTA  KEPUNYAAN RAKYAT Malaysia keseluruhan nya... kah kah kah !.

Untuk itu sebelum ISI PERUT UMNO nak mengatakan yang pihak PR tidak dapat menerima KEKALAHAN baik aje lu orang CERMIN DULU MUKA lu orang yang TAK MALU.... sedangkan lu orang yang MENANG pun masih TAK PUAS HATI seperti ORANG GILA TAHAP TERTINGGI... yang mana ALASAN PERKAUMAN cuba DIBANGKITKAN walaupun MENANG... jadi TAK SALAH kalau di pihak PR TAK PUAS HATI dengan KEKALAHAN yang dikatakan ADA BUKTI bahawa Suruhanjaya Penipu Rakyat (SPR).... atau lu orang ISI PERUT UMNO tak YAKIN dengan KEMENANGAN yang DIKECAPI kerana KEMENANGAN tersebut telah DIBANTU oleh PENIPUAN SPR beb... gua sekadar BERTANYA aje beb sebab gua rasa dalam DUNIA NI hanya lu orang aje TAK PUAS HATI TAHAP GILA BABI apabila MENANG... kah kah kah !.


hemmmmm..... jenis manusia macam ini beb selalunya kalau makan bukan setakat kenyang tapi sampai termuntah-muntah... dan kalau kumpul kekayaan biar boleh bawak masuk sampai lubang kubur... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan heeeee... A B U.

edit dari http://inderasipejuang.blogspot.com

Photobucket

0 comments:

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List