LIHAT APA BLOGGER UMNO KATA PADA NAJIB DAN ROSMAH......???

on Oct 22, 2010

"Kalau ada yang kata Rosmah tak bersalah, mereka adalah ANJING politik!" - Blogger Umno


بسم الله الرحمن الرحيمOleh: Pria Malaya


1. Sebelum korang teruskan pembacaan, penulis cadangkan korang baca dahulu artikel terbaru Ketua Pemuda PAS di blognya bertajuk "Memo Taubat Buat Rosmah", mengulas isu yang sedang hot ketika ini....suatu artikel yang penulis kira tepat, jelas dan 'sempurna' bagi menggambarkan hakikat yang berlaku..

2. Sebagai makluman, esok (jumaat 22/10/10) juga dijadualkan akan berlangsungnya demontrasi secara aman di seluruh masjid utama negeri-negeri..memetik kenyataan Ust. Nasrudin Hassan dlm portal berita Malaysiakini:

"Saya akan mengetuai bantahan terhadap Rosmah di Masjid Sultan Ahmad Shah di Kuantan manakala di Masjid kampung Baru (di KualaLumpur) akan diketuai oleh Kamaruzaman Mohamad (exco pemuda PAS)..Bantahan akan diadakan selepas solat Jumaat. Kami jangkakan tidak kurang seribu orang akan sertainya" - Nasrudin Hassan

3. Satu page bantahan di facebook turut diaktifkan bagi pengguna facebook..walaupun baru dilancarkan (tidak sampai 2 hari), sudah hampir 13,000 facebooker telah menyertai page ini bagi menunjukkan sokongan mereka membantah FFI yang terang2 menghina Islam, serta mendesak Penaung Utama FFI, Rosmah Mansor memohon maaf kepada seluruh umat Islam..

Korang boleh sertainya pada link "Rosmah Mansur, sila minta maaf pada umat islam"

4. Kembali kepada tajuk utama..berikut penulis lampirkan suara-suara blogger tegar Umno yang tegas mengkritik Rosmah Mansor dalam isu ini, serta menghentam rakan-rakan mereka dalam Umno yang masih buta hati menyokong dan mempertahankan Rosmah Mansor...

Penulis ucapkan syabas kepada blogger2 ini...penulis kagum dengan mereka!..

Tidak seperti kebanyakkan penyokong Umno yang penulis temui di dalam facebook dan forum politik, mereka masih setia menyokong Rosmah Mansor dengan memberikan pelbagai alasan membela Rosmah, dan dalam masa yang sama mengkritik pembangkang kononnya tiada isu, dan suka menyebarkan fitnah..

Kepada penyokong/blogger umno ini, yang masih ligat mempertahankan Rosmah Mansor dan Najib, korang fikir-fikirkan nasihat 'keras' dari rakan kamu sendiri..jangan kerana sokongan kalian, masa depan Islam di Malaysia menjadi tidak keruan...fikir2kan..wallahua'lam..

BLOGGER UMNO 1

Rosmah perlu bertanggungjawab!

Kalau ada yang mengatakan Rosmah tak bersalah, rasanya mereka adalah Anjing Politik ataupun Khinzir Kuasa dan Wang sahaja. Ingat, yang kita bicarakan adalah kesucian Agama Allah dan juga nama Rasul Junjungan. Ianya bukan agama bapak kita yang boleh kita buat sesuka hati dan bukannya nama haiwan peliharaan yang boleh dipanggil sesuka hati.

Penyelesaiannya amat mudah. Rosmah perlu bertanggungjawab dan meminta maaf. Kenapa Tun Hasmah tak pernah "buat palat" walaupun suaminya menjadi PM selama 22 tahun? Sebab Tun Hasmah tahu sempadan menjadi SEKADAR ISTERI yang tidak dipilih melalui proses demokrasi pun. Dah kebetulan sahaja menjadi bini PM.

Selagi tiada tindakan dari DS Rosmah, selagi itulah tiada rasa hormat langsung aku pada dia. Blogger pro-UMNO YANG MERASAKAN MEREKA ISLAM wajar respon kepada kekurang-ajaran ini. Jika tidak, kamu hanya layak menjadi Anjing dihalaman rumah ahli politik ataupun menjadi khinzir belaan peminat makanan eksotik. Noktah! - harimau -menaip.blogspot.com

BLOGGER UMNO 2

Demi Allah! Saya Tidak Dapat Menerima Semua Ini!


Pertamanya saya mengucapkan terima kasih (semoga Allah membalas jasa baik seorang pembaca blog saya - Jibam) atas maklumat dan informasi yang saya SEMEMANG TIDAK TAHU (bukan buat-buat tidak tahu) berkenaan satu program atau majlis yang dipanggil sebagai Islamic Fashion Festival (Baca di sini).

Majlis ini melibatkan Perdana Menteri dan isterinya. Untuk seketika dengan nama Allah, saya mengurut dada dan mengucap panjang apabila saya melihat gambar di majlis tersebut - apakah yang saya lihat ini betul atau pun imaginasi semata-mata. Agak lama saya cuba "menyiasat" cerita ini - dan akhirnya iman saya mendahului segala-galanya.

Kebenaran dan hak perlu ditegakkan walaupun kita mungkin dibenci oleh semua orang. Sesungguh saya bertanggungjawab -atas nama seorang muslim menegur pemimpin negara atas kesalahan yang jelas dan bertentangan dengan agama. Tiada kompromi dalam hal ini. Saya tanpa berselindung dengan tegas sesunguhnya pengajuran Islamic Fashion Festival yang turut dihadiri oleh PM dan isterinya adalah jelas HARAM dan bertentangan dengan Islam. Ia merupakan sejelek-jelek majlis dan merupakan fitnah ke atas agama Muhammad.

Ini semua bukan pakaian yang dianjur oleh sunnah dan agama kita - ini semua merupakan permainan dan fitnah terhadap Islam, melalui nama "Fashion Islam" - Islam mewajibkan wanita muslimah menutup aurat bukan atas nama fashion - tetapi atas dasar takwa! Kod etika pemakaian busana Islam untuk wanita muslimah sudah jelas tertera di dalam al-Quran - tiada percanggahan dalam hal ini. Mana-mana pihak yang terlibat dalam majlis tersebut, sama ada secara langsung atau pun tidak langsung - tetap berdosa!

Saya menasihat diri saya dan semua pemimpin UMNO agar menjauhi majlis-majlis thoghut seperti ini. Ia sangat jelas berdosa besar dan seolah-olah kita mengakui, inilah pakaian dan busana yang menggambarkan kehendak Islam. Mohon maaf jika kata-kata saya agar kasar - tetapi ulama muda UMNO perlu ke hadapan dalam soal ini - ingat pesan nabi, "Jihad yang utama adalah jihad menegakkan kebenaran di hadapan penguasa yang zalim" (HR Iman Ahmad). Zalim dalam isu ini adalah merujuk kepada perbuatan pemimpin kita sendiri yang seakan-akan bersekongkol dengan musuh Islam yang sememangnya mahu menghancurkan agama mulia ini dalam pelbagai cara dan kaedah.

Dengan nama Allah Yang Maha Besar - sebagai ahli UMNO saya menentang sekeras-kerasnya penganjuran dan keterlibatan pemimpin-pemimpin UMNO dalam majlis seperti ini. Ini merupakan kejijikan yang nyata. Allah tidak akan membantu kita, sekiranya amalan seperti ini diteruskan dan menjadi darah daging kita semua.

Saya juga merayu (mungkin Mufti Perak, tidak menyedari hal ini) agar TS Harussani bersuara dalam masalah yang sangat besar ini - sesungguhnya ia sangat jelas mengaibkan dan menghina pakaian muslimah yang sudah termaktub di dalam al-Quran dan as-Sunnah. Semoga Allah menyedarkan kita dan mengampunkan dosa-dosa kita. Nasihat saya ikhlas dan tidak ada kena mengena dengan mana-mana pihak. Atas nama Islam - yang hak perlu ditegakkan, walaupun rasanya sangat pahit. Wallahualam. - azlishukri.blogspot.com

BLOGGER UMNO 3

AWATLAH PERDANA MENTERI MALAYSIA TERLALU SAYANGKAN ISTERINYA?

Terus-terang saya katakan, saya tidak berminat dengan sebarang perkara membabitkan fesyen, terutama yang berkaitan dengan fesyen Islam. Jadi, saya tidaklah ambil perkara sangat dengan pertunjukan fesyen yang konon-kononnya Islamik yang diadakan di Monaco. Sehinggalah saya membaca BLOG IBNU HASYIM, dan seterusnya membuat layaran ke beberapa buah blog, terutama daripada sahabat-sahabat yang pro-Pakatan Rakyat, barulah saya dapat gambaran yang sebenar.

Seperkara yang tersinggah dalam fikiran saya ialah, SIAPAKAH PENASIHAT AGAMA BAGI pasangan suami isteri 'FIRST MAN AND FIRST LADY' Malaysia ini? Siapa pula yang memberikan nasihat tentang PERLUNYA PERDANA MENTERI DAN ISTERI KESAYANGANNYA terlibat dalam Islamic Fashion yang sebenarnya tidak mempunyai sebarang ciri-ciri Islam pun, melainkan untuk merendahkan martabat Islam, penganutnya dan paling penting sekali, menghina Rasulullah s.a.w dengan cara yang paling halus.

Malah lebih memeranjatkan saya, apabila mendapat tahu Mohd Najib Abdul Razak telah menyampaikan sejumlah derma kepada penganjur MAJLIS berkenaan. Malah Mohd Najib Abdul Razak dan Rosman Mansur juga telah merasmikan majlis tersebut.

Antara laki bini ini, siapakah sebenarnya yang tersangat ingin menaungi majlis seperti itu? Apa untungnya majlis fesyen Islamik mengikut acuan pondan-pondan, gay-gay, lesbian-lesbian yang menjadi pereka fesyen yang mengejek-ngejek umat Islam itu kepada Malaysia? Adakah Malaysia sebenarnya, mengikut pemikiran laki bini ini berkeinginan untuk menjadi HUB-FASHION pula selepas ANWAR IBRAHIM cuba menjadikan Malaysia sebagai hub-gay, manakala PAS berkeinginan untuk menjadikan Malaysia sebagai hub-khawarij dan bughah?

Secara terus-terang, saya (CUCU TOK WAN) MENENTANG SEKERAS-KERASNYA tindakan Perdana Menteri Malaysia yang sangat menyayangi isterinya melebihi perhatian terhadap rakyat yang diketuainya. Seharusnya Perdana Menteri Malaysia perlu lebih berhati-hati dalam acara seperti ini, apatah lagi Perdana Menteri adalah cerminan serta imej negara ini.

Kalau sudah terlalu sayang dengan isteri, eloknya PERDANA MENTERI MALAYSIA letak sahaja jawatannya untuk digantikan oleh orang lain yang lebih mengutamakan rakyat dan negara berbanding isteri, anak-anak, keluarga dan kaum kerabat!!!! -theflyingkick.blogspot.com

0 comments:

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List