Tun Mahathir Mohamad akan malu besar

on May 3, 2013
Ada orang cakap Tun Mahathir Mohamad akan dapat malu besar jika Ibrahim Ali yang bertanding atas tiket bebas lambang bungaraya di Parlimen Pasir Mas.

Tengok pada sambutan rakyat Pasir Mas dalam satu majlis ceramah Tun Mahathir macam ada kebenaran yang Bekas perdana yang paling lama memerintah itu akan dapat malu.

Cakap cakap orang lagi, jika kemaluan kita besar tak mengapa kerana orang tak nampak kelih (tengok) tetapi kalau Ibrahim Ali kalah teruk semua orang dapat tahu.
Semua orang tahu yang Tun Mahathir Mohamad dah tak laku. Apatah lagi tolong jual produk yang hina dalam arena politik tanah air.

Pasti akan malu besar. Lebih lebih lagi Ibrahim Ali hilang wang pertaruhan RM10,000.00. Lagi malu jika Tok Num yang bertanding atas tiket bebas di parlimen Kuala Terengganu dapat undi satu ribu lebih.
Hendak letak dekat mana muka Tun Mahathir Mohamad kali ini.Mungkin demam dan tak keluar rumah beberapa minggu kerana malu yang amat sangat.

Mengapa tidak? Tok Num yang berusia 94 tahun dapat sokongan pengundi Bandaraya yang boleh dikatakan hampir semua pengundi terdiri daripada orang orang celik politik.

Ada pula yang kata, orang yang muka tak malu memang tidak akan rasa malu hatta apa yang berlaku itu sangat memalukan. Malah mereka rasa bangga dan megah termasuk sombong hebat.

Betul juga kata kata itu, Bayangkan orang tak tahu malu dengan Allah, mana mungkin boleh rasa malu dengan manusia.

Tun Mahatir Mohammad bukan sahaja tak malu kepada Allah, malahan dia pernah mempersenda sendakan Nabi Muhammad SAW suatu ketika dahulu.
Kalau Nabi Muhammad tergamak dia mempersenda sendakan mana mungkin dia boleh malu dengan rakyat satu Malaysia ini.


Photobucket

0 comments:

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List