Chegubard pantas bertindak

on Oct 28, 2010Sharpshooter minta maaf banyak2 sebab tidak dapat update dengan cepat, lap top buat hal pula, sharpshooter baru sampai rumah seawal 5 pagi tadi. Roadshow bersama chegubard dari Perak , ke Selangor ke Kelantan dan malam terakhir ke Negeri Sembilan.


Chegubard bersama YB Chang Lih Kang, YB Yunus, YB Ong Chin Wen, Azrizal Tahir, Zulkifli Ibrahim, Edy dan Sandrea Ng Shy Ching terbang ke Batu Sapi selepas penamaan calon di Galas.Cuma nak cerita pengalaman mencemaskan berlaku di depan mata berhampiran 3 km ke Genting Sempah sewaktu dalam perjalanan ke Kelantan. Tiba-tiba kereta jenis MPV SsangYong terbabas, berpusing atas jalan dan akhirnya terbalik 4 roda ke atas di tepi parit.Sharpshooter bersama Chegubard dan Aidil Johor terus bergegas untuk selamatkan mangsa. Chegubard pantas bertindak dibantu pemandu lori yang turut berhenti. Arahan pertama Chegubard agar hentikan segera enjin kereta.Kami melihat tangan pemandu tersebut tersepit dan tidak boleh dikeluarkan. Pada mulanya hanya kami bertiga termasuk 2 pemandu lori cuba tolak kereta tersebut untuk keluarkan tangan pemandu tetapi tidak berjaya.

Orang makin ramai berhenti tetapi ramai yang melihat saja. Chegubard pantas memberi arahan supaya bersama menolak kereta beramai-ramai dan akhirnya tangan pemandu tersebut berjaya dikeluarkan. Alhamdulillah.
Orang ramai membantu membalut tangan pemandu tersebut yang berdarah.

Pakcik ini kelihatan tenang, kami tak pasti punca keretanya boleh berpusing sebab bukan laju sangat. Jalan memang agak licin sebab baru lepas hujan.Kemudian kami membantu keluarkan isteri pemandu tersebut. Mujurlah kedua-dua mangsa tersebut tidak panik atau menjerit semasa mereka masih berada di dalam kereta sebelum dikeluarkan. Kemudian makcik tersebut berkata kepada sharpshooter.." Nak..cuba Nak cari beg kain makcik berwarna hitam..."

Beg berjaya dikeluarkan, setelah memastikan tiada lagi barang-barang berharga dalam kereta, maka mereka berdua dihantar oleh pemandu berbangsa Cina dengan kereta BMW ke hospital berdekatan. Pemandu Cina kereta tersebut meninggalkan isteri dan anaknya di tempat kejadian. Inilah satu sikap terpuji saling bantu membantu tidak mengira apa bangsa sekali pun.Tindakan dan arahan pantas Chegubard wajar diberi pujian dan ikutan. Masalahnya bila berlaku kemalangan ramai yang hanya jadi penonton tidak tahu nak buat apa. Alhamdulillah mujurlah mereka terpelanting ke belakang, kalau tidak pasti lebih parah sebab kereta remuk di bahagian hadapan.

0 comments:

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List