Apa Dah Jadi Di Melaka Ni........???

on Nov 10, 2010

Bangunan Majlis Agama Islam Melaka dijual ke Taukeh Cina?

Menggemparkan dan menyedihkan. Laporan Ketua Audit Negara tahun 2009 untuk Melaka mendedahkan tanah dan bangunan Majlis Agama Islam Melaka (MAIM) telah terjual ke BC Lim Enterprise.

Siapa BC Lim ini? Taukeh Cina ke ? Cina DAP ke ? Juga tanah MAIM telah dijual ke Universiti Terbuka Malaysia. Paling pelik sebuah rumah jenis kekal telah dibina atas Tanah BaitulMal tanpa kebenaran MAIM.Apa nak jadi Melaka ni ? Negeri Maju tapi tanah dan bangunan MAIM dah terjual, dijual, diceroboh ? Apa tunggu lagi , buatlah laporan polis dan SPRM.

Sila baca laporan penuh di laman web Ketua Audit Negara di http://www.audit.gov.my/

MENANG SORAK ! KAMPUNG TERGADAI !

MELAKA MAJU ! MELAKA MAJU ! MELAKA MAJU !

Kalaulah isu ini terjadi di Pulau Pinang atau di negeri2 Pakatan Rakyat, rasa-rasa apa reaksi penganut ajaran Umno?...

Sudah pasti segala maki hamun, sumpah seranah, perkauman, dan fitnah dijaja di dalam blog-blog mereka, ditujukan kepada DAP dan PR..isu ini kemudiannya dipanjangkan oleh akhbar Utusan Malaysia dan TV3 (sekadar contoh) bagi membodohkan segala penyokong2nya..

Namun kali ini, isu yg timbul ini tidak berlaku di negeri PR, tetapi di negeri Ali Rustam...kita tunggu reaksi mereka..apakah DAP juga akan dipersalahkan kali ini?....Sumber Dari :- http://loveperak.blogspot.com

0 comments:

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List