UMNO SEDANG TENAT. SEMUA ISU JADI MODAL POLITIK.

on Aug 30, 2010

Umno Sedang Tenat,semua isu dijadikan modal politik


Begitu le kalau dah terdesak.....Ngan MCA dah Gaduh, MIC pun 2 X 5. Gerakan hancus. Apa lagi nak di harapkan....Kat Sabah pun sama tengah kecamok, Sarawak big bro tengah main tarik tali.......

Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Mohamad Sabu menyifatkan Umno dan Barisan Nasional (BN) sudah berada dalam keadaan nazak dan tenat  apabila semua isu dijadikan modal politik mereka.Beliau berkata demikian semasa menyampaikan ceramah di padang awam, Taman Pauh Indah, Permatang Pauh, baru baru ini
Menurut beliau, fitrah itu berlaku adalah kerana BN terlalu marah kepada Pakatan Rakyat (PR) terutamanya di Pulau Pinang apabila pentadbiran kerajaan negeri berjaya membela nasib rakyat yang tidak mendapat pembelaan yang sewajarnya.


"PAS sekarang sedang menuju perubahan. Kajian terbaru yang dilakukan juga sudah menunjukkan ada perkembangan yang menggalakkan.
"Dalam kawasan bandar dan separuh bandar sekarang sokongan kepada PR sudah berjaya mencapai 57 peratus. Ini adalah satu jumlah yang menggalakkan menjelang pilihan raya umum yang akan datang," katanya lagi.
Katanya, dengan sokongan yang semakin terserlah menyokong PR maka BN dalam situasi yang terdesak akan melakukan apa saja bagi menimbulkan isu supaya sokongan yang hilang dapat diraih kembali.
“Sokongan yang ditunjukkan oleh rakyat ini menjadikan BN fobia dan trauma kerana takut akan kehilangan kuasa tidak lama lagi,” ujarnya.

Oleh kerana itu bagi menjamin kuasa mereka tidak hilang, ujarnya maka tindakan menimbulkan provokasi dan isu dengan menggunakan sentimen kaum adalah modal politik murahan yang diamalkan oleh BN kini.
Di Pulau Pinang, katanya isu khutbah Jumaat adalah satu soal yang kecil, namun begitu BN melihat isu itu boleh mengembalikan sokongan kepada mereka.
"Ekoran dari itu maka BN menjadikan isu khutbah ini bagi mendapat sokongan masyarakat Melayu. Begitu juga dalam isu-isu lain yang remeh-temah telah menjadi isu besar bagi Umno dan BN yang semakin hilang kepercayaan masyarakat Melayu khususnya dan rakyat negara ini amnya," tambahnya lagi.

MKini

1 comments:

Anonymous said...

[url=http://www.pi7.ru/zdorove/1608-devochka-velikan-intriguet-ekspertov.html ]дружба с подругой [/url]
Реально ли выиграть в лотерею? Правда ли, что астролог может рассчитать благоприятный день покупки выигрышного билета?
Кто нибудь выигрывал настоящие суммы?

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List