Tiga negara yang hanya dipisahkan dengan sungai

on Jun 7, 2011
Kopi Buat Wanita Sulit Hamil....

on
Minum kopi membuat wanita lebih sulit hamil, sebuah penelitian menyebutkannya.Ini kerana Kafein, yang terkandung dalam kopi merosak transportasi telur dari ovarium ke rahim, kata para ilmuwan dari Amerika. Penelitian yang melibatkan 9.000 wanita ini menemukan bahawa minum lebih dari empat cawan kopi sehari memotong kemungkinan hamil hingga seperempat kali.

 Penyelidikan terbaru yang dilakukan menunjukkan bahawa kafein menghambat hubungan saluran tuba yang diperlukankan untuk membawa telur ke rahim.
 Kafein mengaktifkan sel-sel alat pam jantung khusus di dinding tabung. Sel-sel gelombang koordinasi kontraksi tabung yang bergerak membawa telur menuju rahim.

Ketua kajian Sean Ward, dari University of Nevada di Reno, AS, mengatakan penemuan ini memberikan penjelasan menarik tentang mengapa wanita dengan meminum kafein tinggi seringkali memakan waktu lebih lama untuk hamil daripada wanita yang tidak meminum kafein.Perkampungan Unik Di Iran Berusia 700 Tahun

on
HANDAL....

on

Hebat...cara unik angkat batu bata
Hebat betul cara dia mengangkat batu bata..
kuat betul leher dan kepala orang ini...
cuba lihat videonya..
KENAPA HANDPHONE JADI MACAM NI.....

on

Jangan simpan handphone di kocek belakang kalau tak nak jadi macam ni


menangis tak berlagu..kalau jadi macam ni


Mati Hidup Kembali..... Setelah 40 Hari Meninggal

onKEDIRI, KOMPAS.com — Mat Ikhsan (76), yang dianggap sudah meninggal dunia, tiba-tiba muncul kembali pada Rabu (20/4/2011) pagi.

Kejadian tersebut membuat penduduk di sekitar tempatnya tinggal, heboh. Padahal, sebelumnya, pada 26 March lalu, keluarga beserta tetangga telah menguburkan jenazahnya di pemakaman umum Wonosari desa setempat.

Mat Ikhsan sebelumnya ditemukan gantung diri. Ketika ini, keluarga tengah mempersiapkan tahlilan dalam rangka menyambut 40 hari pemergiannya. Namun, ternyata datuk dengan lima anak tersebut pulang ke rumah.

Sukemi, sepupu Mat Ikhsan, menuturkan, kepulangan kerabatnya tersebut bermula dari kedatangan Kliwon, teman Mat Ihsan, ke rumah dan mengabarkan jika baru saja bertemu dengan Mat Ikhsan.

Sukemi yang awalnya sempat tidak percaya tetapi Kliwon meyakinkan dengan berbagai cara. “Dia sampai mempertaruhkan motosikalnya jika salah,” ujar Sukemi yang ditemui di rumah Mat Ikhsan.

Kliwon bertemu dengan Mat Ikhsan ketika sama-sama melintas di Jalan Yos Sudarso wilayah Pocanan, Kecamatan Kota. Kliwon yang tahu bahawa rakan kerja semasa mudanya itu telah meninggal sempat tidak percaya ketika melihat Ikhsan.

Akhirnya, Kliwon memutuskan balik arah dan menemui temannya yang sedang jalan kaki itu. “Sama Kliwon diajak ke warung dan tidak boleh ke mana-mana, lalu di tinggal ke sini,” kata Sukemi.

Keluarga yang datang ke warung di Pocanan juga yakin bahwa itu Mat Ikhsan. Akhirnya Mat Ikhsan dibawa pulang ke rumah. Para tetangga yang mengetahui cerita itu berduyun-duyun datang untuk melihatnya.

Mukini (51), anak Mat Ihksan yang pulang lebih awal dari tempatnya bekerja kerana mendapat khabar ini, langsung menangis serta memeluk dan menciumi tubuh bapak yang selama ini sudah dianggap meninggal. “Bapak…,” ujarnya sambil menangis.Sementara Mat Ikhsan mengatakan, selama ini dirinya sengaja pergi dari rumah kerana merasa tidak kuat dengan beban hidup yang ia hadapi. “Saya bingung, anak-anak saya sakit,” ujarnya dengan suara sedih.

Lalu, siapa orang yang dikubur 40 hari lalu?


sumber :-  http://www.borakkosong.com/
RUNTUH LAGI......MITC.....

on

Runtuh Lagi.. Kali ini dinding Melaka International Trade Centre pula...

Berita tentang pertambahan statistik bangunan runtuh di Malaysia ini tidak disiarkan oleh Media tunggangan UMNO/BN harap maklum!!


Malaysia diberitakan akan meneruskan pembinaan lojikuasa Nuklear yang kononnya bagi menampung keperluan bekalan tenaga Elektrik..Kononnya teknologi yang digunapakai untuk pembinaan loji itu adalah terkini dan paling selamat di dunia.. err.. dunia mana entahlah..


Apabila tindakan itu dipertikaikan oleh kebanyakkan pemimpin Pakatan Rakyat. Kerajaan mengatakan mereka mereka menolak kemajuan..

Sebenarnya bukan teknologi pembinaan yang dipertikaikan tapi hasil pembinaan itu yang dipertikaikan, ianya dipertikaikan setelah terbukti bila Sekolah yang dibina.. sekolah itu runtuh.. jambatan dibina.. jambatan juga runtuh.. Parlimen dibaikpulih.. syilingnya juga runtuh.. dan Stadium yang kelihatan gah dimata juga runtuh bumbungnya..

Kenapa runtuh?? Kerana 30% dari nilai projek perlu dikembalikan kepada yang memberi projek..

Dan ini pula yang terbaru.. tidak dilaporkan sama sekali oleh media tunggangan UMNO baik Utusan mahupun TV3.. Tragedi yang meningkatkan lagi statistic bangunan runtuh di Malaysia..

Dinding Dewan Pameran bangunan Melaka International Trade Centre (MITC) pula dilaporkan runtuh.. bagaimanapun tiada kemalangan jiwa dilaporkan.

Kejadian dipercayai berlaku akibat dari ribut yang melanda di awal pagi.. berita sepenuhnya korang bacalah delink yang aku letakkan dibawah..

Dapat terlihat jelas dari dinding luar berupa 
kehancuran serius World Trade Center, ada lubang besar.

Ini sisi dinding langit-langit runtuh jatuh semut Pameran Perdagangan Antarabangsa gerhanaMelaka 6 News) Melaka International Trade Centre Exhibition Hall, satu sisi dinding, di bawah badai awal pagi ini di runtuh, tapi untungnya tidak menimbulkan korban. 
Seandainya tidak ditangani dengan keluhan berulang
 Jika runtuhnya dinding terjadi selama tempoh pameran, konsekuensi boleh menjadi bencana.
 Pameran berlangsung dari awal bulan ini 2, Furniture, pada akhirnya tadi malam. Luaran dinding dan tiang masalah serius retak dan anai-anai aduan berulang, tetapi tidak ada pihak berkuasa yang relevan.
 Exhibition Hall untuk perniagaan untuk membersihkan pagi ini, mereka mendapati bahawa dinding berhampiran bumbung sunroof dibuka, dan ada retak di atap, bocor Hall, sehingga siap untuk memindahkan perabot hari ini adalah kerosakan hujan, sehingga sebahagian daripada perniagaan yang menyertai menderita.
Qiu Peidong: Apakah sebagai berbahaya
Profesional kumpulan tinjauan yang berpusat

Love Paradise Wilayah Parti Tindakan, menyeru kerajaan negara negara perundangan Qiu Peidong membentuk pasukan profesional untuk menyiasat apakah Melaka International Trade Centre untuk menjadi berbahaya.
 Dia mengatakan bahawa selama penyelidikan dan pembaikan, Melaka International Trade Centre harus ditutup sementara untuk menjamin keselamatan, mencegah orang daripada kemalangan.
 Beliau menerima aduan daripada peniaga, dan Jin-Chung, Pembantu pemeriksaan adegan, jadi mata keluar.
 Ia menyatakan penyesalan yang mendalam, enam bulan yang lalu beliau menerima aduan, panggilan Jabatan Pekerjaan Umum telah mengenalpasti pusat secepat mungkin keselamatan seluruh bangunan, sehingga orang melawat Centre adalah sangat meyakinkan, tampak bahawa kerajaan tidak memperhatikan soalan, tidak pernah melihat sebarang tindakan.
 Dia menunjukkan bahawa anda sebagai negara maju Melaka, dan menghabiskan puluhan juta ringgit pembinaan dari Hall megah. Saat ini, bangunan perumahan bocor segala macam masalah, berpotensi kerosakan serius pada citra negara, negara harus disemak.
Abdul Carlin: Penyelidikan akar penyebab
Sebuah pekerjaan umum negara dan kemudahan awam Carlin Services Committee Xinadua bahawa kerajaan akan menghantar, menyemak Melaka International Trade Centre Exhibition Hall, di mana dinding runtuh.
 Dia mengatakan dalam sebuah wawancara telefon bahawa dia tidak menerima notis, tetapi ia akan menghantar untuk melihat, dan untuk menyiasat punca keruntuhan.
 Dia mengatakan yang retak dan anai-anai jika masalah, maka harus mula bekerja penyelenggaraan.
Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List