UMNO Menjualkan Bangsa dan Agamanya, Bukan Saya.

on Apr 12, 2012

UMNO hanya kekal dengan menterbiahkan syariat semata-mata. Mereka hanya menumpukan kepada hukum hakam agama sahaja. Tetapi hukum hakam itu sendiri diubahnya. Islam menegah umat melakukan rasuah. 
Islam menganggap perasuah itu serupa orang yang memakan daging saudaranya sendiri. Tetapi rasuah itulah yang dilakukannya dan ia merupakan pertentangan yang ‘head-on’ terhadap agama Islam yang dilaungkannya. Selepas makan rasuah mereka bercakap tentang melayu masuk DAP itu sebagai penjual agamanya.


Photobucket

Perletakan Jawatan Syed Zainal Tidak Benar - Proton

on

PROTON tidak tahu menahu sumber spekulasi ini. Dato 'Sri Haji Syed Zainal masih memegang jawatan sebagai Pengarah Urusan Kumpulan PROTON, dan perkhidmatan beliau masih diperlukan dalam syarikat.altPhotobucket

Aaron Aziz Sudah Dapat PR Di Malaysia...?

on

Populariti sudah berada kemas dalam genggaman diri pemilik nama sebenar Aaron Mustapha Aziz. Namun sosok kacak berusia 36 tahun itu mengakui ada lagi satu impiannya yang belum tercapai, malah dia melabelkan impiannya yang satu itu sebagai suatu deklarasi andai ia sukses dicapai.

"Meraih status penduduk tetap di Malaysia merupakan deklarasi yang paling berharga buat saya berbanding sebarang pengiktirafan," akui Aaron kepada Kosmo! ketika ditemui pada majlis Anugerah Bintang Popular 2011 di Genting Highlands, Pahang.Photobucket

ADA BUKTI NAJIB & ALTANTUNYA BERGAMBAR...?

on

Untuk pertama kalinya sejak perbicaraan kes pembunuhan penterjemah Mongolia Altantuya Shaariibuu pada 2007, bapa wanita tersebut, Setev Shaariibuu mendakwa pernah melihat gambar Altantuya diambil bersama Datuk Seri Najib Razak.  


Dalam sidang media bersama NGO hak asasi manusia Suaram semalam, Setev mendakwa, Altantuya ada menunjukkan gambar yang diambil bersama dua lelaki.


Setev mendakwa, dua lelaki berkenaan kemudian disedarinya sebagai Najib dan Abdul Razak Baginda.


Photobucket

Tanah Kerajaan Yang ADUN Besut ‘Baham’ Bernilai RM1.5 juta

on

Beliau berkata tanah di kawasan tersebut adalah bernilai RM100, 000 bagi setiap lot.


“Tanah di sini (Dendong) beri kepada orang kampung (1 lot) satu ekar dibahagikan kepada enam (bahagian), yang bahagian depan menghadap ke laut, dia (YB Umno) ‘baham’ ked ia dua setengah ekar seorang,


“Abdullah Md Zin Lot No. PT 6964, Nawi (Lot No.) 6904 Yang berhormat demo sini, lepas tu Mohd Pehemi (ADUN) Kampung Raja baham dua setengh ekar, yang hujung sekali yang comel (baik) sikit (Lot. No.) PT 6902 Dato’ Idirs Jusoh ‘baham’ jugok,


“bererti dia boleh 15 lot (setiap seorang) satu lot tanah di situ (bernilai) RM100,000, (oleh itu) nilai tanah ini (yang diperolehi oleh ADUN Umno itu) bernilai RM 1.5 juta!,”jelasnya

Photobucket

JENAMA HAMIDAH...?

onSebuah beg kitar semula yang terpampang gambar Hamidah Osman dan berisi dengan tepung, gula, biskut serta teh kini diedarkan ke seluruh kawasan Dun Sg Rapat. Gambar di atas diperolehi daripada penduduk sebuah kampung yang menerima barangan tersebut.

Kepada penduduk yang juga pengundi, apabila barangan sebegini diberikan, ingat pesanan ini,  “Kalau mereka beri duit kita ambil, kalau beri gula kita kacau dan kalau mereka beri kain kita pakai. Tetapi kena ingat apabila hari mengundi nanti hendaklah pilih calon PAS, kalau di tempat PAS tidak bertanding pilih KeADILan, dan kalau tiada calon KeADILan kena undi calon DAP,” kata Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Dalam pada itu, ada pula yang bertanya, daripada peruntukan mana pula Hamidah memberi kali ini?


harakahdaily

Photobucket

Hanya 1 meter ombak landa Pantai Aceh

on

Ketakutan kepada bencana tsunami besar-besaran berkurangan dari pemikiran rakyat Aceh, Indonesia apabila hanya ombak 1 meter menerpa pantai kawasan itu.


Photobucket

Bukan sederhana tapi melampau

on

Tetapi Cerita orang Pekan pada saya di Pekan jalan yang dibina lebih mahal daripada itu. Itu jalan. Tapi turap tar satu kilometer RM9 juta. Kalau begitu mana dia konsep sederhana yang ditonjolkan oleh Najib. Adilkah itu.


Prime Minister Najib Razak standing in front of a Malaysian flag
Photobucket

Tengku Razaleigh Minta Nizar Siap Sedia Bentuk Kerajaan Perak!

on
Bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin hari ini berkata, pihaknya telah disarankan olehTengku Razaleigh Hamzah untuk bersiap sedia untuk kembali mengambil alih Perak memandangkan Umno di negeri itu berkemungkinan tewas ketika pilihan raya umum akan datang.

Adun Pasir Panjang itu menjelaskan, dalam pertemuan dengan Pengerusi Angkatan Amanah Merdeka (Amanah) itu di Hotel Syuen di Ipoh pada 1 April lalu, veteran Umno itu menasihatkan Pakatan Rakyat (PR) Perak supaya bersedia untuk perubahan kuasa di negeri tersebut.

“Terdapat khabar angin Umno Barisan Nasional (BN) mungkin hanya mampu mengekalkan tiga negeri sahaja dalam pilihan raya kali ini,” katanya merujuk kepada Tengku Razaleigh Hamzah.

“Ku Li pernah memberitahu saya untuk bersiap sedia menghadapi kemungkinan berlakunya peralihan kuasa di Perak dalam perjumpaan kami pada 1 April di Ipoh.”

Jelas Nizar, situasi itu dibuktikan dengan kekerapan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak ke Perak berbanding negeri-negeri lain.

Menurutnya, masyarakat di kawasan pedalaman sudah menolak Umno BN kerana mereka melihat Umno BN sudah tidak lagi mampu membawa suara mereka berhubung skandal Pusat Fidlot Nasional dan juga isu pembelian cincin isteri perdana menteri Datin Seri Rosmah Mansor.

“Masyarakat di kawasan pedalaman sudah menolak Umno. Mereka terkesan dengan isu penternakan lembu Pusat Fidlot Nasional (NFC), dan juga cincin (Datin Seri) Rosmah Mansor,” katanya ketika memberikan ucapan sewaktu pidato bertajuk “Pendidikan Percuma: Apakan Sekadar Mimpi” anjuran Malaysia Bangkit di sini.

“Kita dapat lihat perdana menteri lebih kerap berjunjung ke Perak berbanding negeri lain.”

Jelas pemimpin PAS ini, kedua-dua isu tersebut bakal mengalih undi masyarakat pedalaman dan PR berkemungkinan besar bakal mengambil alih Perak.

“Kita akan terus gunakan isu-isu tersebut sebagai kempen pilihan raya. Rakyat peka dengan isu-isu seperti ini.

“Mungkin kita akan buat dua poster berkenaan isu-isu itu dan edarkan di Perak sebagai salah satu strategi kempen kami,” katanya lagi.


Photobucket

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List