Tsu Koon perlu dipecat jika BN mahu rampas Pulau Pinang - Tee Beng

on Sep 14, 2011


Tan Tee Beng berkata Presiden Gerakan, Tan Sri Dr. Koh Tsu Koon perlu dipecat daripada memegang sebarang jawatan sama ada dalam parti atau Kabinet jika Barisan Nasional (BN) mahu merampas semula Pulau Pinang pada pilihan raya umum akan datang.

Sebagai mengenang jasa atau mengenang budi yang telah ditaburkan beliau buat PKR Permatang Pauh semasa PKR P044 yang lalu.. aku tak mahu hentam dia lebih-lebih…

Tan Tee Beng berkata demikian mungkin kerana beliau tidak tahu bahawa UMNO Pulau Pinang sebagaimana yang telah dilaporkan oleh Kwong Wah Jit Poh telah melutut dan merayu kepada Koh Tsu Koon..

Demi kuasa, UMNO Pulau Pinang dilaporkan telah menjilat kembali ludah mereka, mereka mengenepikan sikap perkauman mereka, mereka membakul sampahkan Ketuanan Melayu mereka..mereka dilaporkan telah memohon maaf kepada Presiden Gerakan Koh Tsu Koon , sila baca di SINI.)ASD


Tsu Koon perlu dipecat jika BN mahu rampas Pulau Pinang - Tee Beng


PULAU PINANG 13 Sept. - Presiden Gerakan, Tan Sri Dr. Koh Tsu Koon perlu dipecat daripada memegang sebarang jawatan sama ada dalam parti atau Kabinet jika Barisan Nasional (BN) mahu merampas semula Pulau Pinang pada pilihan raya umum akan datang.

Ahli Parlimen Nibong Tebal, Tan Tee Beng berkata, pemimpin tersebut bukan lagi pilihan rakyat negeri ini terutama kaum Cina malah kehadirannya pada program BN hanya mencacatkan usaha bagi memulihkan sokongan terhadap parti.

Tegas beliau, peluang untuk merampas semula Pulau Pinang sebenarnya cerah tetapi ia bergantung kepada sejauh mana seriusnya usaha BN menggantikan Tsu Koon yang kini dilihat hanya menjadi liabiliti besar dalam parti.

''Kita lihat kelmarin, hampir 25,000 orang datang memeriahkan sambutan Majlis Rumah Terbuka Malaysia Aidilfitri-Merdeka yang diadakan di Guar Perahu meskipun kawasan itu diwakili Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim. Ini satu petanda yang cukup menarik dari segi politik untuk BN.

''Malangnya, kehadiran Tsu Koon pada hari itu tidak dialu-alukan rakyat negeri ini. Berdasarkan maklum balas akar umbi, ramai yang marah dan tidak gembira apabila melihat dia (Tsu Koon) berada di samping Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak. Oleh itu, sesuatu perlu dilakukan kerana yang menentangnya bukan hanya orang Melayu malahan orang Cina sendiri," katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Menurut Tee Beng, sejak dua bulan lalu juga berlaku penentangan hebat bukan sahaja daripada rakyat malah parti komponen BN di negeri ini terhadap kepimpinan Tsu Koon terutama tugasnya sebagai Pengerusi BN Pulau Pinang yang dilihat tidak berfungsi.


Katanya, mereka sudah muak melihat Tsu Koon yang hanya suka 'mengikut' Perdana Menteri ke sana sini sedangkan tugas hakikinya sebagai menteri dan Pengerusi BN negeri terabai.

''Dia bukan Timbalan Perdana Menteri kedua yang perlu mengikut Perdana Menteri ke sana sini. Tetapi itulah yang dilakukan sejak dulu. Apa guna menjadi Menteri di Jabatan Perdana Menteri dan Pengerusi BN negeri jika tidak menjalankan tugas untuk mengembalikan sokongan rakyat.

''Mungkin orang Melayu tidak rasa sangat seperti yang dirasai masyarakat Cina. Mereka sudah terlalu muak dengan Tsu Koon. Justeru, jika mahu mendapat kembali sokongan sepenuhnya daripada mereka, Tsu Koon perlu dipecat," katanya.

Lidah Rasmi UMNO


Photobucket

Demi Kuasa UMNO Pulau Pinang Dilaporkan Melutut Dan Merayu...?

on


Untuk merampas kuasa kerajaan negeri Pulau Pinang daripada Pakatan Rakyat, pemimpin UMNO Pulau Pinang telah memohon maaf kepada Presiden Gerakan Koh Tsu Koon, agar hubungan antara kedua-dua parti yang terjejas sebelum ini dapat dijalin semula.


Sementara itu, Ketua Bahagian UMNO Bukit Mertajam Musa Sheikh Fadzir yang sering menyerang Koh Tsu Koon sebelum ini, dikatakan telah berjanji kepada Koh Tsu Koon bahawa dirinya tidak akan menyerang Gerakan lagi. 


Malah, UMNO Pulau Pinang berjanji agar jawatan Ketua Menteri Pulau Pinang disandang pemimpin Gerakan, seandainya Barisan Nasional menang di Pulau Pinang dalam Pilihan Raya Umum yang akan datang.


Demikianlah laporan Kwong Wah Yit Poh yang disiarkan pada 11 September 2011, memetik daripada sumbernya. 


Menurut laporan, kebangkitan Pakatan Rakyat selepas 8 Mac 2008 telah menyedarkan UMNO Pulau Pinang, bahawa mereka tidak boleh menang hanya dengan undi Melayu.

Kesedaran UMNO Pulau Pinang tentang "kepentingan undi Cina" telah membuka ruang untuk UMNO berbaik semula dengan Gerakan.


Perselisihan berlaku antara UMNO dengan Gerakan dalam beberapa tahun kebelakangan ini, antaranya Pemuda UMNO mengambil kesempatan untuk menyatakan ketidakpuasan terhadap Koh (yang pada ketika itu masih Ketua Menteri), dalam satu acara yang turut dihadiri Abdullah Ahmad Badawi (Perdana Menteri ketika itu) pada tahun 2006. 


Pada September 2008, seorang penyokong bekas Ketua UMNO Bahagian Bukit Bendera Ahmad Ismail mengoyakkan gambar Koh di khalayak ramai, sehingga Koh dipersendakan musuh politiknya. Rata-rata masyarakat Cina menganggap Koh Tsu Koon terlalu "lembik", sehingga mudah "dibuli" pemimpin UMNO.


Koh ugut keluar dari BN?


Seorang pemimpin Gerakan yang memihak kepada Koh, memberitahu Kwong Wah Yit Poh bahawa Koh Tsu Koon amat tegas dalam isu Ahmad Ismail, malah mengugut untuk memanggil Mesyuarat Agong Luar Biasa (EGM) Gerakan agar keluar dari Barisan Nasional, seandainya pimpinan tertinggi UMNO tidak membekukan keahlian Ahmad Ismail.


Menurut laporan, ada usaha sebelum ini untuk menobatkan semula Ahmad Ismail (gambar kanan) sebagai Ketua Bahagian UMNO Bukit Bendera selepas tamat tempoh pembekuan keahlian beliau, namun usaha ini dihalang kerana tekanan daripada Koh. 


Menurut laporan, Presiden UMNO Najib Razak dikatakan memberi jaminan bahawa Ahmad Ismail tidak akan kembali menjadi Ketua Bahagian selagi Najib kekal pada jawatan Presiden UMNO. 


Melihat kepada nasib Ahmad Ismail, ditambah pula senario politik yang menyaksikan pemecahan undi Melayu kepada UMNO, PKR dan PAS, maka pemimpin UMNO Pulau Pinang telah menyedari kepentingan undi Cina, lantas berbaik-baik semula dengan Gerakan dalam mesyuarat Barisan Nasional sebelum ini.

Laporan Kwong Wah Yit Poh juga memetik Penyelaras BN DUN Padang Kota, Oh Tong Keong yang mengakui bahawa dirinya pernah mendengar khabar bahawa pemimpin UMNO memohon maaf kepada Koh Tsu Koon, dan berjanji untuk menyokong pemimpin Gerakan untuk menjawat Ketua Menteri Pulau Pinang.


Kwong Wah Jit Poh, 11 September 2011, muka surat A6.
Terjemahan oleh Lim Hong Siang dari MerdekaReview


Photobucket

Nostalgia Altantuya

on


“Saya tidak mempunyai sebarang sebab untuk mencederakan apatah lagi mengambil nyawa mangsa dengan begitu kejam. Saya merayu kepada mahkamah yang kini berada di dalam kedudukan dan mempunyai kuasa untuk menentukan hidup dan mati saya, agar tidak menghukum saya sekaligus menyempurnakan perencanaan mereka terhadap saya.”
Demikian kata Cif Inspektor Azilah Hadri pada 4 Feb lalu sambil membacakan nota bertulis. Beliau yang mula memberi keterangan pada 15 Jan lalu , berkata dia tidak mempunyai sebarang motif untuk membunuh dan melenyapkan wanita itu sebaliknya tujuan dia berjumpa dengannya (Altantuya) hanya untuk menasihati Altantuya secara lembut supaya tidak mengugut Abdul Razak dan tidak membuat kecoh di rumah penganalisis politik itu.
Azilah juga memberitahu mahkamah dia diarahkan oleh seorang anggota polis atasan, DSP Musa Safri untuk membantu Abdul Razak dan tidak mungkin melakukan perbuatan “bodoh” (membunuh) itu apatah lagi dia adalah anggota polis.
Pembelaan Sirul Azhar pula amat mengejutkan kerana dia bukan sahaja dilihat mengalirkan air mata, malah kenyataannya bahawa dia sekadar kambing hitam yang harus dikorbankan, amat menyentuh perasaan.
Kes ini bukan sahaja dilabelkan sebagai perbicaraan yang paling panjang (159 hari) dengan mengemukakan 84 orang saksi di peringkat pendakwaan dan dua saksi (tertuduh sahaja) ketika pembelaan, tetapi merupakan kes utama mahkamah selama dua tahun (sebelum Abdul Razak bebas).
Mengikut rekod, Azilah ditahan di penjara Sungai Buloh selama 891 hari manakala Sirul Azhar ditahan selama 895 hari.
Semalam Mahkamah Tinggi Shah Alam telah menjatuhkan hukuman gantung sampai mati ke atas Cif Inspektor Azilah Hadri dan Koperal Sirul Azhar Umar selepas mereka didapati bersalah terhadap tuduhan membunuh Altantuya Shaariibuu.
Kedua-dua anggota Unit Tindakan Khas (UTK) itu didapati bersalah membunuh wanita muda Mongolia itu, 28, di antara Lot 12843 dan Lot 16735 Mukim Bukit Raja dekat Shah Alam antara jam 10 malam 19 Oktober dan 1 pagi 20 Oktober 2006.
Sebelum ini, mereka dibicarakan bersama-sama pengarah eksekutif Pusat Penyelidikan Strategik Malaysia (MSRC), Abdul Razak Abdullah Baginda, 48, yang dituduh bersubahat membunuh Altantuya.
Bagaimanapun pada 31 Oktober lalu, penganalisis politik itu dilepaskan dan dibebaskan tanpa perlu membela diri setelah pihak pendakwaan gagal membuktikan elemen penting dalam pertuduhan bersubahat.


KOMEN:-

 1. hasan gombakApr 10th, 2009 at 4:13 pm
  Org2 spt musa safri, razak naginda dan najib razak..
  jgn igt kamu senang2 boleh lepas oleh krana kamu mempunyai kuasa dn pgkt..
  Bila pakatan rakyat memerintah nnt, kamu akn diadili dn diheret semula ke mahkamah,
  klu xsempat di mahkamah dunia, jwb d mhkamah akhirat!!!
  ProPKR Reply:
  Tak lama lagi Razak Baginda akan pulang ke tanah air dengan gelaran “DR”. Kan dia sedang buat PhD in England? Manalah tahu Najib akan lantik dia jadi menteri nanti.
  JUSTICE Reply:
  Dr Razak Baginda – Menteri Hal-Ehwal Mongolia.
  Slash Reply:
  DSNTR dan istrinya DRM akan mati di tali gantung juga akhirnya.. tunggulah masanya..
  megat Reply:
  aminnn…..
  Pro yang adil Reply:
  Macamana kedua-dua polis ni jumpa si Altantuya tu?? Dah jumpa lepas tu di bom….Altantuya tu bukan calang-calang orang…dengar cerita ada kena mengena pulak dengan Razak Baginda dan PM Najib…Apa motif nya??..Korang ingat polis Malaysia ni kejam macam tu ke???….Kalau lah memang kejam atau mereka dah rogol Altantuya tu, aku tak heran lah mangsa boleh kena bom macam tu….dan aku tak heran lah mereka di kena hukuman mati…Tapi aku rasa mesti ada motif lain…kalau mereka tak di bagi habuan jutaan ringgit atau kesenangan hingga 7 keturunan, aku rasa mereka tak sanggup buat kerja bodoh dan zalim tu…dasyat betul polis kita ni ya….Sekarang mahkamah dah jatuhkan hukuman mati kepada mereka…so terbuktilah mereka bersalah. Kepada yang rasa diri mereka terlibat tapi terlepas dalam kes ini, ingatlah hukuman akhirat lagi azab seksanya…WALLAHUALAM
  Pengajaran,
  Kepada polis-polis lain ambil lah iktibar dari kejadian ini. Hati-hatilah jalankan kerja dan tanggungjawab. Walaupun 1 calit sahaja di bahu anda tapi anda berkuasa…gunakan kuasa tu dengan seadil-adil nya. Sebelum buat tindakan yang kejam…ingatlah anda ada keluarga, begitulah juga orang lain pun ada anak dan isteri serta keluarga yang mereka sayang.
  kapt(B) Reply:
  mana kau orang tahu mereka ni akan mati kita ada undang2 perlindungan pa kata orang putih WITNESS PROTECTION PROGRAMME cam tu le dan ni dalah sandiwara
  pakMalau Reply:
  KALAU SEMUA TAK BUNUH……MUNKIN ANTANTUYA BUNUH DIRISENDIRI KUT????
  fatihn Reply:
  btul…………………
  apa salah altanyuya yang kowang bunuh dye ngan kejam………………
 2. 2captApr 10th, 2009 at 4:17 pm
  mudah sunggung undang2 malaysia.. kepala kejahatan terlepas.. kambing hitam jadi mangsa…
  Kurang cerdik tapi Bengngap Reply:
  Kepada saudara Azilah & Sirul Azhar ianya menjadi pengajaran yang bermakna kepada saudara.
  Dalam Islam pun kita diwajibkan mentaati arahan kedua ibubapa selagi tidak melanggari hukum syarak.
  Renung-renungkan lah…
  putree Reply:
  betul tu tidak ada ketaatan dalam kemungkaran!
  storm62 Reply:
  wei mana KJ & pemuda2 umno? apa pasal tak buat demo kat pintu mahkamah sebab ada 2 ekor kambing hitam yg akan dihukum gantung sampai mati la…bukan kah umno selalu berjanji mempertahankan kepentingan Melayu? bukankah 2 ekor kambing ini anak Melayu? apatah lagi berkhidmat untuk kerajaan. cakap tak serupa bikin!
  Rakyat yakin Reply:
  orang kuat melakukan jenayah, orang bawah yang menanggung. Beratus-ratus juta ringgit wang rakyat masuk poket datuk-datuk, beratus-ratus kerani bawahan yang dibicara dan masuk ke penjara. Datak-datuk yang mendalang sentisa bebas dari pembicara di Malaysia. Lihatlah baru-baru ini, Kementerian Hal ewal pelajaran tinggi menyelewengkan kuasa menempa berpuluh-puluh bilik untuk wakil menghadiri Mesyuarat Agung Umno, siapa yang menanggu kesalahan? seorng pegawai kecil digantung jawatan! Itulah sebabnya Malaysia menjadi semakin hari semakin mundur. Lihatlah kes Balkis, Datuk Khir Toyo suami isteri and sekeluarga termasuk pembantu rumah belnja berjuta-juta ringgit wang rakyat melancung Disneyland di Jepun, USA! Apakah dia akan diheret ke mahkamah? Tidak! sebab di orang kuat di parti Binasa Negara. Kalaulah MACC nak ambil tindakan nanti, tentu MACC cekap cari berpuluh-puluh ekor kambing hitam seperti sdr Azilah dan Sirul Azhar nanti. Dulu kita lebih maju daripada Korea dan Taiwan, sekarang, Kita setakat bangga negara kita lebih maju daripada Indonesia. Kalau kita memberi perluang kepada Parti Binasa Negara diberi perluang 50 tahun lagi, Malaysia akan mencapai tahap kemajuaan yang lebih cemerlang daripada Somali!
 3. 3RazlanApr 10th, 2009 at 4:21 pm
  Adakah mereka berdua akan mati? Saya rasa mereka akan hidup sebagai orang lain. Nama lain. Kerja lain. Tempat lain. Orang pun tak kenal muka. Yang mati mungkin yg tgh tunggu hukuman mati. Maka, hasilnya, kes tutup kerana pembunuh (kununnya) dah dihukum. So, tutup fail. Tapi macam mana pun, fail akhirat lain. Yang bersalah tetap akan kena hukuman. Terlepas di dunia, di sana kena juga. Nak lari mana, kan…. “MANUSIA AKAN TETAP MATI SUATU HARI NANTI”.
  harubiru... Reply:
  setuju. saya juga sependapat dgn saudara. sebab itulah wajah mereka berdua tidak pernah tersiar di mana mana media
  ryuadam Reply:
  Xde sape2 ke yg boleyh dapatkan gambau sirul dan azilah ni…pastu tempekkan kat blog…. bagi satu Malaysia tahu……… Mesti ada jalan kan….
  dzeds2 Reply:
  saya dah lama agak akan jadi macam ni ….. dah banyak sangat berlaku kes2 dimasa lalu dalam hal nak selamatkan ‘nama baik si polan’ dan bagi menjaga hubungan diplomatik negaraku dengan ‘negara si mati’ maka memang ‘ada lah rasionale nya’ segala apa yang telah berlaku ini …… semuanya berjalan lancar mengikut skrip …….. samalah macam kes perbicaraan DSAI dulu pak polis pikul tilam dan pak hakim hanya baca skrip saja, banyak contoh lain lagi kalau nak sebut selain kisah tak masuk akal seperti peristiwa Sauk dulu ….kes2 pembunuhan berprofail tinggi yang mana dikaitkan dengan orang kenamaan, orang politik, jalan kes mahkamah serta keputusan semua nya sudah dirancang ….. yang pasti ‘si polan2′ berkenaan dapat makan kenyang dan tidur nyenyak …… dan yang si kerdil rakyat biasa akan jadi mangsa pembuhunan kejam, mangsa kes rogol bersiri, mangsa kena sumbat masuk ISA, mangsa itu dan mangsa ini. Kesan sampingannya pulak maka dapatlah pak2 penerbit akhbar dan majalah makan lebih sikit kerana menyiarkan berita2 dan gambar2 sensasi. Begitulah adanya dalam negaraku yang tercinta ini dimana rakyatnya tak habis habis kena tipu dari dulu, kini dan selama lamanya ………
  trangkus Reply:
  ape nak heran polis berada dalam jagaan KDN, pendakwa raya, hakim, dan makamah pun dalam jagaan KDN, saksi pendakwa pun dari orang yang di jaga KDN, dan KDN tu di jaga pula oleh JPM, dan dalam KDN yang di jaga oleh JPM tu ada JPN korang tentu tahu kan apa JPN tu. kalau orang yang dah mati 20 tahun lalu boleh di hidup kan balik oleh JPN bila time pilihan raya apatah lagi orang yang belum mati tapi orang lain tak kenal idintity, sekarang kita dok tengok dua orang berjalan naik turun mahkamah dengan muka tertutup betul ke tu mangkok ayun yang bom atantuya, tah mana punya mat bangla atau mat indon kita pn tak tahu. tah sekarang ni depa dok baik punya layan minah mat saleh kat us ke kat nz ke tak pn dekat sikit indon, sapa tahu?
  senag cita kes ini hanya lakonan saja bagi melengkap kan agenda propaganda politik orang yang tamak,
  INGAT LAH WAHAI INSAN ALLAH SENTIASA MELIHAT APA YANG SEDANG ENGKAU LAKU KAN,
  Tokku Reply:
  Tulah kena kembalikan badan kehakiman kelandasan yg betul.Agensi keselamatan hendaklah diamanahkan kpd badan kehakiman ..nak betul tu kenalah tukar kerajaan dulu..nak tukar kerajaan bukan senang..perlu pengorbanan..ketahanan..dan kena set goal yg betul..kecederaan..kelemahan..kerjasama..letak tepi dan anggap tu sebagai selingan saja..tapi matlamat goal..ke putra jaya.Ni belom pa.pa. lagi tersangkut tengah jalan..dah x nampak goal..kalau begitulah sampai bila semua org akan bercakap ketidakadilan tapi pihak tertentu tersenyum megah…fikirkanlah

Lagi Komen Di SINI

Photobucket

Pengunjung Angkut Rumah Terbuka...?

on


Najib masih tidak boleh mendabik dada berbangga dengan kehadiran 30 Ribu hadirin didalam majlis itu seperti yang dikatakan oleh Ketua UMNO Permatang Pauh, Dato Jalil iaitu kami (semua yang hadir) menyokong Najib dengan sepenuh hati.

Malanglah Najib kalau beliau mempercayai apa yang diucapkan oleh Dato Jalil itu, kerana tujuan Dato Jalil itu sebenarnya hanyalah untuk membodek Najib supaya namanya disokong sebagai Calon untuk Kerusi Parlimen Permatang Pauh pada PRU13 ini sahaja.

Kalah pun tak apa kan Dato? Pasal peruntukannya lumayan….

Najib juga pasti tidak akan berbangga dengan kehadiran 30 Ribu di bumi Permatang Pauh itu, jika beliau tahu hakikatnya kebanyakkan dari mereka telah diangkut dengan sejumlah 60 buah Bas yang di sewa khas ke Majlis tersebut dari luar Kawasan Permatang Pauh.baca kat sini


seterusnya baca sini dan sini

Photobucket

"Umno buat apa ketika itu, Umno tidak buat apa apa, Umno sebenarnya penakut"

on
 "Saya kenal siapa Mat Indera, saya lama berkawan dengannya semasa saya berada di Johor". 
"Mat Indera bukan komunis, dia perjuang kemerdekaan, dia terlibat dengan Parti Kebangsaaan Melayu Malaya".
 
Demikian ditegaskan oleh Abdul Majid Saleh, yang lebih dikenali Pak Imam Majid, seorang pejuang kemerdekaan yang berani menentang penjajahan Inggeris sehingga beliau dipenjarakan pleh Inggeris selama tujuh tahun.
 
Menceritakan kisah perjuangannya ketika dikunjungi oleh Setiausaha Badan Perhubungan PAS Perak Dr Muhaimin Sulam bersama Unit Media PAS di kediaman rumahnya semalam, beliau memberitahu beliau bersama Ismail Kali menubuhkan PKMM di Perak, iaitu di Sungai Lesung, Tapah. Beliau telah bergerak ke serata negeri untuk melebarkan pengaruh PKMM.
 
Kemudian beliau telah berpindah ke negeri Johor dan terlibat secara aktif mengembangkan PKMM di Johor. PKMM telah berkembang ke seluruh daerah di Johor.
 
Semasa beliau aktif menggerakkan PKMM di Johor itulah beliau kenal dengan Mat Indera.
 
"Mat Indera itu lulusan agama, dia mengajar agama, saya selalu bertemu dengannya," ujar Imam Majid.
 
Sehubungan itu beliau menafikan sekeras keras dakwaan pihak Umno dan media pro Umno yang mengaitkan Mat Inera dengan komunis dan menyifatkan ianya satu pembohongan dan fitnah besar yang kepada pejuang kemerdekaan itu.
 
Menurutnya, penjuang menentang penjajah dan berjuang untuk membebaskan negara ini dari cengkaman dipelopori pejuang pejuang terdahulu termasuk pejuang pejuang dari PKMM, saperti Dr Burhanudin Al Helmi, Ustaz Abu Bakar Baqir dan ramai lagi ahli ahli dan pejuang PKMM.
 
"Umno buat apa ketika itu, Umno tidak buat apa apa, Umno sebenarnya penakut," ujarnya.
 
Menurutnya lagi, malah Umno pula yang menentang PKMM, Umno rapat dengan Inggeris, kerana itu Umno bukan musuh Inggeris, sebaliknya PKMM adalah musuh Inggeris.
 
"Saya ingat dalam penangkapan ahli ahli dan pejuang kemerdekaan tidak kurang 86,000 telah ditangkap oleh Inggeris dan `disumbat' dalam penjara dan kem-kem tahanan.
 
Beliau sendiri dimasukkan ke kem-kem tahanan dari satu tempat ke satu tempat di Johor, Singapura, Melaka dan Perak.
 
"Mana ada orang Umno yang ditangkap oleh British , Umno itu pengecut" ujarnya.
 
Mengenai hubungannya dengan Dr Burhanuddin Al Helmi, beliau memberitahu Dr Burhanuddin adalah rakan rapatnya semasa berada di Singapura. Beliau begitu kagum dengan Dr. Burhanudin yang dianggapnya seorang pemimpin yang hebat dan menguasai banyak bahasa.
 
Pak Imam Majid  yang semakin uzur masih mampu mengingat kisah perjuangan beliau bersama rakan rakan menentang Inggeris.
 
 
P/s: Terburai lagi tembelang dan temberang UMCO dan konco-konconya!!!


sumber dari sini
Photobucket

10,000 pengundi kes 'MyKad palsu' dikeluarkan - PAS10,000 pengundi kes 'MyKad palsu' dikeluarkan - PAS

onBUKAN PASAL BUKIT KEPONG BUKAN PASAL SERBU GEREJA, TAPI INI LAH SEBAB NYA....PENGUNDI HANTU....!!!

NONEPemuda PAS mendakwa Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dalam tempoh dua bulan telah mengeluarkan nama lebih 10,000 pengundi yang dikaitkan dengan kes kad pengenalan palsu.

Pengerusi pemulihan demokrasi dan mobilisasi dewan itu Suhaizan Kaiat berkata, perkara itu dikesan setelah pihaknya rancak mengenalpasti keraguan dalam daftar pemilih.

"Bukan mudah untuk sesuatu jabatan kerajaan menjejaki lebih 10,000 kes kad pengenalan palsu dalam waktu dua bulan.

"Persoalannya apakah JPN (Jabatan Pendaftaran Negara) sememangnya sudah memiliki senarai kad pengenalan palsu yang akan dimasukkan dalam daftar pemilih SPR untuk tujuan manipulasi pilihan raya?" soalnya.

Pada sidang media di pejabat PAS di Kuala Lumpur hari ini, Suhaizan turut mengedarkan senarai sepuluh nama bagi membuktikan dakwannya.

Ia melibatkan kes di Selangor, Perak dan Johor yang telah didedahkan sebelum ini.

KOMEN :- • King Jason ·  Pengulas Tertinggi · Programmer/Analyst di Apple Inc.
  AHAH..DAH AGAK DAH..PM KITER SENGAJA NAK KASI KECOH ISUE LAIN..SEBOK KOMUNIS.TAX 6% DAN LAIN2..AKHIRNYA KES SPR SELAMAT.

  TAHNIAH UNTUK AHLI umDOG YG 10000 ORG TU.JANGAN LUPA UNDI umDOG YA!

  LAIN KALI JANGAN 10.000.1 JUTA TRUS KAN SENANG! KIHKIHKIH!
  • Salehudin Hanafi ·  Pengulas Tertinggi · SMKSS
   Umngok Be End + JPN + SPR.....memang penipu.....dulu, kini & sehingga bungkusnya KERAjaan sial Najib Rosmah.....!!!!
 • Shaari Adaain · UiTM Shah Alam
  Inilah KOMUNIS yg sebenar sanggup gadai negara utk kekalkan kuasa.
 • Ell Dany · Universiti Malaya
  aku hairan lah...BN/umno buat macam macam drama bodoh bersiri dalam malaysia ni.Diorang pikir rakyat malaysia ni bodoh kah dan tertipu dengan drama bodoh mereka ni.Cubalah tunjukkan kejujuran dalam mentadbir negara.....rakyat bukan nak minta duit dan kami rakyat malaysia bukan mudah ditipu lagi,,,,
  • Suhairy Nor ·  Pengulas Tertinggi · UPSI
   Kuda tunggangan gerombolan sanggup buat apa saja utk kekalkn kuasa...
   pakat2 doa supaya gerombolan ditimpa bencana paling dahsyat dari Allah jika mereka belum insaf dan bertaubat...
  • Fiqh Ul Din ·  Pengulas Tertinggi · Bekerja di Program Manager
   mmg itu taktik umno.. anda boleh tgok selepas p'rya 13 6nti pihak berwjib akn menangkap bangla-bangla & mengatakan mereka mmpunyai mykad palsu, pengedar mykad tiruan, mmbuat mykad palsu dan sebagainya..krn if kita lihat hal ini dah biasa berlaku selepas p'rya sebelum2 ini...perhatilahh..
   • Ramesh Rao Adari Naidu ·  Top Commenter
    Segala apa kamu semua tuduh & kata sehingga kini, apa habok pun kamu tak boleh buktikan!Hoi orang orang PAS , hang semua ni dah gila atau sasau?siang malam dok fitnah macam anjing gila!mana mungkin orang boleh buat mykad dengan jumlah yang sebegitu banyak?kalau ada bukti sila kemukan , jangan menyalak macam anjing gila yang kurap!Sakiy hati tengok perangai kebodohan yang bertaraf babi macam ketua kamu mat sapu!
    • Zack Zidane ·  Top Commenter · Works at Bawak lori Sampah
     Ramesh Rao nie bOdO nie..dah La buta mata..hati pOn buta Gak..Dah Dasar penCaCai anGkat Najis..maCam tu La.. kLu pembangkanG FitnaH napEr spr tak naK samaN pembangkanG..napEr JPn PoN tAK NAk SAMAn?takOt peCah tembeLang ker?
    • CarClub Malaysian ·  Top Commenter · Jitra
     hinu paria..mana pulak mabok sampai gelong masuk ke sini...
    • Joe Fariss ·  Top Commenter
     relax bro..kita tengok ada bukti ke tak nanti..tp kalau ada mmg terukla bro umno..mau menang pilihanraya sampai jual negara..ni lg komunis dr komunis..apa pun kita tunggu apa cerita selanjutnya..saya sebagai pengundi senyap akan memerhati..
   • Mr. Justice In Malaysia
    SPR buat kerja dikatakan menipu, SPR berdiam dikatakan menipu. Apa agaknya yg perlu SPR buat? sepatutnya semua support & beri maklumat untuk memudahkan kerja untuk membersihkan nama pengundi.
    • Fafa Saiddaniel · University of Washington
     Ataupun ini hanya suatu tomahan sebagaimana berita PR menjadi Warganegara dlm masa sehari? Berita palsu maklumat tak bertanggungjawab.
     • Joe Fariss ·  Top Commenter
      mana boleh suka tuduh tanpa bukti..kene saman makan tk habis..dia dh ada buktila tu..umno lg komunis dr komunis
    • Pemuda PAS Sec-17 Shah Alam S'gor
     Bising-2 Mat Indera, Komunis, Rupaya Nak Tutup/Alih Cerita Kes Bagi IC Palsu Utk M'gundi bn brgn naik, Indon Bangla Nepal DLL - Ni Cara APCO 1-Israel Mengalih-2-kan Ubah Cerita Tutup Utk Buat Projek Supaya Org Tak Tau ~ Sila LIKEs Sudah-2-lah Agak-2 Tak Boleh Urus Bawak-2 le Berhenti Wahai Geng-2 brg naik Weh.
     • Pemuda PAS Sec-17 Shah Alam S'gor
      Jaga-2 Geng-2 PR, PRU-13 nanti ramai le muka-2 Indon Bangla Nepal Filipline Yg Mengundi Sana Sini Terutama S'gor KL Ni ~ Sila LIKEs Rakyat Kene Dedah-2-Kan Kemungkaran Ni
    • Sin Taq ·  Top Commenter · Lyon, France
     Syabas dan sekalung tahniah atas inisiatif Dew.Pemuda PAS terutamanya kpd saudara Suhaizan Kaiat atas kerja kuat demi Islam. Tidak semua yg berkeupayaan sebegitu...sesunggunhnya mrk adalah hamba Allah yg terpilih mengangkat agamaNya...semoga sokongan dari kami membawa kekuatan semangat kepada kalian menyuburkan kembali roh islam dibumi msia terlaksana...insyallah
     • Fafa Saiddaniel · University of Washington
      Buktikan kesahihan maklumat ini agar ianya tidak hanya merupakan berita sensasi yg hendak underminded SPR dan Kerajaan dgn menyamannya..
      • Fafa Saiddaniel · University of Washington
       kenapa tiada pihak yg saman pendaftar ataupun spr klu benda ni betul.
       • Mohd Najwadi ·  Top Commenter · Universiti Sains Malaysia
        bagi bukti sikit.
        • Mohd Tag ·  Top Commenter
         selagi x ada bukti semua dia berita palsu...
       • Mawar Berduri ·  Top Commenter · English collage johor bahru
        Kerja kuat terus bro............. kalau mahu menang InsyaAllah.
       • Tun Perak ·  Top Commenter · Tukang komen at Sendiri
        entah2 melibatkan parti pembangkang sendiri kerana melibatkan dua negeri yg byk dimenangikan oleh mereka.

       Photobucket

       Followers

       pop up text

       Blog Archive

       Top Ranking Pro PR

       My Blog List