Rakyat Sengsara, Ekonomi Mundur Setelah 53 Tahun Merdeka

on Sep 4, 2010SHAH ALAM 4 Sept - Rakyat Malaysia rata-rata mengakui kerajaan Umn0-Barisan Nasional gagal meningkatkan kualiti hidup rakyat berbilang kaum di negara ini walaupun selepas 53 tahun negara mencapai kemerdekaan.
Tinjauan rambang Suara Keadilan mendapati antara isu yang ditimbulkan rakyat ialah keupayaan kerajaan menangani masalah ekonomi, peningkatan kos sara hidup yang semakin tinggi dan pengagihan kekayaan yang tidak samarata.  baca seterusnya....

Noh Berfikiran Mundur Sekat Kerjasama Kementerian-Kerajaan Negeri

on


SHAH ALAM 4 Sept - Exco Permodenan Pertanian, Pengurusan Sumber Alam dan Pembangunan Usahawan, Dr Yaakob Sapari menyifatkan Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Seri Noh Omar berfikiran mundur dan tidak bersikap profesional kerana menafikan berhubung larangan kepada pegawai kementerian untuk bekerjasama dengan kerajaan negeri.
"Saya ingin memetik kenyataan Noh yang tersiar dalam Sinar Harian 1 September 2010 lalu yang secara jelas  menyatakan bahawa beliau melarang pegawai-pegawai kerajaan daripada agensi  seperti Lembaga Pemasaran Pertanian Malaysia (Fama), Institut Penyelidikan dan Kemajuan Malaysia (Mardi) dan Projek Pembangunan Pertanian Bersepadu (IADA) menghadiri mesyuarat pembangunan Stanco (Jawatankuasa Tetap) atas alasan diperkudakan oleh kerajaan negeri.
"Hakikatnya kerajaan negeri tidak mempunyai masalah untuk bekerjasama dengan agensi tersebut demi kepentingan petani. Malah, selama ini kerajaan negeri begitu konsisten bekerjasama dengan agensi-agensi tersebut," jelas Dr Yaakob.
Berhubung isu Terusan Freeder, beliau berkata, walaupun projek tersebut telah dibincangkan sewaktu kerajaan negeri di bawah pimpinan Barisan Nasional, namun projek itu telah dilaksanakan di bawah pemerintahan Pakatan Rakyat. 
Justeru, kata Dr Yaakob lagi kerajaan negeri Pakatan Rakyat mempunyai hak untuk memantau projek itu.
"Saya mendesak agar projek itu tidak dipolitikkan oleh Noh. Saya juga bersedia menjemput beliau untuk berdialog mengenai isu ini," ujar beliau.
-SuaraKeadilan-

Ismail Didesak Pastikan Anggota Polis Hormati Hak Asasi Rakyat

onSHAH ALAM 4 Sept - Badan hak asasi manusia, Suara Rakyat Malaysia (Suaram) menyeru bakal Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar supaya melaksanakan penambahbaikan dan reformasi segera terhadap Polis DiRaja Malaysia (PDRM) yang kini mempunyai imej buruk di mata masyarakat umum, terutamanya di dalam isu menghormati hak asasi manusia.
Suaram berkata dalam satu kenyataan media semalam, Ismail perlu memastikan kesemua cadangan Suruhanjaya DiRaja MengenaiPenambahbaikan Perjalanan dan Pengurusan PDRM khususnya dalam hal berkaitan penindasan hak asasi manusia oleh anggota polis dilaksanakan dengan segera.  baca seterusnya...


Is KL Fingering Taib......???

on

taib

If you thought the control on the mainstream media from the federal government was bad, you haven’t seen anything yet.
The situation in Sarawak is far worse.
Chief Minister Taib Mahmud has many times refused media organisations from Semenanjung to set up bureaus or house their correspondents in the East Malaysian state. He has ordered and/or threatened existing WM news bureaus to close down if the newspaper has “offended” him.
Even Sarawak-based media has not been spared. Many editors have been hauled up for publishing news that favour the opposition parties or politicians within Barisan who are not on his side. Many a reporter and editor are at wit’s ends trying to second guess Taib and wondering how he would interpret a seemingly innocent story or issue.   baca seterusnya...

Kalau Mahathir kata saya salah, salahlah saya - Ling Liong Sik

on


Semasa TLLS berhadapan dengan PAC beliau telah memberitahu PAC bahawa yang melakukan pemantauan keatas penilaian tanah tersebut diketuai oleh PM sendiri, iaitu Dr Mahathir. Mengikut kata Zaharah Shaari, Ketua Setiausaha Kementerian pengangkutan semasa itu, TLLS sedar bahawa jika pembelian tanah itu didasarkan kepada ‘Land Acquisition Act 1960, sebanyak RM600 juta wang rakyat boleh diselamatkan.  baca seterusnya.....

Fakta adalah fakta tiada lain melainkan fakta.....

on


FACTS ARE FACTS,  NO SUCH THINGS AS "ACCURATE FACTS " OR "WRONG FACTS".


Saya tertarik membaca tajuk dan laporan berita media tempatan mengenai ucapan PM DS Najib Tun Razak pada majlis berbuka puasa dengan media semalam, Yang menarik perhatian saya adalah perkataan fakta.


Fakta amat jelas bermaksud kenyataan peristiwa yang benar-benar terjadi, yang pasti dan yang benar. Oleh itu fakta adalah fakta.

Dalam bahasa Inggeris fakta disebut "fact" yang membawa maksud "certainty" atau sesuatu yang pasti, "reality" atau kenyataan sebenar, dan "truth" iaitu yang benar.

Dalam ucapannya, DS Najib menyebut bahawa laporan berita oleh media arus perdana berasaskan fakta, manakala laporan media alternatif (iaitu media internet, blog, dan mungkin juga Facebook dan Twitter)  tidak menyediakan laporan berdasarkan fakta. Kenyataan Najib  boleh dipertikai dan diperbahaskan, tetapi tiada gunanya.

Saya tidak tahu sama ada DS Najib berucap dalam bahasa Melayu atau bahasa Inggeris, tetapi berdasarkan laporan media, saya agak ianya dalam bahasa Inggeris. 

Akhbar The Star dan NST melaporkan DS Najib sebagai menggunakan perkataan "fact-based" dan begitu juga dengan Utusan Malaysia yang melaporkannya sebagai "berasaskan fakta".

Seperti yang saya ulas, fakta adalah fakta. Ia sesuatu yang benar-benar berlaku, satu kenyataan yang pasti. Oleh itu adalah tidak betul jika kita katakan sesuatu laporan itu mempunyai fakta yang salah atau fakta yang tepat kerana fakta sudah tentu bukan sesuatu yang salah atau sesuatu yang tidak tepat, jika demikian maka bukanlah fakta namanya.

Oleh itu, saya tertanya-tanya kenapa dalam laporannya, Bernama menyebut "berasaskan fakta yang tepat"?
Akhbar lain menyebut "berasaskan fakta" atau "fact-based" dan rujukan itulah yang betul kerana fakta adalah fakta, tidak timbul sama ada tepat atau tidak. Facts are facts,  no such thing as "accurate facts" or "wrong facts".
 atau yang ori ni.....

Jeffrey:- Perlukah Pakatan Lepaskan Peluang ‘Politik Panas’ Sabah........???

on

Dengan perkembangan terbaru politik Sabah sekarang yang dianggap “panas” dan “menyeronokkan”, Naib Presiden PKR Datuk Dr Jeffrey Kitingan membayangkan ia satu kelebihan yang tidak patut dilepaskan oleh Pakatan Rakyat (PR) untuk meraih lebih banyak sokongan dalam pilihan raya umum ke-13.
“Jika Parti Liberal Demokratik (LDP) keluar daripada BN, mereka sentiasa dialu-alukan untuk datang ke pangkuan Pakatan.


“Kita sentiasa ada tempat bagi mereka yang percaya kepada perjuangan Pakatan,” kata beliau.  baca seterusnya...

AC Mizal Dapat Gelaran Datuk Dari Sultan Pahang

on

Takde angin, takde ribut, tup-tup kami mendapat tahu yang kini AC Mizal sudah bergelar Datuk. Bukan Datuk sebab dapat cucu tapi dia menerima anugerah daripada Sultan Pahang yang membawa gelaran Datuk.  baca seterusnya...

ISU SEBENAR 756 AHLI PAS MASUK UMNO......???

onKah..kah rupanya ini ditipu. Dah rasa dah bila Utusan siarkan berita ni semalam. Memang UMNO penipu. Zambry keling, sanggup anda berbohong di bulan mulia ini. Memang dasar keling yang suka putar belit keling. Kerja menipu je. Kalau perkara ni pun boleh menipu, apatah lagi perkara lain. Wahai isteri-isteri pemimpin UMNO, jaga-jaga sikit suami anda. Sebab telah terbukti mereka ni kaki penipu. Terutamanya mamak Zammbry Kadir. Awasi mereka. Jangan-jangan selama ini mereka menipu anda. Kononnya keluar outstation kerja parti, rupanya pergi outstation dengan perempuan lain..

756 ahli PAS masuk Umno, bohong!
KUALA LUMPUR, 4 Sept: Laporan behubung 756 ahli PAS di Parlimen Larut menyertai Umno adalah bohong dan sengaja direka Umno.
Pesuruhjaya PAS Perak, Abu Bakar Hussain ketika menafikan perkara itu berkata, tidak ada sejumlah tersebut keluar daripada parti itu dan menyertai Umno."Kita menafikan dan percaya ianya sengaja diada-adakan.

"Yang sebetulnya, 26 pemuda Umno termasuk ketua cawangan menyertai PAS dua bulan lalu," katanya kepada Harakahdaily.
Media hari ini melaporkan seramai 756 ahli PAS dari 42 cawangan di kawasan Parlimen Larut menyertai Umno.Ianya didakwa diketuai bekas timbalan ketua PAS cawangan Bagan Baru, Mat Arop Samat.
Sementara itu, Ketua Pemuda PAS Larut, Nazri Din berkata hanya Mat Arop dan isteri sahaja masuk Umno dua bulan lalu.

"Mat Arop ni sebenarnya kecewa sebab zaman Pakatan Rakyat memerintah dia tidak dilantik menjadi Ahli Majlis dan Ketua Kampung.
"Saya nak cabar Umno, kalau betul ada 756 itu, tolong namakan mereka dan saya janji akan bagi RM100 seorang kepada mereka semua," katanya.
Mat Arop menurut Nazri adalah bekas pemuda tahan lasak Umno yang kemudian menyertai PAS.
Beliau kini memegang jawatan pengerusi masjid dan pengerusi Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG).

Tambah Nazri, beliau yakin isu yang dibangkitkan ini hanya mahu mengalihkan isu sebenar berhubung penyelewengan tanah Felcra oleh Ketua Umno Larut, Datuk Seri Raja Ahmad Zainuddin.

"Beliau cuba alih pandangan rakyat Kubu Gajah tentang penyelewengan tanah Felcra di Sungai Malau.
"Dia beri satu lot enam ekar kepada ibu dia sendiri Mardiah Binti Lah, menyebabkan orang lain marah," katanya yang mendakwa ada dokumen sebagai bukti.

Semua ahli PAS itu telah menyerahkan borang permohonan keahlian kepada pengerusi badan perhubungan Umno Perak, Datuk Seri Zambry Abdul Kadir sempena majlis rahmat Ramadan bersama menteri besar di Kampung Bayan Baru, Kubu Gajah, di Selama, semalam.

Mat Arop berkata beliau menjadi ahli PAS selama 32 tahun dan memegang jawatan itu selama 22 tahun dan mendapati parti itu menyimpang dari perjuangan asal. 

Sumber:- Justice4All.

Samling nafi ugut hentikan pengangkutan

on

    Syarikat itu berkata mereka ‘terkejut’ dengan dakwaan baru bahawa mereka akan menghentikan perkhidmatan pengangkutan kepada masyarakat Penan jika dakwaan penderaan seksual ke atas kakitangannya tidak digugurkan.  baca seterusnya...

Usah terpengaruh Aidilfitri Khamis ini

on

azlan

Ketua Pengarah Jabatan Kebajikan Islam Malaysia (Jakim), Datuk Wan Mohamad Sheikh Abdul Aziz, berkata ia sekadar khabar angin dan tidak semestinya betul.  baca seterusnya...

Cubaan tumbangkan ketua Gerakan P Pinang

on

Sekumpulan ahli parti itu sedang berusaha mengumpulkan tandatangan bagi membolehkan EGM diadakan supaya usul tidak percaya boleh diluluskan ke atas pengerusinya.  baca seterusnya......

Gambar palsu: Tujuk bukti sebelum tuduh, kata Azhar....???

on

Biasa le kat Malaysia ni......

Setiausaha Perhubungan Umno Negeri Pulau Pinang Datuk Azhar Ibrahim mahu Pakatan Rakyat menunjukkan bukti berhubung tuduhan mereka yang mendawa Umno sebagai dalang yang memalsukan gambar Ketua Menteri Lim Guan Eng menyembelih seekor lembu.

Beliau yang juga ketua pembangkang menjelaskan bahawa pihaknya tidak mengetahui mengenai gambar yang disiarkan oleh sebuah akhbar tempatan dan menegaskan bahawa itu bukan cara Umno untuk mendapatkan populariti.

NONE"Tuduh menuduh ini bukan cara kami (Umno), kalau benar gambar itu Umno yang buat, tunjukkan bukti. Mengalihkan perhatian masyarakat terhadap isu lain bagi menutup kesalahan sendiri juga bukan kerja Umno, ini kerja Pakatan Rakyat," katanya di Kepala Batas hari ini.

Azhar berkata demikian kepada pemberita ketika diminta memgulas tuduhan Pakatan Rakyat bahawa Umno telah menyebarkan gambar palsu Lim sedang menyembelih lembu yang dilihat sebagai tidak menghormati sensitiviti agama.

Beliau ditemui selepas majlis penyampaian dermasiswa kepada 110 pelajar Institusi Pengajian Tinggi (IPT) dan sumbangan hari raya kepada 300 penerima oleh bekas perdana menteri dan ahli parlimen Kepala Batas Tun Abdullah Ahmad Badawi di Dewan Seri Endon, Pusat Budi Penyayang di Kepala Batas, hari ini.

Azhar juga menyerahkan perkara itu kepada pihak yang bertanggungjawab untuk mencari kebenaran dan membuat tafsiran.

- Bernama

Pemilihan PKR Kedah: Banyak muka baru cuba nasib

on

ahmad kasim  PETALING JAYA: Pemilihan calon PKR peringkat Cabang di Kedah menyaksikan banyak muka baru yang akan tampil mencuba nasib dalam merebut kerusi Ketua Cabang mahupun Timbalan Ketua Cabang.
Pengerusi PKR Kedah Ahmad Kassim berkata, sebanyak 15 cabang terlibat dalam  pemilihan calon kali ini dan mungkin juga sesetengah cabang tidak akan dicabar.

Jahabar nafi ada hubungan dengan Bendera

on

jahabar  PETALING JAYA: Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) portal berita "The Malaysian Insider", Jahabar Sadiq menafikan sebarang hubungan dengan Benteng Demokrasi Rakyat Indonesia (Bendera) mahupun pemimpin-pemimpin kanan kumpulan tersebut seperti didakwa Ahli Parlimen Bayan Baru Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim dalam akhbar Utusan Malaysia hari ini.
Berikutan itu, Jahabar berkata beliau tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap akhbar tersebut mahupun Zahrain kerana mengeluarkan kenyataan berbaur fitnah terhadap dirinya itu.

Kelana Jaya: Semua jawatan satu lawan satu

on

1 syed shahir_250_220Oleh Muda Mohd Noor
PETALING JAYA: Sebuah lagi cabang (bahagian) PKR yang menjadi tumpuan di Selangor ialah Kelana Jaya yang kini dipimpin oleh Presiden MTUC, Syed Shahir Mohamad.
Menjelang pemilihan 2 Oktober depan, cabang Kelana Jaya kini sudah terbelah dua – satu kem Syed Shahir dan satu lagi pencabarnya Abdul Razak Jalil.

Naib Presiden: Mike tidak tanding, sokong Gobi

on

Manikavasagam   PETALING JAYA: Ahli Parlimen Kapar, S Manikavasagam tidak bertanding jawatan naib presiden PKR dalam pemilihan parti akhir tahun ini.
Sebaliknya, beliau menyokong ahli Parlimen Padang Serai N Gobalakrishnan dan bekas Timbalan Pengerusi Wilayah Persekutuan, R Suresh Kumar bertanding jawatan tersebut.
"Keputusan itu dibuat selepas perbincangan bersama Gobalakrishanan (dikenali dengan panggilan Gobi) ," katanya.

Dua laporan polis terhadap ketua Indera Mahkota

on

azan mpOleh Muda Mohd Noor
KUANTAN: Belum pun mesyuarat bermula, PKR cabang Indera Mahkota sudah panas  apabila dua laporan polis dibuat terhadap Ketua Cabang, Azan Ismail oleh dua calon yang akan bertanding pada 18 September ini.
Kedua-dua laporan polis itu dibuat oleh  calon timbalan ketua cabang dan satu lagi laporan oleh calon naib ketua cabang PKR Indera Mahkota di ibu pejabat polis daerah (IPD) Kuantan, Selasa lalu.

Bermaruahkah kita bila Sports Toto jamu orang dhaif Islam......???

on

Bulan Ramadhan yang penuh barakah ini dipenuhi umat Islam dengan amal ibadat yang berlipatganda kerana mahu mengejarkan ganjaran yang dijanjikan oleh Allah swt. Kalau makan dan minum pun wajib dielakkan,inikan pula perkara dan kerja-kerja yang keji dan mungkar serta diharamkan oleh agama. Demikianlah ketahanan umat Islam diuji pada bulan yang besar ini.

baca seterusnya...

Ada kah barangan, perkhidmatan tagih banyak RM......???

on

MASA ayah kahwin dengan ibu dulu, ayah 'handsome' tak?" tanya seorang anak saya yang ketika itu berusia lapan tahun, membuatkan saya dan isteri tergelak besar.Dulu lain, sekarang lain. Sebagai makhluk bersifat baru, banyaklah perkara berubah. Dulu badan kuat, sekarang selalu sengal-sengal (sakit).

Dulu rambut lebat, sekarang sudah kurang. Dulu gigi penuh, sekarang sudah ada yang rompong. Ringkasnya banyak perubahan berlaku - sama ada dari segi fizikal atau mental.


baca seterusnya...

Siapa sedang ghairah ‘menghodohkan’ wajah Islam.....???

on

Seorang rakan Cina bukan Islam bertanya, “Betulkah Islam menganggap orang bukan Islam sebagai najis dan tidak layak memasuki masjid atau surau?”. Terkedu juga untuk menjawabnya.
Saya lalu bertanya, di mana dia mendapat ‘tanggapan’ itu? “Dari media masa,” katanya. Memang benar, sejak berhari-hari semua media talibarut BN menyemarakkan sentimen perkauman dengan mensensasikan berita kononnya Ahli Parlimen Serdang, Teo Nie Ching bertazkiroh di dalam surau. (Kerana jahil, media BN menganggap tazkiroh bermaksud ucapan).

756 ahli PAS di parlimen Larut sertai Umno

on

Mat Arop Samat, yang mengetuai kumpulan itu, berkata keputusan keluar parti itu dibuat dengan kerelaan hati tanpa paksaan atau sogokan dari mana-mana pihak.  
seterusnya...

Kakitangan Sarawak Tribune diarah 'tutup mulut'.......???

on

NONE


Ahli lembaga pengarah Sarawak Tribune , James Ritchie menafikan laporan bahawa beliau telah dilucutkan daripada jawatannya sebagai ‘penasihat editorial’ berhubung penerbitan artikel itu.  seterusnya

Umno bahagian Sungai Petani masih bergolak.......???

on

NONE
(Dia) tak boleh sampaikan ucapan. Tak boleh... Macam kita pergi kerja ke pejabat, atas meja ada surat. Tapi kita tak boleh tandatangan surat, "...   seterusnya

ISU HARGA MAKANAN.......Ambil Perhatian.......???

on

Headline mukasurat 1 akhbar Financial Times UK hari ini:

Fears grow over food supply

* Russia extends grain export ban

* Riots in Africa

* Wheat prices soar.

Seram sejuk juga baca laporan daripada The Pink Paper ni - Financial Times digelar pink paper sebab tidak seperti akhbar lain, ia dicetak di kertas akhbar berwarna merah jambu-oren. Kenapa? Agar senang orang nak pilih akhbar kewangan terkemuka ini di newstand di mana banyak akhbar dijual.  seterusnya... 

Ah Long berlesen...

on

"Ah Long berlesen sekarang pun guna akad jual-beli bank syariah (Bai Inah) untuk beri islamic financing kepada golongan Islam (rujuk Harian Metro). Tapi mereka caj 20%-30% sebulan, berbanding bank syariah yang cuma caj 7%-15% setahun.  seterusnya

Pengerusi DAP Pasar Pandamaran Dipercat Kerana Surat Sokongan

on


KUALA LUMPUR 3 Sept - Pengerusi DAP cawangan Pasar Pandamaran Yap Hock Siew dipecat daripada parti itu hari ini manakala timbalannya Ong Chai Huat digantung keahlian selama dua tahun kerana mengeluarkan surat sokongan yang memberi faedah kepada satu perniagaan yang kedua-duanya mempunyai kepentingan.
Jawatankuasa Disiplin parti yang membuat keputusan itu hari ini telahmendapati bahawa Yap dan Ong mengeluarkan surat sokongan itu menggunakan kepalasurat Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung Negei Selangor (Pandamaran) untuk tujuan berkenaan pada 17 Jun lepas.
"Mereka mempunyai 14 hari untuk membuat rayuan," kata pengerusi JawatankuasaDisiplin DAP Tan Kok Wai dalam satu kenyataan.
Sebelum ini, parti itu memecat seorang pemimpin akar umbi, Tee Boon Hock, yang ketika itu anggota Majlis Perbandaran Klang, kerana mengeluarkan surat sokongan menggunakaan kepala surat seorang anggota exco kerajaan Selangor, bagi mendapatkan kontrak untuk anggota keluarga dan rakan-rakannya.

Selangor Anjur Sahur Perdana Bersama Pemimpin Tertinggi KEADILAN, PAS

on

SHAH ALAM 3 Sept - Kerajaan Negeri Selangor buat pertama kalinya menganjurkan Majlis Sahur Perdana yang akan diadakan esok di Kompleks Belia dan Kebudayaan negeri Selangor, Seksyen 7 Shah Alam.
Menurut Exco Hal Ehwal Islam, Adat-Adat Melayu, Infrastruktur dan Kemudahan Awam, Datuk Dr Hassan Ali, majilis ini merupakan salah satu pengisian Ehya' Ramadhan yang kini begitu rancak berjalan di seluruh 531 masjid dan 1980 surau di seluruh Selangor.  
Ini tidak termasuk program Ehya’ Ramadhan anjuran berbagai pertubuhan dan badan-badan bukan kerajaan lain.
"Majlis ini disamping membina kekuatan dalaman serta penyucian jiwa juga bertujuan untuk menghimpun umat Islam khasnya dalam satu perhimpunan untuk sama-sama mengabdikan diri kepada Allah SWT disamping menemukan dalam suasana yang syahdu diantara pemimpin dengan berbagai golongan rakyat," kata Dr Hassan dalam satu kenyataan.
Majlis Sahur Perdana tersebut akan diisi dengan Qiyamullail, makan sahur bersama, Solat Subuh berjamaah serta siri ucapan tetamu-tetamu yang dijemput khas seperti Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang, Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan juga Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.
"Pejabat Exco Hal Ehwal Islam yang bertanggungjawab menerajui program ini yakin bahawa program yang julung-julung kalinya diadakan di negeri ini akan mendapat sambutan hangat di luar dugaan.  
"Ini memandangkan program yang sama berskala lebih kecil yang diadakan di Gombak dua minggu yang lalu menerima kehadiran mencecah 2,000 orang," tambah beliau.
Dr Hassan membayangkan sekiranya majlis ini berjaya ianya akan dijadikan acara tahunan dengan merangkumi kesemua 9 daerah di dalam negeri ini.  
"Usaha seperti ini adalah untuk menjelmakan satu lagi budaya kecil dalam kehidupan masyarakat bagi menghayati Islam sebagai satu cara hidup yang lengkap," tambah beliau.

Kematian dalam tahanan: Kakak Gunasegaran menunggu satu jawapan

onMenurut kawan Gunasegaran, ketika Gunasegaran meraung kesakitan, semasa dipukul polis dengan batang kayu dan paip air, sehingga merayu dalam keadaan berbaring di lantai, polis masih menganggap Gunasegaran sekadar berlakon. Malah, mereka masih mendengar jeritan Gunasegaran, setelah mereka dikurung ke dalam lokap.  seterusnya.....

Mufti Yang Berani Terjun Ke Dalam Api Neraka

on

Tajuk tanpa prangka ini bukan datang dari saya tetapi saya ambil dari kenyataan Mufti Perlis, Sahibus Samahah Dr Juanda Jaya sendiri, “Orang yang berani berfatwa adalah orang yang berani terjun ke dalam api neraka” dari kolum Bicara Mufti di dalam majalah Milenia Muslim edisi Oktober 2009, edisi yang sama memberikan kemenangan untuk dua tahun berturut dalam anugerah berprestij kebangsaan Hadiah Kewartawanan Malaysia MPI-PETRONAS 2010 bagi kategori Perkhidmatan Awam Cemerlang.  seterusnya

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List