Air dari mesin RO diragui

on Nov 5, 2011

mesin

Penggemar air reverse osmosis (RO) dinasihatkan supaya berhati-hati apabila membeli air berkenaan daripada mesin jualan yang terdapat di merata tempat.
Ini berikutan penemuan beberapa mesin air RO yang diragui kandungan airnya, selain faktor kebersihan yang tidak terjamin.
Nasihat Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Kepenggunaan dan Koperasi (KPDNKK) itu berikutan hasil penemuan empat mesin sedemikian dalam operasi bersepadu di negeri ini, semalam.
Dalam operasi berkenaan yang turut disertai pegawai Metrology Corporation Malaysia Sdn Bhd (MCM), empat mesin air RO, yang setiap satunya bernilai hampir RM6,000, turut dirampas.
Ketua Penguat kuasa KPDNKK Melaka, Abd Hafidz A Rahim berkata, mesin berkenaan dirampas kerana ketika pemeriksaan ia didapati tidak ditentusahkan (calibrated).
Menurutnya, kajian awal yang dijalankan menunjukkan bahawa walaupun mesin berkenaan mengenakan bayaran 20 sen untuk satu liter air, namun air diperoleh cuma sekitar 900 milimeter.
“Selain itu, walaupun mesin ini dikatakan sebagai mesin air RO, namun kandungan airnya meragukan,” katanya. – [SH]Photobucket

PAS Takut Dengan Hasan Ali...?

onKetika dok tekan-tekan chanel remote TV tertekan TV RTM1 tengok-tengok keluar muka Hasan Ali Ecxo Kerajaan Negeri Selangor dengan Zulkifli Noordin dalam rancangan Bicara Rakyat yang bertajuk 'Kesatuan Umat'.Saya pun tengok sat apa depa sembang.Daripada apa yang dilihat Hasan Ali banyak bersetuju  dengan pandangan Zul Kulim ahli parlimen yang dah dipecat daripada parti PKR.Begitu juga dengan Zul Kulim pun setuju dengan pandangan Hasan Ali.Tak ada pro dan kontra antara depa berdua .

Ketika ditanya oleh pengerusi majlis kepada Hasan Ali, "Kenapa Pas tak sokong Himpun (Himpunan Sejuta Umat)?" Jawab Hasan Ali lebih kurang begini ," Itu pandangan parti politik masing-masing yang berbeza-beza tapi saya hadir sebagai individu dan alhamdulillah saya tak dikenakan tindakan."

Tunggu tak lama lagi kalau dah muka boleh keluar dalam TV RTM1 sampai sejam yang kebanyakkannnya hanya yang jadi beruk -beruk Umno saja boleh masuk akan adalah yang akan menyeberang duduk atas pagar atau lompat duduk dalam rumah Umno! Sayonara ! sayonara !sayonara!

Kata kawan aku Pas akan mengalami proses buang buruk.Elok la tu macam saya kata la pi pon tak berkurang ada pon tak menambah. Jadi beban ada la. Klik gambar untuk besarkan. Ha ha ha nasib ko le labu.


Photobucket

Hanya Gambar Yang Boleh Menceritakan

on

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List