DARI SEBALIK TEMBOK.......

on Apr 29, 2011


Pakatan Rakyat makin terdesak, anarki sedang dijana
Maklumat dalam menunjukan Anwar “Mat King Leather” Ibrahim  juga hadapi tekanan bila ‘pembiaya utama’ PKR John Soh Chee Wen, yang juga tuan punya bangunan pejabat PKR Pusat di Merchant Square, Tropicana, Petaling Jaya telah mengambil keputusan untuk meninggalkan beliau. Perbalahan bermula apabila PKR mengenakan tindakan disiplin ke atas 12 orang Ketua Cabang PKR Sabah yang berpaksi kepada Dato’ Dr. Jeffrey Kitingan.

John Soh telah meminta Ketua Umum PKR itu campur tangan, tetapi gagal buat apa apa. Sejak itu beliau beralih sokongan kepads Dato’ Zaid brahim. Akibantnya, Soh telah arah pejabat PKR dibangunan tersebut dikosongkan dan sebaliknya untuk beri laluan kepada parti KITA yang diterajui Zaid.

John Soh juga dimaklumkan adalah pembiaya kepada Raja Petra “Anarkis Siber” Kamaruddin  ketika berada di London.

Selain itu, dalam tempoh terdekat ini Dato’ Shazryl Eskay akan buat pendedahan perjumpaan beliau dengan Anwar sebelum klip video didedah pada peringkat awal. Dato’ Eskay memaklum dalam perjumpaan tersebut Anwar telah mengarah beliau yang ada hubungan dengan Selatan Thai untuk mengumpul masyarakat kawasan tersebut untuk bersatu dengan penyokongnya di Malaysia untuk mengujudkan huru hara kearah kebangkitan rakyat seperti mana berlaku di Mesir baru baru ini.

Dalam pada itu, dilaporkan juga Penasihat parti Chauvinis Cina DAP Lim Kit Siang meminta supayaSetiausaha Agung DAP Lim Guan Eng menyokong Mantan-banduan-salah-guna-kuasa Anwar dalam isu video klip ini. Ini bertujuan untuk mengelakan perpecahan dalam Pakatan Rakyat lanjutan perbalahan kalangan pemimpin Pakatan Rakyat dalam isu ini.
Forum pasca PRN  Sarawak “The impact on coming general election” telah dianjurkan pada Khamis 28 April 2011 di Dewan Serbaguna Chai Leng Park, Seberang Perai Tengah.  Akhbar Kwong Wah Jit Poh (KWJP) menganjurkan forum melibatkan wakil DAP, PKR, Gerakan dan MCA ini. Kira kira 850 orang telah hadir, terdiri dari ahli dan penyokonng parti yang terlibat. Forum dalam Bahasa Mandarin ini dikendalikan oleh Editor KJWP Lim Seong Eng dan disertai empat orang ahli panel ie Wakil DAP Chong Eng, Wakil MCA Eng Hiap Boon, Wakil Gerakan Dr Thor Ching Gee dan Wakil PKR Law Choo Kiang.

Pada keseluruhnnya wakil parti Pakatan Rakyat menyatakan kemenangan di Sarawak baru baru ini atas faktor kesedaran rakyat yang mula menolak BN  manakala wakil BN pula terus memberi tumpuan kepada usaha untuk memenangi semula hati masyarakat terutama sekali masyarakat Cina dan mempertahankan dasar Kerajaan BN.

Forum ini jelas masyarakat Cina boleh duduk untuk membincangkan isu yang dekat disanubari mereka tatkala Anwar semakin memecah belahkan masyarakat Melayu dengan pembohongan yang berpanjangan dan strategi memperkudakan emosi orang orang Melayu. PRU 10 November 1999 telah membuktikan bahawa emosi orang Melayu boleh diperkudakan sehinggakan undi orang Melayu amat tiris.

Jelas Anwar terus menerus memutar belitkan keadaan dan memanipulasi semua yang berlaku, untuk memperkudakan emosi orang Melayu bahawa beliau telah dizalimi. Dalam masa yang sama, masyarakat Cina bergerak untuk mengadakan kesefahaman strategik walaupun menyokong parti yang berbeza. Ini kerana undi masyarakat Cina merupakan ‘undi strategik’ yang menjadi ‘penentu’ dalam satu satu pilihan raya apabila dua calon yang bertelagah itu adalah antara BN dan PAS atau PKR.

Dalam banyak kawasan di Pantai Barat Semenanjung, demografi pengundi merupakan 60% orang Melayu dan 40% Bukan Melayu. Sekiranya pemimpin Chauvinis Cina DAP mampu mengusasai ‘penentu polar pengundi’ dalam kawasan ini, maka mereka akan berada dalam kuasa strategik apabila Pakatan Rakyat berjaya menguasai beberapa negeri sahaja.
Anwar sebenarnya bergantung kepada ‘rakan kongsi’ Cina dalam PKR untuk menentukan parti itu terus mampu beroperasi. Pembiaya utama ialah John Soh manakala pengurus utama kewangan PKR ialah William Leong. Leong yang begitu dipercayai Anwar untuk mengurus kewangan PKR dan peribadi beliau sekeluarga dilantik sebagai Bendahari Agung PKR. Leong juga menguruskan pembiayaan PKR yang datang dari luar sepertiNational Democratic Institute (Amerika Syarikat), Conrad Adenauer Foundation (Jerman) dan Sasakawa Peace Foundation (Jepun).

Untuk menentukan keadaan makin kacau bilau, Anwar bersedia untuk mengalihkan perhatian dari permasalahan seperti kes liwat yang sedang berjalan dan kes skandal video seks dengan menganjurkan kekacauan ‘yang di import’ secara berterusan dan berskala besar. Masyarakat Thai tahun lepas berjaya membuktikan bahawa mereka mampu mengadakan rusuhan berterusan secara berpanjangan iaitu Rusuhan Baju Merah.

Nampaknya Anwar semakin main kasar dewasa ini. Ini menunjukan beliau dan PKR, sebagai tunggak Pakatan Rakyat berada dalam keadaan amat terdesak.ISI NYA SEDAP DIMAKAN, KULIT NYA JUGA BERGUNA....

on

Kulit Durian Boleh Diguna Sebagai Penyerap Minyak

KUALA LUMPUR: Ramai yang mengetahui bahawa durian adalah buah yang diminati oleh kebanyakan penduduk di Asia, tapi tidak ramai yang tahu kegunaan kulit buah yang dikenali sebagai raja buah itu.
Buah yang mempunyai isi yang lazat dan kulit berduri dengan bau semerbak itudidapati mempunyai satu lagi kegunaan iaitu kulitnya boleh dijadikan penyerap minyak.
Perkara itu diperoleh hasil penyelidikan inovatif Universiti Perubatan, Sains dan Teknologi Asia (AIMST).
Pensyarah Jabatan Bioteknologi, Fakulti Sains Gunaan AIMST Dr S Kathiresan berkata kulit durian, yang biasanya dibuang, boleh diguna untuk membuang minyak daripada air.
"Keputusan yang diperoleh pada skala makmal menunjukkan bahawa secara kimia kulit durian yang diubahsuai adalah penyerap yang berkesan untuk memulihkan air yang dicemari minyak," katanya kepada Bernama.
Beliau berkata bio penyerap boleh diguna untuk membersihkan tumpahan minyak di sepanjang pesisir pantai, yang boleh memudaratkan bukan sahaja hidupan laut tetapi juga aktiviti ekonomi kepada manusia.
"Biasanya, kaedah manual dan fizikal diguna untuk membersihkan tumpahan minyak di pesisir pantai. Oleh itu penggunaan sisa agro untuk pemulihan alam sekitar mempunyai potensi komersial yang besar berikutan keberkesanannya untuk menyerap minyak, kos yang sederhana dan biodegrasi," katanya.
Dr Kathiresan berkata kajian beliau mengenai perkara itu bermula dengan percubaan mudah iaitu mengumpul kulit durian dan membasuhnya beberapa kali dengan air paip untuk membuang kotoran.
Ia kemudian dipotong kecil sekitar lima hingga lapan sentimeter panjang dan dikeringkan di bawah cahaya matahari, sebelum dikisar menjadi serbuk.
"Kulit durian diubahsuai dengan pelbagai bahan kimia dan minyak untuk menghilangkan tumpahan minyak di larutan air," katanya.
Dr Kathiresan berkata asid lemak durian yang menjalani proses peremajaan juga boleh mengekalkan keberkesanan asalnya, untuk menyerap tumpahan minyak pada air sekurang-kurangnya untuk tiga kitaran.
Pada masa ini kos bahan tertentu yang diguna untuk membersihkan tumpahan minyak ialah sekitar AS$100 sekiloram.
Dr Kathiresan berkata beliau akan membentangkan kertas kajiannya bertajuk "Fatty Acid Modified Durian Peel As An Efficient Biosorbent For Removal of Spilled Oil on Aqueous Media" pada Kongres Kimia Asia ke-14 September ini di Bangkok.- 


SUMPAH OH SUMPAH......

on


Saya nasihat depan Eskay, ingatkan azab Allah- Ustaz Shamsul


KUALA LUMPUR: Bekas Imam Masjid Saidina Omar Al Khattab, Bukit Damansara, Ustaz Shamsul Firdaus Alhafiz mengingatkan trio Datuk T supaya mengingati azab Allah, sebelum salah seorang daripadanya, Datuk Shazryl Eskay Abdullah melakukan sumpah laknat.

Shamsul adalah pendakwah bebas yang dimaksudkan pihak media, ketika hadir memberi ‘khutbah’ kepada Eskay, bekas Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik dan bekas bendahari Perkasa, Datuk Shuib Lazim di Masjid Amru Ibnu Al As, Sentul petang tadi.

Kehadirannya pada mulanya disangka Pegawai Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan.
Beliau kemudiannya mengambil tempat dan duduk di hadapan ketiga individu berkenaan sebelum Eskay bersedia mengangkat sumpah.

Shamsul ketika dihubungi Keadilandaily.com berkata, beliau berbuat demikian supaya Eskay memikirkan semula tindakannya yang boleh memakan diri berikutan sumpah laknat tersebut.

Selain menasihati ketiga mereka, Shamsul turut memberikan sebuah buku berkaitan hukum qazaf kepada indivitu terbabit.

“Saya ada menghulurkan buku itu kepada Eskay dan memberikan nasihat berbunyi ‘jangan ambil kira habuan dunia kerana azab Allah lebih pedih’.
“Apabila melakukan pembohongan akan ada implikasi terutamanya apabila pembohongan itu yang ingin dijadikan sebagai sumpah laknat,” katanya.

Tambahnya, beliau juga menyedari bahawa Eskay membaca sumpah berkenaan mengikut skrip yang ditulis pada sehelai kertas selepas enggan menerima nasihatnya.
“‘Skrip’ yang disiapkan kepada Eskay itu tidak dapat mengelakkan beliau di dalam jenayah qazaf,” katanya yang percaya skrip itu disediakan pihak tertentu.

Sebelum ini Shamsul memberitahu bahawa sumpah membuktikan pertuduhan zina cuma dilakukan oleh pasangan suami isteri, seperti digariskan dalam perundangan Islam.

Sumpah tersebut dipanggil sebagai sumpah Li’an yang dinyatakan dalam Al Quran dalam Surah An Nur.
“Sumpah li’an ini pula adalah sumpah saling rela dilaknat, ia tak ‘laku’ kalau hanya sebelah pihak sahaja. Kedua, ia tidak ‘laku’ kalau tidak membabitkan suami dan isteri,” ujarnya.Sumpah Eskay: Itu kerja orang jahil, kata bekas Mufti Wilayah

on

Bekas Mufti Wilayah Persekutuan, Dato Md Hashim Yahya berkata sumpah yang tidak dilakukan menurut hukum syarak, diumpamakan sebagai kerja-kerja orang jahil.
Beliau diminta mengulas tindakan salah seorang trio datuk T, Shazryl Eskay Abdullah yang melakukan sumpah laknat di sebuah masjid di Sentul kira-kira pukul 4.15 petang tadi.

Ulama terkenal itu berkata, tidak ada peruntukan dalam undang-undang Islam yang membenarkan sumpah seperti yang dilakukan Eskay, berhubung tuduhan seks terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim.

“Dalam hukum qazaf, iaitu peruntukan untuk sabitan kes zina dan liwat, pihak yang menuduh perlu membawa empat orang saksi terlebih dahulu.
“Sekiranya gagal membawa empat saksi, yang menuduh itu akan dikenakan hukuman qazaf sebanyak 80 rotan,” ujarnya ketika dihubungi Keadilandaily.com.

Bagaimanapun, sumpah li’an iaitu sumpah laknat itu pula katanya, hanya tertakluk antara suami dan isteri sahaja dan tidak ada peruntukan selain itu dalam hukum Islam.
Tambah beliau, seseorang suami yang menuduh isterinya berzina perlu melalui prosedur perbicaraan di mahkamah terlebih dahulu di mana dia perlu mengemukakan empat saksi seperti yang digariskan Islam seperti tidak fasik dan membuat dosa-dosa besar.

Sekiranya tuduhan itu tidak dapat dibuktikan, katanya, mahkamah kemudian akan memerintahkan supaya kedua-duanya melakukan sumpah li’an.
“Mereka yang menuduh isterinya berzina tapi tak dapat bawa empat saksi, maka dibolehkan kedua-duanya bersumpah.

“Kalau tak dapat bawa empat saksi suami dan isteri melakukan zina, dengan perintah mahkamah boleh dilakukan sumpah li’an. Kalau mahkamah panggil untuk kedua-duanya bersumpah, mahkamah akan perintah untuk buang kes itu. Siapa yang bersalah, itu diserahkan kepada Allah untuk menentukan.

“Tetapi ia dengan perintah mahkamah, tak boleh sendiri-sendiri bersumpah. Kalau kedua-duanya bersumpah, yang menuduh tidak kena 80 rotan dan yang dituduh pula tidak kena had zina. Qadi pula akan menjatuhkan fasakh iaitu tidak boleh rujuk sampai bila-bila.

“Kalau bukan arahan mahkamah, apa faedahnya bersumpah. Ia tidak kena dengan hukum syarak,” ujar beliau.
Tambah beliau, dalam kes bersumpah yang cuba dilakukan Eskay, ia tidak memberi sebarang ke atas pendakwaan dari sudut sistem perundangan Islam, malah semakin mengelirukan umat Islam.

“Ia tidak memberi kesan apa-apa, tambah mengelirukan umat Islam dan menyebabkan fitnah itu berterusan. Ini menimbulkan kekeliruan kepada masyarakat.

“Ini kerja orang jahil dan tidak ada faedah.

“Kalau sumpah, orang hisap dadah, mencuri dan merompak pun boleh bersumpah dengan begitu mudah dan terlepas dari hukuman,” ujarnya.

Beliau mengulangi kisah yang terjadi kepada Hilal Bin Umaiya yang menuduh isterinya berzina dengan Sharik Bin Sahma seperti yang diceritakan dalam surah An Nur, ayat 6.
“Rasulullah kemudian berkata kepada Hilal, sekiranya dia tidak dapat membawa empat saksi, Hilal akan dihukum dengan 80 sebatan, walaupun Hilal mendakwa melihat dengan mata sendiri isterinya melakukan zina,” ujarnya.


Video Seks: Polis Terlibat Bersekongkol Dengan Datuk T

on

PKR mendakwa polis bersekongkol dengan BN berhubung sebuah video seks yang didakwa membabitkan ketua umum parti itu, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengadakan aksi seks dengan seorang pelacur.

Pada sidang akhbar di ibu pejabat PKR di Petaling Jaya, pemimpin parti itu mendakwa polis bertanggungjawab menuduh Anwar sebagai pelaku dalam video seks berkenaan.

Naib presiden PKR Nurul Izzah Anwar berkata beliau mendapat aduan seorang pegawai polis yang dikenali sebagai SAC1 Isa Abdul Rahman dari Bukit Aman telah memberi ceramah kepada guru-guru di beberapa sekolah di Kelantan sejak beberapa bulan lalu dan mencemarkan nama baik bapanya itu.

"Saya diberitahu pegawai dari Bukit Aman itu memberitahu guru-guru di Kelantan bahawa Anwar adalah ancaman kepada keselamatan negara dan pelaku video itu adalah Anwar.

Kita mengecam perbuatan ini dilakukan sendiri oleh pegawai tertinggi Bukit Aman," katanya.

Rakan naib presiden PKR Tian Chua juga senada menuduh polis “menari mengikut rentak parti pemerintah”.

Katanya, beliau secara peribadi juga mendapat aduan bahawa pekerja parti berbangsa Melayu PKR telah diberikan 'nasihat mesra' daripada polis.

“Pekerja pilihan raya kami telah dipanggil dan diberi ceramah oleh polis yang berkata Anwar adalah lelaki di dalam video itu dan mereka mempunyai maklumat dalaman.

“Ini bukan kes terpencil. Ramai ahli kami yang berbangsa Melayu dijadikan sasaran untuk diberikan 'nasihat' bahawa Anwar adalah pelakunya. Kata-kata seumpama itu telah banyak dialami oleh ahli PKR,” katanya.

Sementara itu, TV Selangor melaporkan gambar Anwar yang dirakam pada 22 Febuari lalu, jelas membuktikan beliau bukan pelaku dalam video lucah Datuk T yang diambil sehari sebelumnya.

Ketika membandingkan dua gambar itu pengarah komunikasi PKR, Nik Nazmi Nik Ahmad berkata, rambut individu dalam klip video berkenaan lebih nipis jika dibandingkan dengan rambut Anwar yang lebih tebal.

Gambar yang dicetak dari laman web TV Selangor itu menunjukkan rambut ketua pembangkang lebih tebal ketika hadir ke perbicaraannya pada 22 Februari di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

"Saya tidak tahu kalau rambut Datuk Seri Anwar tumbuh dengan cepat," katanya.

Perbezaan dalam dua gambar itu mengukuhkan pendirian kepimpinan parti yang konsisten menyatakan bahawa Anwar difitnah oleh gadingan Datuk T dan juak-juak Umno untuk mendapat sokongan pengundi Melayu.

Datuk T merangkumi ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay, bekas Ketua Menteri Melaka Tan Sri Abdul Rahim Thamby Chik dan bekas Bendahari Perkasa Shuib Lazim.

Mereka menayangkan video itu pada 21 Mac kepada wartawan dan ahli politik terpilih, dengan mendakwa Anwar adalah pelaku dalamnya.

Gandingan itu kemudian mengugut untuk menyebarkan video itu jika Anwar dan isterinya Datin Seri Dr Wan Azizah Ismail tidak berundur dari politik. 

Anwar membuat laporan polis terhadap Datuk T manakala Angkatan Muda Keadilan membuat pertuduhan qazaf terhadap tiga individu itu yang mempunyai kaitan dengan Umno.

Nik Nazmi berkata penyebaran video itu menerusi Internet dan risalah berbentuk lucah adalah cubaan terdesak Umno-BN yang cuba menjatuhkan maruah Anwar dan keluarganya. -mk

Ulasan GB


Berdasarkan bagaimana majlis sumpah laknat diadakan di Masjid Amru Ibni Al As, Bandar Baru Sentul petang tadi, jelas sangat bahawa polis turut terlibat bersekongkol dengan Datuk T menuduh pelaku di dalam video itu Adalah Anwar.

Ketiga-tiga Datuk T diberi penghormatan luarbiasa oleh polis di mana mereka memberikan kawalan keselamatan semasa ketiga-tiga Datuk T datang dan balik.

Perencanaan ini telah dirancang bersama mereka. 

Kita tunggu episod selanjutnya.Lebih Banyak Klip Video Seks Memang Ada Kaitan Dengan PRU....

on

KUALA LUMPUR 29 APRIL: Pendedahan bertali arus rakaman video seks lucah di blog pro Umno-Barisan Nasional (BN) dan di laman Youtube yang dikaitkan dengan pemimpin pembangkang, berkait rapat dengan tarikh pilihan raya yang dijangka bakal diumumkan Perdana Menteri Najib Razak tidak lama lagi.

Naib Presiden PKR yang juga anak sulung Ketua Pembangkang, Nurul Izzah Anwar menyifatkan tindakan itu bermotifkan politik selain cubaan untuk membunuh karier Datuk Seri Anwar Ibrahim dan keluarganya.

Beliau sekali menegaskan bahawa pelaku dalam sedutan rakaman video berkenaan bukan bapanya. 

"Saya fikir memang jelas penerbitan satu demi satu bahawa ada perancangan jahat. Saya sudah beri kenyataan semalam bahawa kami sekeluarga berdiri sama dengan PKR yakin itu bukan Datuk Seri Anwar. 

"Maka usaha ini akan digunakan Umno-BN untuk memburukkan lagi imej beliau menyerang kami menjelang pilihan raya umum," jelas beliau ketika ditemui Tv Selangor di perkarangan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi petang semalam. 

Izzah bersama pemimpin PKR lain hadir mengiringi Anwar memberi keterangan kepada polis buat kali kedua semalam berhubung rakaman video seks yang didedahkan trio Datuk T bulan lalu.

Anwar walau bagaimanapun menafikan dirinya sebagai individu yang melakukan hubungan seks bersama seorang wanita berbangsa Cina selain membuat laporan polis terhadap intimidasi jenayah oleh ketiga-tiga individu terbabit di Hotel Carcosa Seri Negara.

Izzah kemudian menyeru agar masyarakat Malaysia menolak politik jijik yang dijulang oleh Umno-BN seraya memberi tumpuan kepada reformasi politik untuk mengangkat manifesto Pakatan Rakyat.

"Pada saya sekarang kita mengajak masyarakat Malaysia untuk menolak politik jahat sebegini dan kita kembali kepada isu asas bahawa Malaysia memerlukan reformasi politik yang menyeluruh untuk menyelamatkan masa depan kita bersama," ujar beliau lagi.

Sebelum itu ketika ditemui media selepas memberi keterangan di IPD Dang Wangi petang semalam, Anwar menjelaskan Umno-BN menggunakan strategi politik lucah untuk mempertahankan kuasa menjelang Pilihan Raya Umum ke-13 nanti.

Katanya, media pro Umno-BN dijadikan perkakas menyebarkan fitnah tentang beliau bertujuan untuk menghapuskan karier politiknya.

Selain klip video bahagian kedua didedahkan di  blog-blog pro Umno, empat klip video yang kali ini memuatkan adegan seks turut dimuat naik di Youtube sekitar jam 2 hingga 6 petang semalam. 

Bagaimanapun, klip video berkenaan telah dikeluarkan kerana melanggar polisi lamanweb tersebut berhubung kandungan berunsur seks.MEREKA MEREKA YANG SASAU.......

on

VIDEO SEKS - KANTOI LAGI, KEJAP KATA TERJUMPA KAMERA, KINI MENGAKU ADA BERSAMA DALAM BILIK, MANA SATU ESKAY?
Terbukti Eskay Fasiq!!BULETIN TV3 sebentar tadi, terang-terang Datuk Eskay bagitahu dia berani buat sumpah laknat esok kerana dia sendiri berada di dalam bilik sewaktu aksi seks DS Anwar berlaku. Bertambah pening orang yang sedia bodoh dengan pengakuan Eskay ini. Mengapa saya berkata demikian?

Bukankah Eskay awal dulu mendakwa bahawa dia terjumpa kamera tersembunyi tersebut di dalam bilik hotel sewaktu Anwar menyuruhnya mengambil jam yang tertinggal? Kununnya untuk memastikan bahawa itu adalah Anwar, beliau mengajak beberapa orang termasuk Rahim, Shuib juga YB Johari Abdul termasuk Chegu Bard menontonnya.

Sekejap beliau kata terjumpa kamera tersebut, sekarang ini mengaku beliau ada di dalam bilik berkenaan. Adakah kerana video itu sudah terkantoi kerana kelihatan kelibat lelaki lain selain lelaki yang kununnya Anwar di dalam video tersebut, maka dia terpaksa mengubah cerita?

Jika beliau memang benar berada di situ, apakah tujuannya? Jika untuk memerangkap Anwar, tidakkah lebih baik dan berkesan dengan menghubungi pihak berkuasa Agama untuk menangkapnya? Tentu lebih berkesan dan Anwar tidak boleh mendakwa itu satu konspirasi lagi.

Lojikkah Anwar mahu buat projek dengan Eskay berada di dalam bilik? Eskay kununnya memanggil beberapa orang untuk mengesahkan itu adalah Anwar. Mahu sahkan apa lagi jika beliau sendiri kata beliau berada di dalam bilik bersama Anwar? Jika beliau berkata beliau ada bersama Anwar, mengapa beliau sebelum ini memberitahu kejadian berlaku di sebuah hotel tetapi Polis menyebut di sebuah apartment? Siapa yang berbohong?
Anwar: Saya tak akan tunduk serangan Umno-BN

on
Anwar Ibrahim berkata dalam mana-mana arena politik tidak demokratik, wajah pembangkang yang berwibawa akan diserang dengan teruk. 
KUALA LUMPUR, 29 April — Musuhnya boleh membawa seberapa banyak video seks atau tuduhan liwat, tetapi Datuk Seri Anwar Ibrahim menegaskan kesemuanya tidak akan memaksa beliau berundur daripada arena politik dan melepaskan tanggungjawabnya sebagai ketua Pakatan Rakyat.
Sebaliknya, pemimpin berusia 63 tahun ini percaya serangan demi serangan yang dibawa Umno terhadap bekas timbalan perdana menteri itu jika dilayan bermakna beliau “tunduk” kepada perancangan berterusan parti teras Barisan Nasional (BN) itu.
Ketua Umum Pakatan Rakyat ini memberitahu The Malaysian Insider, meskipun perikatan tiga parti itu digantikan oleh seorang ketua yang baru, serangan oleh Umno-BN tidak akan dihentikan.
“Dalam pemerintahan diktatorial yang tidak demokratik, mana-mana wajah pembangkang yang berwibawa akan diserang dengan teruk,” katanya lagi.
“Anwar menjadi sasaran, tetapi jika Anwar meninggalkan pentas dan anda mendapat pemimpin baru, maka pemimpin ini akan diserang,” kata beliau dalam temu bual ini yang diadakan kelmarin, sehari sebelum rakaman video seks yang didakwa mirip beliau dimuat naik di laman YouTube.
Dalam temu bual eksklusif ini, Anwar menjelaskan meskipun serangan yang dihadapinya itu sangat “melukai hati” diri beliau dan juga keluarganya, usaha-usaha untuk menamatkan kerjaya politik bukan sesuatu yang baru.
“Ia (satu perbuatan) menghina maruah,” kata bapa kepada enam orang anak dan mempunyai dua cucu ini.
Bagaimanapun beliau menekankan, serangan-serangan itu memperkuatkan azamnya untuk terus menerajui Pakatan Rakyat.
“Jika saya berundur dan melepaskan (jawatan), ini bermakna kita tunduk kepada rekaan (politik) Umno... siapa yang patut menentukan sama ada saya patut berundur atau tidak? Parti-parti Pakatan Rakyat dan pengundi buat keputusan. Saya tidak akan tunduk kepada tekanan ini,” kata Anwar.
Anwar dilihat sebagai pengikat kerjasama dan hubungn komponen Pakatan Rakyat iaitu PKR, PAS dan DAP, yang ditubuhkan pada 1 April 2008 selepas pilihan raya umum ke-12.
Beliau berhadapan dengan tuduhan liwat pertama pada 1998 dan yang kedua satu dekad kemudian, di mana sama ada Ketua Umum PKR ini akan dipanggil bela diri atau dibebaskan akan ditentukan 16 Mei ini.
“Saya terus diserang, sejak tuduhan pertama pada 1998... ramai tidak dapat membayangkan yang mereka (Umno-BN) (sanggup) mengambil tindakan macam ini, tetapi ia bukan tuduhan yang baru, bukan?” kata bekas timbalan presiden Umno ini.
Anwar berkata, tindakan-tindakan ini, yang beliau sifatkan sebagai terdesak, bertujuan menghentikan usahanya mahu mewujudkan sebuah kerajaan bebas rasuah.
“Sebagai contoh, sebuah pasukan pihak berkuasa berasuah yang cuba mencemarkan anda, menghentikan kempen anda menentang rasuah... adakah anda akan menyerah diri? Itu penekanan saya. Anda perlu ada iltizam dan semangat dalam apa yang anda lakukan,” katanya lagi.
Sehari selepas temu bual ini, rakaman video seks yang tidak diedit menggambarkan Anwar dimuat naik di YouTube, langkah yang dilihat sebagai usaha mengenakan tekanan ke atas Ketua Pembangkang itu yang sejak sebulan lalu menafikan beliau sebagai si pelaku dalam aksi seks terbabit.
Rakaman video itu dibahagi kepada empat segmen dan berlarutan kira-kira empat minit dan 28 saat.
Video seks 21 minit itu buat kali pertama dipertontonkan kepada wakil media terpilih di hotel Carcosa Seri Negara di sini, 21 Mac lalu oleh “Datuk T”.
Anwar juga berkata beliau tidak mahu fokus perjalanan politiknya diganggu oleh penyebaran tuduhan video seks yang dipertontonkan pada 21 Mac lalu.
“Saya tidak mahu dialih pandangan dengan pendedahan video, ia didedahkan ketika dekat dengan pilihan raya Sarawak.
“Di Sarawak, saya berkempen selama 13 hari ketika serangan Umno begitu tinggi, menggunakan video... tetapi ia bukan pilihan untuk serah diri sekarang, bukan sekarang,” kata Anwar lagi.
“Saya perlu teruskan (perjuangan),” katanya lagi.
Keluarganya menurut Anwar lagi, adalah sumber kekuatan beliau sepanjang berhadapan dengan waktu-waktu yang sukar dan mereka sentiasa menyokongnya dalam keputusan seharian sebagai ahli politik.
“Saya ada keluarga yang hebat dan saya harus ucapkan terima kasih kepada mereka,” katanya lagi.
“Azizah, anak-anak saya... meskipun ketika saya menjadi timbalan perdana menteri, mereka bukan anak timbalan perdana menteri, mereka anak Anwar dan Azizah,” kata beliau dengan senyuman.


SERBA TAK TAU...

on

Tengah kecoh pasal video seks...tiba tiba meletup pasal prjek nadir d Perak... DAP meletupkan isu ni atas alasan keselamatan rakyat khususnya di bukit Merah... Maklumat di dedahkan DAP agak memeranjatkan MB Perak Zamry Kadir... 

Zamry melompat dan menyalahkan PKNP kerana tak maklukan kepada kerajaan Negeri. Tak lama lepas tu PKNP pulak nafikan.. dah acam macam ada kat Perak sejak keajaan haram merintah...

Paling jelas... umno yang mendakwa kukuh sedang pening lalat.... Isu sebegini boleh melatahkan Zamri malah PKNP.

Apapun... Inilah pentingnya jika demokrasi diperkasakan... Tindakan DAP meresahkan BN sampai bermacam kenyataan dikeluarkan...

Zamri hilang kawalan... PKNP boleh terlepas dari kawalan MB... apa sebenarnya yang terjadi? apapun ...teima kasih DAP
U.S. storms, tornadoes kill 45 in Alabama...

on

BIRMINGHAM, Ala (Reuters) - Tornadoes and storms killed 45 people in Alabama on Wednesday as severe weather lashed the southeastern United States, bringing down power lines, destroying buildings and triggering flooding.

The storms were part of a series that have struck half a dozen southern states over the last few days, killing at least 66 people.

"State (emergency officials) can confirm 45 storm-related deaths today in Alabama," said Yasamie August, spokeswoman for the Alabama Emergency Management Agency.

Fifteen people were killed in Tuscaloosa, Alabama, she told Reuters.

The thunderstorm that spawned a tornado there triggered more twisters in Georgia three hours later.

"This could be the worst tornado in Alabama's history," said meteorologist Josh Nagelberg of AccuWeather.com.

Marshall County in northeastern Alabama had six fatalities, five of them in one house, Sheriff Scott Walls told Reuters.

"That house was in the direct path of the tornado. We had homes and businesses that took direct hits. Every community in the county has suffered damage," he said.

President Barack Obama declared a state of emergency for Alabama and ordered federal aid for the stricken state.

"While we may not know the extent of the damage for days, we will continue to monitor these severe storms across the country and stand ready to continue to help the people of Alabama and all citizens affected by these storms," Obama said in a statement on Wednesday night.

FLOODS AND POWER OUTAGES

Floods were a big concern throughout the storm-hit area, where rain compounded with melted snow to cause rising rivers and saturated soils.

Several states suffered power outages as well as property and infrastructure damage that could prove costly to repair.

The storms forced the Tennessee Valley Authority to close three nuclear power plants in Alabama and knocked out 11 high voltage power lines.

"Teams have pre-deployed to begin debris removal and search and rescue operations as soon as conditions permit," said Alabama Emergency Management Agency spokeswoman Lauree Ashcom.

Governors in Alabama, Arkansas and Tennessee declared a state of emergency and in Mississippi, Governor Haley Barbour declared a state of emergency for 39 counties.

Earlier, authorities put the death toll across the South at 25 over a three-day period, a figure that included 11 deaths in Arkansas, six in Alabama, five in Mississippi, two in Louisiana and one in Tennessee.

Two deaths were reported later Wednesday after a tornado hit Georgia near the border with Tennessee and Alabama.

Residents in Tennessee are coping with flooding, power outages and blocked roads. Flooding became more widespread in Arkansas on Wednesday after several days of intense storms.

Violent weather has pummeled much of the U.S. South this month. Two weeks ago, at least 47 people died as storms tore a wide path from Oklahoma to North Carolina.


Wartawan Vs Anwar....

on

Video: Wartawan Inilah Yang Tanya DNA Anwar

Friday, 29 April 2011

Cuba kita tengok Minah dari Media Prima yang cuba tanya DNA Anwar. Di Sarawak tempoh hari, rakan beliau dari Media Prima juga iaitu 8TV telah bertanyakan soalan mengenai jam Omega. Hari ini TV3 pula bertanyakan soalan DNA.

Boleh dikatakan Minah dalam Media Prima ini sukakan seks dan benda-benda lucah. Jadi, jika mahukan DNA cuba wartawan itu minta dengan Eskay. Manalah tahu ada simpanan yang lebih pada Eskay.
Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List