Presiden MCA Di Pukul...?

on Oct 22, 2012Ketua Pemuda Sosialis DAP, Anthony Loke membidas Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek, yang didakwa menyifatkan “kalau pilih UBAH maksudnya pilih untuk hudud” sebagai kenyataan keterlaluan.

Loke ketika dihubungi Sinar Harian Online berkata, “MCA kini sekarang terpaksa menggunakan pembohongan untuk meraih undi” di kalangan masyarakat Tionghoa.

“Adalah tidak benar dan tipu apabila kalau kita pilih UBAH, ia bermakna kita pilih untuk hudud. Tujuan beliau cakap ini dalam kempen mereka untuk burukkan Islam.

“Walaupun DAP tidak setuju hudud, tetapi kita tidak burukkan Islam. Hudud ialah perjuangan Pas dan kita DAP hormati,” tambah beliau.
DAP, komponen Pakatan Rakyat (PR) menggunakan slogan UBAH sebagai bahan kempen menghadapi Pilihan Raya Umum ke-13.

Soi Lek semalam meminta semua anggota parti itu supaya  meningkatkan lagi publisiti dalam usaha menepis dakyah pembangkang.

Beliau berkata, usaha itu perlu diperhebatkan untuk mengelak rakyat daripada dikelirukan dengan dakwaan-dakwaan pembangkang.

Bercakap pada sidang media selepas taklimat tertutup bersama anggota MCA di Wisma MCA  semalam, Soi Lek berkata, anggota parti itu juga perlu bijak menangkis janji pembangkang termasuk soal gaji minimum, penghapusan tol dan pelaksanaan hukum hudud yang disifatkannya hanya untuk memancing undi.

Beliau juga berkata, MCA turut menjelaskan isu hudud kepada masyarakat Cina untuk mengelak mereka daripada terus dimanipulasikan pembangkang.

"Ini bukan isu permainan politik, tetapi mungkin menjadi hakikat atau realiti jika mereka (pembangkang) menang (pilihan raya umum) dengan Pas menjadi teraju parti," katanya. 
Photobucket

Najib Bersekongkol Dengan Chua Soi Lek...?

onIni lah orangnya dibelakang cercaan Chua Soi Lek terhadap hudud. Soi Lek dan kerabatnya menjadi angkuh dan begitu menggila menibai Hudud kerana Umno sudah terlalu lemah.

Tak dapat aku nak bayangkan camana malunya diri bilamana hudud dihina dan dicerca dihadapan batang hidung Najib sendiri tanpa sebarang bantahan dari Menteri Wanita Umno neh...

Diwaktu cina bangang dalam MCA berjuang habis-habisan menghina dan menentang hudud... rupanya masih terdapat sebahagian non-muslim yang berpandangan positif, menggunakan akal kurnia Tuhan dalam memberi pandangan terhadap undang-undang Islam.

Ini jelas membuktikan bahawa langkah MCA - sekutu Umno dalam Barisan Nasional hanya bertujuan memancing undi dalam usaha mereka mematahkan pengaruh DAP dalam masyarakat cina.

Rata-rata, Be End yang diterajui Umno kian longlai dan kini dipersimpangan dilema kerana mereka telah menyentuhi sensitiviti umat Islam malah turut tidak disenangi oleh non Muslim juga. Kini, MCA dilihat sebagai sebuah parti cauvinis yang ANTI-ISLAM, bukan lagi DAP.

Orang bukan Islam kebanyakannya rajin membaca dan punya sifat ingin mengetahui.... Orang melayu plak mungkin dah perasan sebab dah terlalu pandai, dengar Ustaz mengajar pun dah tak mau.. membaca jauh sekali. Ni bukan Islam yang faham keadaan sebenar dan menyuarakan kesedaran sebagai rakyat dan bukan ahli politik atau machai-machai yang dok putar belit...

Ini lah bahayanya puak-puak Umno bila depa hanya nampak bangunan yang tinggi-tinggi je.. Pembangunan aqidah umat Islam bukannya depa nak ambil peduli.

Tindakan apek Soi Lek dan kuncu-kuncunya yang kuat menentang, berserta kelunya lidah Najib bila hudud dihina ni lah yang merupakan sebab sebenar Islam gagal diletakkan ditempat yang sepatutnya dalam negara tercinta ini...
Photobucket

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List