Misteri Teknologi Zaman Nabi Nuh Yang Disorok

on Mar 10, 2011"Sesungguhnya Piramid Agung bukanlah dibina ketika pemerintahan Firaun Khufu (Cheops) tetapi telah dibina berkurun sebelumnya oleh kerajaan-kerajaan silam yang lepas. Firaun-firaun Mesir hanyalah membaik pulih sahaja piramid-piramid ini yang diwarisi mereka. Hakikat ini lama-kelamaan disedari oleh ramai pengkaji tetapi ia terlalu lama untuk dapat dipercayai oleh masyarakat dunia.

Anda boleh tonton filem 10000 B.C dimana terdapat kaum yang membina Piramid ditengah-tengah padang pasir untuk mendapatkan gambaran tentang hal ini. Arkiteknya dalam menentukan lokasi piramid terpaksa melihat jarak bintang dilangit dan koordinasi buruj-buruj dimana pada masa yang sama dia juga adalah ahli astronomi dan ahli nujum Istana.


Gambaran kerja pembinaan piramid [filem 10 000 BC]

Kedudukan ketiga-tiga piramid termasuk Piramid Agung Giza adalah bertepatan dengan kedudukan buruj Orion di langit, dan mengarah tepat ke arah kiblat. Ini antara misteri paling terbesar dalam sejarah kemanusiaan. Siapakah bangsa agung yang mula-mula merencanakan pembinaan Piramid? Sesungguhnya Piramid Mesir adalah penunjuk kiblat paling besar yang terdapat dibumi di mana Allah Yang Maha Agung telah menciptakan bintang-bintang Orion sebagai tanda kiblat dilangit. Piramid Mesir adalah petunjuk arah ke Baitullah di bumi manakala bintang Orion adalah petunjuk arah ke Baitul Makmur di langit. 


Maha Suci Allah yang menciptakan segala sesuatu tanpa sia-sia. Bangsa misteri yang membina piramid terawal sudah tentu sebuah bangsa yang teramat bijak dan genius dan di zaman itu kemajuan material adalah setanding malah lebih maju dari apa yang kita dapati hari ini.

Tidak percaya?. Cuba anda bayangkan kehidupan manusia sebelum berlakunya banjir besar di zaman Nabi Nuh. Bayangkan kehidupan mereka adalah teramat canggih dengan kereta-kereta mewah dan kotaraya-kotaraya bercahaya serta pesawat-pesawat terbang seperti UFO yang bersimpang siur di udara. 


Setiap rumah terdapat sistem komputer yang canggih dan kemudahan internet kelajuan tinggi. Tetapi adakah semua itu berguna setelah banjir besar melanda seluruh dunia. Tidak, tidak sama sekali. 


Nabi Nuh terpaksa memuatkan kapalnya dengan manusia, haiwan-haiwan yang berpasangan serta spesis-spesis tumbuh-tumbuhan yang terpilih. Di sini kita dapat mengetahui bahawa 'profesion' Nabi Nuh bukan sahaja seorang pengembang agama tetapi juga pakar sains zoologi yang handal.Nabi Nuh boleh membina kapal yang teramat besar hanya berbekal pengikut yang tidak sampai 100 orang? Fikirkan. Seratus (100) orang itupun ada yang wanita dan kanak-kanak jadi jumlah pekerja untuk membina bahtera Nabi Nuh teramatlah sedikit. 


Malahan pula, para pengikut Nabi Nuh as terdiri daripada orang miskin yang lemah dan melarat sahaja. Nabi Nuh juga telah membina kapalnya dalam jangka masa yang terhad (sesetengah pendapat mengatakan dalam beberapa minggu sahaja). Misteri ini benar-benar memeningkan pengkaji malah ada juga pengkaji Barat yang mendakwa bahawa, Bahtera Nabi Nuh dibina oleh makhluk asing. 


Sebenarnya kita tidak akan hairan dengan kemampuan Nabi Nuh ketika itu jika kita membayangkan kemajuan manusia sebelum Banjir Besar adalah seperti kemajuan pada masa kini sekurang-kurangnya. Kita boleh membayangkan yang Nabi Nuh membina bahtera di dalam hangar kapal yang besar berserta peralatan dan mesin-mesin yang canggih dibantu sistem perkomputeran yang termaju.
Masih tidak percaya?. Jika kita lihat pada kronologi kemajuan manusia, kita boleh melihat logik atau tidak kenyataan ini. Biar kita ambil jangkamasa dari lahirnya Nabi Isa mengikut kalendar Masehi iaitu 1 Masehi hingga 2009 Masehi. Bagaimana kehidupan manusia di zaman Nabi Isa hidup. 


Bagaimana kemajuan manusia selepas 2000 tahun selepas kelahiran Nabi Isa? Berapakah jangkamasa Adam manusia pertama sehingga peristiwa Banjir Besar di zaman Nabi Nuh. Katakanlah lebih kurang 2000 tahun (ini anggaran yang amat minimum memandangkan jangkamasa dari manusia pertama turun ke Bumi sehingga Banjir Besar boleh memakan masa beribu-ribu tahun), maka logiklah kemajuan manusia mencapai tahap terhebat dan maju ketika Banjir Besar.


Mayat bergelimpangan di Kota Kuno Mohenjo-Daro mengandung radioaktif

Maka jika berfikir seperti ini, kita tidak akan terkejut dengan kisah-kisah seperti Atlantis dan Lemuria serta Kerajaan Rama yang mempunyai pesawat-pesawat terbang seperti UFO. Peperangan juga melibatkan kuasa nuklear seperti kesan-kesan yang ditemui di Mohenjo-Daro dan Harappa.

Tetapi adakah semua kemajuan itu berguna berguna apabila tibanya bala bencana? Semua kemajuan itu habis tenggelam bersama-sama orang musyrik yang mengingkari perintah Allah SWT setelah hanyut dalam arus kemajuan material dan kecanggihan teknologi yang mengkhayalkan. 


Manusia ketika itu semakin rakus dengan kebendaan dan berbuat maksiat secara terang-terangan. Tidak hairan jika terdapat parti bogel di sana-sini. Pesta-pesta mandi buih acapkali diadakan di festival-festival besar. Konsert-konsert muzik yang mengkhayalkan seringkali diakhiri dengan pesta seks yang menghairahkan dihadapan sembahan-sembahan berhala yang mereka pertuhankan. Dakwah Nabi Nuh dikesampingkan walaupun sering keluar di media-media antarabangsa.

Bateri Baghdad yang ditemui oleh ahli arkeologi Austria

Mungkin anda berasa lucu dengan senario yang dipaparkan di sini. Ini kerana anda memikirkan Nabi Nuh hidup seperti orang gua, bercucuk tanam dan mengembala kambing sahaja. TIDAK SAMA SEKALI. 


Lihatlah lukisan-lukisan misteri di dinding kuil-kuil Firaun yang menceritakan satu mitos purba tentang penghasilan tenaga elektrik siap dengan lukisan kabel bawah tanah dan filemen elektrik. Penemuan bateri purba di Iraq dan cakera padat purba Dropa (sehingga kini tidak diketahui sama ada ia berbentuk CD, CD-RW, DVD, DVD-RW atau sebagainya) di China.

Masih lagi tak percaya? anda boleh ke web ini
Web yang mengumpulkan misteri yang tak terungkai disebabkan kita yang percaya kitalah masyarakat paling moden.

 Carkera padat purba yang ditemui di China

Dan yang paling menggemparkan adalah penemuan loji nuklear berusia lebih 2 juta tahun di Oklo, Afrika! Apakah maksud semua ini? Berapa umur Bumi sebenarnya? Berapa umur umat manusia sebenarnya?. 


Kita tidak boleh menganggarkannya berdasarkan kajian Barat (buku rujukan sejarah di Malaysia banyak merujuk kepada sumber Barat) yang dipengaruhi oleh The Hidden Hand seperti Illuminati dan Freemason. Mereka sebenarnya mempunyai sebab untuk mengelirukan umat manusia. Segala kenyataan sebenarnya amat jauh dari apa yang kita dapat bayangkan.Maka setelah Banjir Besar, para pengikut Nabi Nuh pun bertebaranlah di muka bumi sehelai sepinggang setelah meninggalkan kehidupan moden dan canggih mereka ditelan banjir. Mereka kembali menjadi orang gua dan mula berburu, bercucuk tanam dan mengail ikan.Seperti yang dirakamkan di dalam Al-quran:
Apakah mereka tidak memperhatikan beberapa banyak generasi yang telah Kami binasakan sebelum mereka, padahal (generasi itu) telah Kami teguhkan kedudukan mereka di muka bumi, iaitu keteguhan yang belum pernah Kami berikan kepadamu, dan Kami curahkan hujan yang lebat atas mereka dan Kami jadikan sungai-sungai yang mengalir di bawah mereka, kemudian Kami binasakan mereka kerana dosa mereka sendiri dan Kami ciptakan sesudah mereka generasi yang lain. 
Qs.Al-An'am: 6
Di waktu-waktu malam mereka mungkin berkumpul di tepi unggun api sambil mendengar cerita orang-orang tua dikalangan mereka mengenai kehidupan moden dan canggih mereka suatu ketika dahulu seperti menaiki bas dan komuter (kebanyakan pengikut Nabi Nuh adalah miskin) dan ada juga yang pernah menaiki kereta. Mereka juga mungkin menceritakan bangunan-bangunan tinggi dan komputer.
Betapa kukuhnya binaan bahtera Nabi Nuh as ini, hinggakan binaan asalnya masih kukuh hingga kini. Gambar diatas (atas sekali) adalah satu sudut dalam bahtera Nabi Nuh, manakala gambar dibawah pula ialah bahan besi yang diperolehi daripada struktur bahtera tersebut. Gambar tersebut diiambil setelah kumpulan arkeologi dari Turki dan China berjaya memasuki bahtera Nabi Nuh as yang terdampar di puncak Gunung Ararat di Turki.Taib Mahmud lebih kaya daripada Sultan Brunei – Clare Rewcastle

on

KUALA LUMPUR: Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Mohd Taib Mahmud adalah antara orang terkaya di dunia, melebihi Sultan Brunei, kata Clare Rewcastle Brown, adik ipar bekas Perdana Menteri United Kingdom, Gordon Brown.

Clare, pengendali laman web Sarawak Report dan stesen radio bebas – Radio Free Sarawak, berkata demikian dalam artikel yang diterbitkan London Evening Standard pada 22 Februari lalu.

Siasatan saya mendapati sebahagian harta kekayaan Taib terdapat di London melibatkan perusahaan hotel di tengah-tengah bandar ini,” katanya dalam artikel akhbar tabloid itu. 

Mengikut artikel itu, beliau turut membongkar harta kekayaan Taib melibatkan Kanada, Amerika Syarikat dan United Kingdom yang diperoleh hasil penjualan kawasan hutan di Sarawak melalui British Virgin Islands. SILA KLIK SINIOleh KeadilanDailyKUALA LUMPUR: Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Mohd Taib Mahmud adalah antara orang terkaya di dunia, melebihi Sultan Brunei, kata Clare Rewcastle Brown, adik ipar bekas Perdana Menteri United Kingdom, Gordon BrownClare, pengendali laman web Sarawak Report dan stesen radio bebas – Radio Free Sarawak, berkata demikian dalam artikel yang diterbitkanLondon Evening Standard pada 22 Februari lalu.

Siasatan saya mendapati sebahagian harta kekayaan Taib terdapat di London melibatkan perusahaan hotel di tengah-tengah bandar ini,” katanya dalam artikel akhbar tabloid  itu.
Mengikut artikel itu, beliau turut membongkar harta kekayaan Taib melibatkan Kanada, Amerika Syarikat dan United Kingdom yang diperoleh hasil penjualan kawasan hutan di Sarawak melalui British Virgin Islands.


Dipetik artikel sama, Clare dilapor berkata, Sarawak yang dikelilingi 95 peratus hutan hujan dengan aktiviti pembalakan dan dipenuhi ladang kelapa sawit, sebenarnya mengkayakan Taib selama 30 tahun berkuasa di negeri itu.

“Kira-kira 2.5 juta penduduk Sarawak selama ini ditindas Taib. Rakyat inginkan perubahan dalam pilihan raya akan datang, tetapi akibat amalan rasuah menjadikan beliau semakin kaya,” katanya dipetik.
Mengikut artikel itu, Clare dan rakannya, Peter John Jaban, seorang Dayak Sarawak mengendalikan siaran Radio Free Sarawak walaupun bimbang akan keselamatan mereka selepas Sarawak Report menerima ancaman bunuh.

Apatah lagi, artikel berkenaan turut menyatakan, seorang bekas pekerja Taib yang didakwa mendedahkan maklumat, dijumpai mati Oktober lalu dan kes itu masih dalam siasatan polis.

Berusia 51 tahun, Clare adalah seorang wartawan penyiasat yang memulakan kerjaya dengan BBC World Service pada 1983, berkahwin dengan adik Brown – Andrew – juga bekas wartawan dan kini seorang ahli strategi media.
Artikel itu menyatakan, Clare sebenarnya dilahirkan di Sarawak sebelum bekas tanah jajahan Inggeris itu diserahkan kepada Malaysia dan mendiami Bumi Kenyayang  sehingga berusia lapan tahun.

 http://www.keadilandaily.com

PKR dan UMNO Sama......???

on

Salam Keadilan,

Pagi tadi kedengaran satu berita yang sedikit mencuit hati dan perasaan di mana sebuah parti dari gugusan Pakatan Rakyat telah mendesak supaya SPR bertindak di atas aduan yang melibatkan jual beli undi ketika dua pilihanraya kecil berlangsung serentak baru-baru ini. Petikan berita adalah seperti di bawah;
Keputusan pilihan raya kecil di Merlimau dan Kerdau yang baru sahaja berlangsung pada 6 Mac lalu sememangnya telah diduga. Selain menyedari dua Dewan Undangan Negeri (DUN) tersebut adalah kubu kuat BN kita dapati imbuhan keterlaluan telah dilemparkan kepada pengundi. KEADILAN mendesak supaya SPR dapat bertindak dengan bebas dan berkecuali serta peka terhadap aduan-aduan yang diajukan oleh kedua-dua belah pihak secara adil dan telus. - keadilandaily.com
Mencuit hati dan perasaan ialah apabila mengenangkan sejak bila SPR bertindak adil dan saksama terhadap parti bertanding dalam pilihanraya kecil/besar selain daripada memberi jalan mudah kepada parti pemerintah. Juga apa yang lebih melucukan ialah apabila teringat pengalaman yang dilalui oleh saya ketika menghadapi proses pemilihan kepimpinan Parti Keadilan Rakyat yang berlangsung pada akhir tahun lalu - Pemilihan 2010.

Satu pengalaman yang tidak boleh dilupakan apabila banyak kepincangan berlaku tetapi hanya dianggap sebagai kelemahan Pemilihan 2010. Baiklah, sebagai langkah pertama memperkenalkan 'satu ahli satu undi' oleh sebuah parti yang paling muda dalam arena politik tanahair pastinya banyak kelemahan yang sukar dielakkan dan boleh diperbaiki dalam pemilihan akan datang. Namun malangnya kepincangan yang berlaku itu turut menjurus kepada penipuan untuk memenangkan kumpulan 'wahyu' dalam chai salah seorang calon timbalan presiden.

Subjek penipuan ini tidak mahu saya sentuh setelah beberapa entri sebelum ini cukup banyak mengutarakan betapa keadilan itu dituntut dalam parti Keadilan. JPP sebagai badan bertanggungjawab menutup tirai Pemilihan 2010 dengan pahat yang masih kuat berbunyi.

Salah seorang calon bagi jawatan Ketua AMK telah bertindak tidak mengiktiraf keputusan Pemilihan 2010 dengan dikepil bersama 7 muka surat aduan penyelewengan dan juga menyediakan beberapa saksi untuk disoal-siasat. Walaupun dijanjikan akan siasat dalam masa 2 minggu oleh Setiausaha Agung parti, namun setelah masuk 4 bulan janji SUA masih tidak dilangsai. Orang melayu selalu mengatakan hanya lembu yang berpegang pada tali, bukan janji manakala orang cina pula akan kata - Ini kita panggil langsi punya janji loh.

Cukuplah jika saya katakan, setiap aduan terhadap penyelewengan itu harus diambil tindakkan sewajarnya oleh PKR melalui JPP sepertimana berita yang tertera di atas, Keadilan mendesak SPR agar segera menyiasat segala aduan mengenai imbuhan terhadap pengundi atau lebih tepat membeli undi melalui perbelanjaan ratusan juta ringgit.

Kesimpulannya, PKR mendesak SPR supaya menyiasat aduan di pilihanraya. Di satu sudut lain pula dapat kita lihat anak muda bernama Chegubard sebagai calon bertanding dan pengadu kepada aduan lengkapnya mendesak agar PKR atau JPP menyiasat aduan terhadap kepincangan dan penipuan dalam Pemilihan 2010. Apa bezanya di antara dua situasi ini?

Sebab itu sebaik sahaja membaca berita dari twitter Keadilandaily.com pagi tadi, saya terus membalas satu tweet yang berbunyi;
@edyesdotcom : PKR desak SPR utk siasat aduan beli undi! Padahal @ jg byk kali desak JPP siasat aduan tp lgsung x dilayan!! SPR dan JPP sama saja?
Banyak reply yang saya terima dari tweet di atas dan salah satu di antaranya mengatakan PKR dan UMNO adalah sama sahaja malah PKR lebih teruk apabila menipu ahlinya. Hanya dalam tajuk Pemilihan 2010 sahaja saya bersetuju tetapi atas tajuk lain seperti merompak harta rakyat, itu tidak pernah saya setuju akan persamaan PKR dan UMNO.

UMNO adalah sebuah pertubuhan yang memperjuangkan bangsa, dan bukan bangsa cina yang diperjuang oleh UMNO walaupun kita melihat negara ini ekonominya dikuasai oleh orang cina. UMNO memperjuangkan bangsa melayu, itulah yang mereka katakan sejak dulu, kini dan selamanya walaupun sekali sekala mereka katakan memperjuangkan Islam disebalik meluluskan judi sukan.

Cuba anda fikir baik-baik, apakah dengan memperjuangkan bangsa melayu sebagai pemerintah ulung sejak kemerdekaan itu, berjaya menjadikan melayu hebat?

UMNO memperjuangkan melayu ketika UMNO menjadi parti melayu tunggal yang memerintah Malaysia selama 54 tahun, bukan sebagai pembangkang tetapi sebagai peneraju. Jangan kita perkecilkan kemampuan UMNO kerana statistik menunjukkan melayu menjadi juara dalam beberapa aspek. Di antara aspek yang menjadikan melayu hebat ialah, melayu menjadi juara di penjara, juga memiliki majoriti lebih dua pertiga dalam pusat serenti dan pusat pemulihan akhlak. Melayu juga menjadi pendominasi utama kepada aktiviti mat rempit. Serta statistik yang baru diterima sebentar tadi dalam siri 360 TV3 menunjukkan setiap 17 minit akan ada kes wanita hamil anak luar nikah yang kebanyakkannya pesertanya ialah berbangsa melayu.

Dari segi ekonomi melayu pula, siapakah yang menggelapkan saham bumiputra? Siapakah yang menyusutkan lebih separuh rezab tanah melayu? Siapakah yang sentiasa mengamalkan rasuah, sistem orang tengah dan sistem ali baba? Siapakah yang menyerahkan Singapura dan seterusnya mengadai Tanjung Pagar? Siapakah yang berbelanja besar di luar negara di sebalik menaikkan harga minyak dalam negara ketika harga minyak yang tinggi itu sebenarnya menguntungkan negara? Siapa lagi kalau bukan parti UMNO!

Parti UMNO melalui Presidennya yang automatis menjadi Perdana Menteri Malaysia juga telah tergamak mencuaikan diri apabila ditipu oleh beberapa presiden MCA. Tun Leong Sik berjaya menipu kerajaan Malaysia di bawah kehebatan Mahathir, Chan Kong Choi juga menipu Paklah ketika Paklah lena tidur dan akhir sekali Najib juga ditipu oleh Presiden terbaru dan terlampau dari MCA iaitu Soi Lek.

Jadi adakah anda rasa sebuah parti perjuangan bangsa itu benar-benar memberi pulangan yang baik kepada bangsanya sendiri walaupun menjadi pemerintah sejak kemerdekaan? Justeru itu, mengapa harus memilih untuk mendekati UMNO? Tidak dapat dipastikan samada PAS pula yang tergamak untuk menjalin hubungan dengan pencadang Malaysia sebagai hub hiburan asia.

Atas sebab-sebab di atas, ternyata PKR jauh berjuta batu lebih baik daripada sebuah parti perjuangan bangsa. Parti PKR yang merentasi semua bangsa adalah kenderaan terbaik untuk menerajui Putrajaya kerana telah terbukti peneraju Putrajaya dari parti perjuangan bangsa adalah gagal terhadap bangsanya sendiri!

Kerana itu juga, pendesak kepada kepincangan Pemilihan 2010 bersungguh-sungguh untuk memastikan rejim yang bakal tumbang dalam PRU13 kelak tidak diganti oleh sebuah lagi rejim, tetapi menjanjikan sebuah kerajaan yang lengkap-melengkapi menjadikan kerajaan itu milik rakyat melalui gugusan Pakatan Rakyat!

Janganlah sembarangan menuduh pendesak kepada kepincangan itu sebagai pengkhianat atau sebagainya. Chegubard tidak sekali-kali menyerang parti, apa lagi membenci parti dan kepimpinannya. Apa yang dilawan oleh Chegubard ialah penipuan dan penyelewengan dalam Pemilihan 2010, dan sentiasa mendesak agar haknya sebagai pengadu diberi perhatian. Sebagai pengadu yang mempunyai saksi, Chegubard belum lagi dipanggil untuk siasatan ke atas aduannya.

Setakat yang dimaklumi, program-program yang diatur oleh Chegubard melalui SAMM kini terdedah kepada beberapa sabotaj termasuklah dilagakan dengan ANAK oleh AMK Johor ketika pilihanraya kecil Tenang Januari lalu dan berlaku di P.Pinang di mana penganjur program yang menjemput Chegubard sebagai penceramah telah dinotiskan supaya tidak memberi laluan kepada Chegubard. Percayalah sebagai pejuang yang bersedia mati di gelanggang, Chegubard akan lebih hebat apabila ditekan, sepertimana Anwar Ibrahim yang menjadi hebat bila ditekan oleh sebuah kerajaan zalim.

Berikut adalah kata-kata Chegubard ketika menolak jawatan Timbalan SUA, dan anda nilaikanlah keikhlasan seorang pejuang anak muda melalui kata-kata ini;
Saya sayang parti ini dan kerana sayangkan parti inilah saya tegur, saya sayangkan negara ini dan kerana sayangkan negara inilah saya ingin pastikan KEADILAN menjadi sesempurna mungkin sebelum memasuki Putrajaya. - che'GuBard
Akhir kalam, kepada pembaca yang telah membaca artikel setakat ini, harus tersemat dalam jiwa itu bahawa UMNO tidak lagi releven selamanya dan tidak mustahil juga PKR menjadi tidak relevan suatu hari nanti jika pendesak dikatakan pengkhianat parti. Sebagai anak muda, perubahan itu harus didesak dan bukan ditunggu. 

Kita rakyat Malaysia bukan hanya perlukan reformasi untuk perubahan terbaik buat rakyat hari ini, tetapi kita perlukan satu revolusi. Anak muda harus menjadi pelopor kepada revolusi! Saya menyeru kepada semua anak muda supaya bangkit menyahut cabaran yang bakal dilontar SAMM bersama pejuang anak muda kita iaitu Chegubard.

Anak muda yang bersiap siaga untuk menumbangkan mana-mana kerajaan zalim, mana-mana ketidakadilan, adalah sebahagian dari SAMM!! Nantikan pelancarannya kelak !


ceduk dari  :-  EDYES @ edyesdotcom

Jibby... Your father was my mentor.

on

pix_gal0


'Tun Razak mentor saya’

KUALA LUMPUR: Tun Dr Mahathir Mohamad menyifatkan Allahyarham Tun Razak Hussein sebagai seorang mentor dan pelindungnya serta banyak belajar daripada Perdana Menteri Kedua itu.
Dr Mahathir berkata, Razak adalah seorang pemimpin ikhlas yang benar-benar mahu melakukan sesuatu untuk negara dan orang Melayu.

“Kecenderungan beliau yang sering menyebelahi saya ketika itu amat ketara sehingga mengundang rasa cemburu dalam parti. Ada juga cakap-cakap saya menjadi budak kesayangannya, namun saya sendiri tidak begitu biasa dengannya ketika itu.

“Kami tidak pernah bersosial, tetapi dalam semua hal politik, saya amat bergantung kepada keputusan dan sokongan beliau,” kata Dr Mahathir dalam bukunya. Dr Mahathir berkata, Tun Razak yang mencadangkan beliau bertanding sebagai Ahli Parlimen Kota Star Selatan pada 1964 dan turut menyenaraikan sebagai ahli dalam Jawatankuasa Politik UMNO.

“Sebagai ahli jawatankuasa itu, saya sering ke rumah Tun Razak dan mengadakan perbincangan mendalam dan itulah permulaan hubungan akrab kami.

“Keyakinannya terhadap saya meningkat selepas saya membantu menyelesaikan demonstrasi pelajar ketika menjadi Menteri Pelajaran. Ketika itu, saya hanya mahu beliau menganggap saya sebagai seorang yang boleh diharapkan dan sedia bertindak,” katanya. 
Dr Mahathir berkata, satu hari pada 1975 di bangunan Parlimen, Tun Razak mengajak ke tepi dan memaklumkan beliau sedang menghidap penyakit berkaitan darah dan akan berlepas ke London untuk rawatan.

“Sebaik kami menghantar beliau ke London dari Lapangan Terbang Antarabangsa Subang (kini Lapangan Terbang Sultan Abdul Aziz Shah), saya menghubungi doktor peribadi Tun Razak dan selepas itu baru saya tahu beliau menghidap leukemia dan sudah mencapai tahap kritikal. Saya tahu, beliau tidak akan pulih kerana tidak ada rawatan berkesan untuk kanser,” katanya.

Tun Razak menghembuskan nafas terakhir di London pada 14 Januari 1976 ketika berusia 54 tahun.

Dr Mahathir yang mendapat tahu pemergian Tun Razak sebaik kembali dari Indonesia bersama isteri, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali menyifatkan kehilangan beliau sebagai tragedi buat dirinya.

Baca pulak entri dari MuM of three :-

Jibby... Your father was my mentor.

Agak-agaknya, mengapa Mahathir puji Tun Razak dalam memoirnya?? Fuuhh...segala puji-pujian hanya buat Tun Razak bapak kepada Najib.

Kata dia.... Tun Razak mentor saya. Ha..ha.. ha.. 'Saya' pulak mentor Najib, anak lelaki Tun Razak.

Weh..... puak-puak UMNO ni bukan ke species yang kuat mengampu dan membodek. Dulu... masa dia jadi piem, si Najib bodek Mahathir bagai nak rak. Kini.... Najib menjadi piem, maka tibalah pula giliran dia membodek Najib.

Balik kepada persoalan tadi. Mengapa Mahathir puji Tun Razak??

Banyak sebab....

Pertama... mungkin dia masih nak pelemah Najib agar ikut cakap dia untuk membina 'jambatan bengkok'. Ini pasti akan buat Najib berada dalam dilema. Kalau dibina... Singapura marah. Aha... aha... ada sebab mengapa Najib kena jaga hati Singapura. Kalau tak dibina, mentornya pulak bikin kerenah yang mungkin akan memeningkan kepalanya. Serba salah beb!!

Kedua.... kerana faktor anak kesayangan dia si Mukhriz. Dia mahu memastikan kedudukan Mukhriz dalam UMNO kukuh dan terjamin. Mukhriz nak di-groom menjadi Perdana Menteri suatu hari nanti. Jadi, dia nak memastikan setiap anak tangga yang dipijak oleh anaknya... safe and secure, hinggalah dia sampai ke kemuncak karier politiknya.

Mungkin dealnya begini.... I tolong you jadi Piem, you pulak tolong anak I, jadi Piem nanti. Baru ler fair and square.

Ketiga.... mungkin dia sendiri rasa tak secure selagi Anwar masih berbisa. Jadi, dia perlukan pertolongan Najib untuk pastikan dia dan anak pinaknya selamat... sekurang-kurangnya sehingga dia 'padam'. Well, selagi Anwar bisa mematuk.... dia akan rasa tak selesa dan tak senang duduk.

Oleh sebab itulah.... Mahathir sekarang kena bodek Najib cukup-cukup. Mukhriz Mahathir's political future is in Najib's hands. Mukhriz Mahathir.... the future Prime Minister of Malaysia. Fuulaammakk!!

Ha.. ha... ha... itu cuma 'ramalan kaji cuaca' M3M jer. Entah betoi, entah tidak... Wallahua'lam ler.

AWAS ORANG MELAYU - MAKHLOK INI DARI KALINGA

on


MAKHLOK MENYAMAR JADI MELAYU
nota:
orang melayu wajib berjaga jaga
terlalu ramai kalinga
sedang menyamar untuk jadi melayu

dari anak lelaki
di tukar menjadi bin
kah kah kahTENGOK MUKA INI BETUL BETUL
MAHATHIR : MELAYU NASIONALIS SEPERTI RAKYAT PALESTINE TAPI… - mInsider


Malah Mahathir juga seringkali menegaskan bahawa orang Melayu di Malaysia akan menjadi masyarakat Melayu di Singapura jika hak mereka tidak dipertahankan lebih-lebih lagi selepas dakwaan bahawa kuasa politik mereka terhakis.Kata Mahathir, sementara orang Arab terus-menerus mengecam Yahudi atas tindakan mereka membina negara Israel di bumi mereka, mereka juga “sudi untuk menjual tanah mereka kepada Yahudi.”“Saya tidak mengatakan bahawa masyarakat Cina Malaysia juga seperti Yahudi, hanya bahawa orang Melayu bertindak seperti rakyat Palestin.” kata Dr Mahathir.Dasar Ekonomi Baru (DEB) yang diperkenalkan pada 1971 untuk meningkatkan ekuiti orang Melayu dan Bumiputera sehingga 30 peratus telah gagal.Dasar 20 tahun berakhir 1990 tetapi matlamatnya diteruskan menerusi dasar-dasar baru selepas itu.KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAHwoit… INI KALINGA TAK TAHU ASAL USUL…kah kah kah..woit…..JANGAN BISING LAH…. kah kah kah..kah kah kah..TAK TAHU KALINGA PARIAH DARI MANA?..... kah kah kah..woit..TAK TAHU TONGKANG MANA DATANG DARI KALINGA…. kah kah kahnota:
sesiapa yang mengikuti bagaimana
tanah rizab orang melayu terjual pasti 
akan sedar bahawa kalinga pariah inilah
yang telah melululuskan kanun tanah negara


kanun tanah negara ini telah melupuskan tanah rizab
orang melayupuki mnak keling pariah ini bercakap tentang
tanah orang melayu
keling pariah inilah yang menjualkan tanah rizab orang melayujusteru ketika paruah ini berkuasa memang beribu hektar
tanah rizab melayu lupustak percaya?sila rujuk dasar parti pas
yang telah bersuara dan menentang kanun tanah negara ini
ketika keling pariah ini mahu meluluskan di parlimenkanun ini telah di luluskan di parliemn pada 1 januari 1996siapa berkuasa ketika itu?puki mak keling pariah ini.kenapa orang melayu tak sedar sedar
mereka telah ditipu oleh keling pariah
yang tidak diketahui asal usulnya
nota:
agak marah bunyinya
ini kerana tidak ada
jawapan terbaik untuk keling pariah
yang todak diketahui asal usulnya
 5 ULASAN:


Tanpa Nama berkata...
Wow ganas sekali bunyi nya..walau bagaimana pun ia nya tepat sekali.Melayu umno memang tidak mempunyai otak yang cerdas lagi kerana telah dibedah oleh mamak pariah ini
Tanpa Nama berkata...
KELING PARIAH PUNDEK MAHADIR NII WAJIB DI-HUKUM GANTONG SAMPAI MATI MACAM SADAM HUSIN KERANA TELAH MENGKHIANATI BANGSA MELAYU KETURUNAN UMNO YANG BODOH LAGI BANGANG.
TT, tadi tgk WHI sal bugis melayu. ada ke patut pengacara betina tu cakap, mamak juga termasuk dalam rumpun melayu????? mentang2 kutty tu cakap bangga dpt jadi melayu tulen. mana boleh! buta sejarah dan biografi ke depa ni??? mamak kan terletak di asia barat asalnya. bukan kepulauan melayu. bengong+bodohla mereka ni
catictTT, tadi tgk WHI sal bugis melayu. ada ke patut pengacara betina tu cakap, mamak juga termasuk dalam rumpun melayu????? mentang2 kutty tu cakap bangga dpt jadi melayu tulen. mana boleh! buta sejarah dan biografi ke depa ni??? mamak kan terletak di asia barat asalnya. bukan kepulauan melayu. bengong+bodohla mereka ni
Tanpa Nama berkata...
saya pon sampai sekarang tak faham kenapa susah sangat melayu nak berubah...nak tunggu smpai bila nak humbankan gerombolan ker lubang jamban...
melayu oooo melayu...

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List