Israel adalah negara pengganas - Erdoğan

on Nov 24, 2012

Perdana Menteri Turki, Recep Tayyip Erdoğan Isnin lalu menyifatkan Israel sebagai "negara pengganas" kerana melakukan pengeboman ke atas Gaza, menekankan permusuhan kepada bekas sekutu Ankara sejak hubungan antara mereka gagal pada tahun 2010. 

Komen beliau dibuat selepas hampir seminggu serangan udara Israel ke atas Semenanjung Gaza dan serangan roket Palestin ke atas Israel. Satu peluru berpandu Israel telah membunuh sekurang-kurangnya 11 orang awam Palestin termasuk empat kanak-kanak di Gaza Ahad lalu. Jumlah kematian menghampiri 100 orang.


"Mereka yang mengaitkan Islam dengan keganasan menutup mata mereka ketika menghadapai pembunuhan beramai-ramai umat Islam, memalingkan kepala mereka dari pembunuhan beramai-ramai kanak-kanak di Gaza," Erdoğan memberitahu persidangan Majlis Agama Islam Eurasia di İstanbul.

"Atas sebab ini, saya mengatakan bahawa Israel adalah negara pengganas, dan tindakan mereka adalah perbuatan pengganas," katanya.

Hubungan antara Israel dan Turki, yang pernah menjadi satu-satunya sekutu negara Islam Israel, gagal selepas marin Israel menyerang sebuah kapal bantuan pada tahun 2010 untuk menguatkuasakan sekatan tentera laut ke atas Palestin-Gaza. Sembilan warga Turki terbunuh dalam pertempuran dengan aktivis di atas kapal tersebut.

Ankara mengusir duta Israel dan membekukan kerjasama ketenteraan selepas laporan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) untuk kejadian itu yang dikeluarkan bulan September tahun lalu membebaskan negara Yahudi itu dari tuduhan

Awal bulan ini Turki memulakan perbicaraan tanpa kehadiran empat bekas komander tentera Israel berkaitan serbuan pada tahun 2010. 


todayszaman.com


Photobucket

Orang ramai dah mula sibuk - siapa layak jadi PM?

on
Suka tak suka, Anwar saja pilihan yang ada...Akhir-akhir ini orang ramai dah mula sibuk bercakap pasal siapa layak jadi PM?. Maknanya seluruh rakyat Malaysia kini sedang ternanti-nanti siapa yang benar-benar layak. Ini menggambarkan Najib yang berkuasa hari ini seolah-olah tidak layak? atau hanya bertaraf pemangku? Kebetulan Najib anak bangsawan Pahang ini belum dapat sebarang mandat dari PRU (Pilihan Raya Umum). Mandat yang dipegang nya hari ini ialah mandat Abdullah Badawi.

Justeru,, siapa yang paling layak jadi PM? Sudah tentu rakyat mengharapkan seorang insan yang benar- benar jujur, ikhlas, adil dan berjiwa rakyat untuk menjadi pemimpin No.1 negara,, bukan seperti Najib,anak bangsawan yang lembik dan penakut, bukan Muhyiddin, bukan Zahid Hamidi, bukan Hishamudin Tun Husien. Bahkan Ibrahim Ali dan Hasan Ali juga bukan ! Zulkifli Nordin? Jauh panggang dari api ! Cukuplah sekadar berangan Mat Jenin.

Setelah teman lihat, kaji dan telek, tak ada satu pun pemimpin Umno diperingkat negeri dan pusat yang masih bersih – berintegriti jauh sekali. Kebanyakannya bersalut dengan politik wang, politik kroni, rasuah dan seribu satu macam sifat buruk. Nak cari pemimpin Umno sebersih Nik Aziz, Haji Hadi, atau kebanyakan pemimpin PAS, round satu Negara pun takkan jumpa. Nak dapat pemimpin Melayu berkarisma sehebat ketua pembangkang juga amat payah.

Jadi buat masa ini siapa yang layak? Sudah tentu DS Anwar Ibrahim seorang anak Melayu yang pernah memegang jawatan Timbalan Perdana Menteri tetapi dikhianati dan difitnah. Kenapa beliau layak? Kerana sudah terbukti beliau seorang yang berani, tegas, adil dan ikhlas dalam perjuangan. Beliau juga merupakan seorang insan yang tidak lupa dengan agamanya, bahkan alim ulamak adalah menjadi sumber rujukannya. Rakyat melihatnya bukan saja dengan mata, tetapi dengan matahati dan hatibudi! Seburuk manapun Anwar digambarkan oleh Umno, namun di matahati rakyat Malaysia, tak kira apa bangsa Anwar tetap baik dan bersih dari rasuah, sebab itu dia menjadi pilihan rakyat!!


Oleh : rahimothman

Photobucket

Mohd Radzi Sheikh Ahmad Kini Disiasat Polis...?

on

Bekas menteri dalam negeri, Mohd Radzi Sheikh Ahmad adalah seorang pengarah di sebuah syarikat yang kini di bawah siasatan polis atas beberapa kesalahan yang berkaitan dengan penyeludupan manusia.

Syarikat SNT Universal Corporation Sdn Bhd, adalah salah satu ejen yang dilantik kerajaan dalam program pengampunan 6P. 

Polis mengesyaki ia telah mengeksploitasi beratus-ratus pekerja asing, terutamanya warganegara Bangladesh.

Penyiasat memberi tumpuan kepada kemungkinan bahawa SNT telah melakukan beberapa kesalahan, termasuk palsu mendakwa bahawa ia mampu untuk mendaftarkan warga asing di bawah program 6P dan mendapatkan permit kerja untuk mereka, menubuhkan berpuluh-puluh agensi pekerjaan palsu, dan menyerang warga asing mencari pekerjaan. 

Dakwaan tersebut berdasarkan rakaman kamera litar tertutup CCTV.

Menurut carian Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM), Radzi menjadi pengarah SNT pada 17 Mei, 2011.

Radzi menyatakan rasa terkejut apabila wartawan memberitahunya rekod CCM tersebut.

Beliau berkata, "beberapa rakan-rakan" turut membantunya menjadi seorang pengarah SNT dan menafikan pengetahuan aktivitinya.

"Saya tidak terlibat dalam penyeludupan manusia," katanya. "Orang bertanya kepada saya untuk menjadi pengarah dalam segala macam perkara. Saya tidak mempunyai kaitan dengan syarikat. "

Radzi ialah Menteri Hal Ehwal Dalam Negeri antara tahun 2006 dan 2008 di bawah pentadbiran bekas perdana menteri Abdullah Badawi.

Di bawah program 6P, pekerja asing adalah haram di sisi undang-undang dan boleh diusir tanpa dikenakan hukuman. 

Enam P mewakili perkataan Melayu untuk amalannya, pendaftaran, pengampunan, pemantauan, penguatkuasaan dan pengusiran. 

Kerajaan telah melantik lebih daripada 300 syarikat untuk mengendalikan pendaftaran tersebut.

Awal bulan ini, Majlis Selangor Menentang Penyeludupan Manusia (Mapmas) mengeluarkan rakaman CCTV yang menunjukkan keganasan bahawa pekerja SNT didakwa dilakukan terhadap pencari kerja.

Mapmas berkata ia memperolehi rakaman dengan bantuan pemberi maklumat dan kenyataan yang direkodkan dari mangsa serangan mewakili hanya sebahagian kecil daripada kira-kira 200 mendakwa telah ditipu oleh SNT. 

Video kini tersebar di YouTube.

Polis berkata minggu ini bahawa mereka telah menahan tiga warga asing dalam kes itu dan sedang suspek lain.

Bukti mengenai agensi pekerjaan yang palsu hasil daripada siasatan yang dijalankan oleh Abdul Aziz Ismail dari Mapmas. 

Ia telah mendapati bahawa syarikat-syarikat ini tidak mempunyai infrastruktur perniagaan dan nampaknya ditubuhkan bagi maksud semata-mata menipu untuk mendapatkan permit kerja untuk digunakan dalam program 6P.

Salah satu daripada nama-nama yang berulang dalam syarikat-syarikat ini adalah Md Shahidul Islam, dikatakan seorang lelaki Bangladesh yang nama samaran adalah Babul.

Nama Babul juga muncul dalam laporan polis terhadap SNT yang menuduh ia menipu dan serangan.

Pihak berkuasa masih belum menjelaskan bagaimana beliau mampu untuk menjalankan sebuah syarikat pengurusan 6P apabila Kementerian Dalam Negeri (KDN) melarang warga asing daripada berbuat demikian.

'Mereka membuat penggunaan nama saya'

'Abdul Aziz dari Mapmas, seorang aktivis buruh veteran, hari ini mengutuk Radzi kerana menerima kedudukan pengarah dalam SNT.

"Sepanjang beliau memegang jawatan Menteri Dalam Negeri, kerajaan membawa masuk 500,000 warga Bangladesh dan mereka ditinggalkan di lapangan terbang dan dijual kepada pihak ketiga," kata Abdul Aziz.

"Jadi, jika anda bercakap tentang Mohd Radzi, beliau gagal semasa tempoh perkhidmatan beliau. Dan kini dia mengelak dirinya terlibat dalam sesuatu seperti ini. Ia adalah benar-benar tidak beretika dan tidak bermoral. "

Dalam satu temubual, Radzi teringat bahawa beliau telah diminta untuk menjadi pengarah SNT sekitar masa kerajaan mengumumkan program 6P.

"Saya tidak tahu di mana syarikat ini," katanya. "Mungkin saya telah berada di sana sekali, apabila ia adalah kira-kira hendak dibentuk. Ia diperiksa dengan Kementerian Dalam Negeri. Kini ia telah hilang sedikit lucu, kan? "

Beliau berkata ia adalah syarikat pertama beliau menyertai selepas meninggalkan kabinet.

"Saya melihat syarikat dan pemikiran mereka hanya melakukan beberapa pendaftaran bagi pekerja-pekerja ini, membolehkan mereka untuk pergi rumah atau sesuatu seperti itu. Mereka bertanya jika saya mahu menjadi sebahagian daripadanya. Jadi ok-lah. "

Beliau berkata bahawa beberapa bulan lalu, apabila dia mendapati bahawa program 6P tidak diurus dengan baik, beliau memberitahu syarikat dia mahu berhenti.

Ditanya jika dia tahu pengarah SNT yang lain, beliau berkata: "Saya mungkin dapat ingat ini sesuatu Babul. Saya fikir itulah dia. "

Beliau berkata beliau berasa dikhianati. "Mereka telah menggunakan nama saya. Kini ternyata bahawa saya sepatutnya diperiksa apa jenis syarikat ini adalah. Saya kecewa. "

Akan membantu siasatan polis

Para pengarah SNT lain termasuk Mustadza Abu Bakar dan Rozilahwati Kalil, kedua-dua ahli Umno. 

Mustadza pernah menjadi Yang di-Pertua Majlis Perbandaran Jasin (MPJ) dan Rozilahwati adalah pemimpin Puteri Umno di Melaka.

Radzi berkata dia mengenali kedua-dua mereka.

"Mustadza Abu Bakar adalah seorang kawan peribadi saya. Mungkin ia adalah melalui dia bahawa saya datang ke syarikat ini, tetapi saya tidak pasti.

"Saya akan mendapatkan memegang rakan-rakan dan mengetahui apa neraka yang sedang berlaku.

"Ini bung Babul terlalu. Untuk menggunakan nama saya dan tiba-tiba semua ini pergaduhan dan barangan penyeludupan manusia. Apa neraka, manusia? Saya akan menjadi yang pertama untuk menangkap bersetubuh berdarah dan perah lehernya. Saya akan menjadi yang pertama untuk menggantung beliau. "

Beliau berkata beliau akan membantu dalam penyiasatan polis.

Radzi kini merupakan Ahli Parlimen Kangar. 

Selepas pilihan raya umum 2008, beliau meletak jawatan setiausaha agung Barisan Nasional (BN) dan Umno.

Photobucket

Suara Hati Menteri Besar N9

on

Kalau lu orang tengok MUKA beliau semasa dalam VIDEO ni beb nampak sangat KERESAHAN dan KERISAUAN beliau... macam SEDIH pun ada... macam nak MENANGIS pun ada... tajuk video ni beb BERSATU PERTAHANKAN BANGSA, AGAMA DAN NEGARA... tapi yang diucapkan Datuk Seri Utama Menteri Negeri Sembilan Hj Muhammad Hj Hassan Besar ni ialah MEMPERTAHANKAN UMNO dari KALAH... sebab kata beliau kalau KALAH KITA AKAN HANCURRRRRRR BERKECAIIIIIII... kah kah kah !.

Itu yang sebenarnya yang DIRISAUKAN oleh PEMIMPIN UMNO serta PENCHACAI dan BARUA UMNO beb... KEHANCURAN BERKECAI UMNO yang AMAT DIRISAUKAN... bukan kerana AGAMA ISLAM... NASIB ORANG MELAYU atau pun NEGARA ini... kerana kalau UMNO HANCUR BERKECAI maka ianya UMPAMA MALAPETAKA yang MAHA DASYAT bagi ISI PERUT UMNO yang BERKEPENTINGAN... mungkin banyak yang HIDUP SEBAGAI PELARIAN TANPA DISURUH... yang KESIAN adalah jenis PENYOKONG MEMBABI BUTA UMNO YANG DIPERBODOHKAN... kah kah kah !.

Adalah sesuatu yang PELIK apabila selepas 55 TAHUN NEGARA MERDEKA dikala ini jugak lah seolah-olah pemimpin Umno begitu PERIHATIN terhadap RAKYAT... sedangkan sebelumnya mereka membuat HARTA RAKYAT seperti HARTA PUSAKA MAK BAPAK dia orang yang punya... sebab itu dimasa EKONOMI BERKEMBANG dengan PESAT Rakyat TIDAK MENIKMATI TERUS HASILNYA seperti SEKARANG dengan BR1M... KR1M... LR1M... dan entah apa lagi yang asal boleh DIKAIT dengan 1M... yang PASTI ianya BUKAN datang dari KEIKHLASAN tapi TIMBUL kerana TERPAKSA apabila RASA-RASA yang UMNO DAH NAK MAMPOSSS... kah kah kah !.

Ok lah beb... lu orang TENGOK lah sendiri bagaimana SEDIH dan RISAUNYA Menteri Besar Negeri Sembilan yang mungkin sudah MERASAI bahawa beliau BERKEMUNGKINAN BESAR adalah MENTERI BESAR TERAKHIR DARI UMNO di Negeri Sembilan Darul Khusus... sebab itu lah beb Ketua Pemuda Umno Malaysia Yb Khairy Jamaluddin (KJ) awal-awal lagi sudah mengatakan TIDAK MAHU BERTANDING untuk MEMPERTAHANKAN KERUSI PARLIMEN REMBAU... kerana beliau TAHU kalau beliau bertanding peratus untuk KALAH adalah lebih BESAR dari peratus untuk MENANG... jadi adalah lebih BAIK jangan bertanding... bijak betul KEPALA OTAK KJ ni beb... kah kah kah !.


hemmmmm..... itulah den dah bilang dari dulu laeiiii... jangan buek korja-korja haramjadah tu jang... tapi dah memang dasar umno dengan kerja-kerja haramjadah tak dapet dipisahkan... apo nak dikato jang... kah kah kah... umporno perkasam jati... betul-betul meloyakan beb heeeee...


http://inderasipejuang.blogspot.com


Photobucket

‘Jangan sentuh isu sensitif’, kata Ku Nan kepada perwakilan Umno

on


Perwakilan yang akan bersidang pada Perhimpunan Agung Umno minggu hadapan dinasihatkan agar tidak menyentuh isu sensitif serta menyakiti perasaan orang lain, kata Setiausaha Agung Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor (gambar).

“Ada benda yang boleh dibahaskan, tapi kalau boleh jangan sentuh isu sensitif.

“Kalau boleh jangan sakiti hati orang lain,” kata Tengku Adnan dalam sidang media sempena taklimat untuk Perhimpunan Agung Umno (PAU) yang ke 66 yang akan berlangsung di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) dari 27 November hingga 1 Disember ini.

Tengku Adnan berkata, perhimpunan kali ini akan memberi fokus kepada pilihan raya umum (PRU) akan datang, memandangkan ini adalah yang terakhir sebelum pilihan raya yang perlu diadakan selewat-lewatnya selepas mandat Barisan Nasional (BN) tamat April tahun hadapan.

“Kita akan fokus kepada pilihan raya seperti perhimpunan MCA dan Gerakan.

“Kita tidak ada isu dalaman dalam parti,” kata Tengku Adnan lagi.

Sebelum itu, Tengku Adnan memberi taklimat media sempena perhimpunan agung ini.

Seramai 4,447 perwakilan akan menghadiri perhimpunan agung kali ini, dimana dijangka 1,322 wartawan akan membuat liputan pada perhimpunan ini.

Tengku Adnan juga berkata, Umno juga menjemput 52 orang delegasi dari 20 buah parti yang melibatkan 18 buah negara sebagai pemerhati perhimpunan kali ini.

Beliau juga menunjukkan pas masuk media dan bip yang perlu dipakai oleh media sepanjang perhimpunan itu.

“Kita adakan kawalan yang ketat pada perhimpunan kali ini supaya tidak ada anasir yang mengganggu perhimpunan kali ini,” katanya lagi
Photobucket

Rakyat Malaysia Bukan Bodoh Lah...

on

Berikut adalah penjelasan dari Timbalan Menteri Dalam Negeri mengenai mengapa kamera Had Laju yang digunapakai oleh pihak Polis dibayar lebih RM200,000 bagi setiap buah.

RM200,000 lebihan yang dibayar bagi setiap kamera itu adalah kerana ianya ianya merupakan bayaran kepada pembekal untuk melatih anggota Polis bagi menggunakan Kamera tersebut.

Disamping itu menurut Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Wira Abu Seman Yusop pihak pembekal juga menyediakan khidmat penyelengaraan bagi kamera itu.

Hmmm... beli sebuah kamera had laju pada harga RM17,000 sebuah.. tetapi belanja yang dikeluarkan untuk melatih anggota Polis menggunakan setiap kamera tersebut ialah RM200,000.

Dari apa yang aku baca hanya dua jenis kamera yang menjadi perolehan pihak Polis, jadi untuk apa perlu dibelanjakan RM200,000 lagi bagi setiap kamera yang dimiliki Polis?

Apakah spesifikasi setiap kamera itu berbeza hingga setiap anggota Polis yng hendak menggunakan setiap kamera itu dilatih?

Apa punya alasan nya... pencacai UMNO yang bodoh saja percaya alasan dia ni.. Jadi fikir fikirkan lah......Rakyat Malaysia masa kini bukan lagi bodoh....

KUALA LUMPUR, Nov 22 — The home ministry told Parliament today that teaching policemen here how to use two models of speed trap cameras accounted for the huge difference of over RM200,000 per unit paid for by Malaysia compared with prices in the United States.

Deputy Home Minister Datuk Wira Abu Seman Yusop said the suppliers had provided training to policemen here as well as for maintenance of the cameras used to catch speeding motorists.

Earlier today, an opposition lawmaker demanded Home Minister Datuk Seri Hishammuddin Hussein explain the stiff price discrepancy of over RM200,000 per unit in two models of speed trap cameras for the police it had purchased 17 years ago.

According to market prices then, the Laser Trucam model would have cost only US$5,000 (RM15,300) a unit while the Laser Digicam model would only be US$1,000 more, at US$6,000, Pokok Sena MP Datuk Mahfuz Omar said.

These prices are reported to have been paid for by police departments in the United States to the suppliers.

In his answer to Parliament, the deputy minister did not provide a detailed breakdown of the training costs.

While he said that the contracts for the cameras were awarded through an open tender he did not reveal the name of the supplier.

“The difference in price between ours and the ones in the US is because they are manufacturers while we import the cameras in.

“There is an element of training provided by the supplier to the police, maintenance and also a two year warranty,” said Abu Seman.

On Monday, Home Minister Datuk Seri Hishammuddin Hussein said the police had a total of 124 speed trap cameras worth RM23.5 million, which was first bought in 1995.

“The price for each unit is as follows: a) Laser Digicam model at a total of 85 units with the price of RM173,925 per unit; and b) Laser Trucam model at a total of 39 units with the price of RM223,500 per unit,” Hishammuddin said in a written reply to Jerai MP Mohd Firdaus Jaafar’s question in Parliament on the total number of speed trap cameras owned by the police force and the price of each unit.

The federal government recently proposed the Automated Enforcement System (AES), a controversial scheme with cameras to catch speeding motorists and those who beat the traffic lights.

The 831 AES cameras will be installed by two private companies and the management of the operation system will passed over to the Road Transport Department within five years.

Earlier this month, Deputy Home Minister Datuk Wira Abu Seman Yusop was reported telling Parliament that police would continue to use their mobile speed trap cameras despite the introduction of the AES.

The AES cameras, which have received much opposition from the public, are in their pilot phase, with 14 installed in Perak and the Federal Territories of Kuala Lumpur and Putrajaya as well as Selangor despite the latter state’s Pakatan Rakyat government saying it is opposed to the privatised fine system.

The Malaysian Insider
Photobucket

MB Selangor Jumpa HANTU...?

on

Seramai 134,675 pengundi tidak dikenali dikenal pasti didaftar di negeri Selangor dedah Laporan Projek Pendemokrasian.

Jumlah ini mewakili kira-kira 28 peratus daripada jumlah 497,084 pemilih baru yang didaftarkan. Sebagai rekod sehingga kini jumlah pengundi di negeri ini mencecah 1,924,281 orang.

Semakan daftar pemilih bagi jumlah itu berdasarkan daftar pemilih induk (DPI) suku ke empat 2011 yang diperolehi daripada Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPR) serta dilaksanakan mengikut 56 DUN yang dilakukan oleh Ketua Kampung, Ahli Majlis, kakitangan Pejabat Daerah dan Pihak Berkuasa Tempatan.

Mengikut laporan Projek Pendemokrasian Negeri Selangor yang dikeluarkan oleh Unit Perancangan Ekonomi Negeri (UPEN) itu mencatatkan DUN Sri Serdang mengalami bilangan pengundi tidak dikenali yang paling ramai iaitu lebih 9,000 orang.

Ia diikuti dengan DUN Subang Jaya 8,000 orang, Hulu Kelang 5,500 orang dan Sri Muda 5,000 orang.

Daripada jumlah keseluruhan pemilih baru itu, sebanyak 51 peratus daripadanya terdiri daripada mereka yang berusia 21 hingga 30 tahun.

Manakala bagi pemilih yang tidak dikenal pasti iaitu seramai 134,675 orang itu, sebanyak 44 peratus daripadanya terdiri daripada mereka yang berusia lingkungan 21 hingga 30 tahun.

Dari aspek jantina, sebanyak 51 peratus pemilih baru merupakan lelaki dan 49 peratus wanita.

Manakala, bagi kajian pemilih yang tidak dikenal pasti pasti turut mendapati 51 peratus adalah lelaki dan 49 peratus wanita.

Mengikut aspek bangsa pula, bangsa Melayu mencatatkan peratusan tertinggi iaitu sebanyak 49 peratus, diikuti Cina sebanyak 34 peratus dan India sebanyak 13 peratus daripada keseluruhan jumlah pemilih berdasarkan DPI suku ke empat tahun 2011.

Bagi pemilih baru, ia menunjukkan 55 peratus daripada bangsa Melayu merupakan pemilih baru manakala 45 peratus tidak dapat dikenal pasti berdasarkan semakan yang dilakukan.

Selain itu, kaum Cina sebanyak 28 peratus pemilih baru dan 35 peratus tidak dapat dikenal pasti.

Manakala bagi India, sebanyak 11 peratus pemilih baru dan 13 peratus tidak dapat dikenal pasti berdasarkan semakan yang dijalankan.

Sementara itu, lain-lain sebanyak 8,561 pemilih baru yang terdiri antaranya Orang Asli Semenanjung, Punjabi, Eurasian, Jawa, Pakistan, Sri Lanka dan Hakka.

Laporan terbabit juga memaklumkan penambahan pemilih baru pada setiap suku tahun iaitu bermula suku ke empat 2011 hingga suku tahun ke tiga 2012 mendapati mengalami peningkatan.

Hal itu dibuktikan seramai 497,084 orang dengan peratusan 32 peratus pada suku ke empat 2011 ; 563,471 orang dengan peratusan 36 peratus pada suku pertama 2012 ; 600,406 orang dengan peratusan 38 peratus pada suku kedua 2012 dan meningkat kepada 625,210 orang dengan peratusan 40 peratus bagi suku ke empat 2012.

Jumlah pemilih berdasar suku ke tiga 2012 (belum digazetkan) seramai 2,025,153 orang serta daripada jumlah itu seramai 513,074 pemilih baru yang mencatatkan 51 peratus lelaki dan 49 peratus wanita.

Laporan Projek Pendemokrasian diserahkan kepada Dewan Negeri Selangor (DNS) hari ini dan diedarkan kepada Adun.

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim memaklumkan dalam satu sidang media, laporan ini akan diserahkan kepada Suruhanjaya Pilihan Raya(SPR) sebaik sidang DNS berakhir minggu depan.
Photobucket

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List