Azmin Ali ada 47 saman trafik...?

on May 31, 2012

azmin-formalxx

31 Mei 2012 - Dicelah Azmin Ali tengah bersilat menghadapi isu dakwaan memiliki  jutaan ringgit dan harta bertimbun masa jadi Setiausaha Sulit kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim di pejabat Timbalan Perdana Menteri dulu...ini ada satu hal lagi yang beliau perlu jawab.
 
Ia bukan soal Shamsidar dan juga bukan  hal politik.
 
Isunya soal disiplin diri seseorang dalam mematuhi undang-undang jalanraya.
 
Rabu tersebar di internet senarai saman trafik yang YB Azmin kena setakat 25 Mei,2012.Jumlahnya bukan sedikit....47 saman.
 
Semua saman itu belum dijelaskan.
 
Saman-saman ini kena pada keretanya yang pakai nombor plat glamour  BBM3. ( Berapa ringgit bida untuk nombor ini ? )
 
Ada kerana memandu laju dan ada kerana langgar papan tanda lalulintas.
 
Sebagai wakil rakyat yang sepatutnya mengamalkan kepimpinan melalui teladan...ini sudah kira foul.

Mungkin Azmin yang berjawatan Ahli Parlimen Gombak,Ahli Dewan Undangan Negeri Bukit Antarabangsa dan Timbalan Presiden PKR boleh bagi alasan sibuk terpaksa segera berkejar ke sana kemari 'mengejar undi'.

samanaaxx
 
Namun undang-undang tetap undang-undang.
 
Jangan pula kata samam-saman ini kerana pilihanraya sudah dekat.
 
Bukan satu,dua,tiga,10 atau 11 tetapi 47 kali.
 
Hati-hati di jalan raya...undi tidak boleh bawa mati.
 
Tidak tahulah samaada PKR nak tabur janji semua saman trafik 'kira beres' jika pakatan pembangkang menang PRU13.

Kalau PTPTN nak dimansuh...apa sangat saman trafik.
 
Janji macam itu memang 'boleh jual' untuk pancing undi.

Slogan yang cantik untuk bahan kempen itu 'biar mati katak...asal undi pakatan' 
Photobucket

APA SEBAB PREBET ADAM MENGAMUK......???

onPada malam 18 oktober 1987, prebet adam telah mengamuk di jalan Chow Kit dengan membawa bersama senjata M-16 nya. Prebet adam telah menembak secara melulu ke arah orang ramai kerana berang dengan kezaliman terhadapnya dan bagi menarik perhatian seluruh negara. Pada mulanya, prebet adam telah pergi menembak di sebuah stsyen minyak esso disitu yang terletak berhadapan dengan Maybank. Nasib baik tidak meletup. Kemudian dia lari pergi menembak ala-rambo membuta tuli dan telah terkena sorang cina di hadapan Hankyu dan soeorang melayu di hadapan Batu Road Supermarket. Yang peliknya, orang Malaysia sedikit pun tidak lari menyelamatkan diri mahupun meniarap ketika ditembak malah pergi mengikut mengejar prebet adam dari belakang sampai ke Kampung Baru. Jika di Amerika Syarikat, tentunya semua sudah menjerit, maklumlah, merekapenakut sebenarnya, haha~

Esoknya, sejarah tercipta apabila Chow kit sunyi dan lenggang apabila seorang pun tidak dibenarkan masuk ke Chowkit kerana keadaan tegang tersebut. Penembak tepat polis telah ditempatkan dimerata bangunan disitu bagi mengesanprebet adam namun gagal. Cerdik juga prebet adam kerana dikatakan telah menyorok disebuah reban ayam milik salah seorang penduduk Kampung Baru. Tuan punya reban ayam tersebut yang menyedari kehadiran prebet adam tersebut telah melaporkan kepada polis. Namun, setelanh dikepung polis pun, prebet adam tetap enggan menyerahkan diri.

Akhirnya, kehadiran bos prebet adam yang berpangkat kolonel atau jeneral telah berjaya memujuk prebet adam dan kemudian dia pun ditahan. Bagi mengelakkan prebet adam bersuara dan mententeramkan situasi negara pada ketika itu, prebet adam telah dicaj tidak siuman dan telah dimasukkan ke hospital bahagia di sebuah wad khas di Tanjung Rambutan. Cerita seterus nya tanya pak cik google.APA SEBAB PREBET ADAM MENGAMUK......???


Photobucket

Yahoooooo!!!.... SPRM putus Shahrizat tidak bersalah...!

on
31 Mei 2012 - Alhamdulillah.. Berkat kesabaran Shahrizat dan doa dari puluhan ribu golongan yang bergelar ibu dan isteri.

Siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) terhadap Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil mengenai pemberian pinjaman kerajaan RM250 juta kepada National Feedlot Corporation NFCorp ditutup selepas mendapati tiada pembabitan bekas menteri itu.


Perkara itu dinyatakan Pengerusi Panel Penilaian Operasi (PPO) SPRM, Tan Sri Dr Hadenan Abdul Jalil dalam sidang akhbar di sini, sebentar tadi.

“Kami mendapati beliau (Shahrizat) tidak terbabit dalam proses pemberian pinjaman itu.

“Keputusan untuk memberi kontrak kepada syarikat berkenaan dan pemberian pinjaman tidak membabitkannya (Shahrizat)," katanya.

Kes Mahkamah berkaitan isu NFC diputuskan hanya melibatkan suami beliau Datuk Dr Mohamad Salleh Ismail. 

Photobucket

Yahoooooo!!!!!.......SPRM Akan Siasat Azmin Dan Anwar.....!

onNONE

31 Mei 2012 - Panel Penilaian Operasi Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) memperakukan supaya siasatan dakwaan rasuah terhadap Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali dibuka semula.

Pengerusi panel tersebut, Tan Sri Hadenan Abdul Jalil (kiri) 
memberitahu pemberita hari ini bahawa arahan telah diberikan untuk membuka semula kertas siasatan 2009 berhubung dakwaan tersebut.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut bagi mengesahkan dakwataan tersebut, Pengarah Siasatan SPRM, Datuk Mustafar Ali, yang turut hadir, berkata suruhanjaya itu mungkin memangil Azmin dan Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim jika keterangan mereka dikehendaki. MK


Photobucket

UMNO Kini Jadi Parti Seks dan Samseng

on31 Mei 2012 - Hala tuju UMNO sering menjadi perbualan dan perbincangan ramai sejak akhir-akhir ini. Ini kerana hari demi hari, UMNO dilihat semakin tergelincir daripada landasan perjuangannya yang sebenar. Dari sebuah parti yang berasaskan nasionalisme Melayu, kemudian menuntut kemerdekaan dan mengisi kemerdekaan dengan perjuangan membela orang Melayu, UMNO kini seakan-akan melupakan asas perjuangannya sendiri.

Ucapan pemimpin di majlis perjumpaan, mesyuarat cawangan, bahagian, pusat, ceramah menjelang pilihanraya mahupun sembang-sembang biasa, penekanan kepada perlunya UMNO dikekalkan kuasanya berasaskan sejarah perjuangan untuk terus membela orang-orang Melayu, semakin perlahan kedengaran nadanya. Malahan kepada generasi muda yang baru mengenali UMNO, hampir tidak ada penekanan supaya mereka lebih memahami susur galur perjuangan UMNO itu sendiri.

Dalam proses untuk memenangi pilihanraya ini, UMNO nampaknya lebih ghairah untuk menjadikan topik seks sebagai sandaran utamanya. Yang dikecam ialah pihak lawan yang dikaitkan dengan pelbagai tuduhan dan dakwaan salah laku seks yang kadangkala sukar dibezakan antara fakta dan auta. 

Dalam mesyuarat cawangan yang sedang berlangsung sekarang, ramai pemimpin mengambil kesempatan menggunakan pentas yang ada untuk menyerang peribadi lawan berkaitan seks semata-mata. Asas dan matlamat perjuangan UMNO tidak lagi diutamakan. Tiada lagi pemimpin yang bercakap soal kepentingan Melayu, waima dakam mesyuarat cawangan sekali pun.

Malahan dalam beberapa majlis UMNO termasuk ucapan di Perhimpunan Agung UMNO, Najib dan lain-lain pimpinan UMNO juga sering menjadikan isu serangan peribadi lawan sebagai tajuk utama.

Dalam kempen dan majlis ceramah pula, UMNO lebih ghairah untuk menjemput NGO Tibai yang diketuai oleh Zahid Mohd Arip, Ezam Mohd Nor dan Umi Hafilda untuk membicarakan soal seks yang dikaitkan dengan Anwar Ibrahim. Sesiapa saja yang sanggup menjual suaranya untuk membicarakan soal seks Anwar, pasti akan dijemput memberi ucapan oleh UMNO. Datuk Nalla juga khabarnya kerap dijemput oleh UMNO.

Jika mendengar ceramah Umi Hafilda, beliau bukan saja membicarakan soal seks secara terbuka dengan membuat pelbagai tuduhan terhadap Anwar, Azmin dan kakak iparnya Shamsidar Taharin, malahan beliau beliau juga menjerit-jerit di atas pentas sambil mengeluarkan kata-kata lucah dan jijik seperti meroyannya seorang seorang wanita yang dimadukan tanpa rela atau ditinggalkan suami.

Walaupun sering tampil bertudung macam sopan bak wanita Melayu terakhir, tetapi mendengar ucapan Umi Hafilda yang hanya dipenuhi isi-isi seks dan lucah sambil menjerit-jerit sepanjang ceramahnya setiap malam sekarang ini, tidak dapat tidak menyebabkan UMNO dilihat mula menjadikan beliau sebagai primadona kempen untuk memenangi pilihanraya. Tanpa bantuan Umi Hafilda seolah-olah Najib akan kalah, sebab itu UMNO sanggup membayarnya untuk berceramah ke merata tempat setiap malam.

Dengan UMNO semakin ghairah menjemput NGO Tibai, Umi Hafilda, Ezam, Datuk Nalla dan lain-lainnya untuk mengupas isu seks yang dikaitkan dengan Anwar mengadakan ceramah ke seluruh negara, jelas menunjukkan UMNO tidak lagi mempercayai teras perjuangannya selama ini untuk memenangi pilihanraya. Politik pembangunan, membela rakyat dan hasrat memberikan kehidupan yang lebih baik kepada rakyat tidak lagi menjadi tajuk utama kempen, sebaliknya isu seks dan lucah pula mengambil tempatnya.

UMNO semata-mata meminta kuasanya dikekalkan dalam pilihanraya ini kerana kononnya pihak lawan mempunyai perangai seks yang digambarkan sehodoh-hodohnya walaupun hakikatnya Anwar dan Pakatan Rakyat sering tampil dengan pelbagai tawaran yang menarik hati seperti penurunan harga minyak, kajian semua tarif letrik, kerajaan yang telus, pendidikan percuma dan penghapusan hutang PTPTN serta pelbagai lagi.

Sebaliknya UMNO sekarang ini tidak ada tawaran yang dikemukakan untuk rakyat sebagaimana yang biasa dilakukan dalam kempen-kempen piliharaya sebelum ini. Tiada lagi janji jambatan, jalanraya, sekolah, bangunan dan sebagainya. 

Selain menggunakan isu seks dan lucah sebagai modal kempen kali ini, UMNO juga menjadikan budaya samseng sebagai sandaran keduanya bagi tujuan menakut-nakutkan rakyat dan mengganggu ceramah Pakatan Rakyat. Budaya ini bukan saya diaktifkan melalui peranan yang dimainkan oleh Pemuda UMNO tetapi juga dengan bantuan beberapa NGO seperti Perkasa, Pekida dan sebagainya.

Sejak akhir-akhir ini juga, bagaikan sudah menjadi trend UMNO untuk mengganggu ceramah-ceramah yang dianjurkan oleh Pakatan Rakyat dengan mereka turut mengadakan ceramah di lokasi berhampiran dan kemudian memulakan gangguan dengan jeritan serta nyanyian. Memang jelas tujuannya ialah untuk mengganggu kerana pembesar suara sengaja dihalakan ke arah ceramah pihak lawan.

Dalam beberapa kejadian seperti di Melaka, Pahang dan Lembah Pantai baru-baru ini, niat sengaja mengganggu dan mahu meimbulkan huru-hara amat jelas. Kenapa UMNO perlu mengadakan ceramah di lokasi berdekatan dengan ceramah Pakatan Rakyat dan dikerumuni pula oleh pemuda-pemuda samseng yang turut menjerit-jerit serta membawa pelbagai poster yang bernada provokasi?

Lebih menghairankan bila kemudiannya berlaku kejadian merosakkan kenderaan, memancitkan tayar kereta dan membaling batu serta telur sebagaimana yang berlaku di Melaka dan Lembah Pantai. Apa sudah jadi dengan UMNO, sudah begitu terdesakkah untuk menghalang kebangkitan rakyat?

Jika kita mengaku sebagai manusia yang bertamadun dan menerima demokrasi sebagai asas kehidupan di negara ini, proses mempertahankan kuasa ataupun merebut kuasa seharusnya dilakukan dengan beradab serta bersopan. Ciri-ciri keganasan seharusnya diketepikan sama-sekali dan biarlah kebebasan sepenuhnya diberikan kepada rakyat untuk membuat pilihan.

Jika diimblas sejarah masa lalu UMNO, dulu juga terdapat Pemuda Tahan Lasak dan Pemuda Gerak Gempur yang tujuannya untuk mempertahankan parti ketika pilihanraya. Tetapi mereka ini tidak bertindak samseng atau keterlaluan, sebaliknya hanya bertujuan menunjuk kekuatan dan sebagai persiapan jika berlaku perkara-perkara yang tidak diingini. Tidak pernah Pemuda Tahan Lasak atau Pemuda Gerak Gempur terlibat dalam kejadian merosakkan kereta, memecahkan cermin, membaling batu atau telur kepada sesiapa.

Ramai pemimpin UMNO sekarang yang pernah menjadi pemimpin Pemuda suatu ketika dahulu, turut tidak memahami bagaimana UMNO sekarang begitu terdesak menyerap ciri-ciri samseng ke dalam perjuangannya sedangkan langkah itu belum tentu mendatangkan hasil yang diharapkan.

Dengan dua budaya baru iaitu seks dan samseng yang giat diserap ke dalam UMNO menjalang PRU 13 sekarang ini dan peranan sebagai parti nasionalisme Melayu semakin dipinggirkan walaupun kedudukan orang-orang Melayu secara umumnya masih terhimpit serta ketinggalan, hala tuju UMNO jelas semakin kabur untuk tahun-tahun mendatang. UMNO hanya memikirkan untuk mempertahankan kuasa, bukan sangat untuk membela Melayu. sumber
Photobucket

Dokumen sulit bocor,rm 142 juta hilang

on
31 Mei 2012 - Suatu dokumen yang sangat sulit - penilaian Tentera Laut Malaysia terhadap kapal selam kelas Scorpene yang akan dibeli oleh kerajaan - didakwa telah "dibeli" oleh sebuah syarikat pertahanan Perancis.


Peguam Perancis, Joseph Breham, yang mewakili NGO hak asasi  manusia, Suaram, mendakwa syarikat berkenaan didakwa membayar 36 juta euro (RM142 juta) kepada Terasasi (Hong Kong) Ltd, kononnya untuk kerja-kerja "kejuruteraan komersial". 

NONEBreham (kanan) berkata hakim siasatan Perancis yang menyiasat kes yang difailkan oleh Suaram terhadap syarikat pembuat kapal Perancis, DCNS, atas dakwaan rasuah, mahu tahu tujuan bayaran tersebut dan meminta laporan transaksi kewangan daripada syarikat berkenaan. 


"Mereka (para hakim siasatan) telah diberi maklumat yang sudah sedia ada dalam Internet dan akhbar, kecuali dokumen yang ini," dakwa Breham dalam satu sidang akhbar di Bangkok semalam.


 "Ia adalah dokumen rahsia oleh Tentera Laut Malaysia - satu penilaian untuk tempahan kapal selam berkenaan, yang merupakan laporan yang sangat sulit," katanya kepada wartawan di Kelab Wartawan Asing Thailand. Brehem membuat dakwaan tersebut berdasarkan kepada kertas pendakwaan Perancis.sumber


Photobucket

Dihadapan berdepan dengan pembangkang, didalam bermusuh sesama sendiri

on


31 Mei 2012 - UMNO bukan sahaja bermasalah untuk menentang parti-parti pembangkang, parti itu juga sedang berhadapan dengan masalah dalamannya. Masalah dalaman UMNO bukannya kecil. Ia melibatkan pergerakan dalam yang dilakukan oleh sekumpulan pemimpin UMNO yang veteran dan yang muda untuk menyusun kembali hiraki kepimpinan parti itu.

Dalam situasi menghadapi pilihanraya umum, UMNO juga sedang membuat persediaan untuk mengadakan perhimpunan agong parti dan perhimpunan kali ini melibatkan pemilihan kepimpinan di setiap peringkat. Gerakan-gerakan yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin tertinggi parti dalam isu pemilihan kali ini amat besar ertinya dalam menentukan masa depan setengah pemimpin tertinggi parti dan pemimpin muda yang tidak sabar untuk menongkah arus dengan cita-cita besar menjadi Pemegang tampok kuasa suatu hari nanti.

Sejak akhir-akhir ini perkembangan dalam UMNO telah menampakkan bibit-bibit perpecahan kerana ada usaha untuk mengenepikan Muhyiddin agar kekosongan itu dapat diisi oleh pemimpin muda yang inginkan menjadi pelapis kepada Najib yang mereka jangka akan terpaksa mengakui yang beliau telah gagal dalam segala ‘avenue’ untuk terus memegang tampuk pentadbiran negara dan akan meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri.

Mengikut tradisi UMNO Timbalan Presiden merupakan orang yang akan mengambil alih tampuk kuasa itu, tetapi sejarah negara kita ramai juga Timbalan Perdana Menteri yang tidak kesampaian hajat mereka untuk menjawat jawatan PM itu. PM di Malaysia boleh memasukkan orang lain dalam penjara dan juga berkuasa untuk mengelakkan diri sendiri dari dipenjara walaupun telah melakukan jenayah yang besar.

Najib khabarnya mahukan sepupunya yang ‘kureng’ sedikit itu untuk mengambil alih kedudukan beliau jika beliau bersara. Maka Muhyiddin lah yang menjadi sasaran dalam senyap untuk mengambil giliran untuk diketepikan. Jika ini berjaya dilakukan maka dengan mudah boleh menyusun untuk meletakkan seorang calon Ketua Pemuda yang dikalahkan oleh Khairy untuk menyusul dari belakang untuk mengambil tempat Hishamuddin  akhirnya.

Samada pemilihan parti atau PRU dahulu mempunyai impliksi besar terhadap parti. Jika pemilihan parti dilakukan dahulu maka muka-muka yang akan dicalonkan dalam PRU yang menyusul akan banyak berubah dari apa yang dijangkakan pada masa ini. Tetapi yang lebih munasabah ialah berlakunya PRU dahulu dan dalam persediaan untuk menyusun kembali hiraki parti selepas PRU itu maka masing-masing pemimpin tertinggi akan mengenengahkan calon-calon ‘winnable’ masing-masing.

Apabila senarai calon-calon UMNO diumumkan nanti maka bermulalah perpecahan yang besar kerana itu adalah budaya dan cara UMNO pada masa kini. Keadaan dan situasi kelam kabut ini akan lebih serius lagi jika dibandingkan dengan pilihanraya yang lepas kerana kali ini ialah pilihanraya penentu nasib masa depan mereka yang sedang berusaha untuk menerajui parti sebagai jalan kearah kuasa yang besar itu.

Tetapi ramai dikalangan pemimpin-pemimpin UMNO juga merasakan apa-apa yang dirancang oleh setiap pemain politik besar dalam UMNO itu akan gagal semuanya jika UMNO kalah dalam pilihanraya yang akan datang ini. Seperti yang kita tersedia maklum rakyat pengundi sudah menunjukkan dengan jelas sikap mereka terhadap UMNO sekarang ini. Ramai rakyat sudah tidak mempunyai keyakinan yang tinggi terhadap parti itu kerana isu berat yang menggunung sedang dihadapi olah parti itu dihadapan pengadil yang mutlak dalam demokrasi iaitu rakyat jelata.

Sebesar mana pun jawatan parti yang dipegang oleh seseorang itu, ia tidak memberi apa-apa makna kepada mereka.jika parti kecundang dalam pilihanraya umum yang akan datang. Kita semua tahu yang kebarangkalian UMNO tewas dalam pilihanraya kali ini adalah besar, malahan ada pihak yang berkeyakinan yang UMNO akan hanya memenangi kurang dari 60 kerusi dalam PRU ke13 ini. SekarangUMNO haya mempunyai 69 kerusi di dewan Parlimen.

Tetapi yang pasti menjadi tanggungjawab moral sebagai pemimpin, ialah dengan meletakkan semua jawatan parti dan kerajaan jika UMNO memenangi kurang dari 69 kerusi dalam pilihanraya yang akan datang ini.

Kalau diikutkan hukum akal, parti itu akan kecundang. Hukum Tuhan tiada siapa yang tahu.


sumber

Photobucket

Hahahaha ..... Padan muka Ibrahim Ali

on

31.Mei 2012Photobucket

Mahkamah Putuskan Aduka Taruna Tak Bersalah Hina Almarhum Sultan

on
31 Mei 2012 - Penulis blog tak bersalah hina almarhun sultan

Mahkamah memutuskan penulis blog Khairul Nizam Abd Ghani yang didakwa menghina almarhum Sultan Johor tidak bersalah atas tuduhannya.

Perkara itu diputuskan oleh Mahkamah Sesyen Seremban hari ini, kata peguamnya Mohd Radzlan Jalaluddin melalui SMS kepada Malaysiakini.

Khairul Nizam, 31, atau nama penanya Aduka Taruna dihadapkan ke mahkamah pada 29 Januari dua tahun lalu selepas direman empat hari oleh mahkamah majistret Kota Baharu.

Beliau didakwa menghina dengan niat untuk menyakiti institusi kesultanan Johor dan rakyat antara jam 7.25 sehingga 9.05 pada 22 Januari 2010.

Khairul Nizam dituduh mengikut Seksyen 233(1)(A) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998, yang jika didapati bersalah boleh dikenakan hukuman denda tidak lebih RM50,000 atau penjara tidak lebih setahun atau kedua-duanya.

Pemuda itu sebelum ini menyerah diri ibu pejabat polis daerah (IPD) Kota Bharu. -mkPhotobucket

Selepas DS Nizar Di Belasah Kini Giliran Dr Asri Pulak.

on
31 Mei 2012 - Selepas bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin disiasat kerana dikatakan menghina Sultan Johor berhubung bidaan plat kenderaan WWW1 bernilai RM520,000, mungkinkah bekas Mufti Perlis, Dr Mohd Asri Zainul Abidin akan muncul sebagai seorang lagi yang bakal disiasat atau didakwa kerana menghina Raja Melayu?

Ini kerana, dalam Twitternya beberapa jam tadi, beliau mencatatkan:
“Jika golongn raja itu tdk boleh dpertikaikn tindakn d prangai mrk, brerti rakyat mmprtuhankn mrk n mnghambakn diri. (Jika golongan raja itu tidak boleh dipertikaikan tindakan dan perangai mereka, bererti rakyat mempertuhankan mereka dan menghambakan diri)”.


Walaupun dalam catatan berikutnya pada Twitter berkenaan beliau menegaskan, “Twit sy ttg hbungn raja-rakyat itu umum. Trpakai utk smua keadaan, x utk kes trtentu shj. Jiwa mrdeka+pntadbiran adil asas utk smua! (Twit saya tentang hubungan raja-rakyat itu umum. 


Terpakai untuk semua keadaan, tidak untuk kes tertentu sahaja. Jiwa merdeka dan pentadbiran adil asas untuk semua!)”, banyak blog dikesan mengaitkan catatan itu dengan isu bidaan plat WWW1 RM520,000 oleh Sultan Johor.

Memang dalam catatan Twitternya Dr Mohd Asri tidak menyebut langsung atau mengaitkannya dengan isu bidaan plat kenderaan WWW1 bernilai RM520,000 oleh Sultan Johor, namun berikutan isu Twitter Mohammad Nizar berhubung plat WWW1 itu, banyak pihak dijangka mengaitkan catatan Twitter terbaru Dr Mohd Asri dengan isu sama.

Setakat ini, bekas Menteri Besar Perak itu dilaporkan akan disiasat mengikut Akta Hasutan berhubung komennya di Twitter mengenai bidaan plat WWW1 oleh Sultan Johor.

Dan, kemungkinan Dr Asri menghadapi nasib sama ada asasnya, terutama jika timbul desakan dan laporan polis dibuat. Perkembangan semasa di negara ini menunjukkan sesiapa juga akan segera disiasat jika ada desakan dan laporan polis oleh Umno atau pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang pro kepada parti itu.

“Apa yang dilakukan oleh DS Nizar itu adalah di dalam kerangka ‘pesan-memesan’ yang diperintah Allah swt kepada kita semua”.

Terdapat Blog yang menyelar Umno yang menurutnya “mahu tunjuk lagak pertahankan sultan / raja walhal merekalah sebenarnya pengkhianat dan penderhaka institusi sultan dan raja selama ini”


Photobucket

Anak maut main air

on

31 Mei 2012 - MELAKA: “Melihat tubuhnya lembik dengan air liur meleleh, saya mengerah kudrat mengangkatnya keluar dari situ (takungan air) biarpun pada awalnya saya juga tidak bermaya kerana turut disambar renjatan (elektrik) sebelum memangkunya di atas jalan.”
Begitu cerita Massari Muhammad, 35, bapa Mariam Najwa, 9, yang meninggal dunia dipercayai terkena renjatan elektrik ketika bermain dalam takungan air berhampiran tiang elektrik kira-kira 20 meter di depan rumahnya.

Dalam kejadian jam 1 tengah hari semalam di Kampung Gedung Lalang, Bukit Rambai, murid tahun tiga Sekolah Kebangsaan Taman Bukit Rambai berkenaan bersama adiknya, Muiz Asyraf, 3, bermain di tempat air bertakung itu sebelum rebah dipercayai terkena renjatan elektrik.

Massari berkata, dia mengetahui insiden malang menimpa anak perempuan tunggalnya itu selepas dimaklumkan jiran yang melihat anaknya terbaring dalam air.Katanya, sebelum itu dia berada di dalam rumah didatangi Muiz yang berlari mengadu sakit kaki sebelum menyapu ubat di kakinya 


sumber : myMetro
Photobucket

Dokument Sulit Siasatan BPR Terhadap @AzminAli Tahun 1995

on


31 Mei 2012 -  Penulis blog Malaysia Today Raja Petra Kamarudin mendakwa memiliki "fail rahsia" mengenai Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat Mohamed Azmin Ali ketika beliau masih berada dalam kerajaan pada 1995.

Dalam entri terkini bertajuk “MACC "Deep Throat" comes out of the closet"
(Pemberi maklumat SPRM dedah identiti diri), Raja Petra atau lebih dikenali sebagai RPK, mendedahkan beliau diberi pelbagai fail dan dokumen oleh seorang pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang sudah bersara satu ketika dulu.

RPK mendakwa kertas siasatan dan fail terbabit adalah mengenai Azmin yang merupakan setiausaha sulit kepada Timbalan Perdana Menteri pada masa itu, Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Beliau menegaskan fail terbabit menunjukkan dakwaan pelbagai transaksi saham, hartanah dan kenderaan bernilai jutaan ringgit.

RPK berkata, fail berkenaan bertarikh sejak 17 tahun lepas ketika SPRM masih dikenali sebagai Badan Pencegah Rasuah.Satu laporan telah dibuat terhadap Azmin Ali selepas didapati memiliki kekayaan yang luar biasa


Selepas itu laporan ringkas siasatan terhadap Azmin Ali seperti berikut :
Photobucket

Kenapa Umno Baru kalah pada PAS dan PKR

on

Kenapa Umno Baru kalah pada PAS dan PKR


31 Mei 2012 - UMNO mempunyai kelebihan ke atas PAS sebelum Februari 1988 tetapi hari ini UMNO Baru kalah kepada PAS dan PKR. Pemimpin-pemimpin dalam UMNO Baru telah gagal untuk menyelamatkan UMNO. UMNO Baru yang gagal telah menyebabkan kebangkitan PAS dan PKR. Orang Melayu sekarang cenderung untuk menyokong PAS dan PKR lebih daripada UMNO Baru. Dan apa yang menjadi luar jangka aalah terdapat sejumlah besar orang Melayu yang menyokong DAP, meninggalkan Barisan Nasional (BN) di belakang dalam perlumbaan untuk pilihan raya umum ke-13.
Ada "faktor luar jangka" di sini yang telah memberi kesan kepada orang Melayu terhhadap PAS. Mereka hanya mahu sebuah kerajaan yang bersih dan apabila mereka menyaksikan UMNO Baru terpalit dengan pelbagai skandal - dari penyalahgunaan kuasa, sindrom penafian, dan juga rasuah.
Kejayaan kerajaan Pakatan
Dalam kajian terkini, daripada 2876 Melayu dari semua sektor, kerajaan, swasta dan bekerja sendiri di Lembah Kelang telah mendapati bahawa terdapat satu trend yang ketara ke atas sokongan terhadap PAS. PAS dan pembangkang secara umumnya telah berjaya mendapat 4-5 peratus sokongan lebih daripada apa mereka perolehi dalam pilihan raya umum 2008.
Majoriti dalam kajian ini menunjukkan bahawa kejayaan kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor dan Pulau Pinang amnya telah mempengaruhi pendapat mereka. "Kami kini berasa bahawa PAS, PKR dan DAP boleh menjadi alternatif yang lebih baik kepada Barisan Nasional (BN)." Nampaknya, kejayaan kerajaan negeri Selangor pimpinan PKR-dan DAP di Pulau Pinang telah banyak mempengaruhi pendapat mereka yang diluar jangka ini dan inilah sebahagian daripada 'PAS kejayaan.
Apabila ditanya, "Adakah kuasa Melayu hapus apabila UMNO kalah dalam pilihan raya umum akan datang" Sambutan pada umumnya adalah negatif - "Tidak ada isu kuasa Melayu terhakis di sini. PAS dan PKR juga mewakili orang Melayu dan isu kuasa Melayu adalah bukan satu isu. Jika MCA bukan ancaman kepada UMNO, DAP juga bukan ancaman kepada orang Melayu. "
Pemimpin spiritual PAS, Nik Aziz Nik Mat, telah sama-sama mempengaruhi pendapat mereka pada PAS. Ketika ditanya mengenai peranan pemimpin spiritual dalam PAS, orang Melayu merasakan bahawa "Nik Aziz merupakan satu personaliti yang kuat dalam PAS. Kepada kebanyakan orang Nik Aziz adalah simbol kejujuran. "Beliau adalah seorang lelaki yang berintegriti tinggi, hidup dalam keadaan yang sederhana dan juga disukai oleh kebanyakan orang - orang Islam dan bukan Islam"
Jika Nik Aziz dilihat sebagai simbol integriti kita mempunyai pemimpin seperti Khalid Ibrahim dan Lim Guan Eng yang bersih dan jujur. Malah, PAS serta Pakatan Rakyat mempunyai ramai pemimpin yang bersih dan yang menjadi aset sebenar kepada negara. "
Kami tidak adalah bisu
Pendapat orang Melayu pada penggubal undang-undang PAS juga positif, kerana "mereka telah berdiri dengan mantap bersama parti itu melalui keadaan yang baik mahupun buruk". "Hakikatnya bahawa tiada ahli parlimen PAS telah melompat parti sejak pilihan raya umum lepas telah memberi inspirasi kepada orang Melayu. "Bagi Hassan Ali, majoriti berpendapat bahawa" pemecatan dirinya daripada PAS tidak akan memberi sebarang kesan yang buruk kepada PAS. Hassan telah kehilangan segala-galanya dengan keluar daripada parti. "
Propaganda media tidak menjadi. Majoriti orang Melayu percaya pada media yang dikawal kerajaan dan "mereka tidak percaya pada apa yang sedang disebarkan oleh UMNO dalam media". "Tiada salah laku pemimpin UMNO yang disebut dalam media yang dikawal oleh UMNO kerana mereka mempunyai hubungan politik yang yang menyuruh mereka senyap. Dari isu Altantuya, wanita pertama negara boros berbelanja dan skandal Scorpene terbaru yang didengar di mahkamah Perancis yang disebut dalam media ini. "
Kami bukan bodoh dan kini lebih cenderung untuk menerima media alternatif - berita Internet dan media cetak alternatif ".
UMNO Baru juga dilihat sebagai sebuah parti "tidak senonoh". Majority orang Melayu berpendapat bahawa "UMNO menjadi sebuah parti perkauman dengan menggunakan cara yang tidak senonoh untuk melemahkan orang Melayu dan kaum-kaum lain. Penggunaan 'seks' untuk membunuh karier politik tidak sesuai dengan budaya Melayu kita. Ini adalah kurang ajar dan bertentangan dengan budaya dan agama kita sendiri. "
Sebahagian daripada masalah UMNO
Perkasa telah menambah garam pada luka UMNO. Imej UMNO tercemar teruk apabila Perkasa, telah melampau melakukan pengkhianatan mereka terhadap pembangkang. "Perkasa kini sebahagian daripada masalah UMNO. Kami sedih dengan keganasan terhadap perhimpunan dan ceramah pembangkang. Tingkah laku mereka telah membuat ramai orang Melayu tidak setia kepada UMNO. "
Sebilangan besar orang Melayu mempunyai pendapat bahawa terdapat ketidak samarataan dalam politik di mana pihak pembangkang tidak diberi peluang untuk menyuarakan pandangan mereka dalam media kawalan kerajaan. "Cara ini menjadikan orang Melayu secara beransur-ansur beralih kepada media alternatif."
Kejayaan kerajaan negeri Selangor di bawah kepimpinan kerajaan Pakatan telah mempengaruhi pendapat mereka dengan ketara. Lebih 78 peratus daripada orang Melayu merasakan bahawa Pakatan boleh mentadbir dengan baik apabila diberi peluang untuk berbuat demikian. "Ini juga sebahagian daripada sumbangan kepada pakatan PAS dan kami merasakan golongan atas pagar-tidak keberatan memberikan undi mereka kepada PAS atau Pakatan Rakyat kali ini."
Apabila UMNO bercakap tentang perpaduan Melayu dengan memohon politik muzakarah (perbincangan) dengan PAS, orang Melayu melihat ini sebagai tindakan terdesak UMNO. "UMNO Baru lemah dan keperluan mereka kepada PAS sekarang adalah untuk menyelamatkan imej mereka."
Lebih 65 peratus merasakan bahawa tidak ada keperluan untuk mana-mana muzakarah pada peringkat ini kerana PAS telah diterima baik oleh orang Melayu. "Kami takut 'budaya' UMNO Baru akan dibawa masuk ke dalam PAS. Kami pilih PAS kerana ia adalah sebuah parti untuk orang-orang yang takut kepada Allah lebih daripada dunia material. Kita tidak mahu melihat UMNO korup yg menghina minda ahli-ahli PAS. "
Sudah bersatu dengan kaum dan agama
Majoriti orang Melayu secara amnya boleh nampak diri mereka bersatu sebagai orang Islam kerana mereka orang Melayu tetapi mereka tidak mahu memihak kepada pihak politik yang tidak jujur. "Kami sudah bersatu dalam bangsa dan agama. Bagi politik kita berbeza untuk beberapa sebab yang baik. Kita benci ketidakjujuran dan kepura-puraan. Kami rasa untuk mempunyai lebih daripada satu parti politik bagi orang Melayu boleh dijustifikasikan. "
PAS bekerjasama dengan DAP dan ini cuba dieksploitasi oleh UMNO, orang Melayu secara amnya mempunyai pendapat bahawa hubungan politik di sini tidak berdasarkan agama tetapi "kepimpinan yang jujur" yang tidak rasuah dan ketidakadilan sosial. "Di sinilah PAS dan DAP mempunyai persamaan. Kita melihat mereka bekerja di platform yang sama dengan tadbir urus yang baik dan keadilan sosial. Ini adalah merupakan sebahagian daripada ajaran Islam. Lihatlah kerajaan Pulau Pinang yang diketuai oleh seorang pemimpin Cina. Beliau adalah seorang pemimpin yang boleh diteladani. Dia jujur, tidak korup. Beliau tidak terlibat dalam apa-apa skandal.
"Ini adalah Islam. Al-Quran berkata: ... Dan janganlah kebencian orang lain membuat anda mengelakkan keadilan. Berlaku adillah kerana adil itu lebih hampir kepada takwa ... (5:8) ".
DAP adalah sebuah parti berbilang kaum
Bgi "ancaman" DAP kepada orang Melayu seperti yang dikatakan oleh UMNO, orang Melayu mempunyai pendapat bahawa walaupun Pakatan mengambil alih Putrajaya ia masih akan menjadi kerajaan yang dikuasai Melayu. "Orang Melayu tidak melabel DAP sebagai sebuah parti cauvinis seperti UMNO. DAP adalah parti berbilang kaum dan kita sangat memandang tinggi kepada kepimpinan Pulau Pinang sekarang - satu lagi faktor yang menyumbang kepada imej PAS. Ia adalah melalui kerjasama ikhlas PAS berdasarkan nilai-nilai sejagat. "
Orang Cina yang terdiri daripada kurang daripada 30 peratus daripada penduduk Malaysia sedar bahawa orang Melayu akan sentiasa menjadi pemain utama."Orang Cina hanya mahu memilih sebuah parti yang lebih baik atau orang-orang dari sebuah parti yang membawa keadilan sosial kepada semua rakyat Malaysia dan menentang rasuah dan kronisme. Walaupun apabila Pakatan mengambil lebih Putrajaya, orang Melayu pasti akan menjadi pemain utama kerana merekalah yang merupakan kaum majoriti di dalam Pakatan Rakyat. DAP bersedia untuk kemungkinan ini. "
Orang Melayu yang berpendidikan mempunyai kecenderungan untuk menerima politik yang bukan berasaskan kaum. Mereka melihat PAS sebagai sebuah parti untuk semua kaum - Islam dan bukan Islam. Dengan persepsi mereka, keadilan sosial dalam Islam akan memastikan perkauman tidak menjadi mudarat dalam politik. "Apabila Pakatan Rakyat berbilang kaum, kita lihat Barisan Nasional (BN) masih senyap dalam isu perkauman - UMNO untuk Melayu, MCA untuk Cina dan MIC untuk kaum India."
Mereka nampak DAP kali ini yang membariskan lebih ramai calon Melayu kerana ia juga merupakan parti berbilang kaum. Orang Melayu melihat ini sebagai satu langkah positif oleh DAP untuk menggambarkan dirinya sebagai sebuah parti berbilang kaum. "akan tiba satu hari kelak apabila DAP akan dikuasai oleh ahli-ahli Melayu."
Tidak pernah mengaku kesalahan mereka
Orang Melayu melihat UMNO Baru sebagai prti yang keji. "Sindrom penafian melibatkan pemimpin-pemimpin UMNO di semua peringkat. Mereka tidak akan mengaku salah laku mereka tetapi menggunakan media untuk menafikan hampir setiap tuduhan yang dilemparkan pada mereka - dari penyalahgunaan kuasa kepada rasuah. "
UMNO Baru dilihat sebagai kenderaan yang digunakan untuk menghidangkan projek dan kontrak kepada kroni dan ahli-ahli. "Dalam UMNO, semua berebut untuk berkuasa dan mendapatkan kekayaan. Kegagalan kebanyakkan projek yang diberi kepada kroni dan pembida tidak cekap telah menyebabkan pembaziran sumber-sumber negara. "
Kos sara hidup yang tinggi memberi kesan kepada Melayu - terutamanya yang dalam golongan berpendapatan rendah. "Kami melihat pemimpin-pemimpin yang hidup dalam gaya mewah dengan begitu banyak wang untuk dibelanjakan dengan boros dan yang miskin semakin miskin. Wang 'rasuah' yang diberikan kepada rakyat untuk sekali sahaja tidak membantu untuk mengurangkan masalah yang dihadapi oleh golongan berpendapatan rendah. "
Mereka juga melihat politik wang yang menjadi penghinaan terhadap demokrasi di negara ini. "Ia adalah kemenangan bagi mereka yang menyogok. Jika ada rasuah tidak akan ada undi untuk mereka. Ini adalah tidak betul. Ia adalah bertentangan dengan Islam. "
Badan kehakiman dilihat oleh orang Melayu sebagai mengamalkan pendakwaan terpilih "di mana ahli-ahli pembangkang sentiasa menjadi target untuk kepentingan politik UMNO. "Kami masih mempunyai keraguan dalam badan kehakiman kita, SPRM dan Polis. Kami tidak menyalahkan-badan-badan ini tetapi UMNO. Apabila politik menentukan segala-galanya tidak akan ada keadilan untuk rakyat. "
Daftar pemilih yang smirched dengan tidak konsisten
Kes pembunuhan Altantuya masih menghantui fikiran mereka. "Kita juga tidak lupa pembunuhan ngeri wanita Mongolia yang berlaku di negara ini. Ia tidak sepatutnya berlaku. Mengambil nyawa manusia tanpa sebab munasabah adalah bertentangan dengan Islam.
Berbilion ringgit telah dibazirkan melalui rasuah, jaminan pengambilalihan dan pengurusan kewangan daripada sumber-sumber negara dan orang Melayu yang miskin tidak diberitahu kepada semua. "Kita sedar semua skandal yang melibatkan pemimpin UMNO dan Barisan Nasional dari NFCorp skandal kepada PKFZ. Projek-projek sentiasa dihidangkan kepada kroni, ini menyebabkan kegagalan mereka dan membiakkan budaya sub-kontrak. "
“Beritahu kepada kami jumlah wang yang dibelanjakan untuk pertunangan, anak perempuan Perdana Menteri, Parti hari jadi Perdana Menteri dan perbelanjaan wanita pertama yang boros – itu semua kami tahu."
Mereka juga menyedari daftar pemilih yang tidak bersih yang sengaja dibuat demikian untuk memihak kepada UMNO dalam pilihanraya. "Daftar pemilih tidak konsisten. Sokongan rakyat untuk perhimpunan 3,0 Bersih wajar. Ada sesuatu yang tidak kena dengan daftar pemilih dan ini ada kaitan dengan UMNO Baru yang mahu kekal dalam kuasa melalui cara menipu. "
Sokongan untuk Pakatan
Di kalangan kakitangan kerajaan Melayu, mereka mempunyai pendapat bahawa mereka akan menjadi mangsa jika mereka tidak menunjukkan sokongan mereka kepada UMNO. "Kami kecewa kerana kami perlu akur. Kenaikan pangkat kami akan disekat atau kami akan dipindahkan jika cuba melakukan perkara yang betul. Menggunakan guru-guru dan kakitangan kerajaan yang lain untuk mempromosikan politik UMNO tidak boleh diterima. Bagaimanapun, kami hanya menunggu untuk menunjukkan sokongan kami terhadap PAS. "
Kajian menunjukkan bahawa sebilangan besar orang Melayu telah beralih kesetiaan mereka kepada PAS sejak 2008 dengan harapan agar Malaysia akan menjadi lebih baik. Bagi UMNO, ia boleh sahaja memburukkan imej PAS, PKR atau DAP tetapi minda Melayu telah berubah dengan ketara. Mereka nampak semua kelemahan dalam UMNO Baru.
Sebagai alternatif, sebilangan besar mereka kini menyokong PAS dan PKR.
Malaysia ChroniclePhotobucket

Kisah Imam Dan 20 Sen

on31 Mei 2012 - Pada suatu hari, seorang Imam membayar tambang dan duduk di dalam bas, dia tersedar yang pemandu bas tersebut telah memulangkan wang baki yang lebih daripada yang sepatutnya sebanyak 20 sen.

Sepanjang perjalanan Imam tersebut memikirkan tentang wang 20 sen tersebut. "Perlukah aku memulangkan 20 sen ni?", Imam tersebut bertanya kepada dirinya. "Ah... syarikat bas ni dah kaya... setakat 20 sen ni.. nak beli tosei pun tak cukup", kata Imam tersebut.Apabila tiba di hadapan masjid, Imam tersebut menekan loceng dan bas tersebut pun berhenti. Ketika Imam tersebut ingin turun sahaja daripada bas, tiba-tiba seakan-akan dirinya secara automatik berhenti dan berpaling ke arah pemandu bas tersebut sambil memulangkan wang 20 sen tersebut. "Tadi kamu beri saya wang baki terlebih 20 sen", kata Imam tersebut kepada pemandu bas tersebut.

"Owh... terima kasih! Kenapa awak pulangkan 20 sen ni.. kan sedikit je nilainya", pemandu bas tersebut berkata. Imam tersebut menjawab, "Wang tersebut bukan milik saya, sebagai seorang muslim saya wajib berlaku jujur".

Pemandu bas tersebut tersenyum, dan berkata, "Sebenarnya saya sengaja memberi wang baki yang lebih sebanyak 20 sen ni, saya nak uji kejujuran kamu wahai Imam. Saya sudah berkali-kali berfikir untuk memeluk Islam".

Imam tersebut turun dari bas dan seluruh jasadnya menggigil dan kesejukan..Imam tersebut berdoa sambil menadah tangan, "Astaghfirullah!!!, Ampunkan daku Ya Allah... Aku hampir-hampir menjual harga sebuah Iman dengan 20 sen!!!
Photobucket

Siapa Sebenar Penyokong Yahudi???

on

 
31 Mei 2012 - AKHIRNYA KANTOI JUGA!!!... LU SUDAH KENA BEB!!!!... SENATOR AS BERDARAH YAHUDI YANG PALING PEKAT DAN PENYOKONG KUAT ISRAEL LAKNATULLAH BERKUNJUNG KE PEJABAT NAJIB... MENJADI TETAMU VVIP....SEKARANG JELAS SIAPA PENYOKONG YAHUDI!!!!


Lawatan Senator dari Amerika Syarikat
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak bersama John McCain (kiri) dan Joseph Liberman ketika lawatan dua senator dari Amerika Syarikat di pejabat beliau di bangunan Perdana Putra,

Siapakah Senator John McCain?....beliau adalah calon dari Parti Republikan yang melawan dengan Presiden Obama pada Pilihanraya Presiden AS tahun 2008 yang lalu...Beliau terkenal sebagai penyokong totok Zionis Israel..

Manakala Senator Joseph Liberman ...Senator ini memang darah Yahudi pekat kaw-kaw punya..Senator berdarah yahudi yang paling femes sekali di AS.

Jadi siapa yang menjadi rakan karib Yahudi laknatullah sekarang?...Tun Mahathir dengan George Soros.. Najib dengan Senator Joseph Liberman..

Peliknya juak-juak UMNO termasuk lidah biawah rasmi UMNO tuduh DSAI penyokong Yahudi...kalau benar mengapa mereka tak membuat kunjungan hormat kepejabat DSAI?

Ustaz troll ni, dah habis tonggek-tonggek waktu perhimpunan belia negara barulah nak bersuara pastu buat kutuk-kutuk ustaz azhar idrus, tahu laa...ustaz azhar idrus bila buat ceramah puluhan ratusan ribuan akan datang mendengar ceramah dia, ceramah lu? gua pernah gi tengok..tak sampai seratus orang pun. sebab tu lu jelas. pastu gua kenai ngan seorang mamat, dia kerja kat kl sekarang ni, punyalah terpengaruh dengan ustaz troll ni, pastu nak perbetulkan orang yang diri sendiri tu tak diperbetulkan, hahahahah...


Gelak lah wahai ustazzz fat... gelakkk la sengsorang... orang lain semua berduyun-duyun nak dengar ceramah UIA ni ko sorang jek gelakkk sambil menangis agaknyer....!!

tengok muka dia ni nak dengar dia bercakap hilang selera... 

ustaz ni tak reti nak dok diam ke? aktif semacam dekat-dekat nak PRU ni  


baik ler si ustaz ni gi bersihkan tong UMNO yang penuh najis berkeladak tu dulu dari nak bersihkan yang di luar 

"rumah sendiri macam sarang tikus, tapi rajin mahu membersihkan rumah jirannya"

Macam Ulamak hamster... 


nampak comel...umno yang bela...kencing merata2...umno yang tukar lampin...apa kerja hamster? Masuk roda spin sampai dia sendiri terkeluar dari roda itu sendiri...bodo punya hamster...

aku kesian tengok ustaz-ustaz umno apco ni, melalak la macam mana pun kalau berada dalam tong taik, tatap bau busuk walau pun hang tu umpama berlian..ustaz pateehuuul ni pelapis ulamak tua harussana sini...ada seorang wahabi macam nilah turki uthmaniyah tumbang...Cemburu sebab ceramah dia buat tak sampai 30 org dtg... tu pun yg dtg dah cabut lari... bosan...

macamana UAI tak marah sangat dengan ulamak umno ni...siang-siang dah keluar cakap haram BERSIH..inikan perkara FEKAH kenapa dan apa hak lu ulama UMNO gila pergi cakap join BERSIH haram??? bila UAI bidas cakap diorang ni gila aaaaa..marah la pulak!!!...lu semua selamba je mengharamkan benda yang tak haram tetapi membiarkan konsert HARAM JADAH tonggek-tonggek kat putrajaya lagi nu....

psst...Jib cakap anwar berkawan dengan yahudi padahal tu gambar, siap jemput ke pejabat dia lagi tu, barua dia pulak kaki tonggek-tonggek, biadab tonggek-tonggek depan rumah orang, pastu bos dia pulak bawak kpop tonggek-tonggek melalaikan remaja kat perhimpunan 1 juta belia. haram jadah!!!
sumber


Photobucket

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List