Muhyiddin akui bimbang 'pergolakan' dalaman BN

on Oct 23, 2011

muhyiddn in upm


Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini mengakui beliau bimbang dengan 'pergolakan' dalaman parti dalam BN, khususnya dalam proses pemilihan calon untuk pilihan raya umum akan datang.

"Ya, sejujurnya saya bimbang," katanya ketika ditanya perkara itu oleh pemberita.

Bagaimanapun, timbalan pengerusi BN itu berkata, pihaknya sudah mengambil langkah segera untuk menanganinya.

"Kita sudah mula manage (uruskan) perkara ini," katanya dalam
sidang media selepas menyampaikan ucap utama dalam program penerangan perdana BN di Universiti Putra Malaysia (UPM) dekat Serdang.
Katanya, bagi tujuan itu, beliau sudah mengadakan pertemuan dengan sebahagian parti yang bergabung dalam BN.

muhyiddin in kajangTambahnya, walaupun laporan badan penyelidik menunjukkan kedudukan BN  baik ketika ini, laporan pelbagai pihak diperlukan untuk mendapatkan gambaran menyeluruh.

Sementara itu, berucap di hadapan lebih 1,500 penyokong dalam program turun padang itu, Muhyiddin mengingatkan anggota BN supaya jangan 'tidur' menjelang pilihan raya umum yang dijangka tidak lama lagi.

"Kalau kita tidur pun, tidur-tidur ayam sudahlah. Jangan gaduh sesama sendiri.

"Jangan bebankan pimpinan kita dengan masalah di bahagian dan cawangan," nasihat Muhyiddin lagi.

'Kata tidak dikota'
Katanya, jika terdapat masalah di peringkat akar umbi, perkara itu mesti diakui dan diselesaikan sekarang sebelum menjejaskan keputusan pilihan raya.

Muhyiddin menggesa anggota BN mengambil iktibar daripada pilihan raya umum lalu yang menyaksikan ada pihak yang berjanji menyokong calon yang dipilih tetapi tidak mengotakannya.

muhyiddin yassin 1malaysia university students"Ada kata tunggul kayu (kalau dipilih) pun kita akan sokong. Tetapi bila sampai pilihan raya, kata tidak dikota," katanya.
Muhyiddin hari ini turun ke pelbagai tempat di seluruh Selangor, antaranya Dengkil, Kuala Langat, Kajang dan dua tempat di Puchong, dalam agenda merampas semula negeri itu dalam program yang dinamakan "Sayangi Selangor, Yakini BN".

Acara hari ini dilihat susulan kepada lawatan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak pada 8 Oktober lalu di Ijok, Kuang, Rawang dan Gombak Setia.

bn love selangor puchong dpm muhyiddin flag 221011Dalam sidang media di UPM awal petang tadi, Muhyiddin menyifatkan lawatannya mendapat sambutan menggalakkan sehingga orang ramai turun lebih ramai daripada yang dijangkakan.

"Harap ini petanda kesedaran rakyat (kembali menyokong BN)," katanya.

Hadir sama dalam sesi itu Ketua Penerangan Umno Datuk Ahmad Maslan dan Timbalan Pengerusi BN Selangor Datuk Noh Omar.

Sementara itu, dalam ucapannya sebelum itu, Noh mengingatkan supaya anggota BN bersatu tidak kira siapa pun calon yang terpilih nanti.

"Kalau rakyat mahukan perubahan dan pemimpin berkorban, saya yakin kita akan menang dalam pilihan raya umum akan datang," kata menteri pertanian dan industri asas tani itu.

Kantung besar
Dalam program sehari suntuknya di Selangor, Muhyiddin mengambil peluang menemui rakyat berbilang bangsa untuk menyampaikan sumbangan Deepavali, menziarahi Sekolah Jenis Kebangsaan Cina dan Tamil serta bertemu ketua masyarakat dan veteran Umno.

bn penerangan perdana leaflet upm 221011Beliau juga menjawab isu-isu terkini seperti kenaikan harga barang, peruntukkan kerajaan melalui belanjawan 2012, sekali gus menempelak janji Pakatan Rakyat dalam Buku Jingga.

Isu krisis air Selangor juga disentuh apabila beliau mengingatkan kerajaan negeri perlu segera bersetuju dengan cadangan Projek Loji Rawatan Air Langat 2 atau menghadapi kirisis air pada tahun 2014.

Dalam masa yang sama, perlbagai risalah diedarkan dalam pelbagai bentuk, termasuk risalah, salinan keratan akhbar dan buku kecil yang menyenaraikan kembali agenda BN dan membela dasar kerajaan.

bn love selangor puchong nash dancing 221011Manakala, berucap di Puchong - destinasi terakhir Muhyiddin - ketua pembangkang negeri Datuk Satim Diman berkata, timbalan perdana menteri terpaksa turun padang kerana menteri besar Pakatan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim didakwa tidak membuat kerja.

Bagaimanapun, Satim yang terkenal dengan sikap jenakanya itu berkata, Muhyiddin turun dengan "kantung yang cukup besar".

Program di Puchong lebih santai dan meriah apabila di awal petangnya diisi dengan persembahan nyanyian, termasuk oleh penyanyi terkenal Nash.

Bahkan, ketika lagu zapin disampaikan, ada terdapat peserta mengambil kesempatan menari bersama.


sumber :- http://www.malaysiakini.com/news/179375
Photobucket

Adakah Najib Disabotaj Isu Prof. Aziz Bari...?

on
http://mstar.com.my/archives/2011/10/21/mstar_berita/aziz%20bari.jpg

Semasa pemerintahan Najib Razak nampak terkial-kial menyusun program menagih sokongan rakyat, banyak pula insiden menimpa yang makin menyukarnya untuk memulihkan imej BN bagi berdepan pilihan raya umum ke-13.

Beberapa pengumuman transformasi politik, seperti janji untuk memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) pada malam Hari Malaysia lalu, menjadi pudar apabila dalam masa sama ia disusuli tindakan-tindakan "keras, tidak demokratik, dan menutup ruang perbahasan secara sihat".


Misalnya, Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu dihadapkan ke Mahkamah Sesyen Butterworth di bawah Kanun Keseksaan kerana pandangannya berhubung peristiwa Bukit Kepong pada tahun 1950, ketika berceramah di Tasek Gelugor, Pulau Pinang pada 21 Ogos lalu.

Apakah hanya kerana mempunyai pandangan berbeda tentang sejarah perjuangan kemerdekaan negara, maka mahkamah terpaksa dipilih untuk mengadili Mat Sabu, dan bukannya melalui perdebatan, perbahasan atau dialog?

Terkini, tambah membebankan Najib apabila pakar undang-undang perlembagaan, Prof Abdul Aziz Bari, digantung tugas dan dilarang memasuki kampus Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) disebabkan pandangan beliau terhadap isu yang  berkaitan dengan bidangnya.

Gejala ini bukan perkara baru. Sebelum ini ramai tenaga akademik menerima surat amaran daripada pentadbiran universiti ekoran pandangan atau kenyataan akhbar yang dilihat menimbulkan "kegemparan", walaupun ia menyentuh bidang kepakaran atau hasil penyelidikan mereka.

Hanya kerana isu jerubu melanda negara atau masalah sosial generasi muda, yang ditimbulkan oleh pensyarah dalam bidang berkenaan, mereka boleh mendapat "surat cinta" dan terpaksa "menutup mulut" kemudiannya. Ada juga pensyarah sains politik yang ditegur kerana bercakap dengan pihak akhbar mengenai tuntutan bertindih dengan negara jiran.

Justeru, golongan cendekiawan kita semakin bersendirian, tinggi di menara gading, terpisah dengan realiti masyarakat, ibarat "mati di pucuk". Mereka seperti dilarang menyumbang idea dan menyalur pandangan bernas terhadap pergolakan atau konflik di persekitaran. Waduh ... bukan saja malang berganda tetapi juga membazirkan wang rakyat.

Ternyata, kebebasan akademik dan hak bersuara warga kampus dinafikan serta dicabuli pentadbiran (baru) UIAM. Reaksinya, seperti diduga, merata dan merebak dengan cepat. Suara simpati dan sokongan terhadap Aziz segera tumpah di mana-mana, terutama di laman sosial, facebook.

Dalam waktu singkat, selepas sehari Aziz digantung tugas, aksi protes melalui demonstrasi berjaya digembleng, di UIAM sendiri.  Anak-anak muda, mungkin sebahagiannya anak murid beliau, bingkas bangun bersuara lantang. Selama ini kampus Gombak itu tidak pernah mengizinkan kelompok mahasiwa pro-Umno menerajui gerakan pelajarnya.

Ia juga difaktorkan oleh kewibawaan dan keberanian Aziz, yang diakui ramai. Malah beliau pernah membidas keras Presiden PAS, Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang sehingga mencetuskan polemik dalam parti. Suatu bukti Aziz bersuara tanpa takut, tanpa segan.

Dalam mempertahankan Abdul Aziz, Presiden Persatuan Kakitangan Akademik Universiti Malaya (PKAUM) yang juga prof madya undang-undang, Dr Azmi Sharom berkata, Akta Hasutan sendiri membenarkan kritikan membina terhadap pemerintah.

Baginya, Aziz  semata-mata memberi pandangan bahawa seorang raja telah bertindak di luar batasan perlembagaan. Menurut Azmi, ia adalah komen yang sah dengan tiada kenyataan - secara langsung atau tersirat - yang dibuat untuk menimbulkan kebencian terhadap raja.

Setiausaha Agung Pergerakan Tenaga Akademik Malaysia (Gerak), Prof Madya Dr Rosli  Mahat turut melahirkan rasa terkilan atas celaan berbentuk peribadi yang dikenakan terhadap Aziz.

"Aziz seorang berwibawa dan berkelayakan untuk membuat kenyataan ilmiah dan rasional dalam bidang kepakaran beliau. Mana-mana pihak yang tidak bersetuju dengan pandangan beliau sepatutnya menghujah balas secara rasional dan profesional tanpa sebarang ugutan atau celaan peribadi," ujarnya dalam satu kenyataan.

Dari Universiti Oxford, London, bekas Mufti Perlis, Prof Madya Dr Mohd Asri Zainal Abidin mengkritik keras: "Tindakan ini tiada asas ilmu sama sekali sebab dalam dunia ilmu setiap orang berhak berbicara atas asas fakta dan ijtihad. Ia tindakan mengampu dan paling tidak bertamadun dalam dunia akademik. UIA yang patut bertaraf pusat pendidikan dunia bertukar menjadi pejabat agama yang penuh kesempitan fikiran."

Secara peribadi Aziz mudah didekati, tidak lokek idea, dan sebagai pengamal media, saya begitu senang sekali dengan minat mendalamnya terhadap dunia penulisan dan penerbitan. Lebih 10 tahun lalu, semasa saya menerbitkan majalah Detik, Wasilah dan siri akhbar tidak berkala di Medan Idaman, tidak jauh daripada kampus UIAM Gombak, Aziz agak kerap mengunjungi pejabat Penerbitan Pemuda.

Selain bertukar-tukar fikiran dan cerita, Aziz cukup prihatin dengan mutu bahan penerbitan kami. Lebih mengujakan, ziarah beliau bersama-sama  bahan yang kami boleh manfaatkan. Bukan sekadar kritikan membina, tetapi juga tulisan yang boleh dikongsi pembaca.

Lama sebelum komentarnya terhadap Sultan Selangor, bicara Aziz menampakkan beliau benar-benar independen. "Selepas Prof Jomo KS ke PBB, saya lihat satu-satunya tokoh pemberani di kalangan ahli akademik adalah Prof Aziz Bari. Hairan ya, dia seperti tidak takut langsung untuk bersuara," kata seorang sahabat lama dari Skudai, Johor.

Saya kira tekanan ke atas pentadbiran UIAM untuk mengambil tindakan ke atas Aziz bukan semata-mata disebabkan kenyataan terakhirnya itu. "Dendam" ini sudah lama meruap. Pihak tertentu hanya menunggu masa sesuai untuk "memerangkapnya".

Apa pun, yang pasti, episod gelita ini bukan sahaja meninggalkan kesukaran berpanjangan  buat Najib tetapi telah menggagalkan usaha tungkus-lumusnya membina imej baru BN menjelang PRU13. Tokoh sehebat Aziz tidak rugi apa-apa jika disingkirkan. Peluangnya terbuka luas di tempat lain.

"Soalnya, apakah ini petanda jelas ada perancangan untuk sabotaj Najib daripada dalam? Generasi muda dan masyarakat kelas menengah terkesan dengan isu Aziz Bari ini," kata seorang editor kanan, yang mengakui hairan dengan tindakan drastik UIAM itu.Oleh Ahmad Lutfi Othman

Photobucket

Kain Sendiri Jaga....Dah Koyak Tu....

on
Whenever Tan Sri Muhyiddin Yassin opens his mouth, everyone should remember that he stands agood chance of becoming the prime minister.
Unlike Dr Novandri Hasan or Khairy Jamaluddin or some junior Umno politician, Muhyiddin is the deputy president of Umno and DPM.
I bring attention to this because of his comments vis-รก-vis the now discredited allegations that Lim Guan Eng’s 16 year-old son molested a girl in his school. The principal denied the incident, saying the boy was not even in school at the time of the alleged incident and investigations showed that the girl shopped around by Umno bloggers was a foreigner. The girl has since said that she has not been in Malaysia for seven years.
So Muhyiddin’s statement that Lim must go beyond just denying this incident is strange. Either the DPM is dense or is the type of politician who loves to support the indefensible.
But since he is holding Lim to a very burden of proof, perhaps Muhyiddin also should be held to high standard regarding some allegations about him and his family.
Is Muhyiddin’s son-in-law the mover behind the billion ringgit biometric scanning project? Why was this project pushed through without a back up system?
Is it true that Prime Minister Najib Razak was against the biometric project and that it was rushed through when the PM was away?
Was there an open tender for this project or was it a sweetheart deal?
Is it true that Muhyiddin is marshalling his forces to move against Najib? Is the relationship between their wives very bad?
This is the discussion among Umno people. So please, Muhyiddin, please privide cogent evidence that all this is not true.
A bland statement of denial will not do.


Dari Sumber

Photobucket

Kalau Rakyat Dah Meluat, Pemimpin Besar Pun Jatuh Juga.

onTumbangnya pemimpin dunia seperti Muammar Gaddafi adalah peringatan kepada sesiapa sahaja agar tidak takbur dan sombong dengan kuasa.


Ini kerana, jawatan ialah amanah yang datang dengan tanggungjawab, bukan semata-mata kuasa untuk mengumpul kekayaan diri sendiri, kata Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim.
“Kalau Allah takdirkan rakyat bangkit, orang seperti Mubarak dan Gaddafi pun diheret juga,” kata Anwar dalam perjumpaan dengan masyarakat Permatang Pauh di Dewan Orang Ramai Kampung Permatang Janggus, hari ini. 

“Sementara kita ‘sihat’ ini berilah ruang. Jangan tembak rakyat. Jangan penjarakan ulama sampai mati di penjara. Walaupun 40 tahun pegang kuasa, tapi bila orang meluat, maka tetap akan jatuh juga,” kata Anwar merujuk tragedi kematian Presiden Libya, Muammar Gaddafi semalam.

Menyentuh Belanjawan 2012 yang dibentangkan kerajaan awal bulan ini, beliau mengingatkan ‘janji’ Najib yang kononnya mahu meringankan beban rakyat dengan pemberian banyak saguhati bersifat ‘one-off’.
Sedangkan dalam masa sama, kata Anwar, BN memeras rakyat dengan memperkenalkan cukai baru seperti Cukai Barangan & Perkhidmatan (GST)
“Pakatan Rakyat berjanji, Insya Allah kalau kita memerintah negara, cadangan cukai GST ini akan kita tolak sama sekali,” tegas Anwar.

Tambahnya lagi, tuduhan pengkhianat Melayu yang dilempar kepadanya berbalik apabila skandal pembelian kilang arak San Miguel di Filipina oleh anak pemimpin Umno yang berharga RM 2.9 bilion dibongkar media antarabangsa.

Begitu juga dengan pendedahan di Parlimen berhubung pemberian Tabung Pertanian untuk nelayan penternak petani berjumlah RM 250 juta kepada anak seorang Menteri Kabinet.
“Apa petani dapat? Apasal tak tolong orang kampung. Inikah maruah pemimpin Melayu Islam?, soal Anwar.

“Sebab itu kita kena ada pendedahan. Baca Suara Keadilan, Harakah untuk tahu apa yang berlaku dan tak mudah ditipu,” kata Anwar sambil mengingatkan jentera KEADILAN perlu bersiap sedia kerana pilihan raya umum boleh diadakan pada bila-bila masa.

Ketua Umum KEADILAN itu kini dalam rangka lawatan kerjanya selama sehari ke Pulau Pinang dan akan menyampaikan ceramah Perdana Demi Rakyat bersama-sama Ketua Menteri Lim Guan Eng dan Timbalan Ketua Menteri 1, Datuk Dr Mansor Othman di Dataran PASTI Sg Acheh, Sabtu lepas. 

sumber :- KeadilanDaily

Photobucket

Masih Relevan Kah Orang Ini......?

on

mahathir subang airport 220706 mahathir gesturing


“[Mahathir Mohamad berkata] . . . menghasilkan sebuah legasi yang akan terus dikenang, tiada sesiapapun mempersoalkan kejadiannya.” Ini adalah petikan kata-kata dari Abdullah Ahmad tentang Mahathir ketika ‘Orang Maha Hebat’ itu mengumumukan persaraannya sebagai Perdana Menteri. Tan Sri Abdullah ialah bekas Ketua Pengarang News Straits Times ketika beliau mengarang petikan itu pada 26 Jun 2002 bila terdengar keinginan Mahathir itu.


Saya percaya rangkap itu datang terus dari dalam hati Abdullah kerana apa yang ditulis itu terlalu ‘mengasyikkan’…kalau tidak masakan maksudnya agak mendalam.


Nah, sekarang biar saya jelaskan apa yang datang dari sudut hati saya takala membaca rangkap yang sama.


Siapa di sini yang betul-betul percaya dengan kehebatan Mahathir?

Orang ini menggunakan duit dan kuasa sesuka hatinya lebih dari mana-mana 
Perdana Menteri terdahulu! Atau mana-mana dicelah dunia yang bertamadun pernah melakukan perkara ini, melainkan beberapa negara di benua Afrika atau di beberapa daerah di dunia di mana ‘hukum peluru’ adalah jawapan pada penentangan!


Siapa yang berani merakamkan ucap tahniah kehebatan Mahathir yang telah memperkenalkan di dalam cara hidup kita konsep seperti Operasi Lalang (ISA dan matlamat menghalalkan cara), nepotisme, politik wang, tamak-rakus, penswastaan, IPPs dan Perwaja; kehebatan (kejahatan) Mahathir yang dikenang [menghapuskan] sesiapa sahaja yang tidak bersetuju dengan pendapatnya?


Legasi kehebatan yang ditinggal antaranya – tender niaga dipaksa runding, institusi kehakiman yang tidak bersih, empangan Bakun, syarikat Renong dan kadar hutang piutang yang menggerunkan, Khir Toyo, Daim Zainuddin dan pelbagai macam isu lain. “Orang Maha Hebat” ini hampir sempat meninggalkan kita dengan sebuah jambatan bengkok.


Setiap jentera kerajaan, semua perlantikan jawatan tertinggi pejabat awam, semua keputusan politik yang dibuat zaman Mahathir adalah atas wewenangnya untuk kita melaksanakan.


Bukan Pak Lah, bukan sesiapa…tiada seorang pun yang terlalu bebal untuk meneruskan kehebatan Mahathir.


Kesemua perkara yang kita katakan sekarang ada permulaannya, dibangunkan dan masuk ranum ketika zaman Mahathir. Samy Vellu, Rafidah Aziz, VK Lingam, Augustine Paul, Lim Liong Sik, Daim Zainuddin, Vincent Tan, Abdullah Ang, Eric Chia…kita jadi pusing kepala memikirkan berapa bilion wang rakyat yang telah mereka larikan!


Tuan, anda perlu ada sedikit tanggungjawab.


Apakah yang dimaksudkan dengan kemasyhuran di dalam seseorang?  

“Kemasyurhan seseorang itu bukan terletak pada apa yang kau ambil tetapi apa yang kau tinggalkan.” – Edward Gardner.


Hutang piutang berbilion ringgit


Mahathir meninggalkan kita dengan hutang piutang berbilion ringgit, bukan jutaan ringgit!


Orang ini meninggalkan kita dengan bangunan pencakar langit taraf Dunia 

Pertama tetapi gagal menyediakan kita yang ketika itu masih berapa dalam minda Dunia Ketiga untuk bersedia dengan  bangunan ternama. Sekiranya anda membawa negara di dalam satu era yang mana semua orang belum bersedia, anda sebenarnya orang yang tidak bertanggungjawab!


Jika anda ada mengambil keuntungan dan menghadiahkan projek-projek kepada mereka-mereka yang ANDA rasa mampu melaksanakannya namun tidak – anda harus bertanggungjawab!


Jika anda tidak melakukan apa-apa terhadap Pemimpin yang merampas hak rakyat – seperti yang Samy Vellu lakukan kepada masyarakat India – anda harus bertanggungjawab!


Jika anda mencabut kuasa Raja dan Sultan,memperkasa UMNO dengan kuasa yang dirembat itu dan UMNO kemudiannya menyalahgunakan kuasa itu – anda harus bertanggungjawab!


Bila anda mengenepikan dua orang Timbalan dan mengakibatkan:


1) Di dalam UMNO, berpuak-puak akan selama hayatnya melemahkan parti;


2) dan salah seorang Timbalan yang diketepikan, Anwar, muncul kembali 10 tahun selepas itu dan menumpaskan UMNO di dalam sebuah pilihanraya umum, anda harus bertanggungjawab.


Bila anda memilih doktor gigi dan menjadikan dia Menteri Besar Selangor – dimana MB ini kemudiannya sibuk memperkayakan diri sendiri pada akhirnya tumbang dinegeri sendiri ditangan Pembangkang – anda harus bertanggungjawab.


Bila anda menarik pemberian royalty minyak kepada negeri Terengganu dan Kelantan kerana penduduknya mengundi Pembangkang, anda harus bertanggungjawab ke atas kesusahan penduduk di dua negeri itu yang kini hidup tanpa dana pembangunan.


Bila anda menggunakan duit Petronas untuk melangsaikan hutang syarikat perkapalan anak anda yang mencecah ratusan juta ringgit, anda harus bertanggungjawab kerana pecah amanah sebagai penjaga wang negara.


Bolehkah dia berjalan-jalan tanpa diserang?


Orang seperti anda telah memaksa saya, berusia 62 tahun menetap di Adelaide, Australia menulis artikel ini dengan penuh keperitan dan kesedihan, membenarkan orang seperti anda terus hidup atas kesengsaraan kami.


Ada ketika itu anda menyuruh kami melihat ke Timur. Kami ikut lihat ke Timur.


Anda suruh kami jangan beli barangan British. Kami tidak beli barangan British.


Anda menyuruh kami membeli Proton, kami beli Proton – walaupun dengan paksaan. Mungkin pada masa itu ianya relevan. Jadi wahai Tun, menggunakan analogi itu, benarkan saya secara terhormat menyatakan ini: “Tun, anda sudah lama tidak relevan”.


Anda sudah lama tidak relevan di dalam UMNO melainkan untuk kepentingan peribadi sesetengah muka. “Dengarkan! Dengarkan!” atau seperti kata blogger Antares – hanya untuk kepentingan Ibrahim Ali sahaja, “Dengarkan, Dengarkan!”


Anda tidak lagi relevan untuk orang Melayu. Anda telah melakukan banyak kerosakkan kepada kami dan kami tahu tipu muslihat anda.


Anda sudah tidak relevan untuk penduduk negara ini. Kami sepakat untuk meneruskan hidup dan menuntut sebuah kerajaan yang bertanggungjawab dan mempunyai dasar terbuka. Kami sudah tahu penipuan dan pembohongan anda.


Tun, anda mungkin masih relevan kepada orang-orang yang masih menyayangi anda  - para Datuk, para Ayah dan para Suami. Bukankah ini masanya untuk anda mengembalikan Cinta, Hormat dan Kehendak mereka bagi mereka terus bersama anda? Dan anda mengembalikan Cinta dan Hormat yang telah mereka berikan kepada anda hari ini? Seorang Datuk, Ayah dan Suami yang berusia 84 tahun.


Tuan, segala kebaikkan itu ada di Mekah, segala pengampunan yang telah ditunjukkan Mandela kepada orang yang memenjarakannya dahulu, dan segala rasa cinta keluarga Teoh Beng Hock, Kugan dan Aminulrasyid kepada mereka yang dicintai sekiranya anda akan dimaafkan oleh rakyat Malaysia satu hari nanti.


Dan saya pasti dengan apa yang saya katakana di sini, anda masih mendapat kesukaran berjalan di jalan-jalan di Kuala Lumpur resah seseorang akan meuldah muka anda…dan Tuan semuanya ini adalah benar dan tiada yang tidak benar…bantulah saya wahai Tuhan!
Photobucket

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List