Umno Bakal Hilang Kuasa Dalam PRU-13....???

on Oct 22, 2010KEBELAKANGAN ini, sejak BN hilang majoriti 2/3 di Parlimen, hilang beberapa negeri termasuk Selangor, Perak, Kedah, Pulau Pinang dan Kelantan, timbul cerita Melayu akan hilang kuasa kalau pembangkang memenangi pilihan raya akan datang.

Cakap-cakap ini bukan datang dari kepimpinan Umno sahaja, malahan, turut diulang-ulang oleh mantan Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad kebelakangan ini, selain disokong perjuangan NGO Melayu, Perkasa.


Rupa-rupanya, Umno baru sedar dalam tempoh dua tahun kebelakangan ini, yang Melayu akan kehilangan kuasa. Mereka (Umno) sedar kerana mereka hilang kuasa di Perak, Selangor, Kedah dan Pulau Pinang.   Seterusnya.....

Mohon maaf dan lantik penasihat syariah, kata Asri.......???

on

NONE
Mereka yang terlibat dengan penganjuran Festival Busana Muslim di Monte Carlo, 9 Ogos lalu perlu membuat permohonan maaf kepada umat Islam kerana tindakan mereka itu adalah satu penghinaan kepada Islam, kata bekas mufti Perlis, Dr Mohd Asri Zainul Abidin.

“Sama sekali ia tidak Islamik. Penganjur amat salah jika menyangka Islamic design dan Islamic fashion hanya berkaitan dengan penonjolan tulisan yang berunsur Islamik tanpa memahami soal etika dan hukum-hakam syarak,” katanya dalam satu kenyataan. 

Meskipun tidak menamakan sesiapa, namun kenyataan Dr Asri itu merujuk kepada pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Islam, parti politik dan juga orang perseorangan yang membidas tindakan isteri perdana menteri, Datin Seri Rosmah Mansor selaku penaung yang Festival Busana Muslim itu.

“IFF boleh memberikan gambaran salah yang serius mengenai pakaian dalam Islam. Ia juga melambang kecelaruan fikiran mereka yang terlibat.

NONE
“Islam tidak menghalang fesyen untuk wanita, tetapi mesti dengan prinsip dan etika yang tersendiri. Penganjuran fesyen pakaian itu tidak salah, tetapi konsep dan pengisiannya IFF itu salah disebabkan tidak memahami prinsip dan etika dalam hal ini,” katanya.

Menurut Dr Asri, adalah bahaya untuk isteri pemimpin utama negara Islam terlibat dengan hal-hal yang seperti itu kerana ia akan memberikan mesej Islam yang salah kepada dunia.

“Apatah lagi Malaysia dianggap salah sebuah negara Islam yang penting. Kepimpinan negara akan rosak jika isteri-isteri pemimpin utama ini cuba menonjolkan diri sehingga tidak teliti dan tidak lagi memikir buruk baik sesuatu tindakan. 

“Perbuatan seperti ini akan merosakkan kepimpinan sesebuah negara yang majoritinya muslim,” katanya.

Sehubungan itu, Dr Asri yang kini di Doha, Qatar mencadangkan kepada mereka yang berminat menganjurkan pertunjukan fesyen Islam supaya mewujudkan penasihat syariah terlebih dahulu. 

“Mereka boleh menjemput ilmuwan yang lebih terbuka dan fleksibel tetapi mengikut prinsip-prinsip umum syarak,” katanya lagi.

Pada festival di Monte Carlo itu, perkataan "Muhammad" dalam tulisan Arab secara terbalik diguna dan dipakai di dada salah seorang peraga fesyen yang tidak menutup aurat.
NONE
Rosmah, pada pembukaan majlis itu dilaporkan berkata Fesyen busana Muslim kian pesat berkembang menjadi perniagaan menguntungkan dengan pasaran semasa kini dianggarkan bernilai lebih US$96 bilion (RM302 bilion) setahun.
Bernama juga melaporkannya sebagai berkata: "Festival Fesyen Islam ini sebenarnya bertujuan memberi noktah kepada kelaziman bahawa wanita Islam tidak mempunyai citarasa gaya. 

“Sebaliknya, pakaian berkonsepkan Islamik mempunyai gaya yang tersendiri, dan hari ini ia mulai menarik semakin lebih banyak perhatian, kerana trend arus perdana semakin menjadi tidak senonoh, mengghairahkan dan provokatif, tidak menarik kepada lebih ramai pengguna konservatif," katanya.

MP Kota Samarahan Hilang : Satu Lagi Pilihan Raya Kecil.......???

onDesas desus bertiup kencang di negeri Bumi Kenyalang berhubung keberadaan anak Ketua Menteri, Sulaiman Abdul Rahman Taib yang tidak kelihatan dikhalayak ramai sejak bulan Ramadan lalu.
Misteri 'kehilangannya' menimbulkan pelbagai spekulasi terutamanya dalam blog dan internet.

Antara berita angin yang tersebar luas di Sarawak ialah kemungkinan Sulaiman akan meletak jawatan sebagai Ahli Parlimen Kota Samarahan dan seterusnya membuka laluan kepada pilihan raya kecil, yang kedua di Sarawak selepas Sibu sejak Pilihan Raya Umum 2008.

Malah laman web sarawakreport yang sentiasa mendedahkan mengenai kekayaan Tan Sri Abdul Taib Mahmud dan keluarga, kaum kerabat serta kroni mereka mendakwa Sulaiman kini mendapat rawatan di Kanada (ada yang mengatakan di Australia) bagi mengubati penyakit 'gaya hidup' dan keadaan kesihatan beliau dikatakan dari 'membimbangkan' hingga ke 'tenat'.

Bagaimana pun persoalan yang lebih penting ke mana Sulaiman pergi menghilang sehingga rakan Dewan Rakyat, Charles Santiago daripada Pakatan Rakyat
Mewakili DAP mengatakan beliau akan cuba mendapatkan jawapan Speaker Dewan Rakyat semasa sesi soal jawab nanti.
Beliau dikatakan tidak pernah sekali hadir pada persidangan Parlimen lalu lantas menimbulkan pertanyaan dikalangan anggota Dewan Rakyat yang lain.

Sulaiman adalah Ahli Parlimen Samarahan, memenangi kerusi tersebut pada Pilihan Raya Umum 2008 lalu dan terus dilantik oleh Perdana Menteri sebagai Timbalan Menteri Pelancongan.
Kritikan dalam media terhadap sikap beliau yang tidak menunjukkan minat di dalam tugas kementerian akhirnya membawa kepada perletakan jawatan Sulaiman pada Disember tahun lepas.
Alasan yang diberikan oleh ayahnya adalah kerana Sulaiman masih bersedih atas kematian ibunya, Puan Sri Laila Taib pada 29 April 2009.

Ketika dihubungi, Pengerusi Majlis Pimpinan KEADILAN Negeri Sarawak, Baru Bian mendakwa Sulaiman telah tidak kelihatan di kawasan pengundinya sejak Jun 2009.
"Kami pun tidak tahu apa sebenarnya yang terjadi kepada beliau. Apa yang kami dengar hanyalah khabar angin bahawa beliau sakit," kata Baru.

Setiausaha MPN Sarawak, Abang Zulkifli Abang Engkeh pula berkata penduduk di Kota Samarahan sudah mula meungut disebabkan ketiadaan wakil rakyat mereka sekurang-kurangnya sejal tujuh bulan lalu.
"Sesuatu perlu dilakukan. Tidak adil bagi rakyat yang memilih beliau tetapi tidak mendapat perkhidmatan darinya. Parlimen juga harus berbuat sesuatu," kata Abang Zulkifli. -Suara Keadilan 

Gambar yang bisa buat penyokong Umno meracau dan meroyan....???

on

Teringat beberapa minggu yg lepas..penyokong atau lebih tepat blogger fanatik Umno cuba memanipulasi gambar mesra Tok Guru bersama Tuanku Sultan Kelantan..Gambar yg memaparkan Tuanku Sultan memberi penghormatan (laluan) kepada Tok Guru Nik Aziz di'pusing'nya mengikut selera nafsu mereka...

Dituduhnya Tuanku Sultan telah 'mengajar' Tok Guru kononnya tidak tahu protokol, perkara biasa org yg lebih muda menghormati org yg lebih tua dan pelbagai lagi alasan2 mereka..kononnya nk menggambarkan penyokong PAS terdesak mahu menonjolkan hubungan akrab pihak istana dan kerajaan negeri..kononnya gambar itu menunjukkan Sultan sindir dan tidak berkenan dengan Tok Guru Nik Aziz..

Boleh rujuk di SINI dan di SINI...kisah sebenar sebagaimana yang diceritakan oleh blogger Topeng Perak yg berada di tempat kejadian boleh dilihat di SINI...

Apakah SPIN mereka untuk kali ini??...sama2 kita saksikan...;)

Program: Majlis Pelancaran Sambutan 20 Tahun Kerajaan PAS Kelantan

Menteri Besar, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, dinobatkan sebagai Tokoh 20 Tahun Membangun Bersama Islam sempena ulang tahun Kerajaan Kelantan ke-20.

Sempena penganugerahan itu, Tuan Guru menerima cenderahati daripada Sultan Kelantan, Sultan Muhammad Ke-V, pada acara yang penuh bersejarah itu.

Penganugerahan itu juga sebagai simbolik beliau menjadi tunjang pada pentadbiran Kelantan yang kini Menerajui Perubahan.

Saat biodatanya dibaca oleh penyair terkenal Kelantan, Abdul Hadi Yusof, Tuan Guru tidak dapat menahan sebaknya.

Turut hadir berangkat pada majlis itu, Tengku Mahkota Kelantan, Tengku Muhammad Fa-iz Petra.

Terdahulu, Sultan Kelantan telah berkenan merasmikan ulang tahun pentadbiran kerajaan Kelantan tepat jam 10.30 malam pada program yang diadakan di Kelantan Trade Cantre (KTC).

Tuan Guru sewaktu berucap pada majlis tersebut mengimbau kembali sejarah kemenangan kerajaan Angkatan Perpaduan Ummah pada tahun 1990 sehingga ianya turut menjadi perhatian dunia.

Katanya, Kelantan tiba-tiba sahaja menjadi perhatian dunia bukan hanya kerana menang bersih pada pilihan raya 1990, sebaliknya berusaha mengamalkan dasar Islam dalam pentadbiran.

“Ramai yang mencela, ramai yang menyindir kerajaan Kelantan hanya mampu bertahan hanya tiga bulan, kemudian akan bankrap dan jatuh.

“Namun hari ini tuan-tuan dapat saksikan sendiri dengan pertolongan Allah yang tidak pernah menzalimi hamba-Nya sentiasa membantu dan terus membantu kerajaan negeri hingga berjaya sampai kini,” ujarnya.

Sementara itu, Wan Mohd Hanif Wan Mohammad, memenangi pertandingan mencipta logo sempena sambutan ulang tahun ke-20 itu.

Turut hadir pada majlis itu, Timbalan Menteri Besar, Datuk Ahmad Yaacob, Speaker Dun Kelantan, Datuk Mohd Nasharuddin Daud, anggota-anggota Exco kerajaan negeri, Adun dan ahli Parlimen.

Secara umumnya, sambutan program itu penuh dengan aktiviti keagamaan yang bermula dengan menunaikan solat Maghrib, solat sunat hajat yang diimamkan sendiri oleh Tuan Guru.

PAU: Berapa ramai yang sedar diri.....???

on


Perhimpunan Agung UMNO sedang berlangsung dengan hangat. Ucapan Presiden yang berapi-api dan mengandungi pelbagai falsafah, nasihat, ingatan, amaran mahupun fakta Perlembagaan Negara, tersebar dengan pelbagai ulasan selepas itu. Rata-rata para pembesar UMNO yang diminta pendapat dan ulasan mereka tentang ucapan Presiden akan memilih jalan selamat iaitu, memuji-muja dan menggambarkan ucapan tersebut sebagai sesuatu yang hampir setaraf dengan wahyu yang turun dari langit!!!!
Beberapa muka yang menjadi pembahas, sebenarnya kalau ditinjau kembali beberapa tahun lepas, pasti akan mengingatkan kita kepada kes-kes membabitkan penyelewengan dan ketamakan serta keserakahan menggunakan UMNO untuk menjadi Qarun termasuklah salah seorang yang disabitkan dengan kesalahan menyeludup kayu bergergaji.Namun apabila mendengar syarahan mereka, seolah-olah mereka bagaikan kita berada di dalam sebuah tempat yang dipenuhi pelbagai orang-orang yang sudah bertaubat.
UMNO sebenarnya tidak pernah dikalahkan oleh musuh-musuh politiknya. Sebaliknya kekalahan UMNO adalah disebabkan oleh pemimpin yang terlalu mudah menuruti hawa nafsu berbanding mematuhi rukun sebagai pemimpin. Keadaan itu sudah lama berlaku dan disedari oleh akar umbi, namun para pemimpin UMNO sentiasa berusaha untuk menafikan hakikat berkenaan.
Berapa ramai daripada pemimpin UMNO yang sedar, mereka sebenarnya sudah tidak mendapat tempat di hati akar umbi? Contoh terbaik adalah Khairy Jamaluddin Abu Bakar, Ketua Pemuda UMNO Malaysia yang menjadi sasaran mudah melepaskan kemarahan dan kekecewaan akar umbi terhadap kealpaan dan kelekaan UMNO. Khairy Jamaluddin dalam responsnya terhadap syarahan wakil dari Kedah dengan bangganya menyatakan dia sudah 7 kali turun ke Kedah.
Setakat turun 7 kali ke Kedah, Khairy seharusnya sedar, hari ini, perjalanan bukan lagi sesuatu yang menyukarkan. Ada orang Alor Setar, bersarapan di Alor Setar, makan tengah hari di Kuala Lumpur dan minum petang di Johor Bharu sebelum makan malam di Kota Bharu. Jawapan yang diberikan oleh Khairy Jamaluddin terhadap kegagalannya selaku Ketua Pemuda UMNO yang diharap dapat mengembalikan kecemerlangan UMNO menerusi penyertaan lebih ramai generasi muda.
Begitu juga apabila Khairy cuba mengajar rakan-rakannya tentang kegunaan dunia maya seperti Twitter, Facebook, blog dan sebagainya dengan kata-katanya, para pemimpin UMNO perlu menukar strategi iaitu menggunakan kebijaksanaan bukannya kekuatan tenaga. Hakikatnya, dalam sebarang perbahasan di dunia maya, Khairy Jamaluddin tidak pernah memberikan sebarang ruang kepada orang yang ingin berdebat dengannya menerusi Twitter. Sebaliknya yang diberikan ruang adalah golongan yang memuja-mujinya atau pun penyoal yang soalannya boleh dijawab hatta oleh kanak-kanak tadika sekalipun.
Itu bukanlah contoh klasik yang terdapat di dalam UMNO sebaliknya kes melibatkan Khairy merupakan fenomena yang tidak lagi menghairankan. Terlalu ramai DINOSAUR-DINOSAUR Zaman Jurrassic di dalam UMNO yang masih tidak sedar tentang perubahan dunia di sekeliling mereka. Mereka seperti tidak tahu bahawa setiap gerak-geri mereka sentiasa diperhatikan dan dinilai oleh para pengundi.
Persoalan mengapa PAS disayangi oleh rakyat yang ditimbulkan oleh salah seorang perwakilan, sebenarnya persoalan yang paling asas. Perwakilan tersebut seharusnya bertanya kepada rakan-rakannya, berapa ramai daripada mereka yang berjemaah di surau atau masjid apabila masuknya waktu solat atau berapa ramai yang buat-buat tidak dengar alunan azan sebaliknya lebih seronok melepak di Coffee-House?
Sama ada kebanyakan perwakilan tidak sedar atau buat-buat tidak sedar, faktor inilah yang menggamit perhatian serta rasa sayang rakyat marhein yang menjadi pengundi majoriti kepada sesebuah parti. Seringkali ditimbulkan, mengapa para pemimpin PAS dikagumi dan dipatuhi walaupun mereka sebenarnya BUTA PERUT dalam segala-gala hal, termasuklah bab-bab agama?
Sebabnya, mereka sentiasa ada di tempat rakyat marhein dan bukannya di pejabat-pejabat berhawa dingin yang memerlukan kot dan tali leher.
Seandainya para pemimpin UMNO mengambil peranan yang dimainkan oleh para pemimpin PAS di samping membuang keegoan melampau yang bersarang dalam diri mereka, Perhimpunan Agung UMNO seterus-seterusnya pasti tidak memerlukan lagi pertanyaan-pertanyaan daripada perwakilan yang hanya disengih dan ditertawakan oleh orang-orang PAS dan PKR.
UMNO sudah berusia 64 tahun namun UMNO bukan semakin pandai dan matang, sebaliknya semakin bongok dan BAHLOL! DAP yang ultra-kiasu itu pun tahu turun padang dalam bentuk rakyat marhein, para pemimpin UMNO pula masih lagi berlagak dengan perut besar dan badan berbentuk buah pear mereka!!!!

TIGA PEMIMPIN UMNO YAKIN KEKUATAN PR....???

on
Ade sesapa tengok wawancara jam 1100 malam tadi??.., Aku lupa lak.. tv1 ke tv3.., babnya terlampau seronok pada soklan akhir oleh pengacara forum terhadap 3 Naib President.. Dato' Zahid Hamidi.. Dato' Sri Hishamudin Tun Hussain... Dato' Sri Shafie Afdal..

WAWANCARA: "Oleh kerana kita dah cukup masa untuk menutup tirai perbincangan ini, maka saya ada soalan akhir untuk Dato' dan Dato' Sri.Saya harap dengan ikhlas dan sejujur jujurnya dapat Dato dan Dato Sri mejawab soalan saya. "

WAWANCARA: " Soalan saya ini untuk Dato' Zahid Hamidi, Adakah BN mampu menawan balik Pulau Pinang dari DAP?.."

DATO' ZAHID HAMIDI: Dengan muka kemerahan.. tarik nafas dalam dalam.., sekejap tunduk, dan dengan muka serius, " Saya sebagai Ketua Ameno perhubungan Pulau Pinang merasakan pada masa terdekat ini agak mustahil untuk dapatkan kembali Pulau Pinang dari DAP.., justeru itu BN perlu mempergiatkan lagi penerangan pada rakyat Pulau Pinang.. jangan terpengaruh dengan dakyah mereka..dan jangan sekadar RM100 yang diberikan oleh kerajaan Negeri, yang mana kita tahu bahawa duit itu adalah duit judi.."

WAWANCARA: " Soalan saya pada Dato' Sri Hishamuddin.., bagaimana dengan kerajaan Terengganu masa kini, adakah kerajaan BN mampu mempertahankan negeri Terengganu??..

DATO' SRI HISHAMUDDIN: Senyum senyum kambing.., " Kan Dato' ada bersama ketika mersyuarat itu..??.. Pulang paku buah keras pada wawancara.., sambil gelak kecil, " Sebenarnya banyak permasaalahan berlaku pada di setiap peringkat dari atas sampai kebawah.., Kalau antara mereka sudah tidak ada kesepakatan bagaimana untuk kita mempertahankannya.., justeru saya minta semua peringkat cabang Ameno perlu menghindari permasaalahan masing masing demi Parti.."

WAWANCARA: " Dan soalan saya pada Dato' Sri Shafie Afdal.., Dato' Sri adalah ketua perhubungan Ameno Negeri Kedah.., dan bagaimana pula pada Pandangan Dato Sri.. adakah kita juga mampu untuk mengambil Kedah?? "

DATO SRI SHAFIE AFDAL: Sambil gelak gelak kecil.., " Saya melihat suasana di Kedah perlu diberi penekanan serta pemahaman kepada rakyat Kedah secara menyeluruh dengan dasar kerajaan Pusat BN. Walau pun saya orang Sabah.., tetapi sebagai jambatan Parti macam juga Allahyarham Tun Ghafar Baba dulu, menjadi ketua perhubungan Ameno Sabah..adalah amat perlu bagi saya walaupun ianya kelihatan pudar.. adalah amat perlu bagi setiap anggota menghindari kepentingan masing masing dan bersatu.."/Tranungkite

Rais’s son named in telco civil case.....???

on

The Malay Mail today reported Rais son, Dino is involved in a telco civil lawsuit. Read the full report below:KUALA LUMPUR: The Civil High Court here this morning was the setting for a case involving a telecommunications company, where the son of a minister in charge of the industry, was mentioned.

Dino Rais, son of Information, Communications and Culture Minister Datuk Seri Dr Rais Yatim, was named in an affidavit filed by businessman Abdul Razak Mohd Nor and Nor Aishah Harun against respondents Magic Telecom Sdn Bhd, Sejahtera Saluran Sdn Bhd and Looh Siong Chee.

The affidavit had stated that in January this year, Looh, a shareholder and director with Magic Telecom, had proposed to Abdul Razak that Dino be given a five per cent shareholding in Magic Telecom to ease the obtaining of the spectrum approval and other necessary licences.

The affidavit also stated that they both allowed the involvement of Dino to assist other employees in Magic Telecom from Jan to July.

In the petition filed, Abdul Razak and Aishah had enclosed a copy of the EGM dated Oct 11, signed by Looh.

Abdul Razak, in the petition, also stated he believed the EGM was being called with ill-intentions.

He said despite him giving a notice on Oct 4 to Looh and the other directors of Sejahtera to refrain from requisiting any EGM because Sejahtera was not a valid shareholder of Magic Telecom but just a temporary loan borrower, he did not get a reply from Looh.

Abdul Razak said he believed Looh’s action to call for the EGM was to extend his intention to take over Magic Telecom via Sejahtera.

An originating petition was filed by Numix Engineering Sdn Bhd, Abdul Razak and Aishah against respondents Magic Telecom, Sejahtera Saluran and Looh on Oct 8.

The prayers in the petition included an injuction restraining or preventing Sejahtera Saluran and Looh from exercising any powers and rights as directors or shareholders of Magic Telecom and also to declare the additional issuance of RM4 million, which was allotted on July 21, 2010 as ordinary shares in Magic Telecom as null and void.

He also pleaded for an order of rectification of the share register of Magic Telecom to delete the shareholdings of Sejahtera Saluran of RM4m shares in Magic Telecom.

He is also claiming for an order of damages against Sejahtera Saluran and Looh or in alternative, an order to buy out Magic Telecoms shareholdings at a fair value to be determined by the court.

He is also seeking an order that the petitioners buy out at the total of RM350,350 shares of Looh at a fair value to be determined by the court.

In the alternative, an order to wind up Magic Telecom under the provisions of the Companies Act 1965 and that the official receiver be appointed as liquidator.

The injunction hearing of the petition will be heard on Nov 18.

In an SMS response to The Malay Mail this morning regarding the mention of his name in the afidavit Dino said: “I don’t have anything to do with Razak. I was merely invited by Desmond (Looh) to advise him in terms of Malay write up and Malay social ethic since his Bahasa vocabulary is not that generous.

“Furthermore his partner (Abdul Razak) is Malay and I was only giving personal views regarding simple matters. I never touched on business dealings and I’ve never owned a telecommunications company as mentioned lately.

“Perhaps Razak is not happy with certain things hence he is claiming ‘names’ as a stepping stone to wrestle things his way.”
That should confirm there is such a rumour on Rais's son, Dino.

On Rais's denial that his son's involvement in any contracts,hmmm ... will have to wait till this court case is over to believe that.

Any chance anyone with access to the affidavits to share it on the Internet?

Make sure to upload it at a cybercafe. Rais could be on the prowl.

Kesian nya bloggers umno.. beria-ria mempertahankan rosmah mansur.....???

on

Rasa nak tergelak pun ada bila baca beberapa blog pro umno. Walaupun ada blogger pro umno yang secara terang-terangan mengecam dan mengutuk perbuatan Datin Seri Rosmah Mansur, namun, terdapat juga beberapa bloggers umno jenis 'kipas susah mati' yang memang tak mudah tunduk pada bukti, kebenaran dan kekuatan hujah kami. Pelik kan? Baiklah disini saya printscreenkan kata-kata blogger yang sering maki hamun tak hengat donia, sapa lagi kalau bukan parpu kari the mamak melayu. 


1. Rosmah bukan sekadar tetamu, ataupun sekadar tetamu kehormat ke, terhormat ke apa ke, dia adalah penaja / penaung kepada IFF.


2. Tak percaya? sila lihat ini. Ini apa? Ini adalah teks ucapan rosmah selaku penaung kepada IFF.


3. Aik.. ada lagi, kalau link di atas direct dari website rosmah, neh link dari berita harian.. nak percaya ke taknak? terpulang janji bukti ada.. baca sini. Lagi dasat, silap-silap terus deman kepialu aku rasa..


4.Jadi, rosmah sekadar tetamu aje? no, no, no.. silap besar tue, tuan perut besar (parpu kari) rosmah bukan tetamu.. dia turut berikan duit taw.. jangan memain.. no money no talk.. rosmah ada duit! banyak duit! Bukan sekadar dia tertepuk tampar, bergelak-tawa, bernyanyi sakan.. malahan dia sumbangkan lagi wang.. ya wang dari mana dia dapat duit tue.. kita fefaham sendiri la yew.. tengok link neh


5. Lepak sat.. lepak ya bloggers umno.. dah habis tengok link tersebut ke? dah ke belum.. tengok dulu barulah datang sini berhujah. tolong jangan buat malu la weh.. neh ada lagi satu link video


6. Dah habis serap semua informasi ke belum? kalau dah meh la meramaikan group facebook neh.. just click sini sehingga artikel ini ditulis, group terbabit yang diberikan nama 'Rosmah Mansur, sila minta maaf kepada umat islam' telah berjaya mengumpulkan hampir 30 ribu ahli dalam masa kurang tiga hari. 


7.kalau nak sokong umno pun sokongla benda yg relevant beb. Jangan main terjah aje.. kan dah terkena..


Ameno : USD 130,000 duit yang disumbangkan oleh rosmah. Banyak bukan? Walaupun diadakan di monte carlo, tetapi, rosmah adalah tuan rumah. Macam konsep festival filem india, filmfare, yang diadakan diluar negara, india tetap tuan rumah, manakala tetamu jemputan, meskipun lahir di negara tersebut adalah tetamu.. konsep nya mudah.. negara tertentu di anggap sebagai 'venue' utk mengadakan majlis tersebut. Konsep yang sama turut diterapkan dalam IFF. Semoga Datin Rosmah kita prihatin pada masa akan datang.

Rais Cari Pasal Dengan Muhyiddin Pula....???

on


Apalah masalah dengan Rais Yatim semenjak dua ini....
Mungkin ada di antara kita yang tidak perasan...dan mungkin ada...bahawa sesuatu yang pelik berlaku semasa Timbalan Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin merasmikan secara serentak persidangan agung tahunan Pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri malam semalam.
Bukankah selama ini perasmian persidangan serentak itu disiarkan secara langsung di televisyen (RTM)? Kan....
Namun, malam tadi siaran langsung itu tidak ada....mengapa pula?
Dengar kata Muhyiddin hangin satu badan dengan Rais sekarang ni.....habis ucapan beliau bertajuk Menjulang Perjuangan, Mengisi Harapan gagal didengari rakyat di luar.
Risikan Malaysia-instinct.com mendapati wujud arahan daripada Rais Yatim agar RTM tidak membuat siaran langsung....Mengapa?...tidak dapat dipastikan....dengarnya ada pelbagai alasan diberikan pihak Rais hari ini (20 Okt 2010) tetapi kebanyakannya tidak masuk akal.
Dan ucapan perasmian perhimpunan agung UMNO pagi esok dan pengulungan Sabtu ini oleh Presiden parti, Datuk Seri Najib Tun Razak akan dibuat secara langsung....
Persoalan kini, permainan apa yang Rais Yatim mainkan ini?
Apa yang dia tak puas hati dengan Muhyiddin pula.....dan kalau tak puas hati pun takkan nak tunjuk terer dengan Timbalan Perdana Menteri kot?
Tunjuk hebat dengan penulis blog Rocky Bru pun nyaris tertiarap kena serang....ni nak tunjuk hebat dengan Muhyiddin pulak.
Apa yang Rais lakukan ini sebenarnya membawa mesej yang salah.....seolah-olah Muhyiddin disekat...sedangkan Najib dan Muhyiddin tidak ada masalah...hubungan mereka baik...kedua mereka saling mengimbangi dan melengkapkan peranan kepimpinan tertinggi negara....kalau ada berita buruk melibatkan mereka pun ia adalah khabar yang ditiup pembangkang dengan motif yang kita semua tahu mengapa...
Apa pun, dalam hal ini, paling simpati Setiausaha Akhbar Muhyiddin la, Datuk Ainon....dengar kata kena menjawab jugak mengapa tiada siaran langsung perasmian persidangan agung tahunan Wanita, Pemuda dan Puteri malam tadi....
Nak salahkan Ainon sepenuhnya pun tak leh jugak...yang RTM dan Rais buang tabiat tak buat live tu apasal?
Namun yang pasti....meminjam kata seorang rakan...."Tak lama le tu hayat Rais (selaku Menteri)"....buatlah lagi perangai camni....

SPRM SIASAT ISU AIR NEGERI KEDAH.......???

on

ALOR SETAR - Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak mengesahkan pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah berkunjung ke pejabat agensi Kerajaan Negeri berkaitan bagi menyiasat laporan berhubung penyelewengan isu air di negeri ini. 

Katanya, beberapa fail dan dokumen berkaitan telah diambil SPRM bagi melancarkan siasatan dan pihaknya menyerahkan sepenuhnya kepada ketelusan agensi itu untuk menyiasat. 

“Saya difahamkan SPRM sudah pun memulakan siasatan setelah laporan dibuat. Malah beberapa jabatan berkaitan telah didatangi pegawai SPRM untuk mendapatkan kerjasama. Tak perlulah saya dedahkan jabatan mana terlibat, eloklah biar sahaja SPRM buat kerja,” katanya pada media, selepas mempengerusikan mesyuarat Exco, semalam. 

Pada 11 Oktober lalu, Pemuda Pas Kedah diketuai Ketuanya, Ahmad Yahya menyerahkan satu laporan berhubung penyelewengan dalam kos pembinaan loji air di Lubuk Buntar dan Padang Sanai kepada SPRM setelah Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kuah, Datuk Ir Nawawi Ahmad mencabar Kerajaan Negeri supaya membuat laporan kepada SPRM untuk membuktikan dakwaan penyelewengan itu. 

Ketika ditanya sama ada pihak SPRM turut bersemuka dengannya bagi mendapat gambaran sebenar penyelewengan itu, Azizan berkata, setakat ini kunjungan hanya membabitkan beberapa jabatan dan tidak termasuk pejabat Menteri Besar. 

“Tak ada pula mungkin tiada keperluan lagi,” katanya. 

Usaha Sinar Harian untuk mendapatkan penjelasan lanjut daripada Pengarah SPRM Kedah, Datuk Idrus Jaafar gagal apabila beliau tiada di pejabat ketika dihubungi, manakala telefon bimbitnya pula tidak dijawab.

SOP Polis.......???

on

(Gambar hiasan)


KOTA BHARU: Gara-gara tidak berpuas hati kenderaan dinaiki dipotong kenderaan lain, seorang anggota polis melepaskan beberapa das tembakan ke arah kenderaan berkenaan hingga terkena punggung kiri seorang penumpangnya dalam kejadian di Batu 2, Jalan Kuala Krai, dekat Bunut Payung, semalam.
Kejadian jam 1 tengah malam menyebabkan mangsa berusia 20 tahun dikejarkan ke Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZII) oleh dua rakannya sebelum menerima rawatan pesakit luar.
Difahamkan, sebelum kejadian, kereta Perodua Kancil dinaiki mangsa bersama dua rakannya dalam perjalanan dari Machang menuju bandar ini untuk menghantar mangsa pulang ke rumahnya di Bunut Payung.
Bagaimanapun, ketika dalam perjalanan, kenderaan berkenaan memotong Perodua Kelisa dinaiki dua anggota polis di laluan sama.
Ketua Polis Kelantan, Datuk Abd Rahim Hanafi berkata, sejurus kemudian kereta dinaiki anggota terbabit bertindak mengekori kenderaan mangsa bersama rakannya hingga ke Bunut Payung.
Menurutnya, anggota polis terbabit melepaskan beberapa das tembakan ke arah Perodua Kancil itu sebelum terkena seorang penumpang hingga memaksa pemandunya memberhentikan kenderaan di kawasan berkenaan.
“Selepas kedua-dua kenderaan berhenti, seorang lelaki memperkenalkan diri sebagai anggota polis sebelum kedua-dua kenderaan termasuk kenderaan mangsa beredar dari kawasan itu.
“Selepas kejadian itu, rakan mangsa membuat laporan di balai polis berhampiran. Berdasarkan nombor pendaftaran kenderaan, Perodua Kelisa itu milik seorang anggota polis,” katanya ketika ditemui di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kelantan, semalam.
Katanya, berikutan kejadian itu, mangsa dihantar dua rakannya ke hospital akibat cedera di punggung kiri dipercayai terkena tembakan dilepaskan anggota polis itu.
Beliau berkata, berdasarkan maklumat, anggota polis berkenaan dan rakannya dikatakan datang ke bandar ini kerana terbabit dalam satu kes perbicaraan.
Menurutnya, setakat ini, pihaknya mengenal pasti seorang daripada anggota terbabit berusia 28 tahun manakala seorang lagi belum dikenal pasti dan mereka bertugas di Ibu Pejabat Polis Daerah Pekan, Pahang.
“Berikutan kes itu, kami menghubungi Ketua Polis Pahang mengambil tindakan disiplin terhadap anggota terbabit. Siasatan dilakukan mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan kerana cubaan membunuh,” katanya

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List