Gambar Mahathir melanggar Akta Pilihanraya tersebar!!.

on Apr 24, 2013Sejak pihak risikan memaklumkan data menunjukan sokongan anggota TLDM di Lumut terhadap Pakatan Rakyat semakin meningkat , UMNO semakin gelisah..

Tambahan pula ianya bakal mengugat dua Kerusi penting milik BN iaitu DUN Pangkor (MB Perak - Zambry) dan Parlimen Lumut (Menteri Pengangkutan - Kong Cho Ha).

Oleh itu UMNO/BN 'terpaksa' melakukan apa saja hatta melanggar akta pilihanraya..


Pada 23 April (semalam) Mahathir telah diterbangkan khas dari Kuala Lumpur ke Pengkalan Tentera Laut di Lumut, Perak.

Tujuannya ialah untuk menyampaikan ceramah mengenai perpaduan Ummah menjelang PRU13 ini kononnya..

Tetapi menurut beberapa individu yang dipaksa menghadirinya, mereka mempersoalkan akan Ceramah tersebut ianya seolah-olah mengambarkan tiada perpaduan di dalam anggota TLDM.

Apa yang dilakukan oleh Mahathir demi menyelamatkan UMNO/BN yang lemah dibawah pentadbiran Najib ialah satu perbuatan yang melanggar akta pilihanraya.

Beliau bukan sahaja telah menyalahgunakan harta Kerajaan Malaysia bagi kepentingan UMNO/BN malah beliau juga telah berpolitik hingga ke dalam Kem Tentera.

Mahathir yang sudah bersara kini bertungkus lumus berkempen bagi memastikan kemenangan BN dalam PRU13 ini.. 

Apakah yang menyebabkan Mahathir terlalu TAKUT jika BN kalah?.. sehingga beliau kelihatan amat gelabah jika di bandingkan dengan Pak Lah?

Persoalan ini pasti terjawab andaikata UMNO/BN ditolak rakyat pada PRU 13 ini..

Oleh itu UNDILAH CALON-CALON PAKATAN RAKYAT!!

Photobucket

MEDIA ARUS PERDANA BN/UMNO TAK AKAN SIAR BERITA INI......

on


"SAYA MENJADI SEORANG HINDU YANG LEBIH BAIK SELEPAS KAWAN DGN ORANG PAS"

Begitulah bunyi ayat yang diluahkan oleh seorang warga kita kaum India beragama Hindu....

Luahan hati ini taubat lahom tidak akan dihebahkan kepada umum oleh TV3,RTM,Utusan,Berita Harian, Bernama,NSTP maupun The Star.

Para pemimpin UMNO kalau nampak akan kata-kata sebegini punya rupa, pasti pening kepala kerana segala dakyah hatta tanda tangan MoU dengan Hindraf langsung tidak memberi kesan sokongan kaum India kepada Pakatan Rakyat terutamanya PAS yang cuba digambarkan sebagai parti yang membawa perjuangan ekstrimis.

UMNO boleh buat apa saja.. dari menakut-nakutkan sampailah memfitnah pihak lawan, tetapi akhirnya rakyat jua yang akan membuat keputusan...Jangan kita pandang rendah kemampuan rakyat untuk berfikir dan menilai... Jangan ingat dengan pemberian BR1M rakyat sudah terasa teramat terhutang budi kepada UMNO....Hentikan politik caci mencaci dan memfitnah lebih-lebih lagi penayangan video lucah...Sokongan rakyat kepada UMNO tidak akan bertambah malahan semakin berubah dan ramai yang berduyun-duyun berhijrah.


Photobucket

Aku, Engkau, Najib, Anwar, Sultan atau Raja, semuanya sama

on


Ketika di awal dan akhir usia kita

Peringatan buat diriku, anak-anakku, kenalanku, pemimpin dan ketua negaraku.
Peringatan ini juga buat raja dan sultan negaraku yang kerap bermewah dan bermegah dalam kealpaandan kesombongan melampau.

Ketika di awal dan akhir usia kita
Hiduplah sesuka hatimu kerana engkau pasti akan mati, buatlah apa saja yang engkau kehendaki kerana engkau akan dibalas mengikut amal perbuatanmu.

Photobucket

Najib dan Rosmah sudah mula nampak dan mendapat laporan risikan yang BN akan tumbang...!

on

Berjaya atau tidak PR menawan Putrajaya bukan menjadi soal walau pun ia adalah matlamat rakyat untuk sebuah kerajaan zalim. Mimpi ngeri yang selalu mengingau Umno mula menjadi kenyataan apabila rakyat mula celik politik. Selama berpuluh tahun Umno cuba membutakan rakyat tentang politik dengan berbagai sogokan diberikan demi menguasai pemikiran rakyat. Rakyat telah digula-gulakan oleh Umno agar terus mengundi BN dan kononnya biarlah ahli politik yang memikirkan tentang negara. Setiap kali jawatan Perdana Menteri berubah tangan, maka mereka akan menjaja slogan-slogan mereka yang cukup sedap didengar seperti penerapan nilai-nilai Islam, Islam Hadhari dan yang terbaru ialah slogan 1 Malaysia rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan.

Jika dulu mereka menjual slogan tetapi sekarang mereka mula menjual produk dan barangan yang berkonsepkan 'Produk-Produk Dahulukan Rakyat 1 Malaysia' dan gua melihat naskah-naskah berada di merata-rata tempat. Gua mengambil satu naskah yang setebal 32 muka.surat untuk membacanya dan naskah ini lebih kurang sama dengan yang dihantar oleh pusat beli belah terkemuka seperti Jasco tetapi ia lebih hebat, sehebat kroni yang mendapat kontrak mencetakkannya.

Daripada makanan sampai kepada semua tok nenek produk 1 Malaysia dijual oleh bekas kerajaan Najib/Rosmah dan tak mustahil jika Najib/Rosmah diberi mandat 5 tahun lagi, rakyat Malaysia pun mereka akan jual demi menambah tabung yang Rosmah buat ketika beliau masih kecil lagi. Kerajaan Malaysia telah bertukar menjadi syarikat menjual produk 1 Malaysia dengan Rosmah sebagai CEO dan Najib sebagai Pengerusi syarikat 1 Malaysia.

Usaha keras Umno selama 55 tahun untuk membuta politikkan rakyat Malaysia mula menampakkan kegagalan bila rakyat mula berani mempertikaikan salah guna kuasa oleh pemimpin Umno/BN, lebih-lebih lagi dengan Rosmah yang dilihat sebagai pemimpin di sebalik tabir. Rakyat mempertikaikan bagaimana Rosmah begitu berkuasa untuk berada sebaris dengan ahli kabinet suaminya tanpa ada teguran dari sifu Mahathir yang selalu lantang mengkritik setiap perkara yang tidak disenanginya dan beliau menjadi begitu bacul apabila berhadapan dengan Rosmah.

Najib dan Rosmah sudah mula nampak dan mendapat laporan risikan yang BN akan tumbang kali ini kerana itulah beliau melewatkan pembubaran parlimen. Adakah beliau saja-saja melakukannya sehingga meresahkan semua mangkuk ayun dalam Umno/BN adalah tidak betul sama sekali. Beliau cuma mencuri sedikit masa yang tinggal untuk melakukan sesuatu yang belum selesai iaitu pemindahan harta-hartanya keluar negara.

Mengikut laporan yang dikeluarkan oleh akhbar The Edge, satu perpindahan secara sulit ke satu akaun yang di dakwa sulit telah dilakukan di Cayman Islands melalui 1Malaysia Development Bhd (1MDB). Sejumlah RM 7 bilion telah di masukan ke dalam akaun itu oleh 1MDB yang dikawal sendiri oleh Najib. Adakah ini tanda-tanda yang Najib dan keluarganya cuba melarikan diri jika BN tumbang pada PRU 13 ini masih menjadi tanda tanya. 

Apabila rakyat dipestakan dengan pemberian BR1M sebanyak RM 500 selepas 55 tahun memerintah, Najib, Rosmah dan keluarga mereka pula berpesta dengan berbilion RM yang mereka rompak dari pembendaharaan. Adakah RM 500 begitu besar sehingga kita perlu bersyukur kepada kerajaan Umno/BN. Jika kita kira berapa sebenarnya jumlah yang diberi oleh rejim Umno/BN ialah RM 500 bahagi 55 tahun = RM 9.09 setahun dan dibahagi pula dengan 365 hari maka jumlahnya ialah RM 0.024, tak sampai 3 sen pun satu hari. Bangganya kita mendapat 2 sen setengah sehari dan baiknya 1Malaysia pasal bagi kat kita RM 9.09 setahun dengan cukai yang kita bayar beribu-ribu setahun, inilah yang kita dapat.

Adakah kita cerdik atau bodoh dan siapa yang merempat di negeri sendiri, rakyat 1Malaysia. Siapa yang menjadi kaya raya, Najib/Rosmah dan keluarga, Mahathir dan anak-anaknya, pemimpin MCA, MIC dan anak-anak mereka. Jadi apa yang patut kita katakan Umno/BN ialah..... Ini Kalilah.sumber
Photobucket

Ust Mohd Fakharudin Calon PAS N16 Dapat Sokongan Mantan SU UMNO Taiping

onKemunting Taiping -- Perjumpaan atas persetujuan kedua-dua belah pihak diantara Ust Mohd Fakharudin dan 2 orang kuat UMNO Taiping telah berlangsung di sebuah kedai makan disini. 

Perjumpaan santai sambil sarapan pagi yang penuh bermakna ini sebenarnya adalah bagi menyatakan sokongan dua individu yang boleh dianggap "orang kuat" didalam UMNO BN Taiping kepada Ust Mohd Fakharudin sebagai calon PAS bagi N16 DUN Kemunting.Cikgu Yusuf
Yusuf b. Yunus (68) lebih mesra dipanggil Cikgu Yusuf adalah orang lama didalam UMNO Bahagian Taiping, menceburi dunia politik bersama UMNO sejak 1970.

Cikgu Yusuf pernah menjawat beberapa jawatan penting sebelum ini,antara jawatan yang pernah disandangnya ialah Ketua Cawangan UMNO Bukit Jana selama 21 tahun, Setiausaha UMNO Bahagian Taiping selama 3 tahun dan beberapa jawatan serta tugas penting lain didalam politik bersama UMNO.

Dalam sessi perjumpaan hari ini cikgu Yusuf meluahkan rasa tidak puas hati terhadap UMNO Bahagian Taiping yang selama ini hanya mementingkan kroni dalam semua aspek.

"Saya amat kecewa dengan Dato Zahir dan Datuk Shalimin (K/B UMNO Taiping) kerana mementingkan kroni didalam apa juga tindakan,sehinggakan saya yang masih didalam UMNO pun di anggap musuh kerana dituduh berpihak kepada seseorang yang dianggap mengugat kedudukan mereka. "mereka berdua tuduh saya orang kuat Datuk Malik,sedangkan Datuk Malik pun ahli UMNO juga"- Ujar Cikgu Yusuf.

Ketika ditanya mengenai calon PAS bagi DUN Kemunting Cikgu Yusuf berkata beliau amat mengenali keterampilan Ust Fakharudin sejak sekian lama dan beliau wajar diberi peluang. 

Bagaimanapun tentang sokongan terhadap calon PAS di DUN Kemunting pada PRU13 ini,Cikgu Yusuf hanya menjawap ringkas "Undi itu rahsia, tapi fikir sendirilah kenapa saya tampil bersama calon PAS hari ini".

Jaffry
Individu kedua yang juga tampil bersama dalam perjumpaan ini ialan Sdr Jeffry b. Rejab (41) yang pernah memenggang jawatan Ketua Penerangan Pemuda UMNO Bahagian Taiping dan pernah menjawat jawatan Setiausaha Cawangan UMNO kampung Jambu.

Sdr Jeffry banyak mendedahkan kepincangan dalaman yang sedang berlaku didalam UMNO Taiping khususnya UMNO Kemunting.

" Golongan berumur 40 tahun keatas,golongan muda dan masyarakat cina kebanyakan sudah lari dalam diam dari UMNO BN,"dan saya yakin dimasa hadapan UMNO akan kehilangan pimpinan,kerana tiada pelapis untuk dinaikan sebagai pemimpin didalam UMNO sekarang".

"Dalam UMNO kebanyakan golongan muda yang nampak ada sifat ketokohan sebagai pemimpin akan terus dicantas oleh mereka yang ada kuasa hari ini kerana takut tergugat"- Sdr Jeffry.

Dalam pada itu Ust Mohd Fakharudin menyambut baik sokongan dari kedua-dua orang kuat UMNO Taiping. "Kita dalam dalam Pakatan Rakyat khususnya PAS mengamalkan sikap keterbukaan dalam sokongan politik dan saling hormat menghormati,walaupun cikgu Yusuf dahulunya menyokong kuat perjuangan UMNO dan kini nampak menyokong kepada kita, saya sejak dahulu menghormati beliau dan tidak pernah mengangapnya dari sudut negetif hingglah sekarang"- Ujar Ust Mohd Fakharudin.

PRU13 bagi DUN N16 Kemunting menyaksikan pertandingan satu lawan satu antara Ust Mohd Fakharudin b. Abd Aziz (PAS) dan Dato' Zahir (BN). 


Sarapan pagi: Calon PAS bersama Mantan SU UMNO Bahagian dan SU Penerangan Pemuda UMNO Taiping


Mesra: Cikgu Yusuf dan Jeffry bersama Ust Mohd Fakharudin
Photobucket

Betul Ka Orang KUAT UMNO Ni Dah Kena Strok

onSatu Malaysia jadi hairan, satu Malaysia jadi rindu... Dulu riuh rendah macam keling karam, tetiba sunyi sepi betoi-betoi dah karam tenggelam... haha...

Inilah antara balaci-balaci yang sebelum ini bukan main punya bodek dan jilat.... akhirnya senyap dan sepi bilamana nama tak dicalonkan dalam PRU 13 nanti...

Ka korang semua nih dah bisu kena strok tak..?


Photobucket

HARI INI DALAM SEJARAH PUTRAJAYA....Ceramah Husam Disambut Luar Biasa

on
Buat julung kalinya Ceramah Umum yang di anjurkan oleh Pas Putrajaya di Presint 9, mendapat sambutan yang sangat menggalakkan, kenderaan di parkir hampir 1KM panjang di sekitar Presint 9 menunjukkan warga Putrajaya am-nya sudah tidak gentar lagi untuk menunjukkan sokongan mereka terhdap calon Pas, Dato Paduka Hj Husam Bin Musa.

Antara Isu yang di ketengahkan adalah untuk membela nasib Penjawat Awam yang berpendapatan rendah, tentang isu perumahan, Kemudahan Parkir, dan juga masalah-masalah lain yang melibatkan warga guru.

Penjawat Awam sudah tidak perlu gentar lagi untuk menunjukkan sokongan dan memberi undi kepada Pakatan Rakyat kerana telah di wujudkan satu Biro Aduan  yang berfungsi untuk sesiapa sahaja tampil membuat aduan jika diugut atau mempunyai masalah dan isu yang boleh diketengahkan. Biro Aduan ini juga disediakan khidmat guaman jika ada antara penjawat awam yang diugut sekiranya mereka menyokong Pakatan Rakyat. Negara Demokrasi. Rata-rata penjawat Awam yang hadir menyatakan mereka bersedia untuk berkhidmat untuk Kerajaan Baru.

Apabila ditanya mereka tentang ancaman, mereka hanya menjawab, Kami penjawat awam, berkhidmat untuk negara, bukan berkhidmat untuk Barisan Nasional, Kerajaan boleh bertukar, TETAPI negara kita tetap  satu, Malaysia.~!


Dalam ribuan yang hadir, ternyata ramai juga penjawat Awam yang sudah berani tampil menunjukkan sokongan secara terbuka, dan ada juga yang mendengar dari jauh, di bawah-bawah pokok sekitar padang Presint 9. Lori LED yang pertama di Malaysia menambahkan lagi keberkesanan penyampaian maklumat dan Fakta selain manifesto dari Calon .

Penceramah

1) Tan Sri Muhammad Mohd Taib
(Mantan MB Selangor)

2) Dr. Zaiyadi Hj Awang Noh
(Mantan ketua pemuda UMNO Kelantan)

3) Dato Paduka Hj Husam Musa
(Calon P-125 Putrajaya)

 Barisan Penceramah

Bakal Ahli Parlimen Putrajaya menyampaikan ceramah


Kehadiran anak muda yang kini bangkit menyokong perjuangan Islam tanpa perlu mengharapkan ganjaran.

Suasana dari pandangan belakang, 100 Meter dari pentas ceramah, di kiri dan kanan masih ramai lagi yang khusyuk mendengar fakta & hujah dari penceramah.


Kami berhujah guna FAKTA bukan  hentam dan FITNAH semata-mata, budaya LUCAH danSAMSENG bukan budaya kita, Kami ingin UBAH kerana kami sayang MALAYSIA.Menyedari Ceramah Umum yang buat julung kalinya di anjurkan oleh Pas Putrajaya di Presint 9, mendapat sambutan yang sangat menggalakkan, beberapa orang samseng UMNO melakukan provokasi terhadap Dato Husam Musa untuk menghalang beliau ketapak ceramah itu.

Ceramah yang buat julung kalinya diadakan itu telah mendapat sambutan yang luar biasa dengan menyaksikan kenderaan di parkir hampir 1KM panjang di sekitar Presint 9..

Dan ini menunjukkan warga Putrajaya am-nya sudah tidak gentar lagi untuk menunjukkan sokongan mereka terhdap calon Pas, Dato Paduka Hj Husam Bin Musa.

Antara Isu yang di ketengahkan adalah untuk membela nasib Penjawat Awam yang berpendapatan rendah, tentang isu perumahan, Kemudahan Parkir, dan juga masalah-masalah lain yang melibatkan warga guru.

Penjawat Awam sudah tidak perlu gentar lagi untuk menunjukkan sokongan dan memberi undi kepada Pakatan Rakyat kerana telah di wujudkan satu Biro Aduan yang berfungsi untuk sesiapa sahaja tampil membuat aduan jika diugut atau mempunyai masalah dan isu yang boleh diketengahkan.

Biro Aduan ini juga disediakan khidmat guaman jika ada antara penjawat awam yang diugut sekiranya mereka menyokong Pakatan Rakyat.

Rata-rata penjawat Awam yang hadir menyatakan mereka bersedia untuk berkhidmat untuk Kerajaan Baru.

Apabila ditanya mereka tentang ancaman, mereka hanya menjawab, Kami penjawat awam, berkhidmat untuk negara, bukan berkhidmat untuk Barisan Nasional, Kerajaan boleh bertukar, TETAPI negara kita tetap satu, Malaysia.

Bagaimanapun dalam perjalanan Husam untuk ke tapak ceramah itu dari setelah menjamah jamuan Nasi Arab dan kambing bakar di Surau Abd Rahman Auf Presint 11, Putrajaya yang disediakan ahli qaryah surau sebelum ceramah tersebut sekumpulan samseng UMNO cuba menghalang perjalanan Husam.

Video ini menunjukkan sikap orang muda BN di hadapan Surau Abd Rahman Auf Presint 11, Putrajaya.. SAKSIKAN!!

Photobucket

PROPAGANDA THE STAR..... Keji Nya MCA Ini.... Tapi UMNO Masih Bersekongkol...

onCalon DAP Parlimen Gelang Patah, Lim Kit Siang kesal dengan tindakan MCA yang menggunakan akhbar The Star yang dikuasainya untuk menyiarkan iklan politik menghina orang Melayu dan mempermainkan agama Islam. 

Katanya, UMNO tidak sepatutnya berdiam diri dengan membiarkan Islam dihina rakan sendiri dalam Barisan Nasional (BN), MCA yang cuba memancing undi dengan menghina Islam.

Katanya, inilah kerjasama UMNO dan MCA dalam BN yang sanggup memecahbelahkan perpaduan rakyat Malaysia dengan memainkan sentimen perkauman dan agama.

“MCA sengaja berbuat demikian untuk menunjukkan kepada kaum Cina bahawa ia tidak akan tunduk kepada orang Melayu dan Islam.

“Manakala UMNO pula berdiam diri dan tidak berani mempertahankan Islam dan Melayu kerana mahu membiarkan MCA memperolehi undi kaum Cina melalui cara yang kotor dan keji,” katanya dalam kenyataan media hari ini.

Dalam iklan The Star pada muka surat 25, hari ini bertajuk “Why is DAP silent?” (Mengapa DAP berdiam diri?) mengutuk kerajaan negeri PAS-Pakatan Rakyat Kedah yang didakwa merobohkan tempat menyembelih haiwan, mengharamkan panggung wayang, mengharamkan persembahan seni oleh wanita dan mengharamkan sambutan Hari Valentine.

Iklan akhbar MCA itu juga mendakwa kononnya PAS mahu menutup Bursa Saham dan Genting serta fatwa PAS dikatakan menjejaskan orang bukan Islam.

Dalam satu lagi iklan The Star pada muka surat 27, bertajuk “DAP’s UBAH will turn Johor into another Kelantan”, MCA menuduh bahawa kempen UBAH DAP-Pakatan Rakyat akan menjadikan Johor seperti Kelantan.

Menurut Kit Siang, apa yang dimaksudkan MCA adalah ekonomi Johor akan terjejas, industri pelancongan akan berkurangan dan akan mengalami masalah HIV, penagihan dadah, rogol dan air kotor seperti di Kelantan.

Katanya, MCA juga menuduh kualiti hidup rakyat Johor akan terjejas kerana DAP akan bersekongkol dengan PAS untuk menutup pusat hiburan sedangkan dakwaan itu berpunca daripada laporan akhbar yang dikuasai MCA dan BN sendiri.

“Apa yang MCA dan BN cuba sampaikan ialah kerajaan Kelantan pimpinan orang Melayu yang berteraskan Islam dan berpandukan Perlembagaan Persekutuan akan menjadi Malaysia negara mundur.

“Tetapi MCA dan BN lupa bahawa rakyat Kelantan sejak 1990 sentiasa memilih PAS adalah kerana kepimpinan Menteri Besar Kelantan, Tok Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat adalah bersih, bebas rasuah dan adil kepada semua kaum. Kebebasan beragama di Kelantan adalah lebih baik daripada beberapa negeri yang diperintah UMNO-BN,” ujarnya.

Beliau berkata, rakyat Kelantan sudah lama sedar bahawa pimpinan PAS-Pakatan Rakyat tegas menolak rasuah, salah guna kuasa dan penyelewengan.

Kit Siang yakin pengundi Malaysia, terutamanya orang Melayu Islam, akan menolak kempen politik kotor yang dilakukan BN itu.

“Inilah kempen kotor dan kolot BN yang mahu menakutkan pengundi Cina dengan mengutuk PAS dan DAP melalui dakwaan yang tidak berasas.

“Malah, kutukan itu secara langsung dan tidak langsung telah menghina Islam. UMNO yang mengaku wira Islam sepatutnya berani meminta MCA menghentikan kempen yang bersifat menghasut dan fitnah itu,” tambahnya.

Kit Siang berkata, DAP dan Pakatan Rakyat tidak akan terbabit dengan kempen kotor seperti itu kerana DAP berterus terang, apa yang diucapkan di hadapan pengundi Cina adalah sama dengan apa yang diucapkan kepada pengundi Melayu, India, Kadazan, Iban dan lain-lain.

Menurutnya, DAP, PAS dan PKR amalkan politik bersih, telus dan sopan, tidak memfitnah, tidak pukul orang, hormati hak asasi manusia dan kebebasan insan.

“Inilah amalan Pakatan Rakyat. Ubah! Ini kalilah!” katanya.  
Photobucket

AKIBAT HALOBA PEMIMPIN UMNO....INI KALILAH UBAH...!

on

MAHATHIR OH MAHATHIR....

Dah lama dah pencen,, 2002 yang lalu, dah lebih 1o tahun dah,, tapi kenapa boleh pakai Helikopter Kerajaan Malaysia, 

Namun Alhamdulillah, ada anggota tentera yang prihatin dengan hal ini,,, maka keluarlah banner seperti di bawah...
LAGI KISAHNYA KAT SINI


Sebahagian lirik lagu warisan kena ditukar:

Anak kecil main api
Terbakar hatinya yang sepi
Air mata darah bercampur keringat
Bumi dipijak milik orang

Nenek moyang kaya-raya
Tergadai seluruh harta benda
Akibat HALOBA PEMIMPIN UMNO
Cinta lenyap di arus zaman

Indahnya bumi kita
Warisan berkurun lamanya
Hasil mengalir ke tangan yang lain
Kita kan merintih sendiriJangan buang waktu lagi
Majulah raih sebuah mimpi
Hapuskan RASUAH
Teruskan usaha
Kita kan gagah di nusantara

Kita kan gagah di nusantara
Kita kan gagah di nusantara
Kita kan gagah di pentas dunia

KOMEN  :-


 1. sebahagian lirik lagu anak kecil main api kena tukar seperti ini :
  Nenek moyang kaya raya
  Tergadai seluruh harta benda
  Akibat Haloba, pemimpin UMNO
  Peribumi merintih sendiri
  Reply
 2. Biar la depa mai ceramah dari bapak Perkasa dan anak perkasa ke ..secara rambang undian dibuat HJ IMRAN tetap menjadi pilihan kami. Harap tiada undi dipangkah oleh org yg x bekenaan . Depa siap ketuk pintu rumah kerumah Apt16 (aprtmen lain x pasti) suruh turun dengaq kesian kat protella buat keja dalam paksaan org2 atasan . Keluar telinga kiri bila dgr telinga kanan hehehehe HJ Imran pilihan kami ....seorng Peg Kanan yg x sombong dan gila kuasa moga Tn HJ terpilih oleh Allah untuk menjadi wakil kpd Penduduk Palimen LUmut dan wakil kpd anggota TLDM/ATM utk kebajikan anggota2. TAkbirrrr 1. JANGAN SIAPA PUN PERCAYA LAGI PADA MAMAK PENGKHINAT BERI IC PADA PENDATANG NI. HUMBAN DIA MASUK PENJARA LEPAS PRU13 NI.
  Reply
 2. RAKYAT TOLAK PARTI SAMSENG, FITNAH DAN LUCAH OLEH UMNO/BN.....
  Reply
 3. Duit minyak tuk helikopter tu, sapa yg tanggung? klu guna duit cukai rakyat.... aku x halalkan dunia akhirat sbb aku pun bayar cukai gak.....aku akan tuntut kat sana nnt....
  Reply
 4. Mamak kutty ni lah yg telah banyak merosakkan kan orang melayu,menghina islam ...nak mampus, eluk lah bertaubat..dok kat mesjid minta ampun kepada Allah banyak banyak.
  Reply
 5. Apabila datang kebenaran pasti terhapusnya kebatilan..Tiada sesiapa yg dpt menahan dan menangkis jika Allah berkehendakkan..Memadai hanya dgn Kun Fayakun..
  Reply
 6. Ayuh kita heret pengkhianat negara ke muka pengadilan! PRU 13 sejarah membuktikan kuasa rakyat bangkit dari penindasan.
  Tabik hormat padamu LAKSAMANA.
  Reply
 7. Mari pakat ramai2 LIKE page Laksamana Pertama (B) Hj. Imran Abd Hamid. Semoga beliau beroleh kemenangan pada PRU13 ini. Ini Kalilah... TUKAR!!!
  https://www.facebook.com/ParlimenLumutP074PartiKeadilanRakyat
Photobucket

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List