Bukan Den Yang Kato......

on Apr 7, 2011

Orang yang mengendap orang dalam bilik tidur itu orang sakit (jiwa)


Oleh kerana kita sedang menghadapi isu video seks hasil dari permainan politik gila sekarang ini ingin saya menulis tentang cerita yang berkaitan dengannya. Ini hanya cerita ringan sahaja untuk mengingatkan kita yang mengintai untuk merakamkan orang lain di dalam kelambu itu merupakan satu jenis penyakit. Apa nak di namakan penyakit itu pun saya tidak tahu.

Dalam isu yang di perdebatkan sekarang ini, walaupun ianya dijadikan isu politik olih satu pihak untuk menjatuhkan pihak yang lain tetapi mengintai dan mengendap itu sendiri adalah penyakit yang amat serius. Ramai penggemar kegiatan mengintai ini tidak sedar yang dia sebenarnya sedang sakit. Ianya bertentangan dengan agama dan adap serta tamadun manusia.

Dulu di kampong-kampong, mengintai pasangan orang sedang tidur ini merupakan satu aktibiti yang biasa. Yang hampir pasti menjadi mangsa ialah pasangan yang baru berkahwin. Mengintai dan mengendap ini adalah hobi tegar bagi setengah orang di desa-desa semasa dahulu. Maklumlah semasa itu tidak semua orang ada TV atau ‘play-station’ untuk bermain ‘game’ dan sebagainya. Bekalan letrik pun tidak ada semasa itu.

Mungkin inilah sahaja cara bagi anak-anak muda mencari hiburan. Tetapi yang pasti kegiatan mengendap ini adalah satu penyakit tegar bagi setengah orang semasa itu. Kegiatan itu masih berlaku di zaman ini tetapi tidaklah begitu meluas. Ianya hanya dilakukan oleh mereka yang mengidap penyakit mengendap manusia lain sedang berasmara. Orang yang terlibat dengan penyakit ini merupakan pesakit psikologi yang amat ganjil dan serius.

Saya hendak membawa satu cerita bagaimana seriusnya penyakit mengendap ini. Mungkin pakar jiwa sahaja boleh membantu untuk menyembuhkan penyakit ini.

Ada seorang yang baik budi pekertinya dan tidak bercakap banyak. Kita berikanlah namanya sebagai Amat. Amat tidak pernah menyakitkan hati orang lain. Pada keseluruhannya dia adalah orang baik dan disukai oleh masyarakat kampongnya. Tetapi orang ramai tidak tahu yang Amat ini mengidap penyakit ketagihan menghendap orang tidur yang tidak dapat dihentikannya. Amat sudah ketagihan mengintai dan dia dapat merasakan kelegaan pada dirinya apabila sudah berjaya mengintai pasangan lelaki dan perempuan sedang tidur.

Dia telah mengintai dan menghendap ini sejak dari mudanya dan tidak pernah diketahui masyarakat jirannya. Entah berapa pasangan yang di intainya dan dia sendiri tidak dapat mengiranya. Setelah umurnya hampir setengah abad barulah kegiatannya terbongkar setelah dia ditangkap oleh jirannya sedang mengendap. Lantas malulah anak-anak dan isterinya kerana anak isterinya sendiri tidak tahu yang dia ini mempunyai penyakit mengendap ini. Jiran-jirannya gempar kerana tidak menyangka yang Amat telah mengintai banyak pasangan di bilek tidur.

Isteri Amat sangat malu dan berfikir cara apa yang patut dilakukannya untuk mengelakkan suaminya dari terus mengintai. Akhirnya isteri kesayangannya telah membeli video lucah untuk ditayangkan di rumah untuk suaminya menonton agar suaminya itu tidak lagi keluar lagi mengintai orang lain. Bagi isterinya biarlah suaminya melepaskan melihat orang berasmara di dalam rumah sendiri dengan menonton video lucah yang dibelinya.

“Nah, tengok video ni bang. Tengok puas-puas. Jangan mengendap orang. Abang jangan bikin kami malu lagi!” bentak isterinya sambil memasukan video itu ke dalam ‘video player’.

Apabila bermula sahaja adengan seks di dalam video itu Amat terus pergi mengendap dari belakang tiang rumahnya menyaksikan video yang ditayangkan oleh isterinya. Isterinya membentak, “eh!! Tengok video pun mengendap?” Amat menjawab, “bukankah itu adengan seks, terpaksalah abang hendap video tu!!”

Rupa-rupanya suaminya memang sudah mengalami penyakit mengendap. Kerana sudah selalu mengendap melihat tayangan video seks di rumah sendiri pun mengendap.

Jika dahulu mengendap di lakukan oleh orang-orang kecilan di kampong-kampong, sekarang kegiatan mengendap sudah menjadi permainan orang yang bernama dan bergelar. Diantaranya Dato pun ada, Tan Sri pun ada. Tujuan orang-orang bergelar dan bernama ini mengintai orang lain dalam keadaan ‘compromising’ dengan pasangannya mungkin banyak. Di antaranya untuk membalas dendam atau pun hendak menggunakan video intaiannya itu untuk mengambil hati suatu pihak bagi mendapatkan imbuhan. Mengintai dan mengendap sekarang sudah menjadi satu ‘political and business motivated’.

Sekarang baru kita tahu yang gelaran yang di terima mereka tidak mampu mengubah perangai asal mereka. Orang tuo-tuo dulu ado cakap, kalau seorang Rajo itu jiko dio menyapu sampah di topi jalan pun dio totap Rajo, totapi jiko seseorang itu adalah sengkek dilotakan mahkoto kek kopalo pun, dio totap sengkek.

Itulah perbilangan orang tua-tua dahulu. Kata-kata itu bukan saya yang memandai-mandai nak kata.  

aspanaliasnet.blogspot.com

'Saya sudah putus haid' !!!

on

APABILA wanita sudah menginjak usia 40-an, ada sebilangannya jadi makin pelupa, mata kian kabur, kerap 'naik angin' atau murung tidak tentu pasal, selain badan cepat rasa letih, berpeluh, sendi lenguh sana sini dan kurang cergas

Semua gejala itu pula jadi bahan jenaka dan seloroh rakan sama ada wanita atau lelaki yang sinis melontarkan kata-kata kepada mereka. Ada yang kata, “Dah nak menopaus la tu’ atau ‘faktor usia’ dan macam-macam lagi.
Senario itu adalah perkara biasa. Semua wanita, hakikatnya akan mengalami menopaus atau putus haid, cuma gejala dan pengalaman dihadapinya saja berbeza antara mereka.

Jika usia melebihi 45 tahun atau lazimnya 50 tahun, usia itu semakin digeruni wanita kerana akan berhadapan dengan gejala menopaus. Mereka terpaksa berhadapan dengan kehidupan menopaus yang lazimnya akan mengurangkan banyak aktiviti seks akibat tisu faraj yang menjadi semakin tipis, kering, sakit apabila ‘bersama pasangan’ sehingga ada kalanya menjejaskan kerukunan rumah tangga.

Selalunya, apabila isteri semakin lesu dan tiada nafsu seks, mulalah sang suami ‘langkah panjang’ mencari alasan dan waktu paling tepat untuk berselingkuh dengan wanita lain yang lebih muda, seksi dan cantik serta hebat menawarkan khidmat seks.

Ini semua tidak harus membuatkan wanita takut menempuh saat itu. Kini, jangka hayat wanita Malaysia sudah meningkat sehingga 80 tahun berbanding lelaki sekitar 75 tahun. Justeru, mereka perlu menjalani kehidupan itu yang lebih baik dan menggembirakan meskipun berada garisan menopaus.
Usia wanita menopaus ialah sekitar 45 tahun hingga 55 tahun. Berdasarkan kajian usia lazim menopaus pada 50 tahun. Namun, ia boleh berlaku lebih awal khususnya kalangan wanita yang mempunyai sejarah keluarga menopaus awal, merokok, menjalani kemoterapi atau radioterapi untuk merawat sebarang penyakit kanser.

Peringkat menopaus yang berlainan iaitu pramatang (wanita bawah usia 40 tahun); awal (50 tahun hingga 59 tahun), lewat (60 tahun) serta menopaus pembedahan dan perubatan.

Isyarat atau gejala nyata kemungkinan berhadapan dengan situasi menopaus ialah apabila kitaran haid tidak tetap, hangat memerah (rasa panas dan berpeluh), sukar tidur malam dan perasaan murung. Apa yang nyata sepanjang menopaus, hormon estrogen dan progesteron semakin berkurangan, yang ia boleh menjejaskan gaya hidup wanita seperti kehilangan nafsu seks.

Pakar Obstetrik dan Ginekologi Akademi Perubatan Malaysia (COGAMM) yang juga Pengerusi Jawatankuasa Garis Panduan Amalan Klinikal, Dr Ong Hean Choon, berkata ramai wanita kurang pengetahuan mengenai menopaus dan tidak memahami gejalanya.

“Mereka perlu tahu bahawa ia bukan sejenis penyakit, tetapi hanya membabitkan perubahan hidup wanita,” katanya.

Beliau berkata, Terapi Penggantian Hormon (HRT) adalah pilihan paling berkesan untuk menangani gejala menopaus. Ada banyak data klinikal yang menunjukkan HRT dimulakan di peringkat awal menopaus adalah berkesan dan selamat.

“HRT wajar menjadi sebahagian daripada pendekatan menyeluruh untuk menguruskan menopaus. Aspek lain dalam pengurusan menopaus termasuk mengubah gaya hidup, mengamalkan diet betul, bersenam, berhenti merokok dan mengelak pengambilan alkohol.

“Dua jenis HRT utama ialah Terapi Estrogen dan Terapi Estrogen-Progestin. Setiap individu memerlukan terapi atau dos yang berlainan.

“HRT memberi manfaat kepada wanita menopaus dengan mengurangkan masalah jangka pendek hingga pertengahan dan melindungi mereka daripada masalah jangka panjang. Faktor utama menghalang wanita daripada memulakan HRT ialah kebimbangan terhadap kanser payu dara dan perasaan tidak yakin ia boleh melegakan gejala menopaus,” katanya pada seminar HRT ketika Menopaus di Kalangan Wanita Malaysia, baru-baru ini.

Dr Hean Choon menambah, seperti kebanyakan ubat atau terapi ada beberapa kesan sampingan seperti pendarahan bulanan, tompokan darah tidak tetap, sakit pada payu dara, yang mudah diuruskan berbanding masalah yang ditimbulkan oleh gejala menopaus.

Katanya, HRT tidak boleh menjadikan wanita muda semula tetapi mampu meningkatkan kualiti hidup mereka.

Jawatankuasa CPG sudah meneliti kebanyakan data yang boleh didapati untuk mencapai persetujuan pendapat dan merangka CPG. Input juga diberikan oleh pakar jemputan yang bukan ahli ginekologi tetapi pakar dalam kesihatan ulang, kardiovaskular dan payu dara.

Bagaimanapun, beliau menjelaskan sebilangan doktor dan orang ramai masih keberatan dan ragu-ragu untuk menggunakannya HRT secara berterusan.

Justeru, COGAMM mengambil inisiatif memulakan projek menerbitkan Garisan Panduan Amalan Klinikal (CPG) yang pertama mengenai Terapi Hormon Semasa Menopaus Kalangan Wanita Malaysia.

CPG itu sebagai garis panduan kepada semua pakar obstetrik dan ginekologi serta mengurangkan sebarang kekaburan mengenai perkara ini. Pelancaran CPG itu adalah kemuncak hasil kerja yang dijalankan selama setahun berasaskan kajian dan data saintifik serta amalan klinikal yang diterima.

Beliau berkata, tiga gejala menopaus paling biasa dan teratas dialami wanita Malaysia ialah sukar tidur, pening kepala dan kurang nafsu seks.

Katanya, antara amalan yang bagus untuk mengurangkan gejala menopaus ialah banyakkan makan kacang soya, sekurang-kurangnya dua kilogram sehari atau minum air soya.

INFO: Menopaus

Usia wanita menopaus

 • Purata umur 49.5 tahun

 • Melayu - 49.5 tahun

 • China - 50 tahun

 • India - 49.9 tahun

 • Sabah - 49.3 tahun

  Masalah menopaus
  Masalah menopaus jangka pendek (enam bulan - dua tahun)

 • Badan panas

 • Berpeluh waktu tidur malam

 • Kurang selera makan

 • Berdebar-debar

 • Sakit kepala

 • Cepat marah

  Masalah menopaus jangka sederhana (dua tahun - lima tahun)

 • Masalah psikologi

 • Keadaan mood turun dan naik

 • Gatal dan luka

 • Masalah kencing

 • Kurang nafsu seks

 • Masalah kulit

  Masalah menopaus jangka panjang 

 • Penyakit jantung

 • Reput tulang

 • Lemah otak

 • Penyakit Alzheimer

 • Penyakit mata seperti rabun

 • Athritis

 • Tidak dapat menahan kencing

  ESTROGEN

 • Mempertahankan fungsi otak.

 • Mencegah gejala menopaus (seperti panas dan berpeluh) dan gangguan murung.

 • Menghasilkan sel pigmen kulit.

 • Ia mempengaruhi kitaran darah pada kulit dan mempertahankan keanjalan kulit.

  PROGESTERON

 • Mengatur putaran haid.

 • Mengembangkan jaringan payudara.

 • Melindungi wanita pasca menopaus terhadap kanser endometrium


 • JAMI'AH SHUKRI


  Taib Mahmud antara punca imej SPRM rosak

  on


  DAP melihat usaha Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM), Datuk Seri Abu Kassim untuk memulihkan badan itu dilihat kurang berjaya kerana kegagalan badan itu mengambil tindakan terhadap pemimpin BN termasuk Ketua Menteri Sarawak Tan Sri Abdul Taib Mahmud.

  "Kerana terlalu berahsia tentang prosedur dan cara operasi SPRM, campur tangan oleh Jabatan Peguam Negara dan juga Kerajaan Persekutuan serta sikap “double-standard” badan tersebut yang gagal untuk mengambil tindakan ke atas salah laku dan amalan rasuah oleh beberapa pemimpin BN termasuk Ketua Menteri Sarawak Tan Sri Abdul Taib Mahmud," kata Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng. 

  Namun, tragedi terbaru iaitu kematian Ahmad Sarbani yang ditemui terbaring di tingkat 1, gelanggang badminton terbuka Bangunan SPRM, Kuala Lumpur semalam sesungguhnya melenyapkan segala usaha Datuk Seri Abu Kassim selama ini yang inginkan kelainan.

  Sehubungan itu, beliau mencadangkan Abu Kassim harus berundur buat sementara waktu sehingga siasatan ke atas kematian tragis ini selesai.

  Selain itu, beliau juga mencadangkan, dua lagi pendekatan baru diperlukan bagi memastikan tiada lagi kes suspek rasuah masuk ke pejabat SPRM dengan masih bernyawa tetapi ditemui mati ketika keluar dari pejabat itu.

  "Pertama ialah dengan menubuhkan Suruhanjaya Siasatan Diraja yang baru yang mamatuhi dan memenuhi norma- norma keadilan antarabangsa bagi
  menyiasat kematian tragis masa kini.

  "Keduanya ialah merombak semula operasi dan kaedah SPRM oleh “Transparency International” dengan kuasa penuh untuk mengubah apa sahaja yang dilihat perlu sama ada disukai atau tidak oleh Kerajaan Persekutuan bagi menjadikannya sebuah institusi anti-rasuah yang benar-benar efektif dan professional," katanya.


  Taib enggan undur

  Sementara itu, berita terus tersebar kepada pelbagai pihak kononnya pemimpin utama BN iaitu Datuk Seri Najib Razak dan Tan Sri Muhyidin Yasin gagal memujuk Taib berundur menjelang pilihan raya Sarawak ini.

  Padahal sehari sebelum itu, media termasuk antarabangsa, dimaklumkan akan ada pengumuman penting dibuat menjelang pilihan raya Sarawak baru-baru ini.

  Antara yang dijangkakan adalah pengumuman Taib untuk tidak bertanding dalam pilihan raya pilihan raya Sarawak kali ini.

  Namun, selepas Najib dan Muhyidin bertemu Taib, tidak ada sebarang pengumuman penting dibuat.

  Menurut sumber, Taib enggan berundur jika syarat-syarat yang dimintanya gagal dipenuhi BN termasuklah kepentingan diri dan keluarganya.  2 pegawai SPRM digantung kerja....

  on

  KUALA LUMPUR 7 April - Dua pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah (SPRM) yang menjadi pengiring Penolong Pengarah Kastam Selangor, Ahmad Sarbani Mohamed, yang ditemui mati di pejabat SPRM Wilayah Persekutuan di Jalan Cochrane, di sini, semalam, ditahan kerja untuk tujuan siasatan.

  Mereka ditahan kerja kerana dikatakan melakukan pelanggaran ingkar perintah berhubung pengendalian saksi atau pelanggan di premis SPRM.
  "Pegawai-pegawai tersebut dikatakan gagal berada bersama saksi atau pelanggan sepanjang masa ketika saksi atau pelanggan berada dalam premis SPRM,” menurut SPRM dalam kenyataan di sini hari ini. - Bernama

  Itu bukan Anwar !!!- Wan Azizah

  on

  Sebagai seorang Muslim, saya menolak fitnah video itu

  on

  Sebagai seorang muslim, saya diajar oleh Islam agar perspektif dan pemahaman saya dibina di atas peringatan dari al-Quran dan al-Sunnah. Mungkin sahaja dakyah-dakyah dari punca lain kelihatan boleh menyakinkan, ada logiknya. Tetapi sebagai seorang muslim, saya wajib meluruskan kefahaman saya mengikut peringatan al-Quran dan as-Sunnah, saya wajib menghadapkan wajah hati dan pertimbangan perasaan saya mengikut qiblat petunjuk tersebut.
  Sekiranya saya memalingkan wajah hati dan pertimbangan perasaan saya ke arah selainnya, kefahaman agama saya itu sudah tentu tersasar; semoga Allah menyelamatkan kita semua dari kebinasaan itu.

  2- Saya mengharapkan rakan-rakan yang mempunyai perbezaan perspektif dan pemahaman dari yang akan saya sebutkan ini akan membetulkan apa-apa yang bengkok dalam kefahaman saya. Apa yang penting ialah kita sama-sama menjunjung tinggi kebenaran yang diajar oleh agama kita. Kita mahu faham mengikut faham agama, kita mahu hidup di atas kehidupan beragama, kita mahu mati berpegang dengan agama, kita mahu dibangkitkan di kalangan ummat yang teguh beragama. Saya saya mengharapkan pendirian saya ini tidaklah berasaskan atau dipengaruhi oleh sokongan saya kepada mana-mana individu, parti politik atau lain-lain kepentingan serta perkiraan duniawi; tetapi hanya semata-mata tulus mengikut apa yang saya faham dari ajaran Islam itu sendiri.

  3- Saiyyidina Huzaifah Radiyallah 'anhu mengatakan : "orang ramai telah bertanya Rasulullah Sollallahu 'alaihi wasallam daripada kebaikan; sedangkan saya bertanya tentang keburukan. Saya telah mengetahui yang kebaikan akan mendahului saya. Saya bertanya: Ya Rasulullah: "adakah selepas kebaikan ini akan terjadi keburukan?". Rasulullah bersabda: "Wahai Huzaifah, hendaklah engkau mempelajari Kitabullah 'Azza wa Jalla. Dan hendaklah engkau ikut apa yang ada padanya".Rasulullah mengulanginya sebanyak 3 kali. Huzaifah bertanya sekali lagi : "Adakah selepas kebaikan ini akan terjadi keburukan"?". Baginda bersabda:
  فتنة عمياءصمياء علها دعاة على أبواب النار فأن مت يا حذيفة وأنت عاض على جذل خير لكمن أن تتبع أحدا منهم

  " (akan berlaku) fitnah yang membuta dan menulikan (yakni manusia menjadi buta daripada melihat kebenaran dan menjadi tuli dari mendengar kebenaran dan nasihat)". Padanya terdapat penyeru-penyeru di atas pintu-pintu neraka ( menyeru kepada kesesatan yang akan mengelincirkan manusia ke dalam neraka). Maka jika engkau mati , wahai Huzaifah mengigit akar kayu (berseorangan mengasingkan diri dari kumpulan membuat fitnah)lebih baik bagi engkau draipada mengikut salah seorang daripada mereka".

  Huzaifah menanyakan Rasulullah tentang sifat penyeru-penyeru di atas pintu neraka tersebut. Rasulullah bersabda:نعم, قوم من جلدتنا ويتكلمون بألسنتنا
  "Ya, mereka sekulit (satu bangsa) dengan kita dan mereka bertutur dengan bahasa kita"

  Matan (text) hadith ini mempunyai sedikit perbezaan dalam riwayat-riwayat yang berlainan. Sebahagian ulama memahamkan fitnah yang diisyaratkan oleh Rasulullah Sollallahu 'alaihi wasallam itu telah berlaku di zaman salaf (awal Islam). Bagaimanapun pengajaran dari hadith ini sentiasa kekal benar dan bermanafaat. Agakan saya , keadaan masyarakat kita hari ini juga mendapat tempias yang kuat dari apa yang diterangkan oleh Rasulullah; zaman yang penuh dengan fitnah, seakan-akan membuta dan menulikan manusia dari melihat sesuatu isu mengikut neraca Islam kerana kuatnya desakan dan asakan dari penyeru-penyeru yang berada di atas pintu neraka itu! Mereka itu sekulit dan sebahasa denga kita! Subhanallah!

  3- Allah menyebut dalam al-Quran:
  أن الذين فتنوا المؤمنين والمؤمنات ثم لم يتبوا فلهم عذاب جهنم ولهم عذاب الحريق
  "Sesungguhnya orang-orang yang memfitnah (membuat keburukan) kepada lelaki beriman dan perempuyan beriman, kemudian(daripada kedurjanaan itu) mereka tidak bertaubat, maka bagi mereka azab neraka, dan bagi mereka azab yang membakar" (al-Buruj:10)

  Apa yang berlaku sekarang ini memang termasuk dalam perbuatan fitnah, seperti usaha-usaha terancang untuk mengaibkan sesaorang serta keluarganya, menyumpah seranah dengan belbagai gelaran yang menjijikkan sehinggakan dalam media yang dibaca oleh kanak-kanak.

  Mereka datang dengan tuduhan demi tuduhan. Belum selesai yang pertama. mereka datangkan tuduhan kedua. Apa sebenarnya yang mereka mahukan? Yang nyatanya mereka menimbulkan fitnah ke atas peribadi dan keluarga tertentu, mereka menimbulkan fitnah kepada masyarakat dan tanahair, mereka telah mengaibkan negara di mata dunia.

  4- Allah berfirman:
  ان الذين جاءو بالأفك عصبة منكم لاتحسبوه شرا لكم بل هو خير لكم لكل امرئ منهم مااكتسب من الأثم والذى تولى كبره منهم له عذاب عظيم لو لا اذ سمعتموه ظن المؤمنون والمؤمنات بانفسهم خيرا وقالوا هذا افك مبين

  "Sesungguhnya orang-orang yang datang dengan 'ifik' (menuduh Saiyyidatina Aishah terlibat dalam zina ) ialah dari kumpulan kamu sendiri. Jangan kamu mengiranya sebagai keburukan bagi kamu, bahkan ianya kebaikan bagi kamu. Tiap-tiap orang dari mereka menanggung dosa yang dilakukan, sementara orang yang berperanan penting daripada mereka, baginya azab yang besar pula (sepadan mengikut peranan). Ketika kamu mendengar berita itu, mengapa orang-orang yang beriman lelaki dan perempuan tidak bersangka baik dengan sesama mereka sendiri? Dan berkata: Ini adakah ifik (pembohongan) yang jelas-nyata". (Surah an-Nur: 10-11)

  Inilah sikap yang al-Quran mengajar kita. Kita bersangka -baik terhadap sesama Islam sehingga terdapat bukti-bukti yang nyata (beyond doubt) sebagaimana yang diajar didalam agama kita.

  Katakan walaupun tuduhan terhadap seseorang itu betul dan menepati kenyataan, hanyalah terdapat sedikit keraguan dan ianya tidak memenuhi piawaian syara', lalu kita tolak tuduhan itu kerana bersangka baik terhadap sesama Islam, insyaallah kita masih harapkan pahala 'bersangka-baik' itu daripada Allah.

  Sekiranya kita membenarkan tuduhan ke atas orang Islam, apa lagi menyebarkan-luaskan tuduhan tersebut, sedangkan pada hakikatnya tuduhan itu adalah pembohongan semata-mata. Walaupun sekan-akan terdapat unsur-unsur yang boleh menyokong tuduhan tersebut. Maka apa yang kita akan dapat?. Kecuali kita mendapat kemurkaan dari Allah dan janji azab neraka yang teramat pedih.

  5- Allah menyebut perbuatan homosexual di kalangan kaum Saiyyidina Nabi Lut 'Alahi as-Salam. Allah merakamkan bahawa merekalah yang pertama kali dalam sejarah manusia terlibat dalam salahlaku ini. Allah menyebutkan:

  ولوطا أذقال لقومه أنكم لتاتون الفاحشة ما سبقكم بها من أحد من العالمين أنكم لتاتون الرجال شهوة من دون النساء بل أنتم قوم مسرفون

  Dan Lut , ketika baginda berkata kepada kaumnya: "Adakah kamu mendatangi kejahatan yang belum pernah dibuat oleh sesiapapun di alam ini?. Sesungguhnya kamu mendatangi sesama lelaki bukan perempuan, bahkan kamu adakah kaum yang melampau (al-'Araf:8--81)

  Allah juga merakamkan tabiat pelaku sumbang ini semenjak sewal itu, yang mereka tidak mempunyai keinginan nafsu kepada perempuan. Allah menyebut tentang tabiat mereka ini, ketika para malikat yang menyerupai lelaki mendatangi Saiyyidina Lut kerana menyampaikan perentah Allah agar baginda keluar dari negeri yang akan ditimpa azab itu.

  وجاء ه قومه يهرعون اليه ومن قبل كانوا يعملون السيات , قال ياقوم هؤلاء بناتى هن أطهرلكم فاتقوا الله ولا تخزون فى ضيفى أليس منكم رجل رشيد قالوا لقد علمت ما لنا فى بناتك من حق وأنك لتعلم ما نريد

  Datang kepada Saiyyidina Lut, kaumnya dengan bersegera, sedangakn sebelumnya mereka memperbuat kejahatan. Nabi Lut berkata; " wahai kaumku, mereka ini anak perempuanku, mereka lebih suci bagi kamu (untuk dinikahi). Maka bertaqwalah kepada Allah, dan jangan kamu malukan aku pada tetamuku, tidakkah ada di kalangan kamu orang yang cerdik?. Mereka menjawab: " sesungguhnya engkau telah tahu yang kami tidak berhajat sebenar-benarnya kepada anak-anak perempuan engkau, dan engkau sesungguhnya mengetahui apa yang kami mahukan" (Hud: 78-79)

  Allah menyatakan suatu tabiat yang ghalib (norm) bagi orang yang bernafsu kepada sesama lelaki yang mereka tidak berselera kepada perempuan semenjak zaman Saiyyidina Lut itu lagi. Dan banyak keadaan sekiranya mereka berkahwin dengan perempuan sekalipun, mereka gauli isteri secara mereka gauli sesama lelaki.

  Tanpa kita menolak kemungkinan terjadi apa yang di luar kebiasaan, tetapi apabila ianya berlaku di luar kebiasaan, maka kita perlu hujjah yang jelas dan kenyataan yang terang bagi menyalahi kebiasaan perkara yang ghalib.

  Tuduhan ke atas DSAI meliwat, kemudian tuduhan dia berzina dengan pelacur perempuan adalah tuduhan yang mengatasi kebiasaan yang telah disebut oleh Allah sendiri. Tuduhan itu pula datangnya daripada orang-orang yang terlalu sukar untuk kita mengatakan mereka itu sebagai orang yang adil, thiqah dan tidak fasik; orang yang diterima kesaksian mereka. Tentang syarat kesaksian itu dari orang yang adil di dalam syara agama kita. Sekiranya tuduhan itu datang dari orang-orang fasiq, kita sebagai penganut Islam tidak dapat menerimanya dengan begitu sahaja tanpa penelitian yang rapi. Kita juga tidak boleh membenarkan penuduh-penuduh yang fasiq itu bermahara-lela sesuka hatinya, hukuman mesti dijatuhkan ke atas mereka.

  6-Berdasarkan pertimbangan sebegini, pertimbangan yang saya fahami dari petunjuk umum al-Quran dan as-Sunnah, yang saya junjung mengatasi 'bahan-bahan bukti' yang masih mempunyai keraguan, andaian-andaian yang difikirkan munasabah untuk mengiyakan tuduhan tersebut , maka saya didorong oleh keimanan saya kepada kesempurnaan ajaran Islam menolak kesahihan tuduhan ke atas DSAI berdasarkan video itu atau yang seumpama dengannya.

  Saya cuba memahami perspektif mereka (termasuk rakan-rakan) yang berusaha untuk mengatakan memang DSAI yang beraksi dalam video tersebut. Saya ikuti hujjah yang dibawa termasuk oleh rakan saya, Kickdefella. Kickdefella sebagai contoh memberi justifikasi, kenapa image lelaki di dalam video itu agak berisi berbanding DSAI, katanya distortion itu boleh berlaku kerana perubahan ratio axis x-y pada frame . Dia juga berdasarkan pergerakan watak di dalam video itu yang katanya menyerupai pergerakan DSAI. Kalau kita secara ikhlas bertanya kenapa ratio axis x-y itu terubah sehingga menimbulkan kekeliruan, kenapa ianya berlaku kerana video itu datangnya dari pihak yang mahu mensabitkan kesalahan DSAI, bukan dari pihak yang cuba menafikan penglibatan DSAI. Kita juga tertanya bagaimana rapatnya hubungan Kickdefella sehingga dia dapat mengenali gerak DSAI terutama dalam berkeadaan yang sedemikian. Kita tidak boleh memastikan seorang yang gerakannya sopan ketika biasa, akan bergerak secara tertib dan sopan ketika dalam posisi sebegitu. Apa yang disebut sebagai keyakinan oleh Kickdefella hanyalah sekadar peringkat telahan tidaklah sampai kepada peringkat yakin. Ianya pada peringkat waham, syak atau zan, bukan peringkat ilmu, bukan peringkat yakin dalam takrifan syara'.

  Apa yang kita pasti dengan yakin ialah DSAI mempunyai sejarah sakit tulang-belakang, kita juga masih melihat ada ketika beliau memakai girdle untuk menyokong tulang-belakangnya untuk mengurangkan kesakitan, kadang-kadang kita masih perasan jari-jari beliau sembab membengkak kerana kesan sampingan 'pain-killer'. Untuk mensabitkan hal-hal ini yang saya sebutkan ini, saya sanggup menjadi saksi di dunia dan di akhirat tentang kebenarannya. (walaupun mungkin sahaja dikatakan DSAI hanya berlakun dalam semua keadaan ini). Dengan mengetahui hal-hal yang yakin ini, agar sukar untuk kita padankan dengan tuduhan yang DSAI beraksi rancak dalam video tersebut , tidak sebagai seorang yang pernah sakit tulang belakang ataupun berusia lebih 60 tahun.

  7- Dalam pada itu, ini bukan bermaksud sekali-kali yang saya menyetujui pendirian-pendirian DSAI dalam beberapa perkara. Saya bukan setakat menolak sebahagian daripada gagasannya bahkan saya menentang gagasan tersebut. Saya menentangnya berdasarkan kefahaman yang saya fahami dari ajaran al-Quran dan as-Sunnah. Saya tidak menentang atau menyokongnya berdasarkan kepentingan parti atau politik, semoga saya diperlihatkan Allah akan kebenaran sebagai kebenaran serta diberi kekuatan untuk menjayakannya, semoga saya diperlihatkan kebatilan sebagai kebatilan serta diberi kekuatan untuk menolaknya.

  Ingin sentiasa saya ulangi doa orang yang beriman di kalangan pengikut Nabi Musa 'Alahi as-Salam:

  فقالواعلى الله توكلنا ربنا لا تجعلنا فتنة للقوم الظالمين ونجنا برحمتك من القوم الكافرين

  ’Mereka berdoa: "kepada Allah , kami bertawakkal, Wahai Tuhan Kami, janganlah Engkau jadikan kami sasaran fitnah kumpulan yang zalim.Dan selamatkan kami dengan Rahmat engkau daripada tipu-daya orang-orang kafir" (84-85 Surah Yunus)


  KESATUAN KASTAM SANGSI SARBANI PERGI KE SPRM TANPA DIPANGGIL

  on

  KUALA LUMPUR, 7 April — Kesatuan Pegawai-pegawai Kastam Semenanjung Malaysia sangsi seorang penolong pengarah agensi itu yang ditemui mati dipercayai jatuh di premis SPRM WIlayah Persekutuan pagi semalam akan pergi ke pejabat agensi antirasuah itu tanpa diarah berbuat demikian.


  Sehubungan itu, Presidennya Ibrahim Ahmad berkata, beliau yakin Ahmad Sarbani Mohamed tidak mungkin telah berada di pejabat SPRM awal-awal pagi semalam melainkan ada arahan dikeluarkan kepada Allahyarham.  Beliau mempertikaikan kenyataan SPRM semalam bahawa Ahmad Sarbani datang ke pejabat SPRM WIlayah Persekutuan tanpa diarah untuk datang membantu siasatan susulan.  Ahmad Sarbani, 56, ditahan pada 1 April lalu dan dilepaskan keesokan hari.  Kesatuan itu bersama beberapa persatuan dan kesatuan lain dalam Kastam Diraja Malaysia akan mengadakan mesyuarat khas petang esok bagi membuat pendirian mengenai kematian Ahmad Sarbani dan juga Operasi 3B kendalian SPRM sejak awal minggu lalu.  Ahmad Sarbani merupakan salah seorang daripada 62 pegawai kastam yang menjadi tumpuan Operasi 3B, yang merujuk kepada kehilangan sumber cukai RM3 bilion.  “Ini pendirian saya, apa exco (kesatuan) akan putuskan (esok)... kita kena tunggu,” kata beliau sambil menimbulkan persoalan kehadiran Ahmad Sarbani di pejabat SPRM pada pukul 8.26 pagi semalam.  “Tak kan dia (Ahmad Sarbani) datang sendiri, kalau tidak dipanggil tak akan (dia) 
  datang... secara logik, kalau tidak dipanggil, dia tak akan datang,” katanya.

   minsider

  Kematian Pegawai Kastam Ahmad Sarbani. Moga Allah tunjukkan kebenaran

  on

  Pasti majoriti rakyat Malaysia sedia maklum akan kematian seorang Pegawai Kastam Ahmad Sarbini yang jatuh dari tingkat 3 Bangunan SPRM Kuala Lumpur. Allahyarham adalah di antara beberapa orang pegawai Kastam yang telah ditahan SPRM untuk disoalsiasat. allahyarham telah memberikan keterangan beberapa hari lepas dan dilepaskan dengan ikat jamin. Allahyarham kemudiannya dengan secara sukarela pergi semula ke pejabat SPRM di Jalan Cohcrane untuk mengubah kenyataannya. Beliau ke sana dengan menunggang motosikal pada jam 8 pagi. Kemudiannya pada jam 9.30 pagi beliau telah dijumpai mati jatuh dari tingkat 3 bangunan SPRM.

  Kematiannya mengejutkan ramai rakyat Malaysia yang prihatin. 2 tahun lepas Kita dikejutkan dengan kejadian Mendiang Teoh Beng Hock yang juga ditemui mati dengan keadaan yang serup jatuh dari bangunan SPRM di Shah Alam ketika beliau disoal siasat. Ramai rakyat marah dan mengutuk kejadian ini. Ketika itu kita mengharapkan itu adalah kejadian terakhir yang dapat kita lihat dan dengar. kita berdo'a moga tiada lagi kejadian malang yang ke 3 dan seterusnya.

  Sungguh malang apabila siasatan atas kematian Beng Hock sedang berjalan dengan Suruhanjaya Siasatan Di Raja, malah hingga ke tarikh dan ketikanya semalam itu Suruhanjaya siasatan sedang dijalankan peristiwa malang itu berlaku!

  Bertambah sedih dan pilu bila mendengar bahawa Allahyarham seorang yang baik, warak, jujur dan disenangi semua. Beliau berumur 56 tahun menunggu hari- hari pencennya mungkin.

  Setiap jiwa pasti merasakan mati dengan pelbagai cara yang harus diterima dan diredhai. Namun kematian Allahyarham patut dibela dan didesak siasatan ke atas kejadian tersebut.

  Pagi tadi jam 11 pagi satu sidang media telah diadakan di Kuala Lumpur Selangor Chinese Assembly Hall oleh SUARAM dan beberapa NGO yang prihatin dan mendesak agar siasatan segera dijalankan.

  Rakyat harus bangun dan sedar akan hak kita. Syukur ahli keluarga yang sempat ditemui khususnya sepupu rapat Allahyarham kesal akan apa yang berlaku dan berani mendesak mereka yang bertanggungjawab mendedahkan apa sebenarnya yang telah berlaku dan menuntut keadilan ke atas kematian Allahyarham.

  Buat masa ini saya berada di Surau Kompleks Kediaman Kastam. Menanti ketibaan jenazah. Kami juga sempat menziarahi ahli keluarganya yang menceritakan latar belakang Allahyarham yang penuh dengan kebaikan dengan keadaan menahan kesedihan.

  Solat zohor di Surau ini dan disusuli dengan Solat Hajat berjemaah dengan sujud terakhir yang panjang. Do'a yang digalakkan dibaca ialah " Moga Allah tunjukkan kebenaran".
  Jika Betul Ramalan Ku, BN Sukar Bentuk Kerajaan Sarawak...!!!

  on


  Gelanggang sudah dibuka. Tarikh mengundi bagi hampir Sejuta Pemileh diSarawak telah ditetapkan akan berlangsung pada 16 April ini. Walaupun ia telah diheret hingga keakhir tempoh Penggal, keghairahannya masih memuncak.

  Pada sidang Penamaan Calun jelas menunjukkan rakyat Sarawak “means business“. Seramai 213 Calun berdaftar merebut 71 Kerusi Dewan Undangan Negeri. Satu rekod tercipta dimana tidak ada satu kerusipun dimenangi oleh BN tanpa bertanding seperti lazimnya.

  Daripada beberapa petunjuk awal saya meramalkan Barisan Nasional didalam keadaan yang amat sukar untuk membentuk Kerajaan Baru. Walaupun sudah menjalani 9 kali Pilihanraya Negeri sebelum ini yang masih dicanang adalah politik pembangunan. Ini menunjukkan mereka gagal dalam aspek tersebut. 

  Keduanya adalah soal memilih calun. Semasa sidang akhbar mengumumkan calun pun BN masih belum 100 % bersedia. Calun bagi N. 70 Ba` kalalan masih misteri. Apa yang dapat dilihat bukannya BN kekurangan pemimpin berkaliber untuk diletak disitu.
   


  Persoalannya yang hebat-hebat tidak sanggup berdepan dengan calun Parti Keadilan Rakyat Baru Pian. Sebagai buktinya Senator Idris Jala pun mengumumkan yang beliau tidak bertanding disitu. Beliau membayangkan untuk kembali kedunia korperat.  Lebih menguatkan hujah, jika setiap parti pembangkang berjaya memenangi separuh dari jumlah kerusi yang ditandingi jumlah yang akan mereka perolehi sekurang-kurangnya 36 kerusi. Pecahannya adalah seperti berikut:

  i. SNAP bertanding 27 kerusi dan dijangka boleh menang sekurang-kurangnya 13
  ii. PKR yang bertanding satu lawan satu dengan BN di 22 kawasan dijangka boleh menang 10 kerusi
  iii. DAP yang bertanding 13 kawasan dijangka tidak ada masaalah untuk memenangi sekurang-kurangnya 10 kerusi
  iv. PAS yang bertanding dikawasan-kawasan cerah besar kemungkinan akan dapat menawan sekurang-kurangnya 3 kerusi.

  Satu faktor besar yang sangat jelas Barisan Nasional sukar membentuk kerajaan baru ialah faktor kepimpinan negeri mereka. Taib Mahmud dicabar sengit oleh dua calun yang masing-masing memiliki pengaruh dikawasan tersebut. Jika rakyat berpuashati dengan pimpinannya selama ini sudah tentu beliau boleh memenangi kerusi tersebut tanpa bertanding.

  Akhirnya, jika ada mana-mana pihak yang percaya “ Iklan Video Seks “sebagai extra mileage haraplah dilupakan saja. Kerana ianya segera akan luput seperti tamatnya tempoh “airtime” bagi handphone-handphone kita walaupun baki kreditnya masih banyak. Headline besok akan bertukar mengenai berita kematian ngeri pula.


  What is the punishment for lying to Parliament...???

  on


  “We did not pay commission to anyone as claimed by Lim, and the commission was paid voluntarily by France,” said Zainal Abidin. The Lim he was referring to is Opposition Leader Lim Kit Siang. "We cannot stop them if they want to give a commission. All the expenditure by the ministry had been tabled in Parliament and audited,” he said.
  NO HOLDS BARRED
  Raja Petra Kamarudin
  Commission paid by French firm, not Government
  (The Star, 7 December 2006) -- A French company paid a commission to a local firm awarded a Government contract worth 114 million euro (RM547mil at present exchange rate) for a coordination and support services project, Deputy Defence Minister Datuk Zainal Abidin Zin said.
  “We did not pay commission to anyone as claimed by Lim, and the commission was paid voluntarily by France,” said Zainal Abidin. The Lim he was referring to is Opposition Leader Lim Kit Siang.
  “We cannot stop them if they want to give a commission.
  “All the expenditure by the ministry had been tabled in Parliament and audited,” he said.
  On the purchase of submarines, Zainal Abidin said they cost 996 million euro (RM4.78bil) and were due to arrive in 2009 and 2010.
  Earlier, Lim claimed that a company owned by Abdul Razak Baginda was involved in helping the ministry buy two submarines from a French-Spanish joint venture.
  He claimed that Abdul Ra-zak was paid a US$100mil (RM360mil) commission to negotiate the deal between Malaysia and the company.
  **************************************
  No commission paid, says Mindef

  (New Straits Times, 27 April 2007) -- The government has denied giving political analyst Abdul Razak Baginda a RM540 million commission for the purchase of two Scorpene submarines worth US$972 million (RM3.68 billion) for the navy.

  It said no commission was paid to Perimekar Sdn Bhd for the purchase of the submarines two years ago, as alleged by certain quarters.

  It said the submarines were procured through direct negotiations in accordance with the government’s procurement procedures.

  Negotiations were carried out with the manufacturers Armaris (French) and Navantia (Spanish), which had obtained the approval of their governments.

  Perimekar was given a contract to provide support services and co-ordination for six years, said the Defence Ministry yesterday in a statement. It said the contract was worth E114.96 million (RM534.75 million) and was paid in stages according to the project status.

  “The contract worth E114.96 million was not a nett profit for Perimekar as the amount covered the direct costs payments for the support services scope and also the indirect costs for the co-ordination services as stipulated in the contract.”

  It also said Perimekar was owned by the Armed Forces Superannuation Fund Board, Boustead Holdings Bhd and K.S. Ombak Laut Sdn Bhd.

  The statement said the Defence Ministry had decided to appoint a local company to provide the support services and co-ordination as it was a more effective method.

  The statement also touched on the purchase of the 18 Sukhoi SU-30 MKM fighter jets worth US$900 million by the government in 2003.

  The Defence Ministry said the purchase of the jets did not involve the government as it was a business deal between Russian company Rosoboron-export and a local company.

  “The purchase of the jets was done in a direct negotiation deal with Rosoboronexport. This direct negotiation is in tandem with the policy of Russia and other countries which have a policy to monitor the sale of military equipment produced by companies in their countries so that the military equipment will not fall into the wrong hands,” it said.

  Based on that scenario, all contracts for the purchase of defence equipment are signed by a representative from the Defence Ministry, on behalf of the government, with principal companies from the foreign countries.

  This was also true in the purchase of the Sukhoi jets. The purchase was in accordance with the country’s Defence Equipment Procurement Contract Procedures.

  The statement was issued to counter allegations by certain political parties about the purchase of the submarines and jets.

  “The allegations have brought much confusion and misunderstanding to the people. The allegations have also led to a negative perception and suspicion that the purchase of the equipment for the use of the armed forces was done without following the proper procedures, was not transparent and was wasteful.

  “The ministry hopes that all parties will understand the situation and no longer issue confusing statements that could paint a negative perception towards the armed forces, the Defence Ministry and the government.”
  *****************************************
  Commission paid was under the guise of support and coordination services
  RM534.8 million commission for Scorpene submarines – why Perimekar?

  (By Richard Teo, Lim Kit Siang's Blog) -- The pathetic explanation given by the Defence Ministry regarding the purchase of the Sukhoi SU30MKM fighter and Scorpene submarines raises more suspicions than answers.

  The public is not concerned with the laborious explanation regarding the negotiations carried out by the Defence Ministry neither are they interested in the approval levels and the checks by the technical and price committee.

  What the tax paying public is interested is why was the contract awarded to Perimekar to prepare support and coordination services for six years. The contract value was 114.96 mil euros(RM534.8 mil) to be paid in stages according to the level of progress of the project.

  What kind of support and coordination services that Perimekar can provide that the Defence Ministry is not capable of providing?

  The pertinent question that begs to be answered is why was the contract awarded to Perimekar. In view of the substantial amount involved (RM534.8 mil) was there any open tender for the contract?

  Perimekar for all intent and purpose is jointly owned by Lembaga Tabung Angkatan Tentera, Boustead Holdings Bhd and KS Ombak Laut Sdn Bhd.

  The ownership of Perimekar reveals one interesting fact. None of them appears to have any expertise in the area of Defence equipment. So how could they provide any support and coordination services to the Defence Ministry?

  The revelation of the owner of KS Ombak Laut Sdn Bhd is even more fascinating.A political analyst by profession and a close associate of DPM, Najib, Razak Baginda owns Ombak Laut.

  The public deserves an answer why a contract of such proportion (RM534.8 mil) was awarded to a political analyst for a job that could easily be monitored by the Defence Ministry.

  The nature of the contract albeit under the guise of support and coordination services is nothing but a concealment of commission paid to parties or party closely associated to the Defence Ministry.

  BANYAK NYA GAJI SAMY VELLU....

  on

  Samy Vellu dibayar gaji, elaun RM27,227.20 sebulan
  Duta Khas (infrastruktur) Malaysia ke India dan Asia Selatan, Datuk Seri S Samy Vellu dibayar gaji dan elaun adalah RM27,227.20 sebulan, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz.
  NONESelain itu, bekas presiden MIC itu juga menikmati segala kemudahan dan elaun lain yang diberikan selaras dengan taraf duta.

  “Seramai enam orang kakitangan (juga) telah diperuntukkan untuk bertugas di pejabat Duta Khas. Bermula 1 Jun 2011, Pejabat Duta Khas adalah di tingkat 25, Plaza Sentral, KL Sentral, Kuala Lumpur,” katanya dalam jawapan bertulisnya di Dewan Rakyat hari ini.

  Nazri menjawap soalan yang dikemukakan oleh Lim Lip Eng (DAP-Segambut) yang ingin tahu rasional kerajaan menubuhkan jawatan tersebut dan lingkungan kerjanya.

  “Rasional menubuhkan jawatan Duta Khas (infrastruktur) Malaysia ke India dan Asia Selatan adalah untuk meningkatkan penglibatan syarikat-syarikat Malaysia dalam pembangunan infrastruktur di India dan Asia Selatan.


  Tidak bertindih

  “Oleh kerana negara-negara Asia Selatan, terutamanya India sedang mengalami pembangunan ekonomi yang pesat, keperluan infrastruktur yang berkualiti adalah amat penting untuk menyokong pembangunan ekonomi tersebut,” katanya.
  samy vellu pc 040805Menurut Nazri lagi jawatan yang disandang oleh Samy Vellu itu juga tidak bertindih dengan tugasan rasmi pegawai kerajaan yang lain.

  “Lingkungan kerja Duta Khas adalah mengenalpasti projek-projek infrastruktur di Asia Selatan yang sesuai dengan kelayakan dan kebolehan syarikat-syarikat Malaysia.

  “Seterusnya, Duta Khas akan mengerakkan peranan mewujudkan peluang yang baik bagi syarikat tersebut untuk mengambil bahagian dalam projek-projek tersebut mengikut undang-undang dan peraturan tempatan,” katanya.

  Sesetengah pihak menganggap jawatan Duta itu diwujudkan khas bagi menghargai sumbangan Samy Vellu, yang sudi melepaskan jawatan presiden MIC tahun.

  MIC kalah teruk dalam pilihan raya umum 2008 yang turut menyaksikan Samy Vellu sendiri tewas di kubu kuatnya di Sungai Siput

  malaysiakini


  Wan Azizah berhak dan wajib bela suaminya....

  on

  KUALA LUMPUR: Presiden KEADILAN, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail sebagai seorang isteri, layak membela suaminya bahkan berhak dan wajib berbuat demikian pada waktu Datuk Seri Anwar Ibrahim, difitnah teruk oleh musuh-musuh politiknya.
  Demikian dinyatakan Ketua Penerangan KEADILAN, Dr Muhammad Nur Manuty ketika mengulas kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Aziz bahawa Wan Azizah tidak layak megesahkan lelaki dalam video yang dikaitkan dengan Anwar.
  Nazri membuat kenyataan tersebut atas alasan akan ada konflik kepentingan memandangkan Wan Azizah adalah isteri Anwar.
  Muhammad Nur seterusnya berkata, kenyataan Nazri itu membuktikan Umno gagal mendidik pemimpinnya untuk memahami syariat Islam dengan mendalam.
  “Hubungan suami dan isteri adalah satu perjanjian agung yang disaksikan Arasy,” tegas beliau.
  Bahkan katanya, Wan Azizah merupakan individu yang paling layak berbuat demikian kerana beliau lebih mengenali susuk tubuh suaminya sendiri.
  “Selepas hidup bersama lebih 20 tahun, siapakah yang lebih rapat dan mempunyai hubungan lahir dan batin dengan Anwar selain daripada Wan Azizah?” tanya Muhammad Nur.
  Muhammad Nur seterusnya berpesan kepada Nazri agar tidak mengeluarkan kenyataan yang tidak masuk akal semata-mata kerana sudah kehabisan modal politik.
  “Jangan kita habis modal politik, kita bercakap perkara yang bukan-bukan,” kata Dr Muhammad Nur.


  Panas! Video lucah Khairi Jamaluddin dan isteri pemimpin tertinggi negara....???

  on


  Panas! Video lucah Khairi Jamaluddin dan isteri pemimpin tertinggi negara?

  WarkahDaily – Pengerusi Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Sdr Badrul Hisham Shaharin telah mendedah beliau telah didatangi orang tidak dikenali yang dipercayai orang Umno telah memberi kepadanya video lucah yang didakwa ada kaitan dengan Ketua Pemuda Umno, Khairi Jamaluddin.

  Peristiwa (pendedahan) itu berlaku ketika kempen pilihanraya umum 2008, kata Badrul Hisham atau terkenal dengan panggilan (Chegubard) itu dalam satu kenyataan dalam blognya(http://chegubard.blogspot.com/) hari ini.

  ”Ketika kempen pilihanraya umum 2008 juga pasukan kempen saya telah didekati dengan orang tidak dikenali dipercayai orang Umno yang memberikan video lucah yang kononnya Khairy Jamaluddin.

  ”Tanpa pengetahuan saya ada video ini telah tersebar namun sebaik sahaja saya mengetahuinya saya telah mengarahkan semua (video) dikutip dan dibakar, ”jelas Chegubard.

  Beliau turut mengakui, sebanyak lebih 2000 keping video tersebut telah dibakar.

  Dalam pada itu, Chegubard turut mendedahkan dalam kenyataan di blognya berkaitan skandal video seks isteri pemimpin tertinggi negara.

  ”Kini terbaru pula ada pihak yang menghubungi SAMM mengenai kewujudan video seks yang kononya merakamkan aksi seks seorang isteri pimpinan tertinggi negara.

  ”Namun SAMM mengajak semua politik selak kain ini dihentikan segera jangan kerana kuasa sanggup lakukan apa saja, ” jelas Chegubard.

  ”Rakyat diseru menolak politik sensasi selak kain ini dengan menolak ahli - ahli politik yang kelihatan seronok membodohkan rakyat menggunakan politik lucah seperti apa berlaku sekarang. Media yang menjurus kepada perkara yang sama juga harus dijauhkan, ” seru Chegubard.

  Berikut adalah kenyataan penuh Chegubard

  Kenyataan Terbuka SAMM

  7 April 2011

  Ketika media dunia membincangkan perbagai perkara penting seperti krisis radiasi (impak Tsunami Jepun), Kebangkitan rakyat ditumur tengah hingga Afrika, Krisis yang menyerlahkan kegagalan sistem ekonomi 'kapitalis' sehingga menyeret ada negara menjadi muflis.... namun dalam negara ini media lebih seronok memainkan 'politik' berasaskan tuduhan seks dan video lucah.

  Tidak tahu dimana salahnya , adakah salah media arus perdana yang dikuasai pihak tertentu atau pemain - pemain utama politik negara yang sanggup bertindak ala 'desparado'.

  Ketika dunia sedang beralih kepada politik baru berasaskan nilai, rekod dan idea...Malaysia seolah mundur ke belakang dengan politik selak kain yang sebenarnya lansung tidak memajukan pemikiran rakyat.

  Sudahlah tayangan video lucah dilakukan secara terbuka dan seolah dilindungi penguasa. Malah yang terbaru 'desparado'nya politik hingga sanggup menghantar buku lucah terus ke rumah orang. Buku yang terdapat gambar - gambar bogel dan gambar orang sedang mengadakan hubungan seks cuma bahagian kepalanya diganti dengan gambar musuh politik mereka. Bayangkan di kawasan bandar tempat komik ini di edar ibu dan bapa bekerja, anak balik sekolah melihat buku lucah yang pos ke rumah.

  Apa yang ibu atau bapa hendak jawab apabila di asak dengan soalan kenapa begini mengapa begitu selepas anak - anak kecil melihat sendiri buku lucah tersebut....atau lebih parah lagi ada anak yang menyimpan dan meniru perbuatan dalam b uku lucah tersebut.... Mana pergi pemikiran waras orang - orang politik yang bertindak sedemikian rupa ?

  Media arus perdana seperti Utusan Malaysia pula menyiarkan di muka depan aksi lucah begitu juga Buliten Utama TV3... mana pergi nilai kewarasan manusia ? Hanya kerana politik kita lakukan semua perkara tersebut.

  Menteri seperti YB Nazri Abd Aziz pula sentiasa terlalu mengeluarkan kenyataan politik dari menghalalkan tanyangan video lucah (selagi tidak bersifat keuntungan kewangan) malah yang terbaru beliau kelihatan begitu meraban apabila menyatakan Wan Azizah isteri Anwar Ibrahim sendiri tidak layak menilai adakah lelaki dalam video tersebut ialah Anwar Ibrahim. Kalau bukan isteri siapa lagi yang layak menilai ?

  Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) dengan ini bagi pihak anak muda Malaysia merakamkan rasa kesal dengan politik 'kotor' dan tidak mendidik ini.

  SAMM mendesak agar pemain - pemain utama politik Malaysia agar kembali kepada landasan politik baru dan mendidik rakyat. Perdebatan harus dilandaskan dari segi polisi, dasar dan idea. Negara kini berada ditahap membinbangkan dari terjunnya ke bawah nilai daya saing, rasuah yang makin meningkat dan kos hidup yang main menjerut rakyat....atas semua ini rakyat memerlukan ahli politik yang lebih matang.

  Menyerang dari segi politik tidak salah termasuk menggunakan aspek mobilisasi rakyat sebagai penunjuk kekuatan tetapi ia seharusnya berlandaskan pertembungan idea bukan aspek tak bernilai seperti politik selak kain.

  Ketika kempen pilihanraya umum 2008 juga pasukan kempen saya telah didekati dengan orang tidak dikenali dipercayai orang Umno yang memberikan video lucah yang kononnya Khairy Jamaluddin, tanpa pengetahuan saya ada video ini telah tersebar namun sebaik sahaja saya mengetahuinya saya telah mengarahkan semua dikutip dan dibakar. Sebanyak lebih 2000 keping video tersebut telah dibakar. Kini terbaru pula ada pihak yang menghubungi SAMM mengenai kewujudan video seks yang kononya merakamkan aksi seks seorang isteri pimpinan tertinggi negara.... namun SAMM mengajak semua politik selak kain ini dihentikan segera jangan kerana kuasa sanggup lakukan apa saja.

  Rakyat diseru menolak politik sensasi selak kain ini dengan menolak ahli - ahli politik yang kelihatan seronok membodohkan rakyat menggunakan politik lucah seperti apa berlaku sekarang. Media yang menjurus kepada perkara yang sama juga harus dijauhkan.

  che'GuBard
  Pengerusi
  Solidariti Anak Muda Malaysia  Followers

  pop up text

  Blog Archive

  Top Ranking Pro PR

  My Blog List