Anwar nafi Rahimi dipaksa.....

on Oct 8, 2010Datuk Seri Anwar Ibrahim menafikan dakwaan Rahimi Osman bahawa bekas pembantunya itu telah dipaksa oleh ahli-ahli PKR untuk mengaitkan Datuk Seri Najib Razak dan isterinya Datin Seri Rosmah Mansor dalam kes liwat kedua yang sedang dihadapinya sekarang.

Dua hari lalu, Rahimi mendakwa dia telah dipaksa oleh beberapa pemimpin PKR termasuk peguamnya agar menandatangani akuan bersumpah pada akhir Jun 2008.
Anwar juga berkata dakwaan-dakwaan Rahimi itu tidak relevan sama sekali dalam kes yang dihadapinya sekarang.

“(Saya) menghargai keprihatinan. Tetapi ia tidak relevan kepada saya,” kata Anwar dalam emel ringkas kepada The Malaysian Insider.
Anwar yang masih berada di luar negara memberitahu, beliau menyerahkan kepada peguam-peguamnya menangani perkembangan terbaru ini.
“Peguam-peguam (saya) telah berkata mereka akan menguruskan isu ini terlebih dulu,” katanya lagi.

Difahamkan Anwar berada di New York dan akan kembali ke tanah air esok.

Petang kelmarin, Rahimi mendakwa dia telah dipaksa mengaitkan Najib dan Rosmah kes liwat kedua dihadapi Anwar dengan menandatangani dua akuan bersumpah.

Rahimi berkata dia telah dipaksa menandatangani akuan bersumpah pada 28 Jun 2008, yang mendakwa Najib dan Rosmah mendalangi konspirasi terhadap Anwar dalam kes liwat melibatkan bekas pembantunya, Mohd Saiful.
Saiful mendakwa dia diliwat Anwar beberapa hari sebelum itu dan kes itu sedang berlangsung.

Dalam laporan itu, Rahimi mendakwa dia telah dipaksa menandatangani dua akuan bersumpah oleh Latheefa dan juga beberapa anggota parti di Quality Hotel akhir Jun 2008

Semalam, Ketua Penerangan PKR Latheefa Koya mendakwa laporan polis dibuat Rahimi dua tahun lalu membuktikan dia tidak pernah dipaksa untuk menandatangani akuan bersumpah mengaitkan Najib dan Seri Rosmah Mansor dalam kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim dua tahun lalu.

Latheefa Koya juga mendakwa bahawa Rahimi, bekas pembantu Anwar, secara sukarelawa telah bekerjasama dengan pasukan peguam Ketua Umum Pakatan Rakyat semasa menandatangani akuan bersumpah di Quality Hotel pada 28 Jun 2008.
“Dakwaan Rahimi bahawa akuan bersumpah telah dipinda untuk memasukkan nama Datuk Seri Najib Razak dan Datin Seri Rosmah Mansor tanpa kebenarannya tidak benar sama sekali dan tiada kredibiliti langsung,” kata beliau.

Ini kerana menurut Latheefa, kenyataan dibuat Rahimi kepada polis pada 23 Julai 2008 di Bukit Aman mengesahkan yang dia mengetahui Mohd Saiful Bukhari Azlan pernah bertemu dengan Najib dan Rosmah.

Mohd Saiful membuat aduan polis pada 28 Jun 2008 bahawa dia diliwat oleh Anwar.
Latheefa menambah, Rahimi hanya mendedahkan maklumat itu selepas ia dikemukakan kepada polis.

Sidang Dun Kelantan Ditangguhkan Gara-Gara PAU & SPR Yang Jadi Balaci UMNO

on


Dek kerana SPR balaci UMNO. Maka terpaksalah Sidang Dun Kelantan ditangguhkan. Sebab SPR lebih utamakan PAU daripada Sidang Dun. Bukankah boleh kalau buat pengundian pada 30 Oktober, hari sabtu cuti pulak tu. Tapi SPR takut kat UMNO. UMNO dah warning jangan kacau Persidangan Agung UMNO (PAU) pada tarikh 28 hingga 30 Oktober. Jadi SPR terpaksa ikutlah. Maka tarikh 4 November dipilih. Peduli apa dengan sidang Dun Kelantan. Mereka bukannya bos SPR.

Jadi kerana kebangangan SPR ini, maka terpaksalah Sidang Dun bercuti satu hari. SPR nampaknya lebih utamakan ahli UMNO dari rakyat Kelantan..walaupun dalam PAU, lebih banyak orang tidur daripada mendengar perbahasan..

KOTA BARU, 8 Okt — Persidangan Belanjawan Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan yang dijadualkan selama seminggu mulai 1 November, akan ditangguhkan pada hari pembuangan undi pilihan raya kecil DUN Galas pada 4 November ini.
Speakernya, Datuk Mohd Nasuruddin Daud berkata penangguhan itu bagi membolehkan anggota dewan negeri itu, sama ada penyokong kerajaan atau pembangkang menumpukan perhatian kepada suasana pilihan raya itu.

Katanya walaupun Speaker mempunyai kuasa menangguhkan jadual persidangan yang ditetapkan dari 1 hingga 7 November itu, tetapi pihaknya tidak akan meminda tarikh berkenaan yang telah diwartakan mengikut peraturan Dewan.
"Kita akan teruskan juga.... kita hanya mengambil keputusan untuk tidak mengadakan persidangan sehari pada hari pembuangan undi pilihan raya kecil DUN Galas itu bagi memberi peluang kepada kedua-dua pihak (penyokong kerajaan dan pembangkang)," katanya kepada Bernama di sini, hari ini.
Bagaimanapun, beliau kesal dan terkilan kerana pihak Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) tidak mengambil kira jadual persidangan belanjawan yang telah ditetapkan oleh kerajaan negeri dalam menentukan tarikh pilihan raya kecil itu.

Mohd Nasuruddin yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri Meranti berkata sepatutnya SPR boleh berbincang dengan pihak kerajaan negeri bagi mengelakkan pertembungan tarikh itu berlaku, jika mereka benar-benar berlaku adil dalam melaksanakan tanggungjawab itu.

Beliau mengakui pihak Dewan tidak memberitahu SPR berhubung tarikh persidangan dewan itu dan beranggapan "sepatutnya SPRlah yang perlu merujuk (perkara itu) kepada kerajaan negeri."
SPR, mengumumkan tarikh penamaan calon bagi pilihan kecil DUN Galas akan diadakan pada 26 Oktober ini, manakala hari mengundi ditetapkan 4 November jika ada pertandingan.
Pilihan raya itu diadakan berikutan kematian wakil rakyat PAS kawasan itu, Chek Hashim Che Sulaima, 46, akibat barah usus, 27 September lepas. — Bernama 
Gambar - JusticeForAllBekas Pengarah Tekun Nasional Pulau Pinang.......???

on

 Kau Sembunyi Belakang Bini Ke.....???
BEKAS pengarah Tekun Nasional Pulau Pinang, Sabaruddin Md Hashim (kanan), hari ini, mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen Butterworth atas tuduhan pecah amanah kerana mengeluarkan tiga keping cek bernilai RM2,955.15 setiap satu di atas nama isterinya Noorhayati Othman pada 2008.

Aksi kantoi, nak bersembunyi belakang bini tapi takdan lepas...Eh! nak malu apa pulak bang, masih tak salah kan, mahkamah belum putuskan bersalah walaupun duit tu dah telan! He! He! -ek-ele

Budak sekolah bertudung berani seks di tempat awam......???

on


Lu Fikir Lah Sendiri.............Macam - macam perangai budak-budak sekolah sekarang. Ada budak sekolah bertudung yang berani melakukan seks di tempat terbuka. Diorang ni nak jadi pornstar ke ape? Keruntuhan moral budak-budak sekolah sekarang dilihat semakin ketara, nampaknya sistem pendidikan di Malaysia tidak berkesan untuk mendidik akhlak sesetengah pelajar di Malaysia ini sehingga ada yang bertindak melampaui batas.

Di bawah ini gambar-gambar bukti yang menunjukkan terdapat budak sekolah yang cukup berani melakukan seks walaupun di tempat awam. Gambar ini sebenarnya hasil dari screenshot video yang diperolehi di youtube.com, namun begitu KaTaK rasakan tidak perlulah link video tersebut didedahkan kepada umum memandangkan ia hanyalah memalukan bangsa melayu sendiri.

Di dalam video tersebut kelihatan seorang individu yang tidak dikenali merakankan adengan seks sepasang remaja sekolah dari dalam sebuah rumah. Intipan itu dilakukan melalui sebuah tingkap. Melihat keadaan persekitaran, pasangan ini nampaknya benar-benar melakukan aktiviti seks di tempat terbuka.

Berikut gambar-gambar yang dimaksudkan, sila klik untuk membesarkan image.

Musa Hassan Dan Bakri Zinin Diperintah Hadir Mahkamah......???

on
Hina Mahkamah: Musa Hassan Dan Bakri Zinin Diperintah Hadir

Mahkamah Tinggi memerintahkan bekas Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan dan Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman Datuk Seri Mohd Bakri Mohd Zinin untuk hadir di mahkamah pada 28 Oktober, pada hari keputusan prosiding menghina mahkamah yang dibuat dua lelaki berhubung penahanan semula mereka mengikut Ordinan Darurat 1967.

Hakim Datuk Mohd Sofian Abd Razak bersetuju dengan peguambela Datuk N Sivananthan bahawa Musa dan Mohd Bakri perlu hadir di mahkamah seperti responden yang lain.

"Pada hari keputusan, mereka perlu hadir di mahkamah, tiada siapa mengatasi undang-undang dan ini adalah mahkamah undang-undang di mana tiada siapa yang diberi pengecualian," kata Sivananthan.

Mohd Sofian berkata beliau bersetuju dengan Sivananthan bahawa integriti mahkamah perlu dipelihara.

"Saya tidak mahu memberikan mesej yang salah kepada orang awam, tidak kira apa pun keputusan, mereka perlu berada di sini pukul 8.30 pagi pada 28 Oktober," katanya.

Sebelum itu, Peguam Kanan Persekutuan Najib Zakaria memohon panduan mahkamah sama ada Musa dan Mohd Bakri boleh dikecualikan daripada hadir pada hari itu dan akan memastikan kehadiran mereka jika mahkamah menuduh mereka menghina mahkamah pada hari itu.

"Saya dimaklumkan bahawa Musa berada di luar negara mengerjakan umrah di Mekah manakala Mohd Bakri, tidak jadi masalah. Yang membimbangkan saya ialah media, sama ada dituduh atau tidak mereka tetap melaporkannya," kata Najib.

R Muniyandi, 26, dari Kluang, Johor dan B. Sasinthiran, 28, dari Kuala Selangor, ditahan mengikut Ordinan Darurat atas dakwaan terbabit dengan gangsterisme dan lain-lain kegiatan jenayah.

Muniandy berjaya mendapatkan writ habeas corpus dari Mahkamah Tinggi di Kuala Lumpur pada 10 Jun tahun ini dan dia ditahan semula sebaik sahaja keluar dari Pusat Tahanan Simpang Renggam di Johor pada 23 Jun.

Sementara itu, Sasinthiran mendapat writnya pada 29 Julai dan dia ditahan semula hari berikutnya.

Pada 30 September, kedua-dua lelaki itu berjaya dalam usaha mereka untuk memulakan prosiding menghina mahkamah terhadap Musa dan Mohd Bakri kerana tidak mematuhi arahan mahkamah bagi membebaskan mreka.

Semasa prosiding hari ini, Sivananthan berhujah bahawa kedua-dua responden gagal menjawab dakwaan ke atas mereka melalui jawapan dalam afidavit.

"Dalam perkara ini, undang-undang telah jelas di mana mereka mesti menjawab dakwaan itu dan jika anda tidak jawab, anda seperti mengaku kepada dakwaan yang dibuat pemohon-pemohon (Muniyandi dan Sasinthiran)."

"Agak ganjil jika mereka memutuskan untuk berdiam diri dan ia agak mengejutkan, mereka sepatutnya menjawab walaupun kedua-dua mereka memilih untuk tidak hadir di mahkamah," kata Sivananthan.

Beliau berkata jika mahkamah sangsi dengan tindakan polis, sudah tentu keseluruhan permohonan habeas corpus itu menjadi satu bahan ejekan dan sesuatu yang memalukan.

Sementara itu, dalam hujahnya, Najib berkata permohonan itu tidak mempunyai merit dan dibuat tanpa asas.

"Walaupun jika Musa dan Bakri dikatakan terlibat dalam menangkap pemohon-pemohon itu, tindakan sedemikian tidak boleh merupakan seperti menghina mahkamah.

"Mahkamah tidak boleh menghalang polis menjalankan tugas mereka. Ketua Polis Negara tidak boleh dipertanggungjawabkan menghina mahkamah mengikut doktrin kewajipan wakil," katanya.

Beliau juga memberitahu mahkamah bahawa tiada perintah daripada mahkamah untuk menghalang tangkapan berikutnya dan berharap agar mahkamah menolak permohonan itu.
- Bernama

Nurul Umum Pendiriannya Ahad Ini......???

on

KUALA LUMPUR, 8 Okt — Nurul Izzah Anwar berkata beliau memerluakn masa untuk memikirkan tawaran laluan yang hendak diberikan oleh Datuk Zaid Ibrahim bertanding jawatan timbalan presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR). 

Anak sulung Datuk Seri Anwar Ibrahim ini berkata, beliau memerlukan masa untuk membincangkan perkara tersebut dengan “pemimpin-pemimpin kanan parti.”

Sehubungan itu kata Nurul Izzah, beliau akan mengumumkan pendiriannya Ahad ini.
“Kesemua ini adalah baru kepada saya. Saya perlu berbincang dengan akar umbi dan juga pemimpin-pemimpin kanan parti sebelum saya membuat kenyataan rasmi,” kata Nurul Izzah kepada The Malaysian Insider, yang lebih dua minggu lalu menawarkan diri bertanding kerusi naib presiden.

Ahli Parlimen Lembah Pantai ini merupakan antara 27 orang yang layak telah bertanding kerusi naib presiden pada pemilihan secara langsung yang juga kali diadakan oleh PKR.
Semalam, Zaid yang juga anggota Majlis Pimpinan Pusat PKR berkata, beliau bersedia menarik diri daripada bertanding jawatan timbalan presiden dalam pemilihan parti itu sekiranya Nurul Izzah ingin bertanding jawatan itu.

Sebelum ini Zaid berkata beliau akan turun gelanggang saingan timbalan presiden jika Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim tidak berbuat demikian.
Khalid yang telah pun mengesahkan bertanding jawatan pusat belum memutuskan sama ada bertanding timbalan presiden ataupun naib presiden.
Ia akan diumumkan selepas beliau mengadakan pertemuan dengan Anwar, dijangka juga Ahad ini.

“Saya difahamkan Nurul (Izzah) akan menawarkan diri sebagai timbalan presiden dan saya difahamkan dia ada cukup pencalonan.
“Jadi kalau dia benar-benar serius dan mahu jawatan ini, saya bersedia untuk menarik diri daripada jawatan timbalan presiden itu supaya Nurul dapat peluang yang seluas-luasnya.
“Saya melihat Nurul sebagai satu nafas baru dalam parti, orang muda yang boleh menarik keahlian baru yang lebih dinamik dan profesional, saya akan menyokong dan membantu beliau serta tidak akan merumitkan peluang beliau menang,” kata Zaid.

Zaid yang menerima 38 pencalonan bagi jawatan itu berkata, beliau tidak menolak kemungkinan untuk bertanding jawatan nombor satu parti.
“Saya juga ingin menerangkan di sini bahawa ini tidak bererti saya tetap tidak akan bertanding apa-apa jawatan. Kalau dia (Nurul Izzah) tak nak bertanding, saya akan bertanding... jawatan apa bergantung... mungkin lebih tinggi
daripada timbalan presiden,” kata Pengerusi PKR Wilayah Persekutuan ini.

Puteri Reformasi ini sebelum ini menegaskan, beliau bertanding kerusi peringkat pusat bukan untuk meneruskan dinasti keluarganya.
Ibunya, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail merupakan presiden, jawatan yang dipegang sejak Keadilan ditubuhkan.

Dr Wan Azizah juga dicalonkan bertanding presiden dan timbalan presiden.
Setakat ini, dua pemimpin sudah pun mengesahkan bertanding kerusi timbalan presiden iaitu Azmin Ali dan Mustaffa Kamil Ayub yang kedua-dua merupakan naib presiden.
Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP) menetapkan 16 Oktober ini sebagai tarikh akhir mengesahkan penerimaan pencalonan.


PEMILIHAN PKR - ZAID SEMAKIN CELARU ARAH HALUANNYA...???

on
NAMPAKNYA Dato Zaid Ibrahim semakin hilang punca dan arah di dalam membuat keputusan walaupun terhadap dirinya sendiri. Calon yang dikatakan bakal memberikan saingan sengit kepada YB Azmin Ali bagi merebut jawatan Timbalan Presiden PKR itu selalu membuat kita terfikir apakah sebenarnya yang dimahukan oleh Dato Zaid.

Masih kita ingat di awal kemasukannya ke dalam PKR, beliau berkali-kali menyebut tidak berminat untuk menduduki kerusi tertinggi parti. Kemudiannya, Dato Zaid menyebut bahawa beliau tidak akan bertanding sekiranya MB Selangor Tan Sri Khalid mahu bertanding kerusi Timbalan Presiden PKR. Terbaru pula, di sini, Dato Zaid menyebut pula beliau sedia tidak bertanding sekiranya YB Nurul Izzah bertanding kerusi Timbalan Presiden PKR.

Apa sebenarnya yang diinginkan oleh Dato Zaid? Adakah beliau mahu Tan Sri Khalid sebagai Timbalan Presiden PKR atau lebih suka jika YB Nurul Izzah menjadi Timbalan Presiden PKR? Atau, Dato Zaid semata-mata mahu YB Azmin tidak terpilih sebagai Timbalan Presiden PKR? Sikap Dato Zaid seperti ini amat membingungkan, beliau seperti tiada panduan di dalam menentukan masa depan beliau sendiri. Apakah wajar orang seperti ini untuk dipilih sebagai Timbalan Presiden PKR jika beliau bertanding?

Di dalam isu boikot akhbar pencacai, Dato Zaid mempersoalkan mengapa perlu boikot akhbar seperti Utusan. Sukar untuk kita terima mengapa Dato Zaid begitu `sayang' kepada akhbar seperti ini. Adakah beliau lupa akhbar pencacai ini pernah menyiarkan gambar beliau `meneguk arak' sewaktu kempen PRK Parlimen Hulu Selangor? Adakah kerana akhbar tersebut pernah mewancaranya baru-baru ini dan memberi ruang untuk beliau berkempen pemilihan parti, maka Dato Zaid mula merasa `kasih dan sayang' terhadap akhbar tersebut?

Kesemua pemimpin PR telah lama bersetuju untuk memboikot akhbar ini, tiba-tiba hadir Dato Zaid menyeru agar kita semua kembali menatap akhbar pencacai tersebut. Tersenyum lebar pihak pengurusan akhbar milik Umno itu dengan kenyataan Dato Zaid itu apatah lagi pada ketika ini kita sedia maklum betapa akhbar tersebut semakin merudum penjualannya. Dato Zaid kini berperanan untuk mengembalikan semula prestasi dan imej akhbar milik Umno itu.

Berbalik kepada kisah tadi, mengapa Dato Zaid ingin sangat YB Nurul Izzah bertanding merebut kerusi Timbalan Presiden PKR? Apakah beliau yakin YB Nurul Izzah mampu menewaskan YB Azmin semata-mata YB Nurul Izzah anak kepada DS Wan Azizah dan DS Anwar? Ini satu cara simbolik untuk menghancurkan PKR. Mana mungkin ahli boleh terima di dalam PKR Ketua Umum adalah DS Anwar, Presiden isteri beliau dan Timbalan Presiden pula anak beliau. Sedangkan pada ketika ini pun pihak Umno masih menuduh bahawa PKR adalah parti `keluarga Anwar'. Apa muslihat Dato Zaid membuat percaturan sedemikian rupa?

Kepada semua ahli PKR, pilihlah pemimpin anda dengan betul berdasarkan kebolehan dan komitmen mereka terhadap parti. Teruskan boikot akhbar yang telah dipersetujui oleh pimpinan kita demi kebaikan parti. Apa jua pandangan dari mana-mana pihak yang kita lihat seperti ingin menjahanamkan parti haruslah kita tolak. Pemimpin yang baik adalah pemimpin yang tidak `bersekongkol' dengan musuh atau `tali barut'nya. /wfauzdin.blogspot.com

Kenapa Rahimi Baru Muncul...???

on

Penulis Tamu
MUNGKIN banyak orang tidak faham kenapa tiba-tiba muncul lelaki bernama Rahimi Osman dengan kenyataan kononnya dia dipaksa menanda tangani surat akuan sumpah (SD) yang dikatakan berpihak kepada Anwar Ibrahim dengan mengaitkan Rosmah Mansor dan Najib Razak dalam kes liwat itu? Kenapa setelah lebih setahun perbicaraan baru hari ini lelaki yang kelihatan seakan-akan jambu ini muncul?

Yang menjadi tanda tanya juga kenapa sidang akhbar beliau diganggu oleh sekumpulan orang yang dikatakan penyokong Anwar. Akibat gangguan itu menyebabkan sidang akhbar itu terganggu dan dibatalkan


Kenapa ini berlaku disaat-saat ini. Jika difahami kepada tema sidang akhbar itu jelas ianya cuba memburukkan Anwar. Kononnya Anwar telah memaksa Rahimi agar membelanya. Moral cerita Rahimi itu juga menunjukkan Anwar terjempit dan sanggup menggunakan jalan yang salah.

Dari sudut lain kemunculan lelaki bernama Rahimi itu ia boleh mengeruhkan semula keadaan yang hampir jernih. Selama ini persepsi umum terhadap penglibatan Rosmah dan Najib dalam isu kes liwat ini sudah pun reda. Dengan keluarnya lelaki berkenaan tiba-tiba orang teringat semula.

Apakah sebenarnya yang diburu oleh Rahimi? Apakah dia juga dipaksa agar berbuat begitu seperti mana pengakuannya dipaksa menanda tangani dua surat akuan bersumpah itu? Nampaknya tuduhan liwat ke atas Anwar yang dalam proses perbicaraan kini penuh dengan kemisterian.

Dalam pada itu sekejap tadi saya menerima email kenyataan akhbar oleh Timbalan Presiden PKR berhubung perkara itu yang dihantar oleh Biro Komunikasi PKR. Disiarkan sepenuhnya kenyataan berkenaan;
KEADILAN TIADA KAITAN DENGAN PERCUBAAN GAGALKAN SIDANG AKHBAR - Mohd Sayuti Omar

Parti Keadilan Rakyat memandang berat atas percubaan beberapa orang, yang mengakui sebagai penyokong KEADILAN, untuk menggagalkan sebuah sidang akhbar di Kelang semalam.

Mereka dilaporkan sebagai bertindak kasar dan mengeluar kata-kata kesat pada masa itu. Hal ini tidak membantu kes fitnah kedua terhadap Anwar Ibrahim, bahkan menjejas imej Parti.

Saya ingin tegaskan bahawa KEADILAN tidak pernah merestui, apatah lagi mengarah tindakan kumpulan ini. Orang yang dikatakan memimpin kumpulan ini bukannya Naib Presiden Parti ataupun Pembantu Khas Anwar, seperti mana dilaporkan oleh sesetengah media.

Namun begitu kami berpendapat bahawa Rahimi Osman, bekas pembantu Anwar telah berbohong dalam laporan polisnya yang mendakwa beliau dipaksa membuat surat sumpah. Perkara ini akan dijelaskan oleh peguam dalam sidang akhbar tengahari ini.

Dr Syed Husin Ali
Timbalan Presiden
KEADILAN
7 Oktober 2010

Biro Politik telah bincang kes Dr Lee Chong Meng masuk PKR

on

syedPETALING JAYA: Parti Keadilan Rakyat (PKR) mengambil perhatian serius pengumuman Ketua MCA Bukit Bintang, Datuk Dr Lee Chong Meng yang  keluar MCA Khamis lalu.
Timbalan Presiden PKR Senantor Dr Syed Husin Ali berkata, Dr Lee memohon dan diterima sebagai anggota PKR semasa beliau masih menjadi ahli MCA, tanpa memaklum hal ini kepada PKR.
Ini satu kesilapan, katanya dalam satu kenyatan media hari ini.
Lebih serius, kata timbalan presiden PKR itu, Dr Lee telah dipilih tanpa bertanding sebagai Ketua Cabang Bukit Bintang
Sehubungan itu, Biro Politik PKR telah membincang kes Dr Lee  dan akan membuat keputusan tentangnya setelah mendapat perakuan dari Jawatankuasa Pemilihan Parti (JPP) dan Sekretariat.

Siapa Dalang Rahimi....???

on

Raja Sesumpah Si Ezam Md Noor Di Percayai Bawa Masuk Mat Rahimi Ke Dalam UMNO Dan Mungkin Mengatur Segala Tindakan Biadap Anak Muda Itu.....???

Kenyataan terbaru yang dibuat oleh Peguam Sivarasa Rasiah bahawa beliau akan mendedahkan nama-nama individu yang mendalangi tindakanRahimi Osman menarik-balik dua akuan bersumpah yang mengaitkan Perdana MenteriNajib Razak dan isterinya Rosmah Mansor.Pendedahan itu akan dibuat dalam masa terdekat. Malah dia juga percaya ada individu yang mendalangi tindakan Rahimi meminda semula dua akuan bersumpah itu. Sivarasa menambah motif utama bukan tertumpu kepada kenyataan bersumpah tetapi usaha menjatuhkan Datuk Seri Anwar Ibrahim dan peguam. Kami tidak terkejut dengan kenyataan terbaru Sivarasa ini sebenarnya. Menerusi risikan krew kami yang amat kenal rapat dengan si Rahimi hatta ayahnya sendiri mendapati ternyata pendedahan Sivarasa itu mungkin ada kebenarannya. Tambahan pula kami mendapat maklumat bahawa Rahimi baru sahaja mendaftar sebagai ahli parti UMNO beberapa bulan yang lalu. Maknanya kemungkinan besar ada orang yang rapat dengannya dalam UMNO yang mencadangkan "plan terbaru" ini. Soalnya, siapakah orang yang rapat dengannya dalam UMNO?. Apakah bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) si Ezam Md Noor (foto)?. Jika dilihat kepada perjalanan cerita Rahimi, mungkin juga Ezam yang membawa beliau sertai UMNO. Tambahan pula Rahimi yang membawa Saiful Bukhari berjumpa Ezam untuk mengadu bahawa Saiful diliwat oleh Anwar pada tahun 2008 dulu.Maknanya Ezam kemungkinan besar "mastermind" untuk merangka segala tindakan terbaru Rahimi ini. Ezam dilantik sebagai Senator oleh Najib pun untuk tujuan ini sebenarnya. Selagi Anwar masih ada di depan mata, maka selagi itu Najib tidak boleh "lena tidur" dan kini "bagai cacing kepanasan".


Inilah Rahimi dan isterinya Febby, gembira nampaknya.. ada apa-apa ke?
[Lantaran itulah kita tidak hairan jika maklumat ini ada kebenarannya. Maknanya apa yang dikatakan oleh Sivarasa itu, kemungkinan besar juga membabitkan Ezam. Malah, "pengkhianat rakyat" itu jugalah yang dipercayai mengatur segala tindakan Saiful Bukhari Azlan ketika beliau membuat laporan polis diliwat oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim dulu. Inilah yang dikatakan, sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua. Rahsia-rahsia pertemuan sulit dan perancangan Rahimi tentang tindakannya itu kini sudah pun dihidu oleh beberapa orang kawan dan saudara maranya yang sungguh terkejut dan tidak berpuas hati dengan tindakan beliau itu. Maka itu, banyak lagi maklumat panas akan diketahui dalam masa terdekat ini sebenarnya. Memangdangkan Ezam juga adalah "Raja Sesumpah" maka mungkin dia begitu mudah mengajar Rahimi pasal dua akuan sumpah yang telah dibuatnya itu].

Rahimi Oh Rahimi....Siapa Sponsor Kau.....???

on

Makin lama disimpan, pekung semakin terdedah.  Busuk dan makin membusuk. Tetapi, Rahimi Osman sudah menempuh jalannya sendiri, dan tiada ruang untuk berpatah balik!  Konspirasi demi konspirasi diatur sebegitu rupa untuk menjahanamkan karier politik Anwar Ibrahim!

Siapa Datuk Soh Chee Wen??? Lihat paparan di bawah.

About ten days ago, the Asian Wall Street Journal reported investigations by the Securities Commission into the stock market’s "most high-profile deal maker", Datuk Soh Chee Wen, who said the commission had put him through nearly 70 hours of questioning over the previous two weeks.

The probe into Soh, who at one time controlled eight listed Malaysian companies, centres on Omega Holdings Bhd., a debt-laden stockbroking concern that he allegedly acquired through the use of nominees, acting as middleman for the deal.

Soh had told the Asian Wall Street Journal that he was being victimised, saying: "I am getting the feeling that I’m being made to take the rap". The AWSJ reported that Soh had filed a report with the Kuala Lumpur police last week naming several Malaysian businessmen involved in the Omega deal. 

Soh has been described as a "walking time bomb", and AWSJ reported the he had threatened to expose "additional corporate corner-cutting beyond the Omega deal" which could prove embarrassing for some prominent Malaysian companies and businessmen. 

Yesterday, the contents of a seven-page police report allegedly lodged by Soh Chee Wen at Balai Polis Jalan Travers, Kuala Lumpur was posted on the Internet. 

The contents of the alleged Police report by Soh Chee Wen, if true, would seriously compromise the integrity of the Cabinet and strengthen public concerns about corruption, cronyism and nepotism in Malaysia. 

Zaid Ibrahim diketahui adalah rakan baik Chee Wen sebelum ini. Bukankah Anwar juga rakan baiknya hingga Chua Jui Meng menyertai PKR?? 

Tindakan Rahimi Didalangi Jutawan Datuk Soh Chee Wen....???? 

Apabila seseorang itu tiba-tiba muncul di khalayak ramai berpakaian kot dan dengan pasukan peguamnya sendiri untuk mengadakan sidang akhbar,selepas dua tahun menghilangkan diri, kita harus berasa sangsi.
Ini kerana semuanya itu memerlukan wang dan bantuan logistik pihak tertentu.
Justeru, kehadiran Rahimi Osman yang tampil membuat laporan polis dengan pasukan peguamnya sendiri membangkitkan satu persoalan menarik.
Siapakah dalang di belakang bekas pembantu Anwar Ibrahim itu yang sebelum ini hanya bergaji RM3,000 tapi kini mampu mempunyai pasukan peguam dan mengatur sidang medianya sendiri.
Tangan siapakah yang mengatur untuk Rahimi mengubah nada, selepas bersumpah dua tahun lalu bahawa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor terbabit dalam konspirasi menjatuhkan Anwar menerusi satu lagi tuduhan liwat.
Semalam, Rahimi mendakwa beliau telah dipaksa oleh orang-orang Anwar termasuk peguam Lateefa Koya untuk menandatangani kenyataan bersumpah itu di sebuah hotel di Shah Alam.
Rahimi nampaknya mempunyai kemampuan luar biasa untuk mengatur sidang akhbar bertempat di sebuah restoran di Kelang, Selangor semalam.
Pasukan media beliau juga mengatur untuk wartawan dan jurufoto berada di Ibu Pejabat Polis Daerah Kelang untuk Rahimi membuat laporan polis untuk menarik balik dua akuan bersumpah yang dibuatnya sebelum ini.
Sidang media yang menyusul bagaimanapun terpaksa dibatalkan kerana sekumpulan orang melarang Rahimi dan peguamnya untuk memberi sebarang kenyataan.
Kenapa Rahimi menyepi selama ini dan tiba-tiba muncul untuk menafikan kenyataan bersumpah yang dibuatnya lebih dua tahun lalu? Adakah ia berkait dengan pendakwaan terhadap Anwar di Mahkamah Tinggi semakin rapuh, khususnya selepas hubungan sulit antara pengadu Saiful Bukhari Azlan dan seorang timbalan pendakwaraya didedahkan?
Selain itu laporan doktor juga mendapati tidak ada kesan tusukan pada dubur Saiful untuk menyokong dakwaannya bahawa beliau mangsa liwat.
Sebelum membuat laporan polis semalam, Rahimi sepatutnya menjadi saksi penting peguambela Anwar untuk membuktikan pembabitan Najib dan Rosmah berhubung tuduhan-tuduhan liwat yang dibuat oleh Saiful.
Ini kerana dalam kenyataan bersumpahnya dua tahun lalu, beliau mengaitkan Najib dan Rosmah kepada konspirasi untuk menjatuhkan Anwar menerusi dakwaan fitnah yang dibuat oleh Saiful.
Penafian Rahimi atas akuan sumpahnya yang dibuat dua tahun lalu tentu sekali lagi menyempitkan lagi ruang Anwar untuk membela diri.
Dalam pada itu calon untuk timbalan presiden Parti Keadilan Rakyat Zaid Ibrahim menafikan beliau adalah dalang di belakang Rahimi.
Beliau mencabar pihak yang membuat tuduhan itu untuk mengemukakan bukti.
Zaid yang lantang mengkritik Anwar dalam kehangatan pemilihan parti, bagaimanapun mahu pihak polis menyiasat dakwaan terbaru Rahimi kerana “mungkin ia betul, mungkin tidak”.
Blog-blog tertentu mendakwa Rahimi selama ini telah “dibela” oleh Soh Chee Wen, seorang jutawan yang disifatkan sebagai pengurus dana kempen Zaid dalam pemilihan PKR.

Siapakah Sebenarnya Berada Dibelakang Rahimi......???

on

saiful2


Apabila seseorang itu tiba-tiba muncul di khalayak ramai berpakaian kot dan dengan pasukan peguamnya sendiri untuk mengadakan sidang akhbar,selepas dua tahun menghilangkan diri, kita harus berasa sangsi. 
Ini kerana semuanya itu memerlukan wang dan bantuan logistik pihak tertentu.
Justeru, kehadiran Rahimi Osman yang tampil membuat laporan polis dengan pasukan peguamnya sendiri membangkitkan satu persoalan menarik.
Siapakah dalang di belakang bekas pembantu Anwar Ibrahim itu yang sebelum ini hanya bergaji RM3,000 tapi kini mampu mempunyai pasukan peguam dan mengatur sidang medianya sendiri.
Tangan siapakah yang mengatur untuk Rahimi mengubah nada, selepas bersumpah dua tahun lalu bahawa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isteri Datin Seri Rosmah Mansor terbabit dalam konspirasi menjatuhkan Anwar menerusi satu lagi tuduhan liwat.
Semalam, Rahimi mendakwa beliau telah dipaksa oleh orang-orang Anwar termasuk peguam Lateefa Koya untuk menandatangani kenyataan bersumpah itu di sebuah hotel di Shah Alam.
Rahimi nampaknya mempunyai kemampuan luar biasa untuk mengatur sidang akhbar bertempat di sebuah restoran di Kelang, Selangor semalam.
Pasukan media beliau juga mengatur untuk wartawan dan jurufoto berada di Ibu Pejabat Polis Daerah Kelang untuk Rahimi membuat laporan polis untuk menarik balik dua akuan bersumpah yang dibuatnya sebelum ini.
Sidang media yang menyusul bagaimanapun terpaksa dibatalkan kerana sekumpulan orang melarang Rahimi dan peguamnya untuk memberi sebarang kenyataan.
Kenapa Rahimi menyepi selama ini dan tiba-tiba muncul untuk menafikan kenyataan bersumpah yang dibuatnya lebih dua tahun lalu? Adakah ia berkait dengan pendakwaan terhadap Anwar di Mahkamah Tinggi semakin rapuh, khususnya selepas hubungan sulit antara pengadu Saiful Bukhari Azlan dan seorang timbalan pendakwaraya didedahkan?
Selain itu laporan doktor juga mendapati tidak ada kesan tusukan pada dubur Saiful untuk menyokong dakwaannya bahawa beliau mangsa liwat.
Sebelum membuat laporan polis semalam, Rahimi sepatutnya menjadi saksi penting peguambela Anwar untuk membuktikan pembabitan Najib dan Rosmah berhubung tuduhan-tuduhan liwat yang dibuat oleh Saiful.
Ini kerana dalam kenyataan bersumpahnya dua tahun lalu, beliau mengaitkan Najib dan Rosmah kepada konspirasi untuk menjatuhkan Anwar menerusi dakwaan fitnah yang dibuat oleh Saiful.
Penafian Rahimi atas akuan sumpahnya yang dibuat dua tahun lalu tentu sekali lagi menyempitkan lagi ruang Anwar untuk membela diri.
Dalam pada itu calon untuk timbalan presiden Parti Keadilan Rakyat Zaid Ibrahim menafikan beliau adalah dalang di belakang Rahimi.
Beliau mencabar pihak yang membuat tuduhan itu untuk mengemukakan bukti.
Zaid yang lantang mengkritik Anwar dalam kehangatan pemilihan parti, bagaimanapun mahu pihak polis menyiasat dakwaan terbaru Rahimi kerana “mungkin ia betul, mungkin tidak”.
Blog-blog tertentu mendakwa Rahimi selama ini telah “dibela” oleh Soh Chee Wen, seorang jutawan yang disifatkan sebagai pengurus dana kempen Zaid dalam pemilihan PKR.

Anwar Ibrahim VS Utusan dan Berita Harian.

on

Ketetapan PKR untuk melarang mana-mana ahlinya menggunakan media milik pemerintah BN menjadi isu hangat dikalangan pimpinan dan juga rakyat biasa seperti saya dan saudara. Saya berpendapat arahan itu bolehlah diterima secara dasarnya tetapi mana mungkin Utusan Malaysia dan Kumpulan Straits Times boleh membelakangkan isu PKR ini kerana PKR adalah musuh yang paling ditakuti oleh UMNO.

Setakat mengelak dari memberikan kenyataan bertulis kepada media-media mungkin boleh dilakukan tetapi untuk menegah Utusan dan Berita Harian untuk melupakan PKR adalah satu perkara yang sangat mustahil.

Bagi saya PKR tidak perlu takut dengan permainan Utusan dan Kumpuilan Straits Times kerana akhbar itu tidak lagi diyakini oleh pembaca. Apa sahaja yang dilakukan oleh akhbar-akhbar perdana ini diterima oleh rakyat dengan penuh kesangsian. Imej akhbar ini sudah jatuh begitu ketara kerana The New Sstraits Times sekarang hanya menerbitkan bawah dari seratus ribu naskah kerana tidak lagi diminati oleh pembaca.

Utusan Malaysia juga menghadapi penurunan pembaca yang sangat ketara yang kini hanya menerbitkan kurang dari 90,000 naskah setiap hari. Keadaan ini menunjukkan betapa kurangnya kredibiliti dua akhbar ini disebabkan secara beransur-ansur akhbar-akhbar ini sudah dianggap sebagai akhbar pemecah belah rakyat dan menumpukan kepada isu-isu yang bersifat rasis.

Jika akhbar-akhbar ini benar-benar berpengaruh masakan penerbitannya sudah jatuh melebihi 40 peratus jika dibandingkan beberapa tahun dahulu. Tidak semua apa yang dikatakan oleh Utusan itu tidak betul. Keputusan cabutan judi 4-ekor masih tepat dan tidak ada salahnya. Malah sebahagian yang membeli akhbar itu katanya ialah untuk melihat keputusan cabutan loteri dan sebagainya. Begitu juga Berita Harian dan Straits Times.

Saya rasa memulaukan akhbar tersebut dibuat secara resmi dan formal adalah keputusan yang sia-sia. Akhbar-akhbar tersebut memang hari demi hari sudah dilupakan oleh pembaca kerana kredibilitinya sudah jatuh menjunam.

Bagi Anwar Ibrahim tidak payahlah melalak sehingga keLondon untuk menolak akhbar yang mendapat permit untuk menerbitkannya. Semata-mata kerana Zaid Ibrahim mendapat liputan akbar-akhbar tersebut maka beliau merasa bimbang dan takut kepada bayang-bayang sendiri.

Anwar tidak wajar takut kerana Utusan Malaysia memang bukan lagi akhbar yang dibaca ramai. Yang Anwar perlu memberikan tumpuan ialah untuk menjadi pemimpin PKR yang tidak berat sebelah jika ada persaingan diantara pemimpin-pemimpin didalam partinya semasa pemilihan yang sedang berlaku sekarang ini. 

Jika Utusan dan Berita Harian menyokong parti-parti dalam BN sahaja, Anwar didalam partinya pula hanya menyokong individual tertentu sahaja. Jika sikap ini tidak dapat diubah oleh Anwar, maka kemungkinan partinya tidak diyakini oleh rakyat seperti yang dialami oleh UMNO berkemungkinan akan berlaku.

Didalam partinya sendiri Anwar bersikap, ‘kasihnya bertompok-tompok, bencinya pula merata-rata’; tidak ubah seperti Utusan dan Berita Harian yang dibencinya itu. 

Kerajaan Tidak Punyai Kuasa Untuk Sekat Kenaikan Harga Susu....Siapa Kah Yang Ada Kuasa Itu....????

on

Kenyataan Celupar Kononnya Kerajaan BN Tidak Punyai Kuasa Untuk Sekat Kenaikan Harga Susu Buktikan Rakyat Sebenarnya Tidak Di Dahulukan

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) tidak mempunyai kuasa untuk menyekat kenaikan harga susu di negara ini sekiranya harganya meningkat di pasaran dunia. Menterinya, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob (foto)berkata, harga penjualan susu termasuk produk tenusu tempatan dijangka meningkat tidak lama lagi disebabkan kenaikan harga bahan mentah di pasaran dunia. 

"Kenaikan itu tidak dapat dielakkan memandangkan pengeluar dan pengilang tempatan terpaksa menanggung kos belian import yang tinggi. "Biasalah, apabila kita beli barang dengan harga mahal, sudah pasti kita terpaksa jual dengan harga yang lebih tinggi. Bagaimanapun, buat masa ini harga susu kita masih dikekalkan seperti biasa,”katanya kepada pemberita selepas merasmikan bangunan baru Pejabat Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Negeri Sembilan di Seremban 2 di sini hari ini. 

Beliau mengulas laporan akhbar berhubung harga tepung susu tanpa lemak yang merupakan bahan mentah tenusu utama dijangka meningkat kepada lebihAS$3,000 (RM9,630) satu tan metrik tahun ini berbanding AS$2,100 (RM6,741) satu tan metrik dalam suku keempat tahun lepas.


[Sungguh celupar mulut si Ismail Sabri Yaakob, Ahli Parlimen Bera ini. Tanpa memikirkan slogan "rakyat didahulukan" begitu mudah beliau berkata kerajaan tidak dpat mengelakkan kenaikan harga susu di negara ini. Kononnya ia perkara biasa. Soalnya sekarang, itu perkara biasa bagi siapa?. Adakah ia bagi rakyat?. Kenyataan Ismail ini jelas sekali melambangkan sikap sebenar pemimpin UMNO BN itu. Jika dulu beliau berjanji harga gula tidak akan dinaikkan, tapi tiba-tiba gula dinaikkan juga. Jika kerana harga gula meningkat di pasaran duni menjadi punca kenaikan. Kenapa bila harga pasaran dunia turun, harga di negara kita tidak ikut turun. Ini juga berlaku dengan harga minyak, harga naik mengikut pasaran dunia. Tetapi harga tidak pula turun bila pasaran dunia turun. Inilah dia bukti betapa pandainya kerajaan UMNO BN menipu rakyat.Slogan rakyat didahulukan hanyalah retorik politik mereka sahaja untuk meraih undi setiap kali menjelangnya musim pilihanraya. Justeru itu rakyat di DUN Galas diminta membuka mata atas kenyataan menteri ini. Jika tidak mereka juga akan tanggung bebannya]. -PDO

Universiti Malaysia Pahang Permainkan Program Anjuran Mahasiswa

on

Dek Kerana Takutkan Kelibat 'Ketua Pemuda PAS' Serta 'Presiden GAMIS', Pihak Universiti Malaysia Pahang Permainkan Program Anjuran Mahasiswa

 Gara-gara takut dengan kelibat Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat,Ustaz Nasharuddin Hassan Tantawi dan Presiden Gabungan Mahasiswa Islam Se-Malaysia (Gamis), Mohd Idris Mohd Yusoff maka pihak pentadbiran Universiti Malaysia Pahang telah menggagalkan penganjuran Wacana Ilmu Mahasiswa Politik anjuran sekumpulan pelajar tahun akhir universiti itu. Wacana yang sepatutnya diadakan pada 30 September lalu, telah digagalkan oleh pihak pentadbiran universiti dengan berbagai helah yang tidak sepatutnya berlaku. Kegagalan penganjuran ini menyebabkan para pelajar terbabit kecewa dan bertindak untuk mengadakan satu "Majlis Penerangan" tengahari ini. Menurut maklumat, program yang telah mendapat kerjasama Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) universiti itu sepatutnya menampilkan ahli paner yang terdiri daripada Ustaz Nasharuddin Hassan Tantawi (Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat), Mohd Idris Mohd Yusoff (Presiden Gamis),Dr.Sarjit Singh (Pensyarah Universiti Putra Malaysia) dan Datuk Saifuddin Abdullah (Timbalan Menteri Pengajian Tinggi). Manakala tajuk yang telah dipilih ialah "Wacana Ilmu Mahasiswa Politik: Adakah Kita Sudah Bersedia". Difahamkan, susulan adanya nama Ustaz Nasaruddin Hassan Tantawi, maka Jabatan Hal Ehwal Pelajar (JHEPA) UMP dikatakan sengaja menolak permohonan pihak terbabit dengan alasan kononnya tajuk wacana itu tidak sesuai. Malah JHEPA meminta pihak berkenaan meminda tajuk dan senarai ahli panel.

Pelajar Kecewa, Anjurkan Satu Majlis Penerangan 

Maka, pada 24 September 2010 satu perjumpaan telah diadakan dengan Naib Canselor UMP iaitu Dato' Dr.Daing Nasir Ibrahim (foto) mengenai program tersebut. "Kami telah mengemukakan tajuk baru berkaitan usaha penyuburan demokrasidikalangan mahasiswa di kampus. Malah kami juga bersetuju mencadangkan nama Naib Canselor terbabit bagi menggantikan Ustaz Nasharuddin (PAS) dan Mohd Idris (Gamis). Bagaimana pun Dr.Daing telah meminta kami menukarkan tajuk kepada yang lebih bersifat global", kata kenyataan pihak berkenaan. Dalam pertemuan itu, tambahnya, Naib Canselor turut memberi beberapa cadangan tajuk yang berkaitan dengan sosial dan integriti. Berikutan masalah untuk kelulusan itu, katanya, mereka mengubah tarikh mengadakan wacana kepada 7 Oktober (hari ini). "Kebetulan pada tarikh tersebut, berlangsung ekspo konvokesyen UMP, dan kami mencadangkan kepada pengerusi ekspo supaya wacana diadakan sewaktu ekspo berlangsung. "Pada mulanya ia dipersetujui oleh pengerusinya tetapi ia dibatalkan kemudiannya kerana masalah tajuk wacana itu," tegasnya.

Gara takut dengan kelibat dua pemimpin ini maka akhirnya
wancana mahasiswa tahun akhir UMP dipermain-mainkan
[ Ustaz Nasharuddin (kiri) dan Mohd Idris (kanan) ]

Berikutan itu pelajar terbabit akan mengadakan satu majlis penerangan esok bagi menyuarakan pandangan dan rasa tidak puas hati mereka berhubung isu pembatalan program berkenaan. Majlis penerangan itu akan diadakan di Kafeteria Kolej Kediaman Pertama UMP pada jam 12 tengahari ini. Sekitar 100 orang pelajar dijangka menghadiri majlis itu.


[Apa yang berlaku ini memang sungguh memalukan dan menjatuhkan imej Universiti Malaysia Pahang (UMP) sebagai sebuah pusat pengajian tinggi yang bakal melahirkan golongan intelektual sebenarnya. Wacana yang memberi peluang kepada para pelajar untuk mendapatkan input-input politik secara neutral itu telah dipermainkan oleh pihak pentadbiran yang takut tidak bertempat. Bukankan wacan itu turut mengundang seroang Timbalan Menteri UMNO iaitu Saifuddin Abdullah (foto) sebagai Ahli Panelnya. Maka, apa yang harus ditakutkan sangat sebenarnya. Bukankah ada pengerusi panel yang boleh memainkan peranan untuk memastikan skop yang dibincangkan itu tidak terlalu menjurus ke arah provokasi semata-mata. Makanya, tidak perlu pihak UMP mempermain-mainkan pelajar sedemikian rupa. Beri mereka peluang untuk mendengar pandangan daripada semua pihak agar ilmu yang dipelajari itu akan mematangkan mereka apabila keluar kelak. Tindakan UMP ini amatlah memualkan sama sekali, kerana jelas cuba menyekat dan mengongkong para pelajar, bairpun mereka sudah berada di tahun akhir. Amatlah merugikan bila masih ada sikap sedemikian pada golongan cerdik pandai terbabit, sedangkan dari maklumat kami ramai staff UMP menyokong Pakatan Rakyat sebenarnya]. -PDO


Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List