N3 YANG KU DENGAR - PECAH AMANAH RUPA NYA....

on Feb 14, 2012
Datuk Seri Nazri Aziz hari ini berkata, National Feedlot Corporation (NFCorp) telah melanggar syarat perjanjian pinjaman dengan kerajaan persekutuan.

Dalam kata lain, telah berlaku kes pecah amanah. Duit tersebut, yang seharusnya digunakan untuk tujuan penternakan lembu telah digunakan untuk tujuan lain.N3 Sebenar


Photobucket

N3 TERLAMPAU - Papa Gomo, Bila Sudah Kebal

on

Aduh apa dah jadi dengan Wali Terompah Nik Aziz Nik Mat ni? Dah makin parah nampaknya si Tua kutuk ni. Lain macam pulak kenyataanya dalam isu Anwar Ibrahim sokong Keselamatan Israel. Apa kes?

Gua malas nak ulas panjang bab ni tapi apa yang Gua nampak tidak lain dan tidak bukan suara Nik Aziz yang mendesak Anwar Ibrahim menarik balik sokongannya kepada Israel adalah datangnya dari suara SYAITAN.

Ops... mungkin ada yang marah dengan kenyataan Gomo ini namun itulah realitinya. Hanya Syaitan sahaja yang mampu menegur Iblis dan anggapan ini Gomo berikan kepada Nik Aziz kerana beliau adalah Syaitan dan Anwar Ibrahim pula adalah Iblis.Ni Apa Yang Dia Tulis


Photobucket

N3 YANG KU DENGAR - APA PAPAGOMO TIADA KAITAN DENGAN UMNO...?

onMari pakat-pakat baca statement dari KJ nih, statement penafian ataupun statement menyelamatkan diri. Bagi Addin ianya kedua-duanya sekali.. mula-mula KJ cuba menafikan Papagomo nih blogger upahan Umno tapi walhal sebaliknya.. Semua orang tau yang Papagomo nih memang blogger upahan Umno, jikalau tidak tak akan ler senang-senang boleh access sehingga boleh masuk kapal selam yang merupakan aset keselamatan negara. Baca sini. KJ cuba menyelamatkan Umno dari imej negatif yang di bina oleh Papagomo, blogger lucah ini sebenarnya telah mencemarkan lagi imej Umno yang sedia tercalar.

Dengan berhadapan saman-saman dari pihak yang difitnah, sebenarnya Papagomo sudah diluar kawalan Umno. Dalam ertikata mudah, Papagomo sudah tidak terkawal. Baca sini.


KJ - Papagomo Tiadak kaitan Dengan Umno

KUALA LUMPUR, 13 Feb. - Ketua Pergerakan Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin menasihatkan masyarakat agar tidak terlalu emosi dalam mendapatkan maklumat dari media sosial.

Katanya, setiap individu yang ingin mendapatkan maklumat dari media sosial perlu memastikan ketepatan sumber maklumat tersebut untuk mengelakkan daripada membuat kesimpulan yang tidak betul berkenaan sesuatu isu.

"Kita perlu mencari fakta yang benar. Jika kita, sebagai contoh membuat penilaian berdasarkan maklumat yang kita dapat dari blog yang tidak betul, maka secara tidak langsung kesimpulan kita salah,"kata Khairy.

"Saya harap agar orang ramai akan mencari fakta-fakta yang benar dan tidak terlalu dipengaruhi oleh sentimen emosi, politik atau perkauman. Di sebalik satu cerita ada sudut pandangan kedua atau ketiga, kita patut dengar, baca dan buat penilaian,” katanya.

Khairy yang juga Ahli Parlimen Rembau turut mengingatkan orang ramai untuk berhenti beranggapan bahawa setiap blog politik adalah lidah rasmi parti tertentu.

Katanya, setiap blogger politik mempunyai pendapat mereka sendiri dan apa jua yang ditulis di blog mereka tidak semestinya menggambarkan pendirian parti yang disokongnya.

"Terdapat perbezaan di antara lidah rasmi parti dan penyokong parti. Lidah rasmi Pemuda Umno adalah Unit Media Baru Umno (UMB), "katanya.

Khairy turut menafikan dakwaan pihak-pihak tertentu yang mengaitkan blogger Papagomo dengan Umno dan Barisan Nasional (BN).

"Kesilapan yang sering dilakukan oleh sesetengah pihak adalah menyekutukan Papagomo dengan BN, sedangkan dia tidak ada kaitan dengan parti.

"Dia bergerak secara sendiri dan kita tidak mempunyai kuasa untuk mengawal beliau," katanya.

klpos
Photobucket

Memang Cukup Kurang Ajar

onMungkin ada yang tahu dan ada yang tidak tahu akan nama Tengku Sophia yang amat mengemparkan statement beliau di twitter dimana belia menghina Agama Islam dan menghina Azan yang kini telah memeluk agama Kristian. Twitter beliau iaitu @TengkuSophia kini sudah menghampiri 40 ribu followers dari serata Nusantara. Provokasi melampau ini ternyata mengundang kemarahan umat islam senusantara dan amat memalukan dirinya sendiri. Setiap agama telah menetapkan untuk kebebasan beragama dan mengamalkan budaya masing-masing. Namun Tengku Sophia ini langsung tidak menghormati sensitiviti umat Islam seluruh nusantara.

Banyak perkara yang tidak puas hati disampaikan oleh Tengku Sophia ini, beliau seharusnya menghormati agama lain dan bukannya mempertikaikan isu agama Islam itu. Beliau seharusnya dihukum oleh pihak berwajib bagi mengelakkan provokasi lebih besar bakal berlaku di Nusantara ini.
Walaupun Tengku Sophia ini seorang yang jahil ilmu agama, beliau tidak seharusnya melakukan provokasi melampau terhadap umat islam. Ini kerana umat islam tidak pernah berasa benci terhadap agama lain. Didalam twitter beliau, Tengku Sophia turut menghantar status seperti :-

- ISLAM is agama SESAT and paling BODOH karena sembah ALLAH SWTF yang HALALKAN POLIGAMI.

- Muhammad SAWF adalah Kekasih ALLAH SWTF. *Can you **** this? DICK vs DICK = GOAL!!!

-JESUS adalah NABI ISA? Dari mana kau tau? Alqur’an?? Jangan la percaya kepada Isi Alqur’an. Because tu SEMUA TIPU, di karang Muhammad BABI
Photobucket

N3 YANG KU DENGAR - Hadi Awang Beri Restu...?

on
Kalau Jumpa Khir Toyo Dilabelkan Pengkhianat, Yang Beri Restu Apa Pula?Tuan Punya N3

Photobucket

N3 YANG KU DENGAR - Nik Aziz Dakwa Beliau Di Paksa Kritik Anwar Isu Israel...?

on
Selepas bermesyuarat baru baru ini,dikhabarkan pimpinan PAS pusat amat gusar tentang sambutan terhadap siri ceramah Dr Hasan Ali.

PAS sekarang ini berasakan mereka keseorangan daripada kelompok Melayu dan Islam dinegara ini.Masakan tidak mereka berasakan ini hanya gerembolan totok saja yang masih walaq dalam melaksanakan agenda pimpinan pusat yang patuh kepada DAP dan PKR.Tuan Punya N3

Photobucket

N3 YANG KU DENGAR - HADI NEKAD TARIK PAS KELUAR DARI PAKATAN DALAM MASA TERDEKAT..???!!!

on

Setelah meninjau “keadaan pasaran untuk dirinya”, Hadi Awang kembali aktif memberikan komen-komen berhubung dengan senario politik semasa. Mungkin beliau sudah memperolehi “jawapan pasti” dari “test market”nya.

Terbaru, Hadi Awang membuka bicaranya. Dan kenyataannya kali ini tepat ke arah lubang hidung Anwar Ibrahim. Bull’s eye!

HARAM kepada umat Islam untuk menyokong sebarang usaha membina, atau mempertahankan negara Israel.Sambungan

Photobucket

N3 POLITIK - Pembangkang Sibuk Cari Salah Orang…

on“Apabila membabitkan pemimpin UMNO dan Barisan Nasional, pemimpin pembangkang akan membuat pelbagai kenyataan mengesa mereka yang terbabit meletak jawatan, tetapi apabila perkara itu terkena pada diri sendiri, tiada pula gesaan serupa dikeluarkan terhadap mereka yang terbabit.

Tuan Punya N3

Photobucket

N3 YANG KU DENGAR - Tengku Razaleigh Tersingkir Sebagai Calon PRU13...?

onNasib lima ketua Umno bahagian di Kelantan dalam keadaan penuh tanda tanya sama ada mereka akan dicalonkan atau tidak untuk bertanding dalam pilihan raya akan datang.


Lanjutan Kat Sini


Photobucket

N3 ALTANTUYA - Azilah dan Sirul buat rayuan..........

on


Kembalinya kisah pembunuhan Altantuya: Azilah dan Sirul buat rayuan..........


Seorang daripada bekas pengawal peribadi Perdana Menteri Najib Razak telah lambat mengisi petition rayuan terhadap hukuman matinya yang telah dijatuhkan oleh Mahkamah Tinggi Shah Alam di atas pembunuhan warga Mongolia Altantuya Shariibuu.
Menurut peguam kepada ketua inspektor Azilah Hadri, beliau telah menerima hanya 40 buah daripada 57 dokumen mahkamah yang diperlukan untuk petition tersebut.

Ini telah menyebabkan kelambatan pendengaran rayuan, yang akan semestinya mengambil perhatian pihak media dan juga akan memberi publisiti buruk kepada Najib yang didakwa terlibat dalam kes tersebut walaupun telah menyangkalnya.

Pengurusan kes 9 Mac

Pada hari Jumaat, pendaftar Mahkamah Rayuan, Kanageswari Nalliah telah bersetuju untuk menetapkan 9 Mac sebagai tarikh pengurusan kes untuk membenarkan peguan Azilah, J Kuldeep Kumar untuk mendapatkan rekod yang lengkap.

Azilah, 34 dan rakan sekerja beliau, Kopral Sirul Azhar Umar, 39 telah dijatuhkan hukuman mati pada 9 April 2009 setelah hakim menetapkan bahawa mereka bersalah atas pembunuhan Altantuya di sebuah kawasan pembersihan hutan di Mukim Bukit Raja antara 9.45 malam 18 Oktober 2006 hingga 9.45 malam hari berikutnya. Perbicaraan mengambil masa 159 hari dan kedua-dua lelaki sedang menunggu hukuman mati.

Walaubagaimanapun, sepanjang perbicaraan yang kontroversi itu, Kedutaan AS mendapati ia tidak dilaksanakan dengan adil menurut pendedahan Wikileaks dan juga terdapat spekulasi bahawa kedua-dua lelaki tersebut hanyalah pembunuh upahan.

Pertamanya, mereka tiada motif tersendiri dan yang kedua, mereka mengaku bahawa mereka telah di minta oleh pembantu Najib, Safri Musa untuk membantu rakan Najib, Razak Baginda keluar daripada masalah yang meruncing.

Dalam kenyataan yang diberi oleh Sirul, ada laporan akhbar yang menyatakan bahawa beliau telah mengaku dibayar RM 100 000 untuk membunuh Altantuya tetapi, hakim telah menolak peguam bela untuk meyelidiki hal ini ataupun mana-mana aspek yang membawa kepada motif pembunuhan.

Pembunuhan berkait dengan pembelian Scorpenes

Kes itu sememangnya telah memberi reputasi buruk kepada sistem kehakiman Malaysia dan juga kepada Najib sendiri. Beliau dikatakan pernah menjadi kekasih Altantuya sebelum memberikan wanita itu kepada Razak Baginda. Ketiga-tiga mereka terlibat dalam perjanjian pembelian 2 kapal selam Scorpenes yang bernilai RM7 billion daripada sebuah syarikat gergasi Perancis, DCN pada 2002.

Najib pada ketika itu adalah Menteri Pertahanan dan bertanggungjawab ke atas pembelian manakala Razak Baginda adalah perunding utama beliau manakala Altantuya yang boleh berbahasa Rusia, dikatakan adalah penterjemah. Dalam perjanjian ini, Najib didakwa mendapat RM 570 juta dan Altantuya dikatakan balik ke Malaysia untuk mendapatkan bahagian beliau USD 500 000 sebagai komisyen beliau.

Walaubagaimanapun, menurut surat khabar Perancis La Liberation melaporkan bahawa Rosmah Mansur, isteri Najib enggan membayar satu sen pun kepada Altantuya. Ini telah menyebabkan Altantuya telah terang-terangan menagih Razak Baginda untuk membayarnya di rumah. Razak Baginda pula mengupah seorang penyiasat peribadi, P Balasubramanian untuk membantu beliau menghalang Altantuya sementara beliau menghubungi Azilah untuk meredakan keadaan.

Pada mulanya, Razak Baginda dituduh bersubahat dengan Azilah dan Sirul dalam pembunuhan tersebut. Kedua-dua polis itu adalah sebahagian daripada skuad elit manakala Razak Baginda adalah bekas pensyarah di Kementerian Pertahanan dan juga penganalisis politik. Razak kemudiannya dibebaskan daripada tuduhan tanpa memanggil pembelaan beliau. Ini juga telah menimbulkan pelbagai kontroversi yang menguatkan persepsi bahawa orang yang berkuasa seperti Najib yang pada masa itu adalah timbalan perdana menteri terlibat dalam konspirasi tersebut.

Melambatkan kes supaya ia tidak menarik perhatian rakyat sebelum PRU 13

Kelambatan untuk memperdengarkan rayuan dilihat sebagai usaha mengelakkan Najib daripada dimalukan sebelum PRU 13 yang dijangka akan diadakan pada tahun ini.

Menurut Kuldeep, dokumen mahkamah dihantar kepada beliau mengikut peringkat selaman 6 bulan dan ia menyebabkan kelambatan.

Sementara itu, peguam Sirul, Kitson Foong mengatakan bahawa tarikh kes didengar semula akan ditentukan mahkamah sebaik sahaja semua dokumen sudah lengkap. Kitson juga mengesahkan rayuan untuk Sirul telah difailkan dan beliau memikirkan untuk membuat rayuan untuk banyak sebab.

Dalam menjatuhkan hukuman kepada kedua-dua lelaki terbabit. Hakim Mohd Zaki Md Yasin mendapati pembelaan kedua-dua mereka hanyalah semata ‘menyangkal dan menyalahi antara satu sama lain’.


Malaysia Chronicle


Photobucket

N3 TERLAMPAU - BIAR DIA 'MATI' DIRIBA ANWAR

on


‘JANGAN HALANG NIK AZIZ TANDING PRU13, BIAR DIA 'MATI' DIRIBA ANWAR'Tuan Punya Blog

Photobucket

N3 TERLUCAH - SANGGUP DEDAH PAYUDARA

on

PROTES HARGA GAS - SANGGUP DEDAH PAYUDARA DALAM SUHU -12 C.

Tuan Punya Blog


Photobucket

N3 TERLAMPAU - Nampak sangat juak Fuckatan takut dengan Papa Gomo

on
KJ Cari Pasal Dengan Papa Gomo


Cerita Tuan Punya N3

Photobucket

N3 TERLAMPAU - Anwar Mengaku TERLIBAT SKANDAL Eli Bogel Hilmi Malik

on


Polis Siasat ... Anwar Mengaku TERLIBAT SKANDAL Eli Bogel Hilmi Malik


Cerita Tuan Punya Entri

Photobucket

TERDESAK - Tee Kiat MB Cina pertama Selangor...?

on
Terdapat spekulasi di kedua-dua belah pihak parti politik bahawa Ahli Parlimen Pandan dan bekas presiden MCA Ong Tee Kiat akan menjadi Menteri Besar pertama Selangor yang berbangsa Cina sekiranya pakatan Umno-BN berjaya menawan semula negeri itu pada PRU 13 yang dijangka akan diadakan pada tahun ini.

Samada Perdana Menteri Najib Razak serius atau semata mendapatkan respon rakyat masih samar tetapi yang jelas pakatan Umno-BN itu sememangnya terdesak untuk menawan semula Selangor. Negeri itu adalah yang terkaya dan mereka telah kehilangannya kepada Pakatan Rakyat yang dipimpin oleh Anwar Ibrahim pada 2008.

Berita ini sudah tersebar sejak sekian lama tetapi tiada siapa yang begitu mengambil serius kerana terlalu faham pendirian Umno yang meletakkan Melayu dahulu. Tetapi, perlantikan Tee Keat sebagai pengerusi BN di situ yang juga didesak oleh Umno telah ......
mengukuhkan lagi khabar angin tersebut. Sudah tentulah Ketua BN Selangor masih orang Umno tetapi ini adalah berita paling sensasi buat masa sekarang,” beritahu satu sumber politik kepada Malaysia Chronicle.

Cadangan penuh kontroversi

Walaubagaimanapun, peluang BN menawan semula Selangor sangat tipis. Teapi, berita sebegitu sudah semestinya akan memberi kejutan kepada rakyat Malaysia terutama orang Cina dan Melayu.

Walaupun secara kosmetiknya, kelihatan seperti masyarakat di Malaysia adalah masyarakat harmoni berbilang kaum, hakikatnya mereka masih tidak bersatu walaupun selepas 54 tahun diperintah oleh Umno-BN yang sentiasa menerapkan politik yang berdasarkan persamaan dan dengan terang-terangan bersikap pilih kasih mengikut kaum untuk kekal berkuasa. Masyarakat Melayu membentuk etnik terbesar negara ini iaitu 50% daripada populasi 28 juta. Masyarakat Cina pula pada 28%.

Terdapat pelbagai pro dan kontra untuk cadangan sebegitu sama ada Tee Keat menerimanya atau tidak.

Sekiranya Tee Keat menerima, beliau haruslah melepaskan kerusi parlimen beliau di Pandan yang sangat dikehendaki oleh Umno- beliau harus bertukar kepada kerusi negeri. Oleh itu, bekas presiden MCA itu haruslah menilai dengan baik peluang BN merampas semula Selangor.

Pro dan Kontra untuk Najib

Untuk Umno, kelihatan seperti pemimpin negeri itu telah bersetuju untuk untuk menjadikan Tee Keat sebagai ketua BN Pandan, suatu reaksi yang dinantikan daripada pihak akar umbi Umno dan sayap kanan konservatifnya.

Mungkin inilah sebabnya mengapa Najib telah memilih untuk menerima idea itu, menguji suasana sebelum membuat sebarang cadangan formal atau memberi komen mengenainya.

Kebaikkannya untuk Najib adalah beliau boleh meletakkan orangnya di Pandan, memberikan masyarakat Cina sesuatu untuk difikirkan sekiranya BN benar-benar mahu berubah ke arah yang lebih baik dan berbaloi di undi pada PRU 13 nanti. Buat masa sekarang, ramai dikalangan orang Cina lebih cenderung kepada Pakatan.

Najib dan konsep 1Malaysia beliau yang nampak gagal akan mendapat nafas baru walaupun sebenarnya, idea itu akan tetap gagal kerana orang Melayu di Selangor tidak akan menerima Menteri Besar berbangsa Cina. Dijangka juga bahawa persatuan ekstrim yang menjaga hak Melayu seperti Perkasa akan memerangi idea Najib itu.

Satu tamparan buat Soi Lek

Bagi MCA pula, mereka mungkin akan merasa marah dan bukannya bersetuju dengan cadangan tersebut. Ini disebabkan permusuhan politik dan perasaan cemburu. Bukanlah rahsia bahawa presiden MCA sekarang, Chua Soi Lek dan anaknya Tee Yong memang benci pada Tee Keat. Mereka telah memberi tekanan pada beliau dan juga penyokong beliau dalam parti.

“Saya tidak berani membayangkan reaksi Soi Lek terhadap berita tersebut. Ia akan menjadi satu tamparan hebat kepada beliau sekiranya Umno menyokong Tee Keat sebagai MB pertama di Selangor yang berbangsa Cina,” kata pemerhati politik itu.

“Saya tidak yakin Najib akan dapat meyakinkan yang lain mengenai idea itu. Beliau akan putus asa dan menyangkal semuanya apabila mendapat tekanan daripada ekstrimis Umno. Ia kelihatan seperti satu komplot untuk membuat Tee Keat menyerahkan kerusi Parlimen Pandan beliau dan menerima kerusi negeri.”

Malaysia ChroniclePhotobucket

N3 Terlampau - ANWAR IBRAHIM BUAT SATU LAGI KENYATAAN YANG MENGEJUTKAN!!!

on
ISU ISRAEL BELUM SELESAI, ANWAR IBRAHIM BUAT SATU LAGI KENYATAAN YANG MENGEJUTKAN!!!


Tuan Punya Entri

Photobucket

N3 Terlampau - UNTUNG YB PAS...

onUNTUNG YB PAS... SELEPAS TARUK ANAK DARA ORANG, ISTERI PINANGKAN UNTUK DIJADIKAN MADU!!!Tuan Punya Entri

Photobucket

N3 Terlampau 1

on
Anwar tentu bangga anak Melayu pertama pertahan lelaki hina Rasulullah S.A.W !

Tahniah Anwar & PKR kerana berjaya doktrin peguam muda Melayu ini bernama Fadiah Nadwa Fikri  pertahankan wartawan Arab Saudi menghina Rasulullah S.A.W.Perjuangan  Hak Asasi lebih diutamkan  daripada melihat Rasulullah dihina oleh manusia sial ini .

Tuan Punya Entri


Photobucket

N3 Terlampau

on

JOIN MY FACEBOOK
http://parpukari.blogspot.comPANAS BERAPI! LELAKI YANG HINA NABI DISOKONG PKR LAKNATULLAH!


cerita kat sini

Photobucket

Kalau Program Tak Nyanyi Negaraku Tak boleh Ke...??..... Idris Jala

on


Ketika di pertengahan Agenda Mesyuarat,
Idris Jala menyatakan sesuatu cadangan yang mengejutkan mereka yang hadir...

"Kalau program tak nyanyi Negaraku Tak boleh Ke??"dengan nada serius.

Mereka yang hadir terkejut.. Kerana soalan itu keluar dari Mulut Menteri Sendiri..


Seperti yang dijanjikan pada Jumaat yang lalu
KP akan dedahkan apa masalah Idris Jala yang mengundang kemarahan
warga kakitangan Kerajaan di Putrajaya..

Kelmarin KP sempat berjumpa dengan seorang pengirim Email yang
menyatakan ada cerita menarik tentang Menteri"Pemandu" ini.

Pada sebulan yang lepas,Pemandu diketuai Idris Jala
mengadakan Mesyuarat,di Putrajaya..
Mesyuarat Berjalan seperti Biasa,dengan dipengerusikan Idris Jala dan 2 lagi wakil Seorang berbangsa Cina,dan Sorang lagi Melayu...

Ketika di pertengahan Agenda Mesyuarat,
Idris Jala menyatakan sesuatu cadangan yang mengejutkan mereka yang hadir...
"kalau program tak nyanyi Negaraku Tak boleh Ke??"dengan Nada Serius
Mereka yang hadir terkejut.. Kerana soalan itu keluar dari Mulut Menteri Sendiri..

Wajarkah seorang Menteri mengajukan soalan sebegitu Rupa??
Idris Jala Jaga Pemandu,kenapa perlu disakiti Lagu tersebut??
Apakah Lagu Kebangsaan yang menjadi Kebanggaan Kita memualkan Idris Jala??
Adakah lagu Kebangsaan Kita terlalu lama sehinggakan merugikan masa Idris Jala??

Macam mana orang macam ni boleh Dipilih Najib??
Sebab Najib atau Sebab Nazir Razak,Idris Jala diangkat jadi Menteri??

Persoalannya,Saya mohon penjelasan dari Pihak Idris Jala sendiri
Benar atau tidak??Jika Benar berlaku soalan sebegitu yg keluar dari mulut Menteri
Maka KP cukup Yakin,Pagar di Perdana Putra itu cukup besar dan sentiasa Dibuka
untuk Idris Jala Keluar dari Perdana Putra!!


sumber

Photobucket

Nik Aziz Gesa DSAI Tarik Balik Kenyataan Sokong Israel

on

Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menggesa Datuk Seri Anwar Ibrahim menarik balik kenyataannya sebelum ini yang menyokong usaha melindungi keselamatan Israel.

Malah Ketua Pembangkang itu turut digesa untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap Wall Street Journal (WSJ) bagi membersihkan namanya.

"Saya selaku Mursyidul Am PAS dengan dipersetujui oleh seluruh ahli Majlis Syura Ulama PAS, menggesa Datuk Seri Anwar menarik balik kenyataannya seperti dilaporkan di WSJ.

"Sekiranya kenyataan itu dilaporkan secara salah atau membawa maksud yang berbeza, maka saya dan seluruh ahli Majlis Syura Ulama menasihatkan Datuk Seri Anwar untuk mengambil tindakan undang-undang dengan menyaman WSJ bagi membersihkan nama beliau," katanya di sini, Isnin.

Selain itu Nik Abdul Aziz yang juga Menteri Besar Kelantan menerusi kenyataannya menegaskan, keselamatan Isreal bukan menjadi tanggungjawab yang perlu dipikul oleh umat Islam.

"Keselamatan negara haram Israel juga bukanlah menjadi tanggungjawab yang dipikul oleh orang Arab atau umat Islam, kerana ditegakkan negara haram itu sendiri di atas dasar kezaliman.

"Islam sebagai agama yang sangat mementingkan hak asasi, keadilan, keharmonian dan hubungan baik antarabangsa, tentu sekali tidak dapat berkompromi dalam isu kezaliman ini," katanya.

Baru-baru ini, Anwar dalam temu bual bersama WSJ memberitahu, beliau menyokong segala usaha untuk menjamin keselamatan Israel sekali gus, mengundang kecaman daripada pelbagai pihak.

Namun ketua pembangkang itu berkata, pandangannya selari dengan Resolusi 1397 Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) dan Inisiatif Keamanan Arab yang berteraskan penyelesaian dua negara.

Bagaimanapun Nik Abdul Aziz berkata, adalah haram bagi umat Islam menerima kewujudan negara Israel dan menegaskan bahawa PAS menolak penyelesaian dua negara dalam isu Palestin-Israel.

"Adalah haram menerima kewujudan negara yang haram. Maka PAS menolak penyelesaian dua negara, satu untuk rakyat Palestin dan satu lagi bernama Israel untuk Yahudi Zionis.

"Negara haram Israel diwujudkan oleh kuasa besar dunia secara zalim tanpa sifat perikemanusiaan dan sepatutnya ditentang oleh semua peradaban manusia.

"Wajib ke atas umat Islam bukan sahaja di bumi Palestin malah seluruh dunia, berusaha sedaya upaya untuk membebaskan Palestin sepenuhnya," katanya. - mStarPhotobucket

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List