Skandal pengundi hantu ,Air Asia, Perdana Menteri dan dot dot dot - Part 2

on May 1, 2013
Bermulanya perbincangan menyewa Charter flight Air Asia untuk projek PRU13 pada 3 April 2013 diantara CEO Air Asia dan Perdana Menteri bagi projek menyewa 9 unit pesawat untuk membawa suspek "pengundi hantu".

Dalam deal 9 penerbangan ini, Air Asia tidak megenakan sebarang pembayaran termasuk cukai cukai!!!

Deal ini melanggar S.O.P Air Asia dimana urusniaga ini tidak melalui permohonan rasmi kerajaan seperti yang sepatutnya dibuat.

Negara mengalami kerugian dari penerbangan ini tanpa mengenakan sebarang cukai dan apakah perkara ini harus didiamkan begitu sahaja?

Sumber Squad MPV melaporkan bahawa pada hari Isnin 29 April mendapati 12 unit bas kerajaan terdiri daripada Jabatan Penjara,Imigresen dan bas dari jabatan kerajaan yang lain digunakan untuk mengangkut penumpang yang disyaki "pengundi hantu" [Phantom Voters]


Dari siang hingga ke larut malam mereka tidak henti henti mengangkut "suspek pengundi hantu" dengan 12 buah bas yang menunggu mereka turun dari pesawat berkenaan.Aktiviti ini lebih dicurigai apabila kegiatan ini diawasi oleh POLIS !!!!

Sebaik sahaja ketibaan "suspek pengundi hantu" di LCCT, Mereka diarah menaiki bas bas yang disediakan seperti didalam gambar diatas.

Eh,kenapa ada lambang BN?

Mereka di ekori hingga ke lokasi satu lokasi terletak di Port Dikson yang dinamakan Felda Resident Resort.

Ok,berbalik kepada maklumat dari email ini, skrip dibawah menunjukkan perbincangan antara Tony selaku CEO Air Asia dan Aireen Omar selaku orang tengah untuk menyediakan pasawat pesawat tambahan atas permintaan pejabat Perdana Menteri.

Siapakah yang mengarah tony?

Apa yang kita nampak?

Mereka merancang dengan tergesa gesa hanya semata mata untuk operasi yang mencurigakan..Jika ianya urusan rasmi ,sudah tentu tidak berlaku situasi kelam kabut seperti ini dan sudah tentu ianya dirancang terlebih awal serta lebih teratur.

Dimana Joe Jambul?  he he he .....


Photobucket

Skandal pengundi hantu ,Air Aisa, perdana menteri dan dot dot dot - Part 1

onLaporan dari team R n R Crew yang memintas email Air Asia  dapat menjumpai hubungkait penerbangan misteri sewa Khas yang  mengankut Indon, Sulu, Bangla, myanmar, Nepal, Philipin dan lain bangsa..

Ikuti laporan dari Skuard MPV [monitoring Phantom Votters]

Pada 8 [Isnin] april CEO asia telah ke Pejabat Perdana Menteri pada jam 1 petang untuk berbincang berkenaan dengan tempahan flight untuk di SEWA pada PRU 13.

Persoalan yang bermain diminda:

1. Siapa penumpangnya?
2. Penerbangan ini ditempah khas untuk PRU, jika penumpagnya pegawai SPR, kenapa pejabat PM yang uruskan?
3. Mengapa booking dibuat secara ekslusif melalui Tony Fernandes bukan melalui permohonan rasmi?

Sehingga hari ini (1/5/2013 jam 5.10pm) booking2 untuk penumpang penerbangan ini masih tidak didaftarkan nama. Ini bermakna nama2 penumpang akan dikemaskini pada saat2 akhir sebelum penerbangan berlepas. 

Gua juga lampirkan screet shot salah satu booking itu dimana nama penumpang2 masih belum dikemaskini. Jika dilihat ruangan 'Total Cost' di imej yang gua lampirkan, Kesemua booking ini telah dikecualikan daripada apa2 bayaran termasuk cukai lapangan terbang dan surcaj bahan bakar yang selalu dikenakan kepada penumpang2 biasa.Tujuan gua alert saudara semua mengenai perkara ini adalah berkemungkinan besar penerbangan charter ini mungkin bertujuan untuk menggerakkan pengundi hantu dari Sabah. 


Sehingga hari ini,telah lebih 10 ribu orang asing sudahpun loading masuk sedikit demi sedikit semenjak dan kini mereka ditempatkan di Felda Resident Resort di Port Dikson dan kem kem tentera di sekitar Port Dikson,di hotel hotel di sekitar Berjaya Time Square Bukit Bintang. Dan beberapa lokasi yang gua raksiakan sebab dalam intipan.Dan mereka ini di seludup masuk ke Terengganu [klick sini untuk baca]
Sent: Tuesday, 30 April, 2013 11:23 AM
To: Shahril Hafizi Bin Radzali; Anis Shima Ahmad Tajuddin
Cc: Simon Peter; maa_scheduleplanning
Subject: RE: PRU 13 Charter flight - 11 .4. 2013 .

Dear Shahril,

Flights have been loaded as charter and for those ferry flights we have loaded as normal service but lids are closed and fares won't be loaded. I am looping in Anis to get the fares loaded and after that only you can start to put in the passengers.

Dear Anis,

The email below refers. We have a few charter and ferry flights on 3-4 & 5-6 May. Kindly load the fares only for the charter flights. Refer to the attached file for the list of flights. 


Please take note that some of the charter and ferry flights have the same number. 


Regards,
Vinod Sivagnanam

-----Original Message-----
From: Shahril Hafizi Bin Radzali 
Sent: Tuesday, April 30, 2013 2:49 AM
To: Vinod Sivagnanam
Cc: Simon Peter; maa_scheduleplanning
Subject: RE: PRU 13 Charter flight - 11 .4. 2013 .


KINGOFGOBLOK
Photobucket

Poster Nik Aziz disamakan dengan Babi..!!! Kempen BN sudah semakin hilang waras pemikiran manusia

on
SEBELUM INI TAYANG VIDEO LUCAH DI CERAMAH
KINI BUAT POSTER HINA TG NIK AZIZ DISAMAKAN DENGAN BABI
BN OH BN...!! BERPOLITIKLAH SECARA MATANG...
MATANG SECARA BERHUJAH.. MATANG BERFAKTA..!!Photobucket

Rakyat BAKRI BANGKIT, Tunjuk SOKONGAN PADA PAKATAN RAKYAT

on

Gelombang kebangkitan rakyat seluruh negara turut melanda di Bakri. Hari ini berlangsungnya satu rapat umum rakyat Bakri turut dihadiri oleh Lim Guan Eng bersama-sama calon Pakatan Rakyat di Muar, 4 hari sebelum menjelang hari pengundian.

Lim Guan Eng bersama calon-calon Pakatan Rakyat, calon DAP Parlimen Bakri Er Teck Hwa, calon PAS Dun Sg Abong Dr Hj Sheikh Ibrahim Salleh dan calon PKR Parlimen Muar Sdr Nor Hizwan Ahmad.

Kehadiran puluhan ribu rakyat memberi isyarat yang jelas bahawa ini adalah satu referendum menolak BN di P.145 Bakri.

Ini kali lah!. TUKAR!.


Photobucket

RIBUAN SAMBUT ANWAR DI KLANG

on

LOKASI:-   HADAPAN ECONSAVE TAMAN KLANG UTAMA, KLANG.

TARIKH/WAKTU:-   1hb Mei 2013/4.30 ptg

Cukup punya dahsyat sambutan diberikan oleh rakyat Parlimen P109 Kapar kepada "Ejen Sulu" DSAI petang tadi.

Inagatkan apabila dituduh pelbagai ejen dari yahudi, CIA, Cina dan terbaru ejen Sulu, rakyat akan menjauhkan diri dan boikot apa jua ceramah maupun program yang melibat DSAI....rupa-rupanya tidak beb!!!...lagi kuat dituduh ejen segala ejen lagi berbondong rakyat sokong dan dakap perjuangan yang dibawa oleh Pakatan Rakyat walaupun dibawah matahari terik.

Nampaknya taktik UMNO nak pikat hati rakyat dengan serang DSAI dari pelbagai sudut tidak memberi sedikit pun kesan dan impak.

Sebelum beliau hadir bapa Saiful Bukhari Azlan lazim pula buat U-Turn kata betula DSAI liwat anaknya..Ingatkan cara pengakuan flip flop itu rakyat sudah pastilah naik meluat dan menyampah kepada DSAI...tapi tidak juga.

Agaknya sekarang UMNO/BN pimpinan Najib Razak sebagai Presiden dan Mahathir sebagai penasihat sudah pasti dah mati akal cara mana nak sekat DSAI dari menjadi PM ke-7 selepas 5hb Mei 2013 ini.

Hari yang bersejarah ini dihadiri sama calon PKR/PR Parlimen Kapar Sdr Manivannan Gowindasamy dan Ketua Gabang PKR Kapar Tuan Azizi Ayub.

Parlimen P109 Kapar, Ins'y Allah akan kekal ketangan Pakatan Rakyat jika diambil kira sambutan dan mood rakyat petang tadi.


INI KALILAH TUKAR.....JOM UBAH... SELAMATKAN MALAYSIA...PAS GANTI UMNO...PR GANTI BN.Photobucket

AKHIRNYA SPR AKUI AKAN KEBENARAN PAKATAN RAKYAT YANG DAKWAT KEKAL TIDAK KEKAL DAN MUDAH TANGGAL!!!!!

onKUALA LUMPUR: 1.  Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) telah menerima maklumat berlaku penyebaran gambar melalui laman sosial mengenai pendedahan  oleh seorang pengundi awal bahawa  dakwat kekal yang dicalit pada jarinya mudah hilang  dengan membasuh jarinya. Gambar jari yang dakwat kekal itu telah hilang dimuat naik dan disebarkan melalui laman sosial.  SPR juga telah menerima maklumat bahawa satu laporan polis telah dibuat oleh seorang pemimpin parti politik berkaitan perkara itu.

2. SPR ingin memaklumkan bahawa SPR telah membuat beberapa kali ujian terhadap dakwat kekal itu sebelum ia dibekalkan untuk digunakan dalam Pilihan Raya Umum Ke-13. Terbukti daripada ujian-ujian itu, dakwat itu kekal  bagi tempoh 5 hingga 7 hari.

3. Berikutan dengan laporan polis itu, SPR telah berbincang dan mendapat maklum balas kemungkinan perkara itu berlaku disebabkan oleh kegagalan sebahagian daripada petugas SPR untuk mematuhi cara penggunaan dakwat kekal sebagai mana yang dikehendaki dan dinyatakan pada kotak dan botol dakwat kekal. Sebaik selepas SPR menerima laporan polis dan maklum balas itu, suatu arahan telah dikeluarkan kepada semua petugas SPR untuk mematuhi cara penggunaan dakwat kekal sebagai mana yang dikehendaki dan dinyatakan pada kotak dan botol dakwat kekal.

4. SPR  juga  telah membuat beberapa ujian menggunakan dakwat kekal   pada 30 April 2013 terhadap pegawai-pegawai SPR yang telah mengundi secara pos.  Sebahagian daripada mereka ini telah dicalit dengan dakwat kekal yang botolnya tidak digoncang  dan sebahagian yang lain pula  telah dicalit dengan dakwat kekal yang botolnya telah digoncang. Hasilnya,  SPR mendapati jari mereka yang telah dicalit dengan dakwat kekal yang botolnya telah digoncang lebih kekal dakwat itu di jari  mereka dibandingkan dengan jari mereka yang dicalit menggunakan dakwat kekal yang botolnya tidak digoncang. Ujian ini dibuat berdasarkan kepada cara penggunaan  dakwat kekal sebagai mana yang dikehendaki dan dinyatakan pada kotak dan botol dakwat kekal.


5. Sebagai tambahan kepada perkara yang disebut terdahulu, SPR akan mengadakan suatu demonstrasi kepada wakil media pada 2 Mei 2013  untuk menunjukkan bahawa dakwat kekal ini jika dicalitkan pada jari pengundi  mengikut cara penggunaan  dakwat kekal sebagai mana yang dikehendaki dan dinyatakan pada kotak dan botol dakwat kekal, dakwat tersebut akan lebih kekal di jari pengundi.

6. Walau apa pun kesan dakwat kekal itu, SPR ingin menegaskan bahawa setiap pengundi awal yang telah selesai mengundi  pada 30 April 2013  tidak boleh mengundi sekali lagi pada hari pengundian biasa kerana nama  mereka  tidak wujud dalam daftar pemilih pilihan raya  bagi pengundi biasa  yang akan mengundi pada 5 Mei 2013.


7. Oleh itu SPR akan  meneruskan penggunaan dakwat kekal pada 5 Mei 2013 ini  selaras dengan kehendak undang-undang yang sedang berkuat kuasa.

Sekian dan terima kasih.

Datuk Kamaruddin Mohamed Baria
Setiausaha
Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia
30 April  2013

JADI TUDUHAN PAKATAN RAKYAT BERASAS, SAHIH LAGI BENAR!!!!!!Photobucket

P.121 Lembah Pantai: Laluan sukar buat Nurul Izzah Anwar...?

on


P121 parlimen lembah pantai Nurul Izzah Anwar

Pilihan raya umum ke-13

Naib Presiden PKR, Puan Nurul Izzah Anwar sedang menghadapi laluan sukar untuk mengekalkan kerusi Parlimen Lembah Pantai yang disandangnya menentang Menteri Pembangunan Wilayah dan Kesejahteraan Bandar Datuk Raja Nong Chik Zainal Abidin dan calon Bebas Rusli Baba dalam persaingan tiga penjuru.

Masalah utama bagi Nurul Izzah, 32, ibu kepada dua anak, apabila terdapat 16,500 pengundi baru di kawasannya - yang beliau yakin 5,000 daripadanya pengundi hantu kerana tidak boleh dikesannya.

Kebimbangan itu ekoran kemenangannya terhadap Ketua Wanita Umno Datuk Seri Shahrizat Jalil sebelum ini hanya dengan majoriti 2,895 undi. 

Justeru, mengikut perkiraannya, jumlah pertambahan pengundi baru itu dan "pengundi hantu" itu boleh mengubah kemenangan itu - sejumlah 2,000 pengundi pos tidak termasuk.

Walaupun sebagai penyandang, Nurul Izzah kini dilihat sebagai calon underdogatau bukan pilihan menentang jentera besar dan bertenaga Raja Nong Chik, yang juga mempunyai reputasi baik berkhidmat kepada rakyat pada masa mudanya.

Raja Nong Chik, 60, pernah menjadi Ketua Pemuda Umno Lembah Pantai sekitar tahun 80-an.

Malah, gambar-gambar lamanya yang menunjukkan beliau menolong orang ramai, seperti mangsa banjir dan kebakaran di setinggan masih boleh dilihat sampai hari ini. 

Beliau juga dilihat sebagai pemimpin akar umbi.

Photobucket

Ayah Saiful hadapi tekanan kuat dari Umno

on
Beberapa hari sebelum ini, ayah Mohd Saiful Bukhari, Azlan Mat Lazim (gambar)telah menghubungi Ahli Majlis Pimpinan Pusat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Johari Abdul dan menyatakan beliau menghadapi tekanan yang sangat kuat dari Umno.

“Tekanan ini turut dikenakan ke atas keluarganya. Saya yakin ‘penarikan balik’ pengakuannya ini adalah natijah dari tekanan ini.

“Saya ingin merujuk di sini kepada laporan media oleh En Azlan Mat Lazim, bapa kepada Saiful Bukhari,” ujar Johari dalam satu kenyataan.

Beliau menyatakan demikian sebagai respons kepada laporan media yang menyebut bahawa Azlan menarik balik mohon maaf yang dibuatnya kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim dan turut mengumumkan dirinya keluar dari PKR dengan serta merta.

“Kami ingin menjelaskan di sini bahawa Encik Azlan Mat Lazim tidak pernah menjadi ahli Parti Keadilan Rakyat. Permohonannya untuk menyertai Parti Keadilan Rakyat belum pun diluluskan.

“Saya juga ingin menjelaskan di sini, bahawa Azlan Mat Lazim yang meminta untuk bertemu kami dan bukan sebaliknya,” jelas Johari lagi.

Beliau menjelaskan, Azlan dengan sendiri telah menawarkan untuk membuat pengakuan bahawa segala dakwaan terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim merupakan satu konspirasi politik.

Menurutnya, perkembangan sebegitu bukanlah sesuatu yang luar biasa terutama di musim pilihan raya, apatah lagi modus operandi sebegini sudah sinomim dengan muslihat politik Umno.


kisah nya kat sini


Photobucket

JANGAN TERPADAYA - Jangan sertai himpunan di PKR esok - Dr Rani

on
SHAH ALAM: Pesuruhjaya PAS Selangor, Dr Rani Othman mengarah supaya semua ahli-ahli PAS tidak menyertai sebarang himpunan yang kononnya akan diadakan esok di Ibu Pejabat PKR.

"Kami yakin ia adalah kerja-kerja pihak yang pro-BN yang bekerja untuk memecahkan Pakatan Rakyat," kata Dr Rani dalam satu kenyataannya kepada Harakahdaily.

Menurut poster yang mula diedarkan, kononnya akan diadakan satu sessi bantahan terhadap calon PSM yang bertanding atas tiket PKR esok.

Ia kononnya akan diadakan jam 11 pagi pada esok hari.


Photobucket

ANWAR DI SEREMBAN

on

Pergh!!!! Paling kurang 20,000 rakyat Seremban, Negeri Sembilan dari pelbagai kaum, tua dan muda telah turun berhimpun di Pusat Betaria, Jalan Siamang Gagap Seremban, Negeri Sembilan, malam tadi 30hb April 2013.

Para penganjur memaklumkan bahawa pihaknya telah cuba nak menempah Padang MPS tetapi pihak Majlis Perbandaran Seremban  enggan sewakan, begitu juga dengan Stadium Negeri Tuanku Abdul Rahman Paroi, Seremban,  pun tidak dibenarkan, maka tiada pilihan terpaksa juga cari tempat kosong yang berkedudukan dalam DUN Ampangan.

Punyalah sesak dan padat dilokasi ceramah sehingga melimpah kedua belah jalan.

Kenderaan terpaksa diletakkan 1km dari kedua arah...Laungan reformasi..Ini kalilah.. Ubah..lawan tetap lawan, sering dilaungan...Cukup meriah dan bersemangat sekali...Memperlihatkan kesungguhan rakyat Negeri Sembilan secara keseluruhannya mau melakukan perubahan...Mood perubahan cukup tebal dan pekat sekali.

Apa yang pasti perhimpunan malam tadi sudah cukup membuat Najib dan seluruh pimpinan UMNO/BN gusar dan tidak bermaya...HARI UMNO UNTUK MENJADI PEMBANGKANG SUDAH HAMPIR TIBA.
Photobucket

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List