Apa Hal Dengan Salleh Majid....?

on Aug 27, 2011
BEKAS Pengerusi BSKL Salleh Majid kesal dengan tindakan Exxon International menjualkan kepentingannya dalam Esso Malaysia kepada syarikat San Miguel dari Filifina. Menurut Salleh sepatutnya Exxon tidak membuat keputusan memandangkan ia sudah lama beroperasi di negara ini dan mendapat banyak keuntungan.

Beliau juga tidak faham dengan tindakan itu dan bertanya apakah masalahnya.

Paling memelikkan kalaupun Exxon hendak melupuskan kepentingannya dalam Esso Malaysia kenapa ia dijual kepada San Miguel sedangkan Tabung Lembaga Angkatan Tentera (LTAT) telah menawar untuk pembelian itu dengan harga paling murah? Kenapa dijual kepada syarikat yang berpejabat di Filifina itu?

Saya tidak tahu apakah Salleh ada maklumat penuh mengenai syarikat San Miguel itu? Setahu saya syarikat itu adalah syarikat arak terbesar di Filifina di mana seorang anak bekas PM negara ini ada saham didalamnya. Saya yakin Salleh tahu hal ini kerana beliau bukan orang kerdil dalam soal bisness antarabangsa.

Kalau Salleh mengetahui maklumat ini beliau tidak akan merasai pelik dengan penjualan kepada syarikat berkenaan dan bukan LTAT. Sudah tentu ia adalah untuk kepentingan bekas PM itu sama. Bila syarikat San Miguel memiliki perniagaan itu maka yang mendapat untungnya ialah bekas anak PM itu. Perkara ini biasa berlaku di Malaysia. Ini dinamakan kronisme. Bekas PM itu juga suka kalau anaknya terus kekal sebagai 10 orang terkaya di Malaysia.

Biasalah bagi manusia yang berfikir hanya tentang hidup di dunia ini maka rekod itu akan dipertahankan kerana itulah kemegahan Qaron. Qoran sangat suka kepada kekayaan dan ia menjadi kufur dengan harta bendanya.

Pemilikan keuntungan untuk individu yang boleh mempengaruhi kerajaan biasa terjadi. Saya percaya dalam hal ini Najib Razak tidak berbuat apa-apa. Mungkin Najib mengingati apa yang pernah menimpa ke atas Anwar Ibrahim kira-kira 15 tahun lalu. Disebabkan Anwar tidak setuju dengan cadangan supaya Petronas "membeli bayar" syarikat salah seorang anak PM yang mengalamai kerugianlah, maka Anwar menerima padah hingga ke hari ini.

Apakah Najib berani untuk berbuat demikian. Jawabnya tidak. Cuba kalau Najib bersuara menghalang penjualan kepentingan Esso Malaysia kepada San Minguel itu sudah tentu Mahathir akan menjerkahnya. Paling menakutkan Najib ialah Mahathir akan melaksanakangrand design bersama Udin anak Yassin untuk menyingkirnya.

Memanglah kalau ikut adat jika penjualan kepentingan Exxon dalam Esso Malaysia itu diberikan kepada LTAT, seluruh bekas anggota tentera yang menjadi ahli tabung itu menikmati hasilnya. Tetapi seperti dikatakan tadi, di negara ini kerajaan lebih menjaga kepentingan individu berpengaruh berbanding dengan kepentingan awam.
Jadi Salleh tidak perlu merasa pelik atau pun buat sengaja pelik di dalam hal ini. Kalau anda mengetahui bagaimana negara ini ditadbir urus dan bagaimana besarnya pengaruh politik anda tidak akan menimbulkan keraguan anda yang dangkal itu.

MSO
Photobucket

CALON MB BN SELANGOR...?

on

Siapakah gerangannya tokoh Korporat itu..?

Berapakah pula kos operasi atau nilai pelaburan yang sudah mula dihitung untuk dileburkan demi mencapai cita cita peribadi seorang tokoh Korporat yang juga seorang “maulana” @ Billionair...?

Mengikut maklumat yang disampaikan, beliau sanggup berbelanja besar sekiranya gerak kerja “bawah tanah” ini mendapat sokongan dikalangan pelobi pelobi UMNO...

Ketika ramai pimpinan UMNO sudah mula mentelaah dan memahami maksud YAB Perdana Menteri Datuk Sri Najib bahawa mereka harus bersedia menerima “winable candidate”, nampaknya sudah ada satu “move” yang sedang melobi seorang tokoh Korporat anak Selangor sebagai calon Menteri Besar...!

Gerakan bawah tanah ini sedang diilhamkan oleh orang kepercayaan tokoh Korporat tersebut kerana beliau mempunyai hubungan akrab dengan beberapa pimpinan UMNO dalam negeri Selangor.

Kita sambung kisah ini selepas 1 Syawal kerana operasi gerakan bawah tanah ini akan diperhebatkan lagi selepas hari lebaran. Kempen ‘salam bercangkuk’ pasti memeriahkan lagi sesi ziarah kunjungan orang kepercayaan tokoh Korporat itu pada open house dan majlis Aidil Fitri pimpinan UMNO Selangor...

p/s; gambar diatas hanya sebagai hiasan sahaja, tidak ada kena mengena dengan mana mana individu samada yang masih hidup atau yang sudah meninggal dunia.

Moral of the story mahu membongkar kisah Maulana dari sektor Korporat..., semoga tidak menjadi Mala’un Keparat...! 


sumber :- MEDAN INFO KITA
Photobucket

APA ITU JUS MONAVIE...?

onrange


Jus MonaVie merupakan gabungan buah acai berry yang hanya terdapat di hutan Amazon serta gabungan ekstrak 18 jenis pati buah-buahan terpilih dan terbaik didunia untuk membekalkan daya tenaga paling optimum untuk badan kita.


Kandungannya telah disahkan oleh pakar-pakar antarabangsa mempunyai anti-pengoksidaan yang amat tinggi serta nutrient-nutrient berkhasiat yang boleh meransang penyembuhan luar biasa serta menyediakan pertahanan badan daripada pelbagai jenis penyakit.


Khasiatnya telah diperakui oleh ramai pakar-pakar pemakanan terkenal dunia serta mendapat liputan yang meluas terutamanya di Amerika Syarikat dan Eropah. Kesan-kesan pemulihan semulajadinya telah banyak terbukti dan diperkatakan melalui testimoni seluruh dunia dan kini MonaVie mula bertapak di pasaran Asia untuk kita berkongsi khasiat dan kehebatannya. Kajian menunjukkan ramai orang yang mengamalkan jus herba atau makanan tambahan lain akan bertukar dan beralih arah kepada jus MonaVie setelah mula meminumnya. ANDA BILA LAGI!

Lawati Laman Ini


Khasiat Jus Monavie

Setiap hari badan kita setiap hari terdedah kepada pencemaran udara dan pelbagai kuman dan bakteria. Setiap kali itulah bahan-bahan pencemaran ini akan terkumpul dalam badan kita sedikit demi sedikit, dan membentuk radikal-radikal bebas yang membentuk pelbagai penyakit dalam badan kita. MonaVie merupakan makanan tambahan yang berfungsi untuk:

•    Menghasilkan unsur-unsur anti-oksida yang tinggi yang berupaya melawan, mengurangkan dan menyahkan radikal-radikal bebas
     dalam badan kita

•    Membekalkan nutrient yang tinggi dan berkualiti yang tidak terdapat
     dalam makanan tambahan yang lain

•    Menambahkan zat-zat yang kurang dalam tubuh kita.

•    Mengatasi masalah usus dan pencernaan

•    Merangsang sistem pernafasan yang lebih lancar

•    Membaiki dan membina semula sel/tisu dan segala sistem saraf yang
      rosak dalam tubuh agar kembali kepada asal seperti masalah sendi-
      sendi, organ dan lain-lain.

•    Membantu mengatasi masalah otot dan tulang

•    Meningkatkan ketegangan kulit serta melicinkan permukaan kulit
      muka

•    Menguatkan daya ketahanan melawan penyakit

•    Membekalkan tenaga yang optimum untuk badan kita. 
Serta juga khasiat berikut :-
  1. Kaya dengan pelbagai vitamin.
  2. Kaya dengan mineral.
  3. Kaya dengan asid amino.
  4. Bersifat anti-oksidan yang mampu melawan sel kanser.
  5. Mampu menjadi diet harian.
  6. Dapat menurunkan kolestrol dalam darah.


Khasiat Acai Berry

Acai berry merupakan kandungan buah yang utama didalam jus MonaVie dan telah dikenalpasti sebagai Super Anti-Oksidan yang mempunyai ORAC rating paling tinggi di dunia.
 Acai berry merupakan kandungan buah yang paling banyak di dalam produk MonaVie.

 MonaVie adalah hasil gabungan 19 buah-buahan organik yang diproses daripada kulit, isi
 dan juga bijinya.

 MonaVie adalah produk makanan kesihatan yang digunakan untuk membantu mengatasi
 masalah kesihatan seperti kanser, darah tinggi, kencing manis, masalah pencernaan dan
 lain-lain

Untuk keterangan lanjut Klik Sini

Photobucket

PKR: Politik kotor Umno punca Melayu pecah, bukan kerana Anwar atau Pakatan

on

 Parti Keadilan Rakyat (PKR) menyifatkan pendedahan Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria mengenai perpecahan Melayu membuktikan ia berlaku disebabkan “politik kotor” Umno, bukannya disebabkan faktor-faktor lain.
Ketua Penerangan PKR, Dr Muhammad Nur Manuty, berkata, pendedahan Harussani juga membuktikan perpecahan Melayu bukan berpunca daripada Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat.
“Beliau (Harussani) juga menyatakan bahawa demi menjaga perpaduan Melayu, pernah menasihati (Tun) Dr Mahathir Mohamad agar tidak memecat timbalanya ketika itu iaitu Datuk Seri Anwar Ibrahim serta membuat tuduhan liwat tanpa membawa empat orang saksi.
“Dengan kenyataan di atas, jelaslah bahawa apa yang ditanggapi sebagai perpecahan Melayu-Islam pada masa kini adalah berpunca dari permainan politik kotor para pemimpin Umno sendiri bermula dari Dr Mahathir,” katanya dalam satu kenyataan.
Jelas beliau, pendedahan yang dibuat Harussani itu juga membuktikan tuduhan liwat terhadap Anwar pada 1998 adalah fitnah dan konspirasi Dr Mahathir.
“Kenyataan Mufti Perak tersebut juga mengesahkan pendirian kita selama ini bahawa tuduhan liwat ke atas Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah tidak sah dan fitnah semata-mata untuk menjatuhkan beliau sebagai pemimpin politik harapan orang Melayu-Islam.
“Adalah jelas bahawa pemecatan Anwar bukan kerana faktor moral tetapi konspirasi jahat Dr Mahathir dan para pengikutnya,” katanya.
Harussani dalam Wacana Ulama Politik Untuk Dakwah Atau Parti di Shah Alam kelmarin berkata, beliau pernah cuba untuk bertemu dengan Dr Mahathir agar tidak memecat dan juga tidak mengenakan tuduhan liwat ke atas Anwar.
Beliau berkata pemecatan Anwar akan mengakibatkan perpecahan orang Melayu kerana Anwar mempunyai pengaruh yang besar.
Kata Muhammad, ekoran pendedahan Harussani itu rakyat perlu sedar dan menolak fitnah yang dilemparkan ke atas Anwar.
“Malah, semua yang cintakan keadilan perlulah bersama-sama bertanggungjawab dan bertindak untuk membela beliau dari segala kezaliman dan pembohongan berterusan sejak lebih satu dekad yang lalu.
“Kita menyeru pemimpin Umno supaya melakukan muhasabah diri dan menghentikan kezaliman ke atas Datuk Seri Anwar Ibrahim demi perpaduan seluruh masyarakat Malaysia. Kita berkeyakinan penuh bahawa selagi kezaliman terhadap Datuk Seri Anwar tidak dihentikan, isu perpaduan Melayu-Islam tidak akan dapat diselesaikan secara tuntas,” katanya.
Anwar dipecat daripada jawatan timbalan perdana menteri dan timbalan presiden Umno pada September 1998.
Kemudian beliau berhadapan dengan kes salah guna kuasa dan liwat.
Anwar, Ketua Umum PKR, menghadapi tuduhan liwat kali pertama pada 1998 yang dikaitkan dengan beberapa individu yang rapat dengannya seperti Azizan Abu Bakar dan Sukma Darmawan.
Anwar kini berdepan dengan satu lagi tuduhan liwat yang melibatkan pembantu peribadinya Mohd Saiful Bukhari Azlan - kes masih dalam perbicaraan.

Photobucket

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List