APA KATA KHALID SAMAD.

on Jun 19, 2011

Sejak saya memuatkan posting Yang Mencantas dan Yang Dicantas, ada yang bertanya dan menegur tentang mengapa perlunya saya menceritakan perjalanan mesyuarat perlantikan PJ Selangor? Tidakkah memadai dengan hanya memberitahu kesudahannya? Bukankah dengan menceritakan apa yang berlaku semasa mesyuarat maka dengan secara tidak langsungnya saya telah mendedahkan 'Rahsia Parti'?Sebenarnya saya berasa hairan dengan sikap yang sebegini rupa. Mereka ini membaca tetapi tidak dapat memahami. Seolah-olah pemikiran dan hati mereka telah diselubungi kegelapan atau kebencian sehinggakan tidak dapat melihat pengajaran yang terkandung disebalik tulisan saya itu. Walaubagaimanapun, majoriti yang membaca kisah yang dipaparkan, jelas dapat melihat bagaimana proses perbincangan dan syura yang diamalkan di dalam PAS. Pandangan pimpinan tertinggi parti, setelah dibincang bersama telah dikemukakan untuk dibahas oleh AJK Pusat untuk mendapat kata sepakat. Semasa proses tersebut, tiada usaha untuk memaksa agar diterima sahaja pandangan pimpinan tetapi sebaliknya, ianya dibincang secara tertib dan terbuka. 

Polis keluarkan permit pada Perkasa himpunan 9 Julai

on
On 17th June 2011, the police issued a permit for PERKASA to organise a rally. The permit was issued merely one day after PERKASA applied for it (on 16th June 2011). The assembly, expected to attract 2,000 participants, will be held at the Kelab Sultan Sulaiman on 19th June 2011 (where Pakatan Rakyat once tried to organise a rally but was rejected on grounds of 'security'). Normally, you need to apply for the permit 14 days before the planned rallyPIHAK KESELAMATAN JAGA AJELAH PERHIMPUNAN ITU.......

on
Biarkan rally itu diadakan - Pihak keselamatan jagalah keselamatan rally tu.Pihak parti-parti dan kerajaan yang memerintah usaha mereka ialah untuk menggagalkan niat Bersih untuk mengadakan rally besar-besaran pada 9hb Julai nanti. Semua pihak tahu lebih-lebih lagi pihak pemerintah dan parti-parti yang berkuasa bahawa rally anjuran Bersih ini pasti akan mendapat sambutan yang ramai, malahan dijangkakan lebih besar dari yang dianjurkan pada 2007 yang lalu.

Inilah yang sangat ditakuti oleh UMNO terutamanya kerana UMNO tahu jika rally ini berlaku kali ini, ianya akan membawa kemenangan tambahan kepada Bersih seperti yang dialaminya pada 2007 yang lalu. Sebagai pihak yang memerintah memanglah mereka tidak mahu melihat Bersih mengulangi kejayaan itu lagi kerana pilihanraya umum ke13 akan diadakan tidak lama lagi.

CAKAP MACAM INI SERUPA BIKIN KER..........

onTiada tempat untuk yang 'merengek' di AMK


Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim mencabar Angkatan Muda Keadilan (AMK) untuk berada di barisan hadapan bagi memimpin perubahan (Islah) pada masa akan datang khususnya menjelang pilihan raya umum ke-13.


Beliau juga menggesa AMK terus bekerja sedaya upaya dengan menyusun jentera serta turun ke akar umbi untuk berdepan dengan BN dengan penuh yakin pada pilihan raya umum itu.

anwar ceramah at kerdau pahang to felda settlers
"Kita perlu berubah, (pemimpin yang) tak yakin duduk di barisan belakang, (pemimpin yang) yakin duduk di barisan hadapan.

"Orang (yang yakin) di barisan hadapan, pimpinan (AMK yang) kurang yakin, tolak ke belakang," tegasnya.HANDAL JUGA MAT SABU NI........

on

SAMPAIKAN ADA ORANG TAK NAK HADIR PADA MAJLIS YANG DIHADIRI OLEH MOHAMAD SABU....

Lihat Backdrop Tu Ada Nama Mat Sabu

Aiikk Apa Pasal Ditutup...?????Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List