KENAPA DAN MENGAPA KAMI BENCI...?

on Mar 16, 2012

 
Betul kami akui itu kebenarannya tetapi kami tidak akan menyokong secara membuta tuli. Peluang PR memerintah beberapa negeri telah membuktikan bahawasenya PR adalah alternatif yang lebih baik untuk memerintah Malaysia berbanding Umno/BN.
Photobucket

Transaksi Wang RM 23 billion Ke Mana.......?

on

2 Jun Atau 3 Jun 2012....?

on


Kerajaan Pusat sedang mempertimbangkan kemungkinan mengadakan Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) pada Mei atau Jun ini, lapor Bloomberg hari ini.

Dengan memetik empat sumber yang tidak mahu namanya didedahkan, Bloomberg melaporkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dijadual bercakap di hadapan sekitar 4,000 orang kakitangan Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, khususnya dari Jabatan Penerangan, yang akan membantu menyelia perjalanan pilihan raya yang akan dikendalikan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Salah satu tarikh yang disyorkan ialah 3 Jun, demikian menurut tiga pegawai dipetik laporan portal Bloomberg.

"Kesemua petanda menuju ke arah pilihan raya pada akhir Mei atau awal Jun ini," kata Ong Kian Ming, penganalisis politik dari UCSI.

"Ia adalah masa yang sesuai bagi Najib," katanya.

Kian Ming juga berkata, "jika beliau menunggu lebih lama, skandal-skandal lain akan muncul."

Sehubungan itu katanya, jika keadaan sedemikian wujud, ia sudah pasti akan menjejaskan segala 'suasana mesra' BN yang wujud sekarang, yang antara lain disumbangkan  oleh pengagihan bantuan dijanjikan dalam Bajet 2012.

Dalam kenyataan kepada Sinar Harian Online awal minggu ini, Timbalan Speaker Dewan Rakyat, Datuk Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar berkata, pada pandangan beliau tempoh yang sesuai yang ada sebelum sesi Parlimen Julai ini ialah dua minggu pertama Mei dan dua minggu kedua Jun.

Penemuan kajian Merdeka Center yang dikeluarkan minggu lalu menyebut populariti Najib telah mengalami peningkatan semula berbanding kedudukan Ogos lalu.

Kajian terbaru firma itu menunjukkan kadar populariti beliau meningkat kepada 69 peratus berbanding 59 peratus Ogos lalu, selepas ia mengalami penurunan jika dibandingkan dengan kedudukan tahun 2010.

Kajian Ogos lalu dikendalikan kira-kira sebulan selepas Perhimpunan Bersih 2.0 di ibu negara. Sejak itu Najib mengumumkan beberapa pembaharuan sosiopolitik.

Populariti Najib, hasil kajian berkala Merdeka Center, telah menurun ke paras 59 peratus pada Ogos lalu selepas mencatat paras paling tinggi iaitu 72 peratus pada Mei 2010.

Populariti 69 peratus kali ini sama dengan paras yang direkodkan pada Mac 2010 iaitu 14 bulan selepas menjadi Perdana Menteri.

Pada Mei 2009, lebih sebulan selepas dilantik sebagai Perdana Menteri yang keenam, populariti Najib adalah sekitar 45 peratus.

Di sebalik peningkatan populariti itu, Najib juga dilihat telah menyelesaikan dua isu besar iaitu skim gaji Saraan Baru Perkhidmatan Awam dan projek Pusat Fidlot Kebangsaan.

Mandat semasa Kerajaan Pusat pimpinan Barisan Nasional (BN) hanya akan berakhir pada April 2013.


Oleh: Wartawan Sinar Harian 


Photobucket

Isyarat Dari Daim

on 

Najib kena faham isyarat yang diberikan oleh Daim itu, yang mengatakan Najib perlu berundur kalau UBN gagal mendapat undi banyak. Apa termaksud dari itu ialah sekiranya UBN masih gagal menguasai majorii 2/3 di parlimen pada pilihan raya umum akan datang.Photobucket

Mat Zain Cari Pasal Lagi Dengan Gani Dan Musa

on

 
Musa adalah pegawai penyiasat dalam kes liwat I manakala Gani mengetuai pihak pendakwaan. Mat Zain merupakan pegawai penyiasat insiden mata lebam ........Photobucket

PRU 13 :- Mat Sabu Kata Mission Impossible

on

 
Bila Mat Sabu kata “mission impossible”, aku setuju dengan dia. “Mission Impossible” ialah satu siri televison yang popular satu masa dulu. Dalam siri tersebut, semua misi-misi “mission impossible” menjadi “possible” dan berjaya. Macam mana boleh berjaya ......?Photobucket

Akan Di Lantik Senator...?

on


Ngo Beras Kampit Turut Bertanding Dalam Pilihan Raya? 

 
Salah seorang dari mereka katanya akan dilantik 
menjadi senator kononnya untuk dilantik 
menjadi menteri yang menjaga 


Photobucket

Dah Mati Pun Boleh Hantar Email

on

Tim Terima Email Menakutkan dari Jack yang Sudah Meninggal


 
"Email itu singkat dan jelas namun berisi
percakapan yang hanya saya dan Jack yang tahu.
Email itu berjudul 'Saya Memperhatikanmu'. 
Photobucket

Hilang Taring

on

TAKTIK KOTOR UMNO TIDAK MENJADI

 
UMNO-BN merasakan sudah hilang  taring ........
Photobucket

Nasi Kenduri Kahwin Pun Kena Kebas

on


Nasi hujan panas untuk kenduri kahwin dilarikan pemimpin pembangkang? kah kah kah 
Parti Pembangkang Di Pulau Pinang Siapa Eerrrk


Photobucket

APA.....90% Akan Undi Pembangkang...?

on

 

“Apabila Cawangan Khas (SB) memanggil saya bertanyakan bagaimana pekerja MAS akan mengundi kelak, saya kata dulu 50:50 tapi kini 90 peratus akan memilih pembangkang, “ kata Setiausaha Umum Kesatuan Pekerja-Pekerja MAS Semenanjung Malaysia ( MASEU ),


Photobucket

Apa Kah Ramalan Daim Kali Ini

on

Jangan Lah Perli

on

Rafidah perli pengunduran Shahrizat


 

‘Berundur? Apa berundur?’ demikian kata bekas ketua Wanita Umno, 


Photobucket

Najib Di Beri Amaran...?

on

Daim: Najib perlu undur jika gagal dapat lebih kerusi 

 
Umno akan menyingkirkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak jika beliau gagal memperbaiki pencapaian BN pada pilihan raya umum akan datang, kata bekas menteri kewangan Tun Daim Zainuddin. Photobucket

Tan Sri Khalid Ibrahim Kantoi

on

Alasan pembetulan sempadan pilihanraya kepala hotak depa

http://4.bp.blogspot.com/-px2QCbHy038/T2ICKOkDW9I/AAAAAAAAFh8/RhO91QPniYw/s1600/maklumat_pengundi_Khalid_Ibrahim.jpg 


Kononnya pembetulan sempadan tu pasai nak bagi selaran dengan peta rasmi negara. Kalau ada yang tanya aku, akan lancang mulut aku jawap:-
 "selaras kepala hotak depa".

Photobucket

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List