Tewas Jawatan Naib Presiden UMNO Penggal 2013 - 2016.. Apa Puncanya...?

on Oct 20, 2013
 Datuk Seri Mohd Ali Rustam

Lelaki ini memainkan sentimen perkauman dalam kempennya dengan menggambarkan dirinya sebagai mangsa tsunami Cina tetapi pencapaiannya kali ini lebih buruk lagi. Dia yakin akan terpilih untuk menduduki tempat ketiga di kerusi naib presiden. Mengapa dia kalah dengan teruk.
UMNO 2013: Mukhriz puas hati atas sokongan perwakilan


"Ini adalah pertama kali saya menawarkan diri untuk bertanding jawatan Naib Presiden UMNO. Apabila dilihat sokongan berdasarkan undi yang diperolehi, ia adalah satu kejutan buat diri saya," katanya ketika ditemui media di Pusat Dagangan Dunia Putra.


UMNO 2013: Zahid, Shafie, Hishammuddin kekal Naib Presiden

Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, Datuk Seri Mohd Shafiie Apdal dan Datuk Seri Hishammuddin Hussein kekal mempertahankan jawatan Naib Presiden UMNO bagi penggal 2013/2016. 

Photobucket

Saya Tak Main Politik Wang...!

on

Datuk Saifuddin Abdullah gagal mengekalkan  jawatan Timbalan Ketua Umno Bahagian Temerloh semalam apabila tewas dalam pertandingan tiga penjuru.

Saifuddin memperoleh undi sebanyak 204 undi berbanding Nor Azmi Mat Ludin 248 serta Datuk Akbar Abu yang mendapat 188 undi.

Setakat jam 8.00 malam tadi Saifuddin dikatakan berada dalam kedudukan nombor 39 dalam senarai Majlis Tertinggi (MT) Umno di mana hanya lima bahagian sahaja yang memilihnya.

Akur dengan keputusan itu, beliau menyifatkan kekalahannya kerana cuba membawa pembaharuan menolak politik wang untuk membeli undi perwakilan.

"Saya mengucapkan tahniah kepada Azmi Mat Ludin yang dipilih Timbalan Ketua Umno Temerloh yang baru.Saya akur dengan keputusan perwakilan.

"Saya akur redha sebab saya tak main politik wang," katanya melalui akaun Twitter @saifuddinabd.

Saifuddin yang adalah bekas Timbalan Menteri Pengajian Tinggi kalah pada pilihan raya lalu di kerusi Parlimen Temerloh ditangan Ketua Pemuda PAS Nasrudin Hasan.

Beliau merupakan Timbalan Ketua Umno Temerloh sejak 2009.


Photobucket

Salam Takziah buat Tun Dr Mahathir Mohamad.

on
Rasanya perjuangan dalaman umno akan bermula lagi selepas ini .... kita tunggu dan lihat...


Sikit sangat majoriti anaknya Mukhris tewas dengan Hishammuddin,, ha ha ha,, 
Kalau dulu ayah Mukhriz menang dengan bapa Hishamuddin,, ambik alih Presiden Umno, kemudian bapa Hisham terpaksa bersara jadi PM...


Semalam... he he he,, semua dah tau keputusannya kan...

Yang pasti menantu mantan PM Paklah tersenyum girang.. legaa.... Rezeki seseorang tu bukanlah mak bapa yang tentukan...manjungmari


Photobucket

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List