DAH SAH-SAH.....

on Jul 8, 2011Bongkar!! Bukti Pembohongan SPR
Seniman wajib bersuara.

on

CAMPURTANGAN POLITIK MEMBAWA BUDAYA MUNDUR 50 TAHUN KE BELAKANG


Wajah sebenar UMNO-BN

on

http://www.straitstimes.com/STI/STIMEDIA/image/20110108/najib-st.jpgKepada sesiapa yang belum mengenali UMNO dan BarisanNasional, inilah peluang terbaik untuk melihat sendiri wajah sebenar kerajaan yang telah mengisytiharkan rakyat jelata sebagai musuh.
UMNO-BN juga jelas memaparkan diri sebagai pimpinan yang memandang enteng terhadap rakyat dan sanggup memperkudakan apa sahaja demi mengekalkan kuasa yang dimenangi dalam pilihanraya yang kotor, tidak adil dan tidak bebas.


Kerana itulah UMNO-BN bermati-matian mahu mempertahankan amalan dan sistem pilihanraya yang kotor, jelek dan penuh kebejatan mereka sudah tidak mampu menang dalam pilihanraya yang bebas, adil dan bersih.
Matlamat jijik itu telah menghalalkan cara mereka yang penuh dengan penipuan, pembohongan dan perlakuan zalim. Semuanya itu kerana takut menghadapi perhimpunan aman damai Bersih yang dijadualkan esok.
Jika ada yang masih ragu-ragu tentang kejijikan UMNO-BN, buktinya terserlah di sini.

Setelah berminggu-minggu menohmah, mencaci, membenci, menabur fitnah terhadap Bersih, tiba-tiba Yang di-Pertuan Agong bertitah mahu pihak kerajaan berunding dengan penganjur perhimpunan aman itu bagi mengekalkan keharmonian dan kestabilan negara.

Bermula dengan titah Yang di-PertuanAgong itu, satu harapan baru telah bertukar menjadi tekanan, penindasan dan kongkongan terhadap rakyat jelata oleh kerajaan UMNO-BN hingga ke saat ini.
Seri Paduka telah berkenan menerima menghadap wakil Bersih 2.0 termasuk Pengerusinya Datuk Ambiga Sreenavasan yang secara zahirnya Baginda telah mengiktiraf Bersih sebagai badan dan perhimpunan aman yang sah.

Datuk Seri Najib Razak pula dengan pantas mencadangkan perhimpunan aman yang dijadualkan di jalanan dipindahkan ke sebuah stadium. Saranan itu juga diterima oleh Bersih dengan hati yang terbuka kerana yakin dengan keikhlasan Perdana Menteri.

Semua rakyat prihatin akur dengan Seri Paduka dan menjunjung kasih atas perkenan dan titah yang bijaksana itu.

Dalam masa dua hari sahaja, segala-galanya berubah. Kerajaan UMNO-BN yang menyalahgunakan kuasanya dengan mempergunakan alat-alat kerajaan termasuk polis dan pihak berkuasa lain, dengan angkuh mengetepikan hasrat dan cita-cita Yang di-Pertuan Agong yang mahu melihat negara aman dan damai.

Polis Diraja Malaysia yang berlambangkan mahkota Yang di-Pertuan Agong tidak mempedulikan sebarang titah diraja dan tetap dengan keputusan sendiri bahawa Bersih adalah haram.

Tanpa mengambil kira aspirasi Seri Paduka, polis dengan kebenaran kerajaan UMNO-BN, mengadakan sekatan jalanraya sejak beberapa hari lalu yang mengakibatkan kesesakan lalulintas yang teruk.
Pihak berkuasa juga tetap mahu menghancurkan Bersih dengan mengumumkan sesiapa yang memakai baju Bersih atau memiliki apa-apa risalah berkaitan perhimpunan aman itu akan ditangkap dan dihadapkan ke mahkamah.

Malah yang telah ditangkap sebelum ini terus ditahan, ada yang dikenakan tuduhan di bawah Ordinan Darurat yang tidak memerlukan perbicaraan di mahkamah, hampir sama seperti Akta Keselamatan Dalam Negeri atau ISA.

Apabila Bersih 2.0 menyahut seruan Najib dengan memohon untuk mengadakan perhimpunan aman itu di Stadium Merdeka, ia ditolak pula oleh pihak berkuasa dengan pelbagai alasan yang tidak munasabah.
Polis juga enggan membenarkan sebarang perhimpunan aman di mana-mana stadium di ibu negara, serta memberi amaran akan mengambil tindakan terhadap mereka yang hadir. Sikap itu jelas membelakangkan titah Yang di-PertuanAgong.

Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein mempamerkan keangkuhannya dengan persepsi bahawa pertemuan penganjur Bersih 2.0 dengan Seri Paduka tidak memberi apa-apa makna kerana beliau sebagai Menteri sudah pun mengharamkan Bersih dan tidak perlu diubah keputusannya.
Najib pula yang berjanjiakan berjumpa dengan penganjurBersih 2.0 tiba-tiba bercabang lidah pula, kononnya dia tidak pernah berkata begitu walau pun hampir semua media arus perdana yang dikuasai UMNO-BN telah melaporkan ke sanggupannya untuk bertemu dengan Bersih 2.0.

Badan-badan kerajaan turut memainkan peranan kotor dengan membekukan permit bas-bas untuk membawa rakyat prihatin datang ke ibu kota bagi menyertai perhimpunan aman itu.
Semua hentian bas utama di bandaraya juga akan ditutup mulai tengah malam ini manakala jalan-jalan utama juga ditambah sekatan.

Perhimpunan aman belum pun diadakan tetapi rakyat, pekerja, peniaga, pelancong dan pelabur sudah menjadi mangsa sekatan jalanraya dan penutupan jalan di ibu kota dan pinggir bandaraya. Siapa yang menyebabkan kesesakan dan masalah besar ini?

Semalam, pihak berkuasa menambah lagi cadangan supaya perhimpunan aman Bersih 2.0 diadakan di luar Kuala Lumpur pula tetapi apabila ditimbulkan saranan supaya dibuat di Shah Alam, polis di sana pula berkeras tidak membenarkannya kecuali permit dipohon.
Kepada sesiapa yang masih mahu kepada kebebasan, keadilan dan demokrasi, tepuk dada tanyaselera. Inilah wajah sebenar UMNO-BN.Whose nadir?

on

Dah mula dah ....

on


Dua orang polis trafik mengawal penutupan jalan menghala ke Dataran Merdeka hari iniHak perhimpunan aman mesti dilindungi :- SUHAKAM

on

Pemimpin Pakatan Akan Tetap Turun

on

Pemimpin Pakatan tak akan hirau larangan ke KL
Police deny Bersih permit for Stadium Merdeka rally

on


Bersih clarifies no police permit for Stadium Merdeka rallyKUALA LUMPUR, July 8 — Bersih 2.0 clarified today that the police will not issue it a permit to hold a rally in Stadium Merdeka tomorrow.
Maria Chin Abdullah, a steering committee member of the electoral reform movement, also told The Malaysian Insider today that Bersih 2.0 did not apply for a police permit.
Chin said the police sent the polls watchdog a letter today saying that no permit would be issued for tomorrow’s gathering at the historic stadium.


BERSIH: Polis beri permit himpun di Stadium Merdeka

on

Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (BERSIH 2.0) telah diminta untuk datang ke Balai Polis Dang Wangi, Kuala Lumpur untuk mengambil permit bagi mengadakan perhimpunan mereka di Stadium Merdeka, esok.

Menulis pada laman sosialnya di Facebook dan Tweeter, BERSIH 2.0 berkata mereka diminta berbuat demikian melalui sebuah panggilan telefon.“BERITA BAIK! Balai Polis Dang Wangi telefon Bersih, minta kami datang ambil permit untuk himpunan aman di Stadium MERDEKA! Kini terserah kepada PM & Pengurusan Stadium Merdeka untuk membuat langkah sepatutnya,” tulis BERSIH.

Sementara itu, ahli jawatankuasa pemandu BERSIH 2.0 Wong Chin Huat ketika dihubungi mengesahkan mereka telah diberikan permit berkenaan.

Katanya, BERSIH 2.0 akan mengadakan sidang akhbar pada jam 5.30 petang ini.

Sementara itu, Timbalan ketua polis Kuala Lumpur Senior Asisten Komisioner Datuk Amar Singh Ishar Singh ketika dihubungi berkata beliau tidak menyedari bahawa permit telah diluluskan.

"Setahu saya, tiada permit dikeluarkan untuk 9 Julai,” katanya.

Apabila didesak, beliau mengakui bahawa orang pertama yang akan mengetahui perkara itu adalah ketua polis daerah Dang Wangi Zulkarnain Abdul Rahman, tetapi kemungkinannya adalah kecil.

"Orang terbaik untuk disoal adalah Zulkarnain. Tetapi saya baru berhubung dengan telefon dengannya.

"Beliau tidak menyatakan apa-apa berhubung meluluskan permit,” kata Amar Singh.
Running Scared in Malaysia

on

John Malott on BERSIH2.0APA KATA 'MSO'

onPolis Sebotaj Jatuhkan Najib?


http://media.themalaysianinsider.com/images/uploads/2011/june/27/bersih.jpg

dan
SINI

ANWAR KAU TOLONG JAWAB

on

Why Did Anwar Go to London During the Gay Festival?
Anwar kau cari pasal ke atau provokasi dari PRO BN
GILA KUASA KER...?

on

PEMIMPIM UMNO TERKEDU....

on

 SULTAN MIZAN

Orang dah kata BERSIH bukan pertubuhan.......apa le bengap sangat menteri ni.....atau pura-pura bengap untuk menjaga tembolok...
SIAPA KATA "WTF" PADA POLIS...???

on

Khairy: Polis semarak ketegangan dengan perintah larang masuk KL

SISTEM DEMOKRASI MALAYSIA DAH LAMA ROSAK

on

Rakyat diperlihatkan kerosakan sistem demokrasi Malaysia


DIRANCANG KER???

on

Hura Hara yang dirancang?


"Apabila BERSIH setuju jumpa DYMM SPB YDP Agung. AGUNG nasihat jangan berdemo dijalanraya dan cadang dibuat di stadium. BERSIH setuju . BERSIH mohon permit. BN-UMNO tak mahu bagi permit walaupun AGUNG sudah nasihat BERSIH supaya berhimpun di stadium.


Apabila Kabinet BN-UMNO tidak bagi juga permit untuk BERSIH berhimpun di stadium, maka kerajaan BN-UMNO pada hakikatnya derhaka kepada AGUNG, seolah-olah AGUNG tidak ada apa-apa kuasa lagi

SEBAB APA.......sebab kerajaan BN-UMNO tak mahu BERSIH berdemo bukan kerana takut keselamatan rakyat terjejas tapi bimbang akan keselamatan dan masa depan pemimpin BN-UMNO akan tewas dan seterusnya akan tebongkar satu demi satu kurap dan panau mereka dan di kalangan mereka ada yang merengkok dalam penjara kerana rasuah dan salahguna kuasa......baca siniPENGHUJUNG TEORI RAHMAN......

on

Berapakah Jumlah Yang Dibelanjakan Oleh Setiap Perdana Menteri Malaysia

Dah banyak perabis dah....maka tamat lah teori RAHMAN
JOKERS

on


jokers to your right and jokers to your left...

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List