Aziz Bari akan di tuduh...?

on Oct 26, 2011


Prof Aziz Bari mungkin akan di tuduh di Mahkamah dan Polis telah pun melengkapkan siasatan keatas Prof yang controversial itu. Mengikut berita yang kita terima pihak polis telah mengambil gambar rumah beliau dan semalan pihak Polis telah mengambil gambar pejabat beliau serta computer riba Prof itu. Jika beliau dituduh maka teranglah sudah yang kita berada di sebuah negara yang menyamai sebuah negara ‘autocratic’.

Semuanya ini adalah hasil dari komen beliau tentang kenyataan ke bawah duli Tuanku Sultan Selangor berhubung dengan isu agama yang juga merupakan isu controversial sejak kebelakangan ini. Ahli-ahli Parlimen BN telah mendesak supaya pihak berkuasa mengambil tindakan terhadap Prof Aziz kerana pandangan yang berbeza tentang isu kenyataan Sultan Selangor.

Jika benar dengan apa yang di katakan oleh peguam Prof Aziz yang ahli akademik tersohor ini akan di tuduh di mahkamah dan ini merupakan satu tindakan yang patut di tentang habis-habisan semata-mata bagi mempertahankan kebebasan membincangkan isu yang akademik ini.

Jika benar Aziz Bari akan di tuduh maka ‘conclusive’lah pandangan setengah pihak yang BN tidak tahan dengan pandangan yang berbeza walaupun ianya hanya merupakan pandang dari sudut akademik semata-mata.

UMNO memainkan isu derhaka kepada Raja untuk menyekat ahli akademik untuk memberikan pandangan. Sebagaimana yang saya nyatakan beberapa hari yang lepas, yang patut di hadapkan ke mahkamah ialah Dr Mahathir Mohammed yang telah menghina Raja-Raja secara terus pada tahun 1993 dahulu.

Jika Aziz Bari di kenakan tuduhan tetapi tidak pula mengenakan tuduhan kepada pemimpin utama UMNO Dr Mahathir serta pangampu-pengampunya dahulu maka jelas tindak terpilih yang di lakukan oleh pihak pemerintah ini adalah keterlaluan. Bagaimana pemimpin kerajaan dan parti begitu kebal dari sebarang tindakan walaupun tindakan mereka adalah keterlaluan?

Kenapa undang-undang hanya untuk setangah pihak dan tidak untuk pihak yang lain yang telah melakukan kesalahan yang lebih serius lagi? Kenapa ada dua set undang-undang? UMNO dan pemimpinnya wajar memberikan jawapan kepada persoalan yang sangat besar implikasinya terhadap kestabilan politik negara.

Isu ini merupakan satu isu yang akan mendapat perhatian meluas dari rakyat dan ianya tidak akan dapat mengelakan masyarakat mempolimikannya. Ia juga mendapat perhatian masyarakat antarabangsa justru itu isu ini telah membayangkan betapa tidak ‘magnanimous’ nya kerajaan dalam menghadapi krisis intelektual yang pimpinan kita sedang hadapi.

Keadaan ini memang tidak boleh dibiarkan berlanjutan. Rakyat khususnya masyarakat akademik dan mahasiswa wajar mengambil langkah tegas untuk mempastikan perkara seperti ini tidak berulang di mana-mana menara gading di tanah air. Tindakan ini adalah tindakan pengecut dan ianya adalah satu tindakan politik yang menindas.

Penindasan pemikiran ini merupakan satu indikasi jelas pihak berkuasa menggunakan undang-undang dan perlembagaan secara salah semata-mata untuk mengekang pandangan rakyat tidak bersetuju dengan pihak kerajaan. Isu seperti ini membentuk kecenderungan rakyat akan berpecah belah kerana melakukan interpretasi terhadap perlembagaan mengikut ‘expediency’ pihak yang berkuasa.

Tindakan UIA ini telah memalitkan BN dan di dalam negara sedang menanti PRU ini ianya merupakan saat dan waktu yang sangat sesuai untuk menolak pemerintah yang berat sebelah dan kurang ‘magnanimity’ ini.

Secara peribadi saya memandang isu ini sebagai isu yang boleh membantu BN menghadapi jalan sukar untuk mendapat sokongan dari pihak rakyat yang ramai ini.

Lepas satu, satu isu yang dicipta oleh pihak berkuasa untuk memisahkan rakyat dari kerajaan yang sedang memerintah. Asalakan sahaja BN tidak menyalahkan orang lain, BN bebas untuk berbuat apa yang mereka suka.


KOMEN :-


Anak Nelayan Pontian said...


Persoalannya kenapa kali ini Prof. Aziz mahu diambil tindakan. Sedangkan sebelum ini beliau pernah juga memberikan pandangan yang menentang kerajaan BN. Adakah ini langkah BN untuk memenangi hati Sultan Selangor dalam rangka untuk menawan Selangor dalam PRU13 nanti?
Jika itulah alasannya, pada saya ianya satu tindakan tidak matang UMNO/BN. Rakyat yang cerdik dan celik hati akan menjauhkan diri dari BN.


sumber
Photobucket

Siapa Yang Bakal Melopong...?

on


UMNO SELANGOR BERGOLAK !!! Jika Najib mahu Ezam jadi MB, Noh Omar bakal melopongDi tengah-tengah pertelingkahan di antara orang-orang kuat UMNO Selangor, Noh Omar dan Ezam Mohd Nor, BN telah mengeluarkan slogan baru ‘Cinta Selangor dan Percaya BN’ untuk memenang semula negeri itu daripada Pakatan Rakyat pada pilihanraya umum akan datang, yang digembar-gemburkan berlangsung pada awal tahun hadapan.

Tetapi dikatakan UMNO, yang memegang kerusi terbanyak dalam BN, mungkin sudah bersiap sedia. Mereka memberi amaran sebelum kemaraan dapat dimulakan, UMNO Selangor perlu menguruskan diri sendiri terlebih dahulu.

Pergaduhan dan perpecahan dalaman sangat tinggi selepas bahagian ini kehilangan negeri terkaya di Malaysia kepada Pakatan Rakyat pada tahun 2008. Khir Toyo, bekas Menteri Besar UMNO yang menghadapi tuduhan rasuah, telah meletakkan jawatannya, sementara Perdana Menteri Najib Razak, yang juga President UMNO, mengambil alih kerusinya.

Sekiranya Najib gagal untuk merampas kembali Selangor pada PRU-13, sudah pasti timbalannya sendiri Muhyiddin Yassin akan menyingkirnya.

Maka tekanan adalah ke atas orang-orang kuat UMNO untuk membuahkan hasil.

“Orang-orang kuat di Selangor seperti Noh akan jatuh.

Mereka masih kuat tetapi Najib mahukan Ezam sebab dia boleh kawal Ezam.

Noh dan penyokongnya akan diketepikan.

Lihatlah Khir Toyo, dulu dia sangat kuat tapi di mana dia sekarang?” pemantau UMNO memberitahu Malaysia Chronicle.

Tak cukup ‘umph’

Menurut Noh, Timbalan Ketua Bahagian UMNO, pihaknya bekerja keras untuk memberi perhatian kepada pelbagai isu yang memberi kesan kepada rakyat di negeri itu.

Tetapi apa yang Noh tidak katakan ialah kedudukannya akan dijejaskan oleh Senator Ezam Mohd Nor, yang telah dijanjikan jawatan Menteri Besar Selangor oleh Najib sekiranya BN menang semula di negeri itu.

“Kita optimistik dalam memenangi semula Selangor.

Kita juga tidak menyalahkan rakyat di atas kekalahan pada pilihanraya lepas.

Malahan, ianya telah menguatkan kami untuk bekerja lebih keras untuk merealisasikan impian itu,” Noh berkata pada hujung minggu, tidak mengendahkan khabar angin mengenai pertelingkahannya dengan Ezam.

“Sehingga hari ini, BN tidak pernah melupakan Selangor dengan membawa pembangunan meskipun ianya di bawah Pembangkang.

Ianya adalah satu masalah apabila hubungan di antara kerajaan persekutuan dan negeri tidak serasi.”

Walau bagaimanapun, di sebalik pertunjukannya, Noh, yang juga merupakan Menteri Pertanian dan Industri Pertanian, mungkin tidak cukup ‘umph’ untuk meyakinkan rakyat Selangor, yang kagum dengan kerajaan negeri Pakatan yang diketuai oleh Menteri Besar PKR Khalid Ibrahim.

Dan sekiranya Himpunan Sejuta Umat di mana Ezam memainkan peranan penting adalah satu ukuran, Ezam sama tidak popular seperti Noh di kalangan rakyat Selangor.

“Ezam adalah bekas Ketua Pemuda PKR, jadi kami betul-betul kenal dia.

Najib mengharapkan pengetahuan Ezam tentang PKR untuk menerobos perisai Khalid tetapi apa-apa yang Ezam tahu tentang Khalid, kita lebih tahu tentang Ezam dan caranya. 

Apa-apa pun slogan BN, atau samada Ezam atau Noh yang mengetuai kempen BN, mereka tidak akan menang melainkan mereka menipu. 

Ini yang kita takutkan,” kata Naib Presiden PKR Tian Chua kepada Malaysia Chronicle.

Bukan sahaja Selangor dan Pulau Pinang merupakan negeri yang terbaik diurus di negara ini menurut Ketua Audit, Selangor juga telah merekodkan simpanan wang terbanyak dalam tempoh 28 tahun di bawah Kalid.

Menuduh Pakatan bersikap buruk

Sementara itu, Noh menggesa rakyat Selangor untuk meninggalkan Pakatan pada PRU-13, memberi amaran bahawa disebabkan oleh “perbezaan dalam pentadbiran, banyak projek yang telah dirancang oleh kerajaan persekutuan tidak dijalankan dengan baik yang menyebabkan kehilangan pelaburan untuk penduduk negeri.”

“Ambil contoh kementerian saya di mana kita merancang pelbagai aktiviti pertanian di Selangor seperti projek penanaman sayur, penternakan ikan dan ayam berserta beberapa projek-projek pertanian.

Tetapi, kita menghadapi masalah apabila tanah-tanah yang diusulkan untuk rancangan itu dinafikan pemberiannya oleh kerajaan negeri,” Noh memberitahu peberita selepas merasmikan program Jelajah Francais 1Malaysia.

Beliau juga menghentam Pakatan ‘bersikap buruk dalam tidak memberi kerjasama dengan kerajaan persekutuan, mengatakan ini memberi lebih banyak beban kepada rakyat Selangor sebagai pelabur dan industry-industri telah berpaling daripada melabur di negeri itu.

“Selain itu, kedegilan kerajaan negeri untuk menyelesaika isu air dengan cara diplomatic telah memberi kesan besar ke atas oenduduk Selangor.

Kita telah memaklumkan mereka mengenai kekurangan bekalan air di Selangor menjelang 2014 kerana peningkatan populasi dan industri di negeri ini, tetapi isu-isu ini dengan cepatnya telah dipolitikkan,” kata Noh.

“Maka, saya berharap rakyat Selangor akan membuat perkiraan yang baik dan keputusan yang betul pada pilihanraya akan datang, supaya kekayaan negeri ini dapt dikongsi dan dinikmati bersama.”Photobucket

Penafian Sahaja Tidak Cukup Tetapi Kenapa.....???

on


Ketua Menteri Pulau Pinang telah menafikan dakwaan penipuan yang disebarkan oleh beberapa blog pro-Umno.Namun di sebalik semua bukti yang menyangkal dan menangkis tuduhan-tuduhan berniat jahat dan tidak berasas, termasuk penafian Pengetua sekolah SMK Heng Ee, Encik Goh Boon Poh, pihak menyibarkan fitnah tersebut gagal membuktikan dakwaan mereka.


Sehingga kini blog pro Umno yang memulakan isu ini gagal mengemukakan murid perempuan yang terlibat

Pengetua sekolah terlibat, Goh Boon Poh menyatakan beliau terkejut dengan dakwaan-dakwaan kononnya anak Lim Guan Eng telah melakukan gangguan seksual keatas seorang pelajar perempuan sekolah itu dan telah dibuang sekolah .Beliau menyifatkan berita tersebut satu pembohongan terang-terangan dan sama sekali tidak benar.

Tetapi TPM Muhyiddin Yassin nampaknya tidak tahu apa yang benar. Takkanlah seorang Perdana Menteri Malaysia begitu bangang bangat!

Sebagai Menteri Pelajaran, Muhyiddin bila-bila masa boleh mendapatkan maklumat yang sahih dengan mengarahkan pegawainya menyiasat Guru Besar tersebut sama ada dia bercakap benar atau tidak.

Tetapi Muhyiddin lebih mempercayai fitnah yang ditaburkan oleh blog pencacai Umno lalu mengeluarkan kenyataan yang bangang... “Penafian adalah tidak mencukupi”.

Muhyiddin meminta Lim, Ketua Menteri Pulau Pinang, membuat laporan polis dan membiarkan polis menjalankan siasatan bagi menjelaskan keadaan sebenar kerana penafian sahaja tidak mencukupi.

“Penafian adalah tidak mencukupi. Kalau tidak buat, minta polis untuk menyiasat dan bersihkan nama,” katanya.

Kenapa Muhyiddin tidak membuat kenyataan yang sama dalam isu pembunuhan Altantuya? PM Najib dan Rosmah telah menafikan penglibatan mereka dalam isu pembunuhan tersebut. Kenapa Muhyiddin tidak menyatakan “Penafian adalah tidak mencukupi” dan menggesa PM Najib melaporkan kepada polis untuk menyiasat dan bersihkan namanya?

sumber

Photobucket

Siapa Kah "Winnable Candidate" Itu...?

on


Pendekatan dalam memilih calon untuk PRU-13 bagi Barisan Nasional amat jelas.

Awal-awal lagi, Najib Razak, Pengerusi BN, menyatakan pendiriannya bahawa hanya 'WINNABLE CANDIDATE" atau "calon yang boleh menang" akan dipilih bertanding di dalam PRU-13 yang dijangka akan diadakan pada Mac 2012.

Mesej pucuk pimpinan mengenai "Winnable Candidate" ini sudah sebati di akar umbi. Di mana-mana saja, akar umbi bercakap mengenai "winnable candidate".

Agak menarik, selepas setahun, kita masih belum mendengar seorang pun Ahli Parlimen atau Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) dari Umno mengeluarkan kenyataan bahawa mereka tidak lagi berminat untuk bertanding lagi di dalam pilihanraya akan datang.

Sementara di dalam MCA, Chua Soi Lek, yang dirakam melakukan hubungan seks dengan seorang wanita Cina di sebuah hotel pada 2007, pun masih menganggap dirinya calon winnable di mana saja beliau akan bertanding.http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/written-off-by-rival-soi-lek-says-still-winnable/

Presiden Gerakan Koh Tsu Koon yang dimalukan semasa PRU-12 pun masih berminat bertanding semula.

Negeri Sembilan, yang diwarwarkan akan jatuh ke tangan pembangkang pada PRU-13 nanti, sekiranya Mohamed Hasan kekal sebagai Menteri Besar, pun mula menunjukkan tanda-tanda mahu kekal sebagai Menteri Besar.

Semasa ditemuramah oleh sebuah akhbar Inggeris baru-baru ini, Mohamed Hasan menyatakan bahawa sokongan terhadap BN di bawah pimpinan beliau semakin meningkat berdasarkan satu kajian bebas yang diadakan pertengahan tahun ini.http://www.nst.com.my/nst/articles/18zz/Article/art_print

Ketika Najib sedang membuat persiapan terakhir untuk mengadakan PRU-13, di akar umbi pelbagai cara dilakukan oleh Ahli Parlimen dan bakal-bakal calon untuk dilihat sebagai relevan dan calon winnable di mata pucuk pimpinan.

Di Johor, dikhabarkan, seorang Ahli Parlimen yang usianya hampir mencecah 70an dan bergelar Yang Berhormat hampir 20 tahun, sedang bertungkus lumus untuk kekal sebagai ahli Parlimen walaupun sudah 3 penggal (8 tahun) menjadi Adun dan 3 penggal (12 tahun) menjadi Ahli Parlimen.

Makanya dimintanya rakan-rakan di dalam MIC, MCA, Gerakan, NGO dan perisik menghantar laporan A+ dan surat rayuan kepada Najib untuk mengekalkan beliau dan kononnya beliau lah calon paling winnable di Parlimen beliau.

Di Kedah, di khabarkan, seorang Naib Ketua Bahagian, meminta persatuan penduduk di kawasan-kawasan perumahan di bahagian beliau untuk menulis surat kepada Najib bahawa mereka mahukan beliau dicalonkan di dalam PRU-13 nanti.

Di Pulau Pinang, Ahli-Ahli Parlimen bebas, yang dulunya bersama PKR, sedang lobi-melobi, untuk bertanding di atas tiket Umno sehinggakan tidak memperdulikan perasaan orang bahagian, semata-mata mahu terus dikenali sebagai Yang Berhormat.

Di Wilayah Persekutuan, ada pemimpin Umno berjawatan dalam Kerajaan yang sanggup menelefon Ketua Bahagian lain agar mengurangkan mengeluarkan kenyataan kepada akhbar kerana tidak mahu Ketua Bahagian lain lebih popular dari beliau.

Ini belum lagi kita berbicara mengenai pemimpin-pemimpin yang meng"sms" Rosmah Mansor, isteri Perdana Menteri, mempromosikan diri sendiri dan yang menggunakan bini untuk mendampingi Rosmah sebagai penyelamat diri.

Di satu bahagian di Pahang, pimpinan bahagian membangkitkan mengenai keperibadian Ahli Parlimen mereka. Kata mereka, "sudahlah bukan orang Pahang, bangsat di bahagian orang, kemudian berhijrah ke bahagian kita dan hari ini, gunakan bahagian kita jadi orang besar."

PRU-13 mungkin diadakan November, Disember, Januari atau seperti yang ramalkan Mac.

Inilah yang kita tunggu-tunggu. Kita mahu melihat ketahanan dan kekuatan Najib dalam mengharungi ujian dalam memenuhi hasrat beliau memilih calon winnable.

Dalam sejarah, Najib dikenali sebagai seorang yang bermain politik selamat. Itu sebelum beliau menjadi Perdana Menteri dan Presiden Umno.

Kini beliau Perdana Menteri dan Presiden Umno. Entah-entah beliau lebih garang dari Tun Dr Mahathir Mohamad.
Photobucket

Anwar Ibrahim Buat Kejutan Di Brickfields

on

IMG01325-20111024-1948


Kalau media sering memaparkan PM Najib turun padang secara mengejut dan ribuan mengejar PM untuk melepaskan rindu dendam serta bersalaman, berpeluk serta mencium tangannya, ketua pembangkang juga hebat dan mendapat sambutan menggalakkan setiap kali dia turun padang bertemu dengan orang ramai.

Ada yang memberi komen mereka tak sangka Anwar kelihatan hansem dan menyerlah dan lansung tidak serupa sebagaimana yang sering digambarkan di dalam media milik kerajaan pemerintah. Melihatkan Anwar sahaja mereka sudah mula rasa yakin bahawa dia merupakan orang baik-baik.

Ramai yang menyatakan rasa kagum dengan ketabahan ketua pembangkang tersebut yang terus berjuang walaupun sejak dia dijatuhkan dulu sehinggalah sekarang tidak pernah lepas dari hentaman serta serangan bertubi-tubi musuh-musuh politiknya.

Lihat dan baca rakaman menarik Anwar membuat kunjungan mengejut bagi menyaksikan sendiri bagaimana kaum India membuat persediaan terakhir mereka di Little India. Seterusnya.....
Opposition leader Anwar Ibrahim embarked on a walkabout in Brickfields last night to a welcoming crowd.
He arrived at the iconic elephant fountain and was immediately greeted with an Indian dance and fireworks.
His daughter Lembah Pantai Member of Parliament, Nurul Izzah Anwar, Batu MP Tian Chua, Subang MP R. Sivarasa, Bukit Bintang MP Fong Kui Lun and PKR vice president N. Surendran were also presented.
During his walkabout to meet shopowners, an elderly woman held Anwar’s hand and insisted to give him ang pow ahead of Deepavali this Wednesday.
The PKR de facto chief also appeared to be accustomed to Indian culture, as he moved his body to the Indian songs playing throughout the one-hour event.
He also dropped in at a Indian restaurant to have dinner.
Education revamp and equality top people’s wish list
A clothing booth operator, who wants to be known as Satiya, said she was able to shake Anwar’s hand and found him a very nice person.
“I hope if he one day become prime minister, he can be equal to all races and unite all of us,” she said.
S. Selva said Anwar in person appears to be different from what are reported in newspapers.
“No doubt the paper is one-sided, but we have to meet the man to see his reflections,” he said.
If Anwar is given a chance to rule the country, Selva thinks that he should revise the New Economic Policy which favours a single ethnic.
“We still practice Apartheid in this country, we are largely segregated in many aspects,” he said.
Restaurant patrons, K. Morgan and M. Kallappan said they are in full support of Anwar, who appeared to be a cheerful man to them.
“He must remember to give allocations to all types of schools and spread equal rights to all races if he ever takes over Putrajaya,” they said.
Foreign shop assistant Kumar said he was told that Anwar changed his views on the Indian after he was helped by an Indian in jail.
“Despite the authorities putting him through so much, he still fights,”
“I think the people in Malaysia should give him a chance,” said the self-confessed political-buff.


sumber


Photobucket

Ramalan Pilihan Raya...?

onREMBAU: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dijangka bubar parlimen pada 11 November depan bagi membuka jalan kepada Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU13) sekembalinya dari Mekah sekitar 6 November, seterusnya 1 Disember akan diumumkan sebagai hari penamaan calon dan 10 Disember (Sabtu) sebagai hari mengundi.

Demikian menurut Pengerusi Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shaharin atau lebih dikenali sebagai CheguBard.

Mengikut maklumat sumber dalaman yang beliau terima, tahun ini Najib dan isteri beliau Datin Seri Rosmah Mansor akan menunaikan ibadah Haji dan akan pergi ke Mekah dengan penerbangan terakhir.

Pemergian beliau ini juga dikaitkan dengan pembinaan dan pembaikan imej beliau dan isterinya yang teruk tercalar dengan beberapa isu.

“Diyakini telah disusun liputan media yang akan menyiarkan imej dan visual pasangan suami isteri ini mengerjakan ibadah Haji untuk memberikan satu persepsi baru kepada orang ramai khususnya dalam usaha mengepung undi orang Melayu.

“Jangan terkejut nanti kalau imej atau klip video Najib dan Rosmah memasuki Kaabah akan dimainkan tiap malam.

“Najib dan Rosmah dijadualkan balik dengan pesawat penerbangan khas sekitar 6 November.

Selepas itu dia akan mengukur kejayaan misi hajinya selain dari membuat beberapa keputusan akhir menjelang tarikh penting 11 November”, katanya.

Nombor bertuah

CheguBard yang juga Ketua PKR Cabang Rembau memberitahu bahawa beliau difahamkan Najib memilih tarikh 11, 01 dan 10 kerana angka berkaitan 1 ini sengaja dipilih kerana mengikut nasihat paranormal dan tukang tilik yang menyatakan nombor berkaitan 1 merupakan nombor bertuah bagi Najib dan Rosmah.

Diyakini sehingga hari ini dari maklumat dalaman bahawa sah Najib akan mengikut tarikh ini walaupun ada pihak yang menasihatinya agar jangan mengadakan PRU awal dan secara mengejut.

“Pilihan raya awal ini dipercayai juga kerana krisis dalaman Umno yang semakin meruncing.

Sudah ada pihak yang mahu menjatuhkan Najib dalam Umno sendiri.

Najib tidak boleh membiarkan gejala ini merebak.

Mereka yang terlibat perlu disingkirkan.

Namun sebelum itu Najib perlu mendapat mandat baru dan memastikan majoriti yang dinamakan sebagai calon PRU perlulah individu yang boleh menyokong beliau tanpa belah bagi”, ujar CheguBard.

Sementara itu, CheguBard turut menyatakan kebimbangan beliau bahawa Najib akan adakan PRU tanpa menunggu proses penambahbaikan pilihanraya.

Pada 9 Julai lalu, ribuan rakyat turun ke jalan raya sekitar di ibu kota bagi menuntut pilihan raya bersih dan adil walaupun pihak berkuasa membuat berbagai sekatan dan halangan.

Najib sendiri akhirnya terpaksa mengakui bahawa kepincangan wujud dan proses pilihan raya memerlukan reformasi. Sebuah Jawatankuasa Terpilih Parlimen diwujudkan untuk maksud tersebut.

Malangnya usaha Najib hanya pada kulit.

Dalam mengumumkan langkah pemerkasaan demokrasi dalam negara tetapi beliau sendiri terus melakukan banyak kerja jahat dengan membunuh demokrasi ketika proses pilihan raya.

BN kurang ajar

“Isu penganugerahan istimewa orang asing dengan taraf warganegara secara mudah dengan syarat mengundi Barisan Nasional (BN) dilihat antara kemuncak kurang ajar BN ini.

“Justeru itu SAMM memberikan peringatan kepada Najib, Rosmah dan regim BN keseluruhannya, jangan ada sebarang PRU sehingga selesai proses penambahbaikan PRU khususnya melaksanakan lapan tuntutan Bersih 2.0.

“Jika PRU diadakan sebelum proses reformasi maka PRU tersebut bakal menjadi PRU terkotor dalam sejarah negara,” ujar beliau.

Tegas CheguBard, “jika PRU tetap diadakan sebelum proses reformasi pilihan raya selesai maka PRU yang diadakan itu hanyalah penipuan dan hanya proses bohong yang hanya ingin memanjangkan hayat Umno dan BN.

“Najib dan regimnya mungkin boleh terus berdegil memanggil PRU dan jika ini berlaku yakinlah pasti akan ada mobilisasi terbesar rakyat dan SAMM tidak menolak kemungkinan kali ini bukan sekadar demonstrasi protes tetapi ia mobilisasi rakyat benar–benar untuk menumbangkan regim dan mobilisasi rakyat untuk memasuki Putrajaya”, tegas CheguBard.

Chegu Bard turut menegaskan mobilisasi rakyat kali ini akan benar–benar berwajah Malaysia dengan menolak sebarang sentimen perkauman.

“Dari pengamatan SAMM yang sama bergelumang di bawah, majoriti rakyat yang sedang terhimpit dengan kehidupan mereka, tidak redha BN terus mendapat mandat dengan cara menipu dan terus menghancurkan negara,” katanya.


sumber
Photobucket

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List