PASIR MAS.....Kegiatan Membeli Undi Sudah Bermula...!

on Apr 21, 2013
Awas kegiatan membeli pengundi di Pasir Mas sudah pun bermula. Maklumat risikan bebas memberi tahu ada orang tertentu telah berjumpa dengan individu atau pun pemimpin masyarakat yang tidak tegar kepada parti kerajaan menawarkan wang dengan jumlah tertentu.

Sasaran utama kumpulan 'pengandal dacing' ialah tok penghulu dan tok imam atau pun kumpulan-kumpulan samseng kampung. Mereka ditawar dengan wang sebanyak RM500 hingga RM1000 agar mengundi calon tertentu. Mereka yang sedia menerima tawaran berkenaan diminta bersumpah dengan menyebut; walahi, wabillah dan watalahi.

Menurut risikan 'pengandar dacing' ini akan memasuki ke kampung dan berjmpa dengan sasaran mereka. Mereka bergerak secara senyap dan mendekati pengundi secara halus dan normal.

Semua pihak di Pasir Mas harus berwaspada dengan fenomena ini. Pasir Mas sejak dulu lagi dikenali dengan kawasan yang mengamalkan politik dajal. Politik dajal hebat berlaki di dalam Umno Pasir Mas. Bekas ketua bahagian Pasir Mas pernah mndedahkan nilai jawatan-jawatan yang dipertandingkan di Pasir Mas dengan jumlah tertentu.

Misalnya untuk menjadi ketua bahagian saja memerlukan RM500 ribu, untuk jadi timbalan RM300 ribu atau naib ketua RM150 ribu. Untuk menjadi kumpulan G7 perwakilan ke Umno sahaja memerlukan sekurang-kurang RM50 ribu.

Adalah dipercayai politik wang berkenaan menular ke luar Umno dan turut menjadi amalan dalam pilihan raya.

Politik dajal hendak dibersihkan dari bumi Pasir Mas waima di kalangan Umno sendiri harus menolaknya. Selagi ia dibiarkan maka selama itulah bumi Pasir Mas tidak akan suci dan bersih dengan politik dajal. 


mso
Photobucket

PENIPUAN BERTERUSAN MESTI DIHENTIKAN...!

on

Biar saya terangkan fakta sejarah pilihan raya tahun 1999 di Lembah Pantai.  Zainur Zakaria dari Keadilan Nasional dan Sharizat Jalil dari United Malays National Organisation telah bertanding. Pada hari pengundian saya adalah warga Bangsar Utama. Tempat pengiraan undi itu tidak sampai dua kilometer dari bilik  saya. Cuaca pada hari itu molek indah dan berseri. Hujan tidak, ribut pun tidak. Pengundian berjalan dengan aman permai.

Pengiraan undi dijalankan disebelah malam. Saya duduk bersama kawan-kawan menunggu keputusan. Kiraan awal Shahrizat Jalil tewas. Kami gumbira. Tetiba – hampir jam 1:00 pagi - kami diberitahu ada peti undi baru masuk. Peti undi dari Kampong Bohol dan Kampong Pasir. Bila peti undi dibuka Zainur Zakaria tewas. Shahrizat Jalil menang dengan hanya kelebihan 1,417  undi. Semua undi ini datang dari Kampong Bohol dan Kampong Pasir.

Saya diberitahu bahawa peti undi ini lambat sampai kerana hujan lebat dan banjir di Kampong Bohol dan Kampong Pasir. Sebenarnya Kedua buah kampong ini tidak sampai  4 kilometer dari tempat pengiraan undi. Saya terperanjat dan terus mencarutkan Shahrizat.  Pada malam itu di Bangsar dan di wilayah Lembah Pantai tidak ada hujan atau ribut. Ini hakikat sejarah. Ini bukan fitnah.

Biar saya surahkan lagi satu kesah tentang Najib Razak  dalam pilihan raya tahun 1999. Kiraan awal Najib Razak telah kalah. Tetiba datang peti undi  yang membawa undi pos. Maknanya undi dari kem tentera. Sebanyak 2,400 undi baru telah dibawa masuk. Akhirnya Najib menang tipis dengan hanya  mendapat  242 kelebihan undi. Hakikatnya -  ini sejarah bukan fitnah.

Paling akhir ialah pilihan raya kecil di Sibu yang terkenal dengan ‘ gua tolong lu... lu tolong gua...’. Kiraan undi pada malam 19 Mei 2010 telah menunjukkan calon DAP menang. Tetiba satu peti undi baru sampai. Dikatakan peti undi pos ini dari  kem askar yang telah mengundi lebih awal.

Bila peti undi ini sampai para pekerja  dan aktivis Pakatan Rakyat telah membantah. Mereka tidak mahu ditipu. Pertengakaran bermula. Mereka berhujah kalau ini peti undi pos  maknanya tentera telah mengundi 3 hari lebih awal. Kenapa baru sekarang peti undi ini sampai. Suasana tegang. Akhirnya peti undi ini di tolak. Calon DAP diistihar menang.

Hujung minggu lalu saya di Jeli Kelantan – kawasan Tok Pa Menteri Perdangan Antarabangsa. Saya menjalankan bengkel Pemantau. Tetapi bukan hal bengkel yang ingin saya kesah. Apa  yang ingin surahkan disini  ialah bagaimana Tok Pa ini menang dalam PRU12 dahulu. Mengikut surah yang saya dengar dari pekerja parti PKR – Tok Pa telah kalah pada pengiraan awal. Tetiba jam 2:00 pagi satu lagi peti undi datang. Kali ini sama saperti Najib Razak di Pekan – Tok Pa juga diselamatkan oleh undi tentera di Jeli.Muka Abang aktvis PKR  yang menurunkan surah ini cukup sedih bercampur marah. Justeru mengikut  Abang ini dia menghadirkan diri ke bengkel Pemantau  ini untuk belajar bagaimana menjadi Pemantau yang terlatih. Abang ini  tidak mahu kiraan jumlah undi  di Jeli tidak akan ditipu sekali lagi.

Peti undi datang lambat, hilang tengah jalan, peti undi lambat sampai kerana banjir, kerana jambatan patah -  memang selalu kita dengar. Ini semuanya kong  kalikong kerja jahat  SPR untuk memastikan United Malays National Organisation terus berkuasa.

Semua ini adalah hakikat. Semua yang saya tulis bukan fitnah. Selama lebih dari 50 tahun SPR telah bekerjasama dengan United Malays National Organisation untuk mencuri undi. Tahun demi tahun United Malays National Organisation terus menang. Menipu dan mencuri undi telah menjadi satu seni untuk parti Ketuanan Melayu ini.

Mari kita semua renungkan kenapa perlu Ngo Tindak Malaysia melatih berpuluh ribu Pacaba – ejen mengundi, ajen mengira dan ajen di barong. Kenapa Bersih memerlukan 4 hingga 8,000 Pemantau.  Kenapa di Kelantan dilatih hampir 2000 Pemantau Rakyat. Juga,  kenapa Ngo ABU – Asalkan Bukan Umno –  bergerak dan berkempen  ke seluruh negara. Kenapa Solidariti Anak Muda (SAMM) dan Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) aktif memberi pencerahan tentang pilihan raya?

Jawabnya: kerana pilihan raya di Malaysia ini penuh dengan penipuan. Selama ini kemenangan United Malays National Organisation  dan kuncu-kuncunya ialah kemenangan dengan cara menipu undi. Kuasa yang dimiliki oleh parti Ketuanan Melayu ialah dengan cara tipu.

Tetapi , kali  ini, pada 5 Mei 2013 semuanya akan berubah. Kali ini orang ramai bukan hanya sedar akan penipuan yang akan berlaku. Kalau dalam pilihan raya sebelum ini pengundi dan orang ramai menerima  penipuan itu dengan hati yang sedih. Mereka pulang dengan jiwa gundah gulana satelah menerima kekalahan. Mereka melihat kuasa dan pihak yang berkuasa bagitu kuat sekali. Kali ini semuanya telah berubah.

Slogan warga Sabah – INI KALILAH – cukup tepat. Kemualan, kebencian dan rasa marah orang ramai yang selama ini ditipu dalam pilihanraya telah sampai  ke tahap gaban. Kesabaran tidak mungkin dibendung-bendung lagi. Selama lebih dari  50 tahun rakyat telah dibodoh-bodohkan. Selama lebih dari 50 tahun rakyat telah di tarik hidung. Selama lebih dari 50 tahun rakyat telah ditakutkan dengan pelbagai undang-udang. Selama lebih dari 50 tahun rakyat telah diancam dengan ISA. Ini kali semuanya akan  berubah. Ini kali  rakyat akan bangun melawan.

Satelah diumumkan parlimen dibubar dan tarikh hari mengundi diketahui kelihatan keyakinan orang ramai untuk menjatuhkan kerajaan Barisan Nasional  semakin tersusun.  Setiap malam ribuan warga penyokong Pakatan Rakyat turun mendengar ceramah penerangan. Ngo dari pelbagai sektor sedang aktif memberi pencerahan.

Malah Ngo ABU telah memulakan kempen untuk menghalang Mat Banga, Mat Indon atau Mat Myamar dari datang mengundi. Dengan jelas  ABU telah memberi amaran kepada  pendatang  yang telah diberi kad pengenalan segera ini agar jangan datang menghampiri tempat mengundi.

Pada 5 Mei nanti -  aktivis Pemantau Rakyat, SAMM, SMM, ABU  dan ribuan anak muda Berbaju Kuning dari kerabat Bersih , Berbaju Hijau dari kerabat Himpunan Hijau, Berbaju Merah dari kerabat Royalti dan Berbaju Hitam dari kerabat SAMM – akan berkeliaran disekitar tempat mengundi. Anak-anak muda ini akan memantau untuk memastikan pengundi ‘haram’ ini tidak berani muncul. Tidak berani menunjukkan muka di kawasan mengundi.

Orang ramai sedar bahawa masih banyak tipu helah yang akan dijalankan oleh SPR dan kuncu-kuncunya. Orang ramai sedar bahawa pekerja SPR akan cuba melakukan penipuan secara licik. Kes tidak cukup borang 14, kes lampu padam, kes leterik  di seluruh kawasan pengiraan undi putus akan terjadi. Kemasukan peti undi baru, peti undi ditukar ganti, penemuan banyak undi rosak – semua ini adalah trik-trik lama yang sering digunakan oleh barua United Malays National Organisatiuon untuk menang.

Sayugia diingatkan kepada pihak yang ingin menipu, kepada pihak yang merancang untuk menipu  bahawa Bersih 1 , Bersih 2 , Bersih 3 dan Hari Kebangkitan Rakyat 12 Januari 2013 – adalah semboyan amaran. Semboyan amaran inio berbunyi :  tipu pilihan raya  pengundi akan turun ke jalan raya.

TUKAR TIUB

Photobucket

TUKAR KE KG. BUKIT KATIL...Kuliah Ustaz Azhar Di Melaka Dipaksa Batal?

on


Panas! Kuliah Ustaz Azhar Di Melaka Malam Ni Dipaksa Batal?......DITUKAR KE KG.BUKIT KATIL MALAM INI.....

April 21, 2013

http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc1/318879_301628989968739_522612708_n.jpg

kalau konsert?
Photobucket

LARI DARI MEDAN PERANG HUKUMAN NYA DITEMBAK...! BERANI KER NAJIB TEMBAK DIA...?

on
CHE JOHAN CHE PA


Pergi pusat penamaan calon berapi api menyanyi lagu Barisan Kita..... hahaahaha orang ini tak berani bertempur dimedan perang, lari dari medang perang....Hukuman nya TEMBAK.

Photobucket

'Watikah saya dirompak'

on
Mohamad Shahrum Osman


KUALA LIPIS – Calon Barisan Nasional (BN) untuk Pilihan Raya ke-13 bagi kerusi Parlimen Lipis yang digugurkan pada saat akhir walaupun setelah menerima watikah pencalonan menyatakan kesedihan dan marah dengan apa yang berlaku namun tetap reda.

Bekas pensyarah, Datuk Dr Mohamad Shahrum Osman, berkata, beliau berasa marah dan dukacita kerana watikah yang sudah ada dalam tangannya bertukar tangan dengan menggunakan teknik sabotaj.

“Saya marah sebab watikah sudah ada pada saya tetapi dirompak oleh Ketua Bahagian Umno Lipis dan kumpulannya.

“Bukan saya sahaja yang disabotaj tetapi turut sabotaj parti,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian.

Namun begitu, beliau tetap menyatakan penghargaan kepada Perdana Menteri (PM), Datuk Seri Najib Tun Razak dan Menteri Besar Pahang kerana melayakkannya menjadi ‘calon boleh menang’ bagi BN.

Beliau turut menyatakan hasrat akan turun berkempen membantu calon BN bagi Dun Ceka dan Benta selain melahirkan harapan agar BN menang pada PRU13.


Photobucket

UMNO BARU TERSEDAR JOHOR TERGUGAT

onKain rentang PERTAHAN JOHOR! TIANG SERI UMNO kini boleh dilihat dimerata tempat di Negeri Johor...Negeri kelahiran UMNO...Negeri yang dihebohkan kononnya UMNO paling kuat, kebal dan gagah perkasa sekali seantaro dunia.

Kini UMNO sudah sedar..itu semua adalah bakal menjadi bahan sejarah.

UMNO sudah dapat menhidu dan merasai bahawa kedudukkannya di Johor kini tidaklah sehebat dan sekuat mana.

Ceramah anjuran Pakatan Rakyat kini sudah mencecah berpuluh ribu satu tempat...berlainan sekali ceramah anjuran UMNO/BN hanya sekadar ratusan saja termasuk para petugasnya.

Sebab itu UMNO sudah tiada jalan nak sekat kebangkitan rakyat melainkan buat ganggu kacau ceramah PR.Photobucket

Setan Tak Kencing Kawan...!!!

onSetan tak kencin kawan! Tu kata-kata hikmat kawan aku. Dah lama aku dok kaji, memang betoi. Aku tak pernah jumpa dalam surah yang cerita setan kencin kawan dia. Tak pernah dengaq cerita dari orang tua yang setan tipu setan lain. Setan tipu manusia ada.

Tengok macamana baguihnya ikatan persaudaraan sesama setan. Parlimen Pasir Mas.  Bakal calon BN Johan Che Pa tak serah borang pencalonan pasai dia tolong kawan iaitu Setan Senior Brahim Ali. Setan tolong setan. Itulah ajaran Kepala Setan Mahadet yang dua-dua setan ni ikut demhgan taat.

Orang pula suka kencing kawan. Orang kata manusia ni ada banyak cacat cela, lebih-lebih lagi perbuatannya kadang-kadang didorong oleh hasutan setan. Tak kiralah ustad yang belit serban besaq bakui atau kaki keriau reformasi sampai herot mulut. Depa sama-sama ada nafsu. Ada sifat tamak. Ada degil. Ada sombong & bongkak. 

Kejadian berebut tempat bertanding memang dok jadi dan yang syoknya ada yang tak boleh setel sampai hari penamaan calon. PAS dengan PKR letak calon. Ini cerita kencing kawan ni. Celaka, barua, haram jadah, babi punya perangai. 

Tak pa, depa kata hal pertindihan calon depa nak selesai peringkat pimpinan tertinggi minggu depan. Butoh pak depa. Awat tak selesai awai-awai. Nasi dah jadi buboq. Ni dah sah jadi calon, kertas undi tentu ada logo dua-dua parti baru nak selesai?


 
Photobucket

KAMILIA IBRAHIM :- Inilah budaya 'pembunuhan' sebenarnya dalam Umno kerana tidak ada siapa yang akan dipancung jika terus mencium tangan presidennya!

on
BEKAS naib ketua wanita Umno, Kamilia Ibrahim hari ini mendedahkan kenapa dia sanggup menjadi calon Bebas untuk bertanding walaupun tahu dia bakal dipecat dari parti.

Kepimpinan tertinggi Wanita Umno tiada tempat dalam pilihanraya umum 5 Mei ini merupakan punca utama mengapa Kamilia tidak teragak-agak menyerahkan kertas pencalonannya bertanding di parlimen Kuala Kangsar menentang calon Umno sendiri, Wan Muhamad Khairil dan calon PAS mewakili Pakatan Rakyat, Khalil Idham Lim.

Ternyata kekecewaan Kamilia yang sudah menggerakkan kerja berkempen sejak setahun lebih rupanya dipandang seperti sampah tak berguna apabila hanya diberi tempat sebagai calon DUN Bukit Chandan walaupun berjawatan pemimpin nombor dua wanita dalam Umno.

Malah BEKAS ketuanya, Shahrizat Jalil yang pantas mempertahankan keputusan presiden Umno, Najib Razak dan pengerusi badan perhubungan Umno Perak, Zambry Abdul Kadir tidak mahu mengulas lanjut mengenai kejutan yang dilakukan Kamilia bertujuan untuk tidak menambah garam pada luka yang sudah pun parah.

Alasan Zambry bahawa suara akar umbi lebih mahukan Khairil juga dilihat dangkal kerana pengundi tegar Umno yang selama ini diwakili BEKAS ahli parlimen Kuala Kangsar, Rafidah Aziz, sudah maklum bahawa Kamilia lah calon yang sesuai diletakkan berbanding dengan Khairil yang lebih rapat dengan pemimpin Umno atasan.

Tindakan Zambry menempelak Kamilia bukti satu lagi perpecahan tak terduga, bukan setakat dialami Umno Perak malah di seluruh negara.

Malah Najib sendiri kelmarin sudah mula mengeluarkan arahan supaya Kamilia 'diberi perhatian sewajarnya' kerana tanda-tanda untuk belot dari parti ternganga luas.

Wanita Umno yang selama ini dianggap tulang belakang kepada kemenangan parti itu kini sudah ibarat kupang tembaga tak laku seduit pun.

Bayangkan bagaimana wanita Umno bersusah payah merayu undi dari rumah ke rumah, berpanas dan berhujan serta sanggup bersengkang mata menyiapkan bahan kempen untuk dipasang oleh Pemuda Umno, kini itu semua sudah tidak bermakna lagi.

Mungkin sesetengah dari kita bersetuju dengan kenyataan Zambry bahawa Kamilia hanya mementingkan diri dari parti, tetapi lihatlah siapa pula barisan calon wanita Umno yang diketengahkan kali ini.

Bukannya hendak memandang rendah kemampuan Azalina Othman Said di parlimen Pengerang, Noriah Kasnon di parlimen Sungai Besar serta ketua puteri Umno, Rosnah Abdul Rashid Shirlin di parlimen Papar, tetapi kesemua mereka cuma setakat menjadi timbalan menteri sahaja melainkan Azalina yang dilantik menteri semasa pentadbiran Abdullah Badawi, itu pun atas kouta puteri Umno sebelum digugurkan apabila mencecah usia 40 tahun.

Saya melihat Shahrizat dari sisi lain kesan daripada pemecatan automatik Kamilia kerana umum sudah mengetahui persengketaan lama antara dua pemimpin tertinggi Umno dan BN itu semasa isu skandal lembu RM250 juta yang membabitkan keluarga Shahrizat.

Ketika itu, Kamilia dilihat terlalu vokal menghentam Shahrizat hinggakan kedua-dua mereka terpaksa ditenangkan seketika takut-takut persiapan pilihanraya umum terjejas hingga boleh menyebabkan kekalahan BN.

Dan kali ini giliran Kamilia pula ditempelak Shahrizat dengan mengatakan keputusannya hanya bernafsu peribadi bagi mengejar impiannya mencabar Shahrizat sebagai ketua wanita Umno dalam pemilihan agung parti itu yang sudah tertangguh lebih tiga tahun.
Kata orang, pulang paku buah keras.

Dipercayai ada campur tangan supaya Kamilia hanya diletakkan sebagai calon DUN seperti mana yang dilakukan ke atas ketua penerangan wanita Umno, Hamidah Osman yang bertanding di DUN Sungai Rapat.

Kamilia mungkin sudah mengetahui had dan sekatan yang ada sekiranya hanya menang di kerusi DUN kerana setakat cuma dilantik sebagai Exco kerajaan negeri pun belum tentu dia terpilih kerana perlu pula bersaing dengan Hamidah untuk melengkapkan kouta wanita Umno dalam kerajaan negeri.

Hamidah diletak sebagai Exco dalam pentadbiran kerajaan HARAM Zambry tetapi dikhabar mempunyai masalah dengan Umno bahagian Gopeng hingga surat rayuan turut dihantar kepada Zambry jam 12 tengah malam beberapa hari sebelum BN mengumumkan calonnya.

Itulah sebabnya dia terus mara mempertahankan haknya bertanding di kerusi parlimen kerana merasakan peluangnya untuk mencabar Shahrizat sebagai bosnya seterusnya menjawat jawatan menteri pembangunan wanita, keluarga dan masyarakat terbuka luas.

Rata-rata pengundi di Kuala Kangsar akan mengundi Kamilia berbanding dengan pencabarnya, Khalil Idham  sekiranya pertandingan dua penjuru diadakan kerana Khalil sendiri pun mempunyai masalah dengan pengundinya di DUN Titi Serong.

Tetapi itu tidak berlaku dan Umno sendiri memilih jalan berliku menghadapi tentangan Kamilia dan Khalil untuk mempertahankan kerusi yang menjadi kubu kuat Umno selama ini tetapi hampir roboh ekoran Rafidah cuma menang lebih 1,400 undi dalam pilihanraya umum lalu.

Kamilia melihat kepupusan calon wanita Umno semakin serius selepas pengumuman Shahrizat tidak bertanding dan sebab itulah dia diberi 'restu' untuk berkempen di Kuala Kangsar bagi meneruskan warisan Rafidah di bandar diraja Perak itu seberapa lama yang boleh.

Sudah menjadi rahsia umum bagaimana Rafidah dimalukan Shahrizat semasa pemilihan wanita Umno dan dendam lama Shahrizat terhadap Rafidah kini terpaksa dipikul pula oleh Kamilia yang pada jam 10.45 pagi semalam sudah pun mengumumkan keluar dari Umno berkuat kuasa serta-merta.

Pembunuhan karekter Kamilia oleh pemimpin Umno sendiri lebih dahsyat berbannding dengan penarikan diri calon Umno bagi parlimen Pasir Mas, Che Johan Che Pa yang seakan didiamkan walaupun kesannya lebih dahsyat dari tindakan Kamilia.

Muhyiddin tidak perlu bersusah payah mengarahkan pejabat agung Umno mengeluarkan surat pemecatan Kamilia kerana jika dihantar sekalipun ia pasti akan dilayan sebagai sampah berdaftar sebagaimana yang dilakukan ke atas batang tubuh dan prinsip perjuangannya selama ini.

Jika Anwar Ibrahim yang pernah menjawat pemimpin kedua dalam Umno boleh dimalukan semahu-mahunya, apalah sangat dengan orang nombor dua dalam pergerakan wanita!

Inilah budaya 'pembunuhan' sebenarnya dalam Umno kerana tidak ada siapa yang akan dipancung jika terus mencium tangan presidennya!


JALAN PULANG

Photobucket

VIDEO SEKS NIK AZIZ .......TALIAN HAYAT UMNO/BN...... TERLALU MELAMPAU...

on


hasil kerja seni.....bangsat2 umno.....ini mcm ko islam masih nak sokong umno phuiiiii...........Photobucket

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List