Kompom UTUSAN Akhbar Kencing Lebih

on Jul 15, 2012
WARTAWAN Malaysiakini.com Ahmad Fadli KC dihalau keluar dari Konvensyen Media 1Malaysia gara-gara melaporkan berita Wartawan Utusan ajar 'putar' fakta.

"Dalam bentuk penulisan kita ada; satu fakta, satu spin (putar fakta), satu lagi blatant lie (pembohongan terang-terangan).
"Dari segi perang psikologi kita jangan ikutlah blatant lie, kita jangan tulis pembohongan.
"Kita boleh spin, macam mana kita nak spin sesuatu fakta tersebut memihak kepada kita, itu OK," kata Timbalan Ketua Pengarang Utusan Malaysia Datuk Mohd. Zaini Hassan.
Patut lah Mahkamah Tinggi Pulau Pinang sebelum ini mengakui Utusan  'berniat jahat' terhadap Lim Guan Eng.
"Mahkamah berpendapat, ada niat jahat oleh pihak defenden dengan menggunakan perkataan 'menghapuskan' DEB (Dasar Ekonomi Baru)," kata Hakim Normala Salim pada 22 Jun lepas.
Guan Eng menang. Dua kali, Utusan putar alam dibuktikan mengfitnah Ketua Menteri Pulau Pinang itu.anaksungai derhaka     dan    faqar
Photobucket

Uncle Seekers dibebas dengan jaminan polis

on
 Pengkaji aktiviti paranormal, Syed Abdullah Syed Hussein Al-Attas, atau popular dengan panggilan Uncle Seekers, dibebaskan dengan jaminan polis di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Nusajaya hari ini.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri ACP Mohd Akhir Ishak yang mengesahkan perkara itu, berkata Syed Abdullah, 46, dibebaskan pada 12.55 tengah hari.

Pengkaji aktiviti paranormal itu ditahan kira-kira pukul 7 malam pada 11 Julai lalu bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 4(1) Akta Hasutan 1948 selepas polis menerima laporan daripada seorang lelaki berusia 34 tahun di IPD Nusajaya pada 4 Julai.

Dia kemudian direman selama tiga hari dengan perintah daripada Mahkamah Majistret di Johor Bahru.

Sebelum itu, Syed Abdullah ditahan reman selama tujuh hari bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 8(1)(d) Akta Rahsia Rasmi 1972 kerana tulisan dalam blog miliknya www.uncleseekers.blogspot.com didakwa memfitnah Sultan Johor.

Mohd Akhir berkata kertas siasatan terhadap Syed Abdullah berkaitan kes mengikut Akta Rahsia Rasmi 1972 telahpun diserahkan kepada Timbalan Pendakwa Raya dan sedang menunggu tindakan susulan daripada mahkamah.

Polis juga, katanya masih menunggu keputusan ujian air kencing Syed Abdullah bagi kesalahan mengambil dadah.

Teman wanita Syed Abdullah yang sebelum ini ditahan untuk membantu siasatan dan dua lelaki berusia 23 serta 24 tahun yang merupakan kenalannya yang ditangkap di Tanjung Kling, Melaka pada 9 Julai lalu, telah turut dibebaskan.

Bekas pengurus peribadi Syed Abdullah dan teman wanitanya yang berusia 27 tahun pula direman sehingga hari ini.

- Bernama

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List