Jentik-jentik dalam minuman di Old Town White Coffee

on Apr 10, 2012

Sebagai pelanggan, kami rasakan bahawa mereka tiada sifat tanggunggjawab dan tidak langsung peka dan perihatin dengan apa yang diberikan kepada para pelanggan. Bukan hanya produk, malahan kualiti khidmat pelanggan diabaikan. 

Kami bukan mahukan ganti rugi wang atau makanan percuma, yang kami mahukan adalah rasa tanggungjawab mereka kepada masalah-masalah sebegitu. Mungkin, jentik-jentik di dalam minuman adalah perkara biasa bagi mereka.

Photobucket

Bangunan Tertinggi Di Dunia - Mercutanda Kiamat

on

Menjelang 2020, kita akan dapat melihat 8 buah bangunan yang lebih dari 600 m tinggi yang diklasifikasikan sebagai megatall akan siap dibina, dibatasi antara Menara Jam Mekah dan bangunan melepasi awan Kingdom Tower Jeddah!
Fenomena ini telah dimaklumkan oleh Rasulullah dalam beberapa hadis yang lain antaranya;
 Tidak ada [hari] pengadilan hingga gedung-gedung yang sangat tinggi dibangunkan - [Diriwayatkan oleh Abu Hurairah r.a.]
 As-sa’ah [Hari Kiamat] tidak akan tiba; hingga manusia berlumba-lumba membuat bangunan yang tinggi - [H.R. Bukhari]


Photobucket

Hapus PTPTN jejas Melayu: Alasan bangang Menteri Umno

on

Umno sekali lagi cuba berlindung di sebalik Melayu akan terjejas jika Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) dihapuskan.


“Pelik bin ajaib, inilah kenyataan Pak Pandir yang keluar daripada Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin.


“Apa kena mengena dengan Melayu?” tanya AJK PAS Pusat, Ustaz Idris Ahmad  kepada Harakahdaily.


Beliau juga mempersoalkan bukankah yang meminjam PTPTN adalah majoriti Melayu dan yang miskin juga orang Melayu.


“Alasannya, akan menjejaskan IPTS (institut pengajian tinggi swasta). Apa kaitan  IPTS dengan orang Melayu?” tanya beliau lagi.


Bagi beliau, itu semuanya ada kaitan dengan kroni Umno.


Photobucket

Sanggupkah Najib Menghalau Hantu...

on

Yang menyerlah ialah cubaan asakan melalui pembunuhan karektor Anwar Ibrahim oleh Geng 7 diketuai Nalla dan dibantu peguam Muhammad Shafee Abdullah, dan gangguan-gangguan fizikal oleh remaja dan Perkasa di ceramah-ceramah PR. 


Yang terbaru ialah di Alor Setar apabila Anwar dijadualkan merasmikan Pusat Khidmat PKR. Pengacaunya ialah Perkasa.


Ini menggambarkan bahawa UBN benar-benar terdesak dan mereka menyedari akan penghakisan sokongan sebahagian besar pengundi muda, pengundi atas pagar, dan sokongan solid kaum Tionghua terhadap PR.


Maka satu-satunya talian hidup UBN ialah manipulasi daftar pemilih yang akan digunakan pada PRU13.

Photobucket

Pendedahan: Gerakan fitnah rampas kuasa di Kelantan

on


Umno Kelantan kini dikesan telah menggunakan beberapa pendekatan dominasi politik demi memenuhi agenda merampas kuasa. Antaranya melakukan kempen fitnah menerusi media cetak akhbar dan buku. 

Ia disokong pula oleh pendekatan manipulatif teknologi media baru terutama blog, facebook dan youtube bagi Pendedahan: Gerakan fitnah rampas kuasa di Kelantan menghidupkan fakta-fakta fitnah maya terhadap PAS dan Kerajaan Negeri. 

Ia telah dibuktikan dengan berlakunya perjumpaan para pengamal cybertrooper Umno bersama pengerusi Perhubungan Umno Kelantan pada Februari lalu di Tanjong Chat, Kota Bharu.
Photobucket

Usaha jadikan Tok Pa MB

on

Lebih menarik, angan-angan tersebut mendapat sokongan bekas Bendahari Umno, Tun Daim Zainuddin. Dalam satu wawancara dengan sebuah akhbar arus perdana, Daim menyebut, Mustapa adalah seorang lelaki yang kuat bekerja dan boleh bekerja terus selama 18 jam sehari.


Maknanya, Daim hanya tahu dalam Umno, hanya Mustapa yang boleh bekerja seperti itu dan yang lain-lain, beliau tidak sudi menyebutnya. Mungkin, kerana Daim tidak kenal dengan yang lain-lain, kecuali seorang lelaki yang bernama Mustapa, Ahli Parlimen Jeli.Photobucket

Apabila tsunami melintasi Laut China Selatan

on

Keberanian pengundi Sabah untuk menukar tampuk kepimpinan kerajaan negeri sudah teruji. Parti pemerintah bersilih ganti -- BERJAYA, USNO, PBS -- menerima penghakiman rakyat. Dan sekarang Umno-BN dilihat terlalu lama dan selesa bertakhta, sedangkan negeri yang cukup kaya dengan hasil bumi dan sumber alam ini terus terkepung dan terbelit dengan pelbagai masalah, terutama kemiskinan dan pengangguran.

Photobucket

Pengundi Hantu Marang 1990....

on

Pada Pilihanraya 1990, Timbalan Yang Dipertua PAS (skrg Presiden PAS), Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang telah memenangi kerusi Parlimen Marang dgn majoriti 116 undi. 


Rupanya, Haji Hadi sepatutnya kalah dlm pilihanraya tersebut kerana terdapat lebih 3000 pengundi hantu yang didatangkan dari beberapa buah kilang sekitar Parlimen Pekan.


Pada hari mengundi, kira2 200-300 orang telah berjaya dihalang dari mengundi oleh petugas2 PAS. Kira2 12 buah teksi serta 2-3 buah bas berjaya ditahan dari mengundi.


Sekiranya pengundi2 hantu dari Pekan tersebut tidak ditahan, nescaya Tuan Guru Haji Hadi akan kalah di kerusi Parlimen Marang pada tahun 1990 itu.


Perkara yang sama ini harus diulangi di Selangor pada bulan Jun ini kiranya kita mahju kekal memerintah Selangor.


Photobucket

Ku Li: Amanah sedia bekerjasama dengan Bersih jika ada persamaan matlamat

on

Apa Sudah Jadi.. Ahli Parlimen PKR Indera Mahkota 'Tawar Jadi Calon DAP' Pada PRU-13 Ini !!

on

Soalnya, apakah DAP akan memberi ruang kepada Azan?. Parti itu sememangnya sedang mencari seramai mungkin calon Melayu untuk bertanding bagi mewakili mereka pada PRU-13 ini. Apakah Azan ada harapan untuk bertanding atas tiket parti itu. Nasib Azan kini "umpama telur dihujung tanduk". 
Jika tersilap langkah maka riwayat politik Azan pasti akan berakhir kali ini. Azan punyai dua pilihan. Terus kekal dalam PKR atau menyahut seruan rakan-rakan lamanya untuk sertai UMNO.Photobucket

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List