Mo3M MAKCIK BERAPI........

on Jun 29, 2011

Setakat video bangsat... tak main ler!!
Setelah muncul dengan video memberi penjelasan tentang fitnah video lucah Anwar, hari ini Johari Abdul pula dilemparkan dengan tuduhan, kononnya dia meminta wang 'pelincir' sebanyak RM100 000 dan RM 1 juta bagi setiap ahli parlimen yang berjaya yang dipujuknya menonton video itu daripada Datuk 'T'

Siapa punya kerja gilerr yang jijik ini??

Ha ha ha ha ....Siapa lagi kalau bukan Papa Gomo, blogger, si kaki fitnah tersohor 1Malaysia. Dia telah bertindak meng-upload-kan video yang merakamkan perjumpaan Johari Abdul dengan Trio Datuk 'T' bagi menonton video lucah yang kononnya melibatkan Anwar Ibrahim.

Ceritanya di sini dan terdapat satu komen yang aku suka. Interesting.... so I copy & paste jer lah untuk N3 pagi buta ni. Malas nak komen, sebab mata pun dah tak larat nak angkat. Ngantuk gilerr beb!!

Apa yang dikatakan oleh Bumiputera Berjaya amat benar dan aku setuju ya amat. Korang layan jer lah.......

Bumiputera Berjaya ·  Pengulas Tertinggi · Managing Editor, JustNews.com di CNN International
Rakaman ini boleh pulak guna pakai kamera jenis baik dan berwarna.. masa nak rakam video seks mengapa hitam putih dan kabur? tunjuk jam tangan jenama "Omega".. tetapi semasa di Mahkamah langsung tak sentuh mengenai jam "Omega" ni...UMNO BOLEH TIPU SEMUA RAKYAT SETENGAH MASA... SETENGAH RAKYAT SETIAP MASA.. TETAPI TIDAK MAMPU NAK TIPU, KELENTONG DAN PERBODOHKAN SEMUA RAKYAT SETIAP MASA...KISAH INI SEKADAR MEMASTIKAN PENYOKONG TEGAR UMNO TIDAK GOYAH DALAM MELAHIRKAN SOKONGANNYA KAPADA UMNO.. TAK LEBIH DARI ITU...TIDAK MAMPU MEMIKAT DAN MENAMBAT HATI RAKYAT YANG MAMPU BERFIKIR DAN MENILAI TERUTAMANYA PENGUNDI-PENGUNDI BARU DAN ANAK-ANAK MUDA.
Well... itu semua satu tuduhan yang cuba memberi persepsi negatif terhadap Johari Abdul. So... kalau nak rakyat percaya yang Johari Abdul ini seorang yang haprak.... sila kemukankan bukti sahih dan kukuh. Setakat video bangsat tu.... tak main ler!!


SELAMAT MENYAMBUT ISRAK DAN MIKRAJ

onSelamat menyambut Israk dan Mikraj. Islam mencatat peristiwa unik Israk dan Mikraj. Banyak perkara penting bagi umat Islam berlaku pada peristiwa Israk dan Mikraj antaranya ialah perintah solat lima waktu.
Secara istilah, Israk berjalan di waktu malam hari, sedangkan Mikraj adalah alat (tangga) untuk naik. Israk bermaksud perjalanan Nabi Muhammad SAW pada waktu malam hari dari Masjidil Haram di Mekah ke Masjid AlAqsa Palestin. Mikraj adalah lanjutan perjalanan Nabi Muhammad SAW dari Masjid Al Aqsa ke langit sampai di Sidratul Muntaha dan langit tertinggi tempat Nabi Muhammad SAW bertemu dengan Allah swt. Israk’ Mikraj adalah kisah perjalanan Nabi Muhammad ke langit ke tujuh dalam waktu semalam.
Sejarah perjalanan Israk Mikraj Nabi Muhammad termaktub dalam Al-Quran 17.Al-Israk’ :1 yang berbunyi
“Maha suci Allah yang menjalankan hambaNya pada suatu malam dari Masjidil Haram ke Majidil Aqsa yang Kami berkahi sekelilingnya agar Kami memperlihatkan kepadanya sebahagian tanda-tanda (kebesaran) Kami. (17.Al-Israk’ :1)

Dan tentang mikraj Allah menjelaskan dalam Surah An-Najm:13-18:
“Dan sesungguhnya dia (Nabi Muhammad SAW) telah melihat Jibril itu (dalam rupanya yang asli) pada waktu yang lain, di Sidratul Muntaha. Di dekat (Sidratul Muntaha) ada syurga tempat tinggal. (Dia melihat Jibril) ketika Sidratul Muntaha diliputi oleh suatu selubung. Penglihatannya tidak berpaling dari yang dilihatnya itu dan tidak (pula) melampauinya. Sesungguhnya dia telah melihat sebahagian tanda-tanda (kekuasaan) Tuhannya yang paling besar.” (An-Najm:13-18)


HEBAT NYA IBRAHIM ALI....

onBERSIH cuba selamatkan Anwar, kata Ibrahim Ali

Presiden PERKASA Datuk Ibrahim Ali berkata beliau yakin perhimpunan anjuran BERSIH 2.0 dua minggu lagi bukan semata-mata untuk menuntut pilihan raya bersih dan adil.

Sebaliknya, beliau mendakwa gabungan NGO itu mempunyai agenda untuk menghuru-hara negara bagi "menyelamatkan" Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim.

NONE"Mereka sudah tidak ada pilihan. Mereka gagal pada 16 September untuk menubuh kerajaan, kemudian Datuk Seri Anwar terpaksa menghadapi perbicaraan untuk mempertahankan dirinya.

"Dan dibantu pula dengan hebohan video (seks) yang mirip dengan ketua pembangkang. Maka pada saya, (perhimpunan) ini adalah pertarungan hidup dan mati Anwar Ibrahim.

"Maka cara yang terbaik, mungkin mereka merancang untuk menumbang kerajaan pada 9 Julai," dakwanya lagi dalam sidang media di sebuah hotel di ibu negara hari ini.

NONEIbrahim mendakwa BERSIH membawa agenda politik Pakatan Rakyat kerana NGO itu dianggotai pemimpin Pakatan antaranya, Pengarah pilihan raya PAS Dr Mohd Hatta Ramli dan Setiausaha Pengelola DAP Teresa Kok sebagai jawatankusa mobilisasinya.

Ibrahim juga turut mempamerkan salinan pekeliling Setiausaha Agung PKR Saifuddin Nasution yang didakwa mengeluarkan arahan kepada pimpinan PKR semua peringkat supaya menyertai perhimpunan itu.

"Jadi bererti, nyata sekali dengan surat ini, bahawa Anwar Ibrahim di belakang perhimpunan BERSIH 2.0 ini," katanya.

Turun dengan tangan kosong
Ibrahim juga berkata BERSIH turut digerakkan oleh aktivis pelajar Hishamudin Rais yang disifatkannya sebagai "baling batu sembunyi tangan" sewaktu zaman gerakan mahasiswa sektiar tahun 1970-an.

Sehubungan itu, Ibrahim yang juga anggota parlimen Pasir Mas meminta rakyat membuat penilaian supaya tidak beremosi dengan menyokong perhimpunan itu secara "tidak tentu arah".

bersih poster scah 280611Sementara itu, mengulas perhimpunan PERKASA pada hari yang sama, Ibrahim turut menasihatkan ahlinya supaya mematuhi undang-undang dan jangan menimbulkan huru-hara.

"Jangan buat keganasan, (berhimpun) dengan aman, jangan langgar undang-undang, jangan baling batu.

"Saya dah bagi tahu kepada ahli PERKASA dalam taklimat, kita tak benar apa-apa provokasi, jangan bawak apa-apa senjata.

"Hanya turun tangan yang kosong untuk mempamerkan bahawa kita tidak bersetuju dengan BERSIH. Saya harap tidak ada apa-apa yang berlakulah nanti," tegasnya.

Ibrahim berkata PERKASA selesai memberikan taklimat kepada ahlinya di sepuluh daerah dan 22 kawasan parlimen secara tertutup berhubung perhimpunan 'Gerak Aman' pada tarikh yang sama.

MARAH BENAR MAKCIK NILOMPAT SI KATAK LOMPAT......

onPanas!! Lagi Ahli Parti Komponen BN Keluar Beramai - Ramai 

KEADILAN Ranau terus kukuh dengan penyertaan 201 ahli baru yang terdiri daripada bekas ahli komponen Barisan Nasional Sabah dan penduduk Kampung Nalapak dalam Parlimen Ranau. Ketua Cabang KEADILAN Ranau, Jonathan Yasin berkata, penyertaan itu membuktikan parti itu terus mendapat sokongan rakyat termasuk di luar bandar. “Penyertaan 201 anggota baru itu kita terima pada 25 Jun lalu di mana seminggu sebelumnya kita turut menerima 25 anggota baru menyertai Cabang ini,” katanya ketika dihubungi hari ini. 


Sementara itu, KEADILAN Cabang sama akan mengadakan gotong royong untuk membaiki jalan Ke Kampung Kinaundusan bermula 8 pagi pada 9 Julai ini. “Kita sudah pun memesan sebanyak 30 baju Bersih untuk dipakai semasa mengadakan gotong royong itu pagi itu. 

“Oleh itu, KEADILAN Ranau mengalu-alukan penyertaan aktivis rakyat, Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO), pimpinan masyarakat setempat untuk menyertai gotong royong ini,” katanya. 

Menurutnya, walaupun tidak menyertai Bersih di Kuala Lumpur pada 9 Julai ini, gotong royong ‘Bersih’ di kampung itu sebagai simbolik sokongan kepada himpunan aman anjuran Gabungan pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) itu. 

“Bagi KEADILAN Ranau, gotong royong membaiki jalan rosak di simpang masuk ke jalan Kampung Kinaundusan, Kundasang (selepas Resort Zen Garden) pada 9 Julai ini membuktikan sokongan kami kepada hasrat yang terkandung dalam Himpunan Aman Bersih itu,” katanya. 

sorry gua ciplak


Kenapa BN gabra dengan 9 Julai....???

on

bersih poster scah 280611Barisan Nasional (BN) senantiasa menguar-uarkan bahawa mereka telah mendapat kembali sokongan penuh rakyat.  Baguslah kalau macam itu.  Tetapi persoalannya sekarang ialah mengapa BN tiba-tiba berasa gelisah terhadap Perhimpunan Bersih 2.0 yang dijadualkan akan diadakan pada 9hb Julai yang akan datang ini?

Bermacam-macam adegan BN  telah menunjukkan dengan jelas bahawa mereka sedang berasa gelisah setiap hari, setiap jam malah setiap saat yang sedang berlalu ini sementara tarikh 9Julai datang semakin hampir.

Bukankah BN sudah mendapat kembali sokongan penuh rakyat atau itu andaian mereka sahaja?  Jika ianya adalah andaian maka BN akan berdepan dengan hakikatnya nanti pada 9hb Julai bahawa sokongan rakyat memang bukanlah memihak kepada mereka tetapi memihak kepada Pakatan Rakyat (PR).

Mungkinkah BN sekarang sedang berkerja keras mahu memburuk-burukkan imej Bersih 2.0 selaku mengharapkan supaya orangramai tidak akan menyertai Perhimpunan Bersih 2.0 nanti?  Jalan-jalan, bersembang-sembang dengan kawan sahaja, adakah itu salah?  Lagipun ianya digelar 'Walk For Democracy' bukannya satu pergerakan revolusi.

Apa agaknya sudah berlaku kepada BN ini?  Tidakkah mereka ingin memberi sokongan mereka kepada Bersih 2.0 supaya pilihanraya yang akan datang adalah bersih?  Bukankah pilihanraya yang bersih adalah sesuatu yang baik?  Penulis rasa hairan mengapa BN tidak mahu menyertai bersama dalam Perhimpunan Bersih 2.0 padahal ianya adalah satu perhimpunan yang baik dan aman, dengan matlamat dan tujuan yang mulia.

Perdana Menteri Najib Tun Razak selalu mengheboh-hebohkan bahawa Malaysia adalah sebuah negara demokrasi yang harus dijadikan contoh oleh negara-negara lain di dunia.  Adakah ini retorik kosong sahaja?  Jika Malaysia ialah sebuah negara demokrasi, rakyat patut diberi peluang untuk berhimpun secara aman.

Selain dari itu, Bersih pun telah memberi jemputan kepada BN untuk menyertai perhimpunannya tetapi BN telah menolak dan diam membisu sahaja.  Justeru itu, Pemuda UMNO pula berhasrat mengadakan perhimpunannya yang tersendiri.  Mengapa begini?

Adalah diharap bahawa BN akan turut menyertai Perhimpunan Bersih nanti.  Tidak perlulah buat perhimpunan yang berasingan pula.  Bila BN menyertai bersama, barulah slogan 1Malaysia yang dilaung-laungkan oleh Najib itu akan nampak dipratikkan oleh UMNO.  Jika tidak, ia hanyalah tinggal sebagai laungan kosong sahaja.Jurutera Lynas Mati Di Bilik Hotelnya.

onSeorang jurutera kilang ditemui mati di sebuah bilik hotel di Teluk Chempedak di sini, semalam. Mangsa, Gray Steven Anthony, 54, yang bertugas di kilangLynas Malaysia Sdn. Bhd. (Lynas) di Gebeng dekat sini, ditemui terbaring di atas katil bilik hotel tersebut oleh rakan sekerjanya.


 Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Bahagian Siasatan dan Perundangan Negeri,Supritendan Mohd. Haris Daud berkata, siasatan awal mendapati tiada sebarang unsur-unsur jenayah ke atas mangsa.Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List