Kalau Telus Kenapa Halang & Halau Bourdon?

on Jul 23, 2011
Usir William Bourdon : Apa yang disembunyikan... 

baca sini  dan  sini


ABBY KO BERAPA PULAK.....???

on

 12 juta: Majlis perkahwinan-Norman-Memey


Pasangan Norman Hakim,35, dan Memey Suhaiza, 23, bakal mengadakan sebuah majlis perkahwinan bernilai RM12 juta pada 28 September ini di Hotel Crown Plaza Mutiara, Kuala Lumpur yang ditaja sepenuhnya oleh jenama barangan kemas, Rafflesia.INI DIA PEMILIK KAPAL RM13 BILION

on

Robert Kuok beli kapal bersalut emas RM13 bilion

LONDON - Beberapa buah laman web akhbar membuat spekulasi bahawa bilionair Malaysia, Tan Sri Robert Kuok merupakan pemilik sebuah kapal bersalut emas paling mewah di dunia yang dibelinya pada harga AS$4.5 bilion (RM13.38 bilion). 

Menurut akhbar dalam talian, thejournal i.e di Ireland semalam, jika harga itu benar, ahli perniagaan Malaysia yang didakwa menjadi pemilik kapal tersebut pastinya Kuok. 

Akhbar itu menyatakan, lelaki terkaya di Malaysia ialah Kuok yang memiliki kekayaan sebanyak AS$12.5 bilion (RM37.2 bilion). 

Beliau merupakan pengasas kumpulan Hotel Shang-ri La yang beroperasi di seluruh Asia. 

Namun, kebanyakan kekayaannya datang dari sahamnya dalam Wilmar, syarikat minyak kelapa sawit terbesar dunia yang tersenarai dalam bursa saham, lapor akhbar itu. 

Kapal mewah itu mengambil masa selama tiga tahun untuk disiapkan. 

Keseluruhan badan kapal History Supreme dari dasarnya sehingga ke bahagian dek termasuk ruang makanan, rel dan sauh disalut emas padu. 

Bilik tidur utamanya dihias mewah dengan menggunakan logam platinum dan menampilkan dinding bertatahkan sejumlah batu meteor serta artifak prasejarah seperti tulang dinosaur ganas, T-Rex. 

Kapal History Supreme merupakan hasil kerja tangan pembuat hiasan emas terkenal dari Liverpool, Stuart Hughes yang mengambil masa tiga tahun untuk menyiapkannya. 

-KOSMO


Siapa Sebenarnya Abd Najid Razak...?

on

Pemilik Tandatangan Borang K2 Cincin RM24Juta !!

JAMBATAN SEJENGKAL BERHARGA 7.6 JUTA

onJambatan Styrofoam Beharga RM 7.6 Juta Yang Fail di Melaka! Ini ialah sebuah jambatan di Melaka yang dibina pada tahun 2008 dan siap dibina setahun kemudian. Mengikut laporan orang ramai yg melalui jembatan tersebut Jambatan Hang Jebat di Jalan Tun Mahathir ini menelan belanja RM 7.6 juta untuk dibina.Walaupun umur jambatan ini tak sampai 2 tahun sudah berlaku keretakan dan kerosakan pada strukturnya. Hiasan batu pada tepi jambatan sudah pecah dan rekahan panjang kelihatan. Paling memalukan dan mengejutkan ialah ada bahagian jambatan dibina dengan mengunakan STYROFOAM.!!!

Note: Jambatan sejengkal berharga RM7.6 juta.. kah kah kah kah.. Beruntung Melaka punya Ketua Menteri yang pandai buat kira-kira.. mungkinkah syarikat kontraktor yang bernama Al-Jofri yang mendapat projek ini? Cuba tanya kontraktor-kontraktor di Melaka Al-Jofri ni syarikat milik siapa.. kah kah kah kah.. kaya la ali ketam.. 
sumber  :-  http://rubbertapperz.blogspot.com

TAHUKAH ANDA...???

on

Najib korban cuti untuk bertemu rakyat

onPM cuts short overseas trip in fight for survival
baca sini    dan     baca sini   


Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List