Tiada Siapa Menyiasat Operasi Zakat

on Oct 13, 2011Setelah laporan berkaitan serbuan JAIS ke Gereja DUMC, pencapaian Pusat Zakat Selangor masih tiada siapa sebut.

Hasan Ali sendiri, dalam kenyataan terbaru, berkata keluarga2 yang dikaunseling adalah mereka yang "berlatarbelakang miskin dan bermasaalah".(rujuk keratan akhbar di bawah)

Yang jelasnya, keluarga2 ini juga hampir kesemunya pernah ditolak permintaan bantuan dari Pusat Zakat Selangor.

Ertinya perjalanan Pusat Zakat Selangor terlepas dari penyiasatan ataupun pembetulan.

Tulang Besi telah menjalankan "survey" dan mendapati 97% dari responden mahukan

1.0 Lembaga Zakat Selangor diaudit oleh sebuah badan audit yang bebas

2.0 Laporan audit tersebut dibentangkan kepada umum (ataupun kepada Dewan Undangan Negeri Selangor)


Hasan Ali hanya berani berkokok berkenaan "percubaan murtad" yang sehingga kini tiada seorang pun yang didakwa.

Namun, apa yang HAsan Ali tidak sedar adalah keluarga-keluarga miskin ini mendapat bantuan dari pihak Gereja setelah mereka disisihkan oleh Pusat Zakat Selangor.

Ketiadaan bukti untuk pendakwaan adalah kerana pihak Gereja tersebut tidak pernah menyebarkan agama Kristian kepada keluarga2 Islam ini. Apa yang mereka lakukan hanyalah memberikan bantuan kemanusiaan kepada keluarga2 miskin ini.

Sekiranya proses perjalanan dan penyebaran zakat tidak dibetulkan, selepas ini ramai lagi yang akan menerima bantuan gereja.

Sumber berlakunya hubungan kelurga Islam dgn gereja adalah kerana LEMAHNYA SISTEM ZAKAT.

Selagi kita tidak membetulkan sistem zakat di Selangor, selagi itu akan bertambah-tambah keluarga Islam yang meminta bantuan dari Gereja.

HAsan Ali cuma menjadi alat UMNO untuk melindungi segala kebobrokan yang sedang berlaku dalam proses penyebaran zakat.

"Murtad" ini bukan isunya. Isu yang sebenar adalah mengapa terdapat keluarga2 ISlam yang tersisih dari bantuan zakat sedangkan pungutan zakat di Selangor antara tertinggi di Malaysia.

Hasan Ali sepatutnya berbangga kerana berjaya menjadi alat kepada propaganda UMNO dengan jayanya.

UMNO tolak hudud kerana desakan seorang pelakon porno, bukankah itu satu tindakan yang membawa kepada murtad?


Sumber Atikel
Photobucket

Dia Cakap Pakai Otak

on

Dia tak cakap kurang ajar. Otak dia tak letak kat tempat taik dia keluar. Kaki dia tak tersumbat dalam mulut dia. Bukan macam seekor dua yang lain. Depa tu memang layak sangat-sangat menerima Foot in Mouth Award.

Dia cakap pakai otak. Kalau orang cakap pakai otak, saya akan sanjung dan iktiraf. Saya bukan berkira sangat nak puji orang, walaupun orang tu Umno, walaupun orang tu orang bangsawan. Walaupun orang pembangkang geli nak dengar, dalam beberapa hal, saya puji dan sanjung pandangan dan pemikiran Tun Dr Mahathir Mohamad.

Saya berwasapada. Maklumlah, ada anak raja negeri asal saya, Perak, yang dulunya bila dia bercakap, saya hormat pemikiran dia. Sekarang, saya tak nak baca apa dia kata. Kalau keluar dalam TV, cepat-cepat saya tutup TV atau mintak tolong anak isteri saya tutup TV. Meluat sangat-sangat! Nak-nak kalau dia kononnya "menitiskan air mata". Eeeeeeeee!!!

Saya berwaspada. Anak raja Negeri Sembilan tu, negeri asal dan kelahiran orang rumah den, masih muda dan idealistik lagi. Agaknya, otak dia belum lagi dikotorkan oleh parti makan babi (Dr Mahathir kata, makan rasuahmacam makan babi). Otak mereka yang dah dinajiskan parti makan babi, tak payahlah kita nak ambil pot.

Meskipun saya berwaspada, saya tetap menyanjungi pemikiran Tunku Zain al 'Abidin Muhriz (yang pakai pakaian macam warna brown dalam gambar di atas tu). Dan, saya berharap dia terus mempunyai pemikiran yang saksama dan waras. Maklumlah dia bukan boyfriend Kavita Kaur. Dia juga bukan penerima Foot in Mouth Award.

Berita berkaitan:

Kerabat Negeri Sembilan okay titah diraja dibahas

(Malaysiakini 13/10/11): Titah diraja boleh dibincangkan oleh ahli akademik dan media, selagi ia tidak mendatangkan kemudaratan yang sebenar, kata seorang ahli kerabat diraja Negri Sembilan.

Dalam temu bual e-mel dengan Malaysiakini, seorang kerabat diraja Negri Sembilan Tunku Zain Al 'Abidin berkata perkara itu adalah sejajar dengan kebebasan bersuara dan berhimpun.

"Sebagai penyokong kebebasan bersuara dan berhimpun, saya sentiasa menegaskan bahawa rakyat Malaysia perlu mempunyai kebebasan untuk membincangkan apa-apa jua yang tidak benar-benar menghasut, memfitnah atau mengalakkan keganasan.

"Saya juga menyokong hak individu untuk meluahkan pendapat mereka (melalui) kerja-kerja akademik dan portal media," kata putera raja yang juga adalah pengasas Institut Hal Ehwal Demokrasi dan Ekonomi (IDEAS).

Tunku Zain Al 'Abidin, yang juga kolumnis dengan Star, berkata demikian ketika ditanya mengenai kritikan yang dibuat terhadap pakar Prof Dr Abdul Aziz Bari yang mengulas kenyataan yang dibuah oleh Sultan Selangor.

Aziz didakwa cuba memburuk-burukkan institusi diraja apabila beliau membangkitkan isu-isu tertentu yang dititah oleh baginda berhubung pemeriksaan Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Selangor (JAIS) ke atas sebuah gereja di Damansara Utama Ogos lalu.

Turut mendapat tempias bidasan itu adalah Malaysiakini kerana menyiarkan komen Aziz.

Dalam pembelaannya, Aziz menerangkan Akta Hasutan 1948 membenarkan kritikan terhadap raja-raja Melayu, selagi mereka tidak menyokong pemansuhan monarki itu.

Sumber Sebenar

Photobucket

Sedar Lah Dari Tidur Wahai Pemimpin Pakatan

on


Najib Razak telah membacakan Belanjawan Malaysia 2012 di Parlimen. Siapa yang pasang telinga akan dapat mendengar. Siapa yang tak ada kerja lain yang lebih bermanafaat boleh membacanya. Tetapi majoriti rakyat dalam negara kita ini tidak ambil ‘pot’ – tak ambil endah. 

Tetapi masih banyak sosok-sosok yang tercabar apabila mendengar belanjawan ini. Mereka ini bukan ahli ekonomi atau pemerhati trend politik di rantau ini. Mereka juga bukan ajen Wikileaks, tetapi, saheh mereka tercabar. 

Kumpulan pertama yang merasa tercabar ialah para YB dari Pakatan Rakyat yang jarang datang ke Parlimen atau tidak membuat kerja di kawasan mereka. Kumpulan ini akan merasa pembacaan belanjawan ini adalah pembacaan tarikh tali gantung yang akan sampai ke leher mereka. Mereka merasa gundah gulana dan amat bersedih hati bila mendengar belanjawan ini.

Para pembaca jangan merasa sedih kerana ada satu lagi kumpulan yang cukup gumbira mendengar belanjawan ini. Sosok ini bukan meneliti dan mengkaji apa yang tertulis di kertas belanjawan. Semua ini tidak penting. Yang penting sosok ini merasa diri mereka cukup layak untuk menjadi YB. Bila belanjawan telah dibaca maka inilah tanda pilihanraya akan sampai. Justeru sosok ini wajib menonjolkan muka. Dengan baju batik berlengan panjang mereka akan bersadai datang ke forum-forum politik. Kalau boleh duduk dikerusi paling hadapan terutama jika ada pemimpin pusat hadir sama. Belanjawan untuk mereka ialah tanda untuk mula melobi mencari kerusi YB untuk bertanding.

Dalam masa yang sama para komentar politik di Warong Tom Yam Mek Jah tidak habis-habis berlabon tentang tarikh pilihanraya seolah-olah dirinya akan bertanding. Tulisan demi tulisan di akhbar muncul memberi komen tentang belanjawan dan pilihanraya. Di laman web dan di blog semuanya akan menganalisa dan memberikan pendapat bahawa belanjawan kali ini bertujuan untuk mengadakan pilihanraya.

Saya sendiri bersetuju bahwa pilihanraya umum akan sampai tidak lama lagi. Saya juga bersetuju bahawa belanjawaan ini adalah tandanya. Tetapi untuk saya Belanjawan 2012 memiliki tanda dan makna yang lebih dalam. Belanjawan ini untuk saya membawa makna dan tanda yang gelap.

Justeru, biar saya katakan disini secara jujur bahawa apa yang saya tulis ini adalah surah setan. Saya juga akan membawa khutubah songsang. Surah setan dan khutubah songsang ini saya tujukan kepada pembaca agar ianya dapat menerjah terbuka mata hati para pembaca sekelian. Saya ingin membawa para pembaca ke satu dunia yang amat gelap lagi jahat.

Untuk pembukaan bukan salam yang akan saya sampaikan tetapi kata-kata lucah: Kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor akan kalah. Terperanjat? Tergamam?

Saya cukup yakin tentang kekalahan kerajaan Pakatan Rakyat ini. Jangan silap faham. Jangan silap anggap. Saya bukan musuh dalam seluar. Saya memiliki bukti dan hujah untuk mempertahankan surah setan saya ini. Saya memiliki sebab musabab kenapa saya berani membawa ayat songsang ini.
Untuk memahami ayat songsang saya ini para pembaca tidak perlu ke Havard atau ke Oxford untuk belajar ilmu politik. Cukup dengan membaca Utusan dan menonton TV3. Kerana itu saya ingin membawa para pembaca mengingati kembali laporan Utusan dan TV3 dimana terpampang berita Najib yang menyatakan bahawa Selangor wajib dirampas kembali. Kenyataan tentang Selangor ini wajib dikahwinkan dengan kenyatan Najib mengenai Putrajaya yang akan dipertahankan hingga ke titisan darah terakhir.

Kenyataan Najib bermakna: Dengan apa cara jua Selangor wajib di rampas kembali. Para pembaca yang budiman jika tuan tuan tidak faham akan maksud kenyataan Najib ini maka saya tidak memiliki tonik politik yang boleh membantu. Untuk saya kenyatan Najib ini cukup terang, licin dan puteh – selicin dan seputeh pipi Khir Toyo yang baru di botox.

Kalau tuan pembaca masih kurang jelas biar saya sambung lagi. Najib Razak juga telah menggantikan Khir Toyo sebagai Ketua Perhubungan Selangor. Awal dahulu Najib telah melantik dirinya untuk menjadi Ketua Perhubungan Perak – ini sebelum rampasan kuasa berlaku. Peranan Najib dalam rampasan kuasa ini amat jelas. Tetapi di Selangor peranan Najib menjadi lebih penting dan lebih mendesak dari di Perak. Ini kerana tali gantung untuk Najib sedang terpasang di Selangor.

Umum mengetahui bahawa 3M – Mahathir, Mukriz dan Muhyiddin - sedang merancang untuk menjatuhkan Najib. Ini bukan lagi rahsia sulit yang hanya di ketahui oleh CIA dan Wikileaks. Satu negara tahu kesah ini. Najib sendiri pun sedar bahawa bontotnya selalu di bakar oleh Muhyiddin Yassin melalui kenyataan Muhyiddin yang lebih pro-Melayu. Manakala Mahathir Muhamad menibai Najib melalui budak suruhan yang bernama Ibrahim Ali. Biasanya suara Ibrahim Ali sama selari dengan pandangan dan suara Mahathir Muhamad.

Kumpulan dan tim orang-orang United Malay National Organisation yang benci kepada Najib tambah berganda-ganda apabila mereka melihat perangai dan gelagat Rosmah Mansor. Isteri Najib ini kadang kala berlagak seperti suami Najib. Rosmah telah mengambil alih peranan Menteri Wanita Keluarga dan Masyarakat. Shahrizat Jalil kini bertaraf Menteri Pengiring Rosmah. Malah Bernama telah melaporkan pada 6 Oktober lalu Rosmah Mansor telah sama duduk berbincang dengan Menteri Keewangan dan Gabenor Bank Negara untuk meneliti Belanjawan 2012 sebelum dibentang ke Parlimen. 

Apa yang saya maksudkan disini jika Najib - Ketua Perhubungan Selangor - gagal merampas Selangor maka tidak dapat tidak Najib akan diosong keluar seperti apa yang telah berlaku kepada Abdullah Badawai. Dalam bahasa yang lebih bersopan Najib Razak akan ditendang keluar oleh United Malay National Organisation. Najib amat sedar masa depan politiknya bergantung kepada Selangor. Jika Selangor tidak dirampas maka Rosmah tidak lagi berpeluang keluar di kaca TV untuk membuat ucapan Selamat Hari Raya. Dan leher Najib sendiri akan dipenggal.

Saya berharap tuan tuan pembaca yang budiman dan para penyokong Pakatan Rakyat tidak tersalah baca. Kejatuhan kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor bukan kerana kegagalan pentabiran Menteri Besar Khalid Ibrahim atau kelemahan para exco kerajaan Selangor. Selangor jatuh bukan kerana sokongan warga Selangor berkurangan. Atau pengundi Melayu lari dari Pakatan. Tidak.Tidak.Tidak. Malah sokongan warga Selangor makin bertambah – makin menyerlah. Warga Selangor semakin yakin dan selesa dengan pentabiran Pakatan Rakyat yang bebas dari rasuah.

Kalau warga Selangor sokong macam mana boleh jatuh? Hubaya hubaya pembaca sekelian. Kerajaan Selangor jatuh kerana satu perancangan licik sedang diatur untuk memastikan United Malay National Organisation akan berkuasa kembali di Selangor. Rancangan ini tidak ada sangkut paut dengan sokongan rakyat.

Untuk memahami ini saya bawa pembaca kembali ke tahun 1999 dimana Terangganu telah jatuh ke tangan Pas. Tetapi pada pilihanraya 2004 United Malay National Organisation sekali lagi berjaya merampas Teragganu. Bagaimana ini berlaku? Senang dan amat senang sekali. Bagini caranya: Secara tersusun didaftarkan pengundi-pengundi baru dari semua pelusuk. Pengundi baru ini didatangkan ke Terangganu. Bukan untuk semua kawasan – hanya di kawasan-kawasan yang diperlukan sahaja. Presto! Hasilnya Pas dapat dikalahkan.

Jangan terperanjat apabila saya nyatakan disini bahawa tim yang membuat pendaftaran pengundi baru di Terangganu di bawah pimpinan Idris Jusuh itu sedang bekerja siang dan malam mengatur pendaftaran pengundi baru di Selangor. Apakah para pembaca bebal sangat sehinggakan tidak dapat mengkaitan kempen pemutihan Pendatang Haram dengan kempen untuk menambah pengundi baru untuk United Malay national Organisation di Selangor? Semua ini satu perancangan yang disusun oleh Najib untuk memastikan Selangor kembali menjadi harta pesaka United Malay National Organisation.


Tetapi bagaimana semua ini berkait dengan Belanjawan 2012? Apa hubungan kejatuhan kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor degan Belanjawan 2012. Sebenarnya tidak ada hubungan secara langsung. Tanpa Belanjawan 2012 ini United Malay National Organisation dan Barisan Nasional akan terus juga berkuasa di Putrajaya. Dan Selangor tetap akan jatuh.

Peranan Belanjawan 2012 yang dibacakan oelh Najib ini hanyalah tipu helah untuk menunjukkan kepada umum bahawa melalui Belanjawan ini rakyat telah tertarik kembali untuk menyokong Barisan Nasional. Orang ramai telah meninggalkan Pakatan Rakyat kerana Belanjawan dan janji-janji Najib amat menariik. Poorah – semua ini bohong. Kajian demi kajian telah dibuat. Rakyat Malaysia semakin benci dengan kerajaan Najib Rosmah ini. Ini hakikat.

Satu lagi straterjinya ialah mewarwarkan Belanjawan yang penuh dengan hadiah dan kenaikan gaji dan bonus. Seolah-olah semua rakyat akan bertandak dan berjoget dengan Belanjawan ini. Sedarlah bukan semua pengundi pegawai kerjaan. Bukan semua pengundi bekerja makan gaji. Justeru Belanjawan ini adalah tabir hitam untuk mengabsahkan kemenangan seolah-olah rakyat kembali menyokong Barisan Nasional. Belanjawan ini adalah sandiwara untuk menipu orang ramai agar percaya bahawa United Malay Nationalm Organisation melalui Belanjawabn 2012 telah berjaya menarik kembali hati para pengundi.

Terimalah hakikat bahawa Belanjawan 2012 ini hanyalah tabir hitam untuk mentutup kerja jahat yang sedang berjalan sekarang. Kerja jahat yang saya maksudkan ialah pendaftaran Mat Bangla dan Mat Indon yang diberi hak untuk mengundi. Sayugia diingati – di Selangor – United Malays Natioanl Organistgaion hanya memerlukan 9 perubahan kerusi. Ini cukup senang. Di kawasan dimana Barisan Nasional kalah dibawah 2000 undi akan didatangkan pengundi baru. Mat Bangla dan Mat Indon akan bertanggung jawab memenangkan United Malay National Organisation dan bukan Belanjawan. Khalas. Period.

Para pembaca budiman – surah setan saya ini bertujuan untuk memberi ingatan bahawa rancangan licik ini sedang berjalan rapi. Surah ini saya tujukan kepada yang berbaju batik berlengan panjang yang sedang melobi kerusi untuk bertanding. Khutubah songsang ini juga saya harapkan akan membuka mata para YB Pakatan Rakyat agar mereka sedar bahawa kerajaan Pakatan Rakyat di Selangor akan jatuh bukan kerana pengaruh Belanjawan 2012 tetapi kerana Mat Bangla dan Mat Indon. Ini belum lagi diambil kira 87,000 undi pos baru yang sedang diaTUR. Inilah hakikat realpolitik yang wajib diterima.


Sumber Atikel
Photobucket

Banjir Terburuk Melanda Thailand

onThailand pada Rabu mengisytiharkan satu pertiga wilayah negaranya sebagai zon bencana akibat kejadian banjir terburuk di negara itu dalam tempoh beberapa dekad.

Ia turut memaksa pengeluar automobil Toyota di sini memberhentikan pengeluaran kereta-keretanya yang terjejas daripada bencana tersebut.
Kerajaan Thailand menyasarkan untuk mempercepatkan operasi menyelamat selepas 281 orang terkorban dan berjuta penduduk kehilangan tempat tinggal dan harta benda sejak dua bulan yang lalu.

“Kerajaan telah mengisytiharkan semua wilayah yang terjejas akibat banjir sebagai zon bencana kritikal bagi membolehkan gabenor-gabenor berkenaan meningkatkan penguatkuasaan bagi memberikan lebih banyak barangan dan mengurus belanjawan,” kata Timbalan Perdana Menteri Yongyuth Wichaidit.

26 daripada 77 wilayah negara itu kini terjejas teruk manakala ibu kota Bangkok pula dijangka dilanda banjir besar menjelang pertengahan bulan ini.

Pegawai-pegawai terbabit telah mendirikan benteng di sekitar lapangan terbang utama dan beberapa kawasan lain bagi melindungi bandar raya yang mempunyai 12 juta penduduk itu.

Sebahagian daripada penduduk juga mula menyimpan stok guni pasar, makanan yang tidak mudah rosak dan beberapa barangan keperluan lain sebagai persiapan.Beberapa kawasan di utara bandar raya ini mula dinaiki air sedalam beberapa meter.

Perdana Menteri Yingluck Shinawatra berpesan kepada penduduk yang tinggal di luar kawasan yang dibenteng itu untuk bersiap sedia menghadapi banjir tersebut.

“Jika kawasan dalaman Bangkok dilanda banjir, ia hanya akan terjejas sedikit tetapi kita perlu memikirkan nasib mereka yang tinggal di luar kawasan yang dibenteng,” katanya kepada pemberita yang ditemui di pusat operasi menyelamat mangsa banjir di lapangan terbang, di sini, Rabu.

Beliau dijadualkan untuk menghadap King Bhumibol Adulyadej bagi membincangkan krisis tersebut.

Pengeluar automobil Jepun itu berkata pengeluaran kereta di tiga buah kilangnya yang terjejas terpaksa diberhentikan sekurang-kurangnya sehingga Sabtu ini.

Toyota berkata, walaupun banjir itu tidak menjejaskan operasi tiga buah kilangnya di Samrong, Gateway dan Ban Pho secara langsung, ia masih mengganggu pembekalan alat gantinya.

Operasi pengeluaran automobil itu diberhentikan sejak Isnin dan syarikat tersebut hanya akan menentukan keputusan untuk menyambung semula operasi mereka pada Sabtu ini.

Banjir terburuk itu turut melanda negara jiran termasuk Kemboja sehingga mengorbankan lebih 200 orang. - AFP

Photobucket

BAYARAN RM200 RIBU UNTUK PEGANG TETEK....

onIni bukan kategori berita panas lagi tapi dah masuk kategori meletop....mengikut daripada sumber-sumber yang sangat boleh dipercayai, anak kepada pemimpin VVVIP dikatakan kantoi untuk mengawai nafsunya dan telah melakukan perkara yang tak senonoh iaitu mencabul kehormatan rakan sekolahnya.

Anak VVVIP itu dikatakan telah meraba tetek rakan sekolahnya dan akibat daripada perbuatan terkutuk anak VVVIP ini, VVVIP ini telah membayar sebanyak RM200 ribu kepada keluarga perempuan yang telah dicabul supaya tidak membuat laporan polis dan merahsiakan perkara ini daripada diketahui umum.

Pihak sekolah juga telah diarahkan untuk menutup mulut supaya insiden ini tidak diketahui oleh mana-mana pihak lain. Oleh kerana VVVIP ini tak sanggup menanggung malu untuk berdepan dengan pelajar perempuan yang dicabul oleh anaknya dan juga guru disiplin yang menangkap anaknya itu, VVVIP ini telah menukar anaknya ke sekolah lain.

Perkara ini hanya diketahui oleh pegawai-pegawai VVVIP tersebut dan juga keluarga yang terlibat sahaja. Tetapi lama mana rahsia ini dapat disimpan??? Bak kata pepatah " mulut tempayan boleh la di tutup tetapi mulut manusia mana oleh tutup..." Duit yang diberikan itu pun lama-lama habis juga....


Agak-agaknya siapa pemimpin VVVIP tu ye??Photobucket

Wait Out Your Term

onDr Mahathir Mohamad has advised Prime Minister Najib Abdul Razak to call for 13th general election only towards the end of its current term, which ends in March 2013.

Speaking to reporters in Kuala Lumpur, the former prime minister said this would pressure the Pakatan Rakyat state governments to dissolve the respective assemblies alongside Parliament for concurrent elections.

"There are problems for the government... what if the four states (under Pakatan Rakyat) don't want to have the election at the same time?

"To prevent the opposition taking advantage of their position, you should hold the election very near to the end of the current term, in which case they have no choice but to hold (the state) elections together," Mahathir said.
He was reiterating the same call he made in Putrajaya yesterday.

Najib has to call the general election before the term ends in March 2013, although speculation is rife that a snap general election could take place soon.
Mahathir said it would be beneficial for the Pakatan not to call state elections simultaneously with the general election so it can concentrate their resources.

"(The four states) they already have, so they can try to win the other states.

"If I was the prime minister that would be what I would do (delay the polls), but fortunately I am not," he said.

Pakatan governments had previously said they would not opt for early pollsas they needed more time to implement their policies.Photobucket

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List