Mahathir memang hebat berlakon!

on Apr 27, 2013
"1) Apabila Pengganas Solo menceroboh Sabah dan membunuh polis dan tentera, Mahathir tergesa-gesa menuju ke Lahad Datu. 

2) Apabila pengundi Cina menyokong penuh Pakatan Rakyat, Mahathir bersama PERKASA , berkempen untuknya dan menjadi Penasihat NGO Rasis itu.


Mengapa begitu sikap Mahathir?

Mahathir bertindak cepat untuk dua perkara diatas bagi menutupi kesilapan dan kejahatan beliau semasa jadi PM .

Semasa Mahathir jadi PM, beliaulah yang memberi IC kepada ribuan pendatang Solo untuk mengundi UMNO.


Apabila pendatang Solo berpaling tadah bahkan membunuh polis dan tentera kita, cepat-cepat Mahthir dengan " muka poyo dan selamba" mengunjungi Lahad Datu konon tunjuk simpati. Tentunya Mahathir berharap rakyat dan anggota keselamatan lupa kisah kejahatannya dengan projek IC.

Sama juga dengan pengundi Cina. Semasa zaman Mahathir jadi PM, beberapa kali sempadan pilihanraya diubah.

Kawasan ramai Cina terutama Selangor,Perak,Johor dipecahkan agar banyak Parlimen dan DUN diwujudkan.Mahathir menyangka pengundi Cina selamanya sokong UMNO dan BN.

Manakala kawasan ramai Melayu, tidak dipecahkan kawasan Parliman dan DUN seperti di Kedah,Terengganu dan Kelantan. Bagi Mahathir,kawasan ramai Melayu adalah penyokong PAS dan ancaman kepada UMNO.

Allah Maha Berkuasa.

Apabila Mahathir melihat ramai pengundi Cina mula menyokong PAS dan PR, Mahathirpun cepat-cepat menonjolkan dirinya seorang rasis supaya orang Melayu lupa kisah jahatnya memperbanyakkan kawasan Parlimen dan DUN bagi bukan Melayu.
bagi orang Cina.

Orang Cina kini sedar,Mahathir adalah seorang rasis bukan negarawan. Teman setianya yang bangsa Cina hanyalah Vincent Tan. Kroninya yang menduduki tempat ke 9 terkaya di Malaysia.Cina lain tetap hidup merempat macam Melayu lain. Yang kaya hanyalah kroni.

SUMBER :-    Mahathir memang hebat berlakon!
Photobucket

Abang Datuk Daud Calon BN Sah Sertai PAS Di Selama Perak

on27 April -- Markas PAS Sungai BayorSelama hari ini melakar satu sejarah politik dimusim PRU13 apabila Saudara Noor Ghani bin Mohd Yusof 57, (gambar) abang kandung kepada calon BN bagi N05 DUN Selama Datuk Daud bin Yusof dengan rasmi menyertai PAS disini.

Majlis yang dihadiri oleh penduduk sekitar Sungai Bayor yang mencecah 1000 orang penyokong Pakatan Rakatan dihadiri oleh Datuk Fauzi Shaari calon Parlimen Larut,Ust Akmal Kamaruddin calon DUN Selama dan beberapa pimpinan PAS serta Pakatan Rakyat.

Sebagai simbolik penyertaan Sdr Noor Ghani ke-dalam PAS,bendera UMNO dan BN digulung oleh beliau dihadapan hadirin yang hadir kemudian disambut dengan laungan Takbir..!!!."Semalam Najib ke sini dan mantan Ketua Cawangan PAS Sungai Bayor Zanian kembali kepangkuan UMNO...dan hari ini PAS Sungai Bayor di DUN Selama mendapat berita amat gembira sekali, yang mana abang kepada calon BN disini menyertai PAS" - Ujar Datuk Fauzi Calon PAS Parlimen Larut.
Gambar-gambar menarik di Sungai Bayor Perak hari ini


Pemuda India turut hadir memberi sokongan
Datuk Fauzi disambut pemuda India Selama
Rasmi: Penyerahan borang PAS oleh abang kepada calon BN Selama
PAS Cawangan Sungai Bayor meraikan Sdr Ghani menyertai PAS
Takbir..!!! Ust Akmal dan Datuk Fauzi bersama penyokong Pakatan Rakyat meraikan penyertaan  Sdr Ghani
Aksi Sdr Ghani :Bendera UMNO BN digulung tanda meninggalkan parti tersebut
Berdoa sebelum majlis bersejarah selesai

Photobucket

Cuba kerajaan PR pula. Inikali lah.

on


Apakah rakyat Malaysia bersetuju sekiranya PR memerintah Malaysia. Sekiranya bersetuju PR menawarkan berbagai-bagai kemudahan untuk rakyat seperti yang diumumkan pemimpin PR sekiranya menang PRU 13 ini, hari ini menang besok harga minyak turun.

Bukan itu saja rakyat juga akan dapat menikmati rumah mampu milik, saman AES akan dibatalkan dan hapus cctv AES, caj eletrik murah manakala pendidikan percuma itu akan menghapuskan pinjaman PTPTN, begitu juga dengan kemudahan asas kesihatan percuma, air juga akan di caj rendah.

Bantuan kebajikan masyarakt akan dinaikan kepada RM500 seorang, Lynas akan ditutup, kepada rakyat yang mengunakan lebuhraya Tol akan dihapuskan, inilah yang dinamakan kerajaan rakyat, dari rakyat kepada rakyat yang tentunya rasuah dan penyalahan kuasa akan terhapuds dengan sendirinya.

Kepada golongan muda yang berhasrat untuk memiliki kenderaanm janji PR apabila diberi mandat nanti ialah harga kereta akan diturunkan dan tidak membebankan rakyat dari dihambat oleh bank-bank yang memberi pinjaman. Tentunya akan memberi kepuasan kepada seluruh rakyat.

Dengan jelas telah dinyatakan akan perkara yang akan berlaku setelah PR diberi mandat, yang peliknya Kerajaan BN sekarang baru mahu buat akujanji, tahukah kita bahawa kerajaan BN telah 56 tahun memerintah malaysia, kenapa perlu ada akujanji, laksanakanlah apa yang hendak dibuat, kenapa mahu tunggu selepas PRU sedangkan kuasa sudah berada ditangan.

Nampak benar satu lagi corak hendak menipu rakyat, rakyat malaysia sudah matang dan cerdik, ini malaysia bukannya negeri afrika yang masih dicekam kemiskinan. Oleh itu inikalilah.yang ku dengar dan ku lihat


Photobucket

Muhyiddin Pun Mulai Percaya BN Akan Tumbang

on
Hanya tinggal beberapa hari lagi  menjelang hari penentuan pada 5 Mei depan, beberapa pemimpin BN kini mulai percaya bahawa BN bakal tumbang dan PR akan memenangi pilihanraya akan datang ini. Kuasa yang sedang digenggam seperti makin hampir akan terlepas.  TPM Muhyiddin Yassin  hari ini seakan tidak dapat menyembunyikan lagi kebimbangannya bahawa BN akan tumbang dan  sebuah kerajaan baru Pakatan Rakyat akan mengambil alih pula.

Setelah menjelalah ke beberapa negeri, barangkali beliau telah dapat menyaksikan sendiri kebangkitan rakyat di seluruh pelusuk negara  yang mahukan penghijrahan dari sebuah kerajaan yang sudah lebih 56 tahun mentadbir negara kepada sebuah kerajaan baru yang lebih menjanjikan harapan dan  kegemilangan.

Ketika berucap di Negeri Sembilan, resah dihatinya terpancar apabila beliau berkata, Pas akhirnya akan keluar daripada Pakatan kerana pertembungan ideologi yang serius berlaku dalam Pakatan Rakyat sekarang ini terutamanya dengan DAP.

Katanya, jika PR  menerajui negara ini dan pertembungan ideologi itu masih berlaku, maka politik negara akan goyah kerana kerajaan yang dibentuk menjadi terumbang-ambing dan ini akan memberi kesan buruk kepada negara.

Dengan membayangkan kemungkinan itu, jelas  Muhyiddin mulai percaya bahawa Pakatan Rakyat lebih diterima rakyat berbanding BN.  Kenapa beliau membayangkan PR yang akan memerintah negara dan bukannya BN? Dan kini satu-satunya cara yang dilihat boleh dilakukan untuk menggagalkan kemaraan PR ialah dengan melaga-laga serta mengadu-domba antara Pas dengan DAP supaya rakyat hilang keyakinan terhadapnya.

Dan berdasarkan sebuah kajian pula, Muhyiddin berada di tangga nombor satu di kalangan pemimpin BN yang paling banyak menyerang PR iaitu sebanyak 24.7 peratus, mengalahkan Najib di tempat kedua dan Mahathir di tempat ketiga.

Berdasarkan hujahnya yang terbaru untuk menyerang PR ini, Muhyiddin  nampaknya juga sudah menjadi "batu ronson nombor satu"  atau batu api dengan harapan kesepakatan dalam PR akan goyah atau setidak-tidaknya rakyat akan mempercayai cakapnya itu.

Pertembungan ideologi sebagaimana yang dihujahkan oleh Muhyiddin tidak menjadi masalah kepada rakyat yang mahukan perubahan, Ia juga tidak menjadi masalah kepada PR yang menjanjikan perubahan. Ia hanya memberi masalah kepada BN. Perbezaan itu boleh diselesaikan melalui rundingan dan kesepakatan tetapi yang lebih penting ialah kerana rakyat lebih meyakini manifesto yang dibentangkan oleh PR berbanding manifesto BN.

Selain membentang manifesto yang asli serta praktikal berbanding BN yang banyak meniru dan menciplak,  keupayaan pentadbiran beberapa negeri yang ditadbir PR juga meyakinkan rakyat bahawa jika ada perubahan kepimpinan, lebih banyak nikmat dan laba yang bakal diperolehi berbanding membiarkan BN mentadbir negara tanpa berrukar ganti.

Lagi pula, jika perbezaan ideologi yang menjadi serabut dalam kepada Muhyddin, parti-parti dalam BN juga tidak mempunyai ideologi politik yang sama. UMNO dengan kebangsaan Melayunya, MCA dengan kepentingan Cinanya, MIC dengan kepentingan Indianya, Gerakan dengan ideologi yang caca-marba manakala lain-lain parti juga berbeza fahamannya.

Sementara itu MB Negeri Sembilan, Mohamad Hassan  yang turut berucap di majlis yang sama dengan Muhyidin pula meramalkan, Pas akan menjadi parti yang pertama keluar daripada PR setelah mereka berjaya mentadbir negara kerana perbezaan ideologi itu.

Sama seperti Muhyiddin, beliau juga nampaknya sudah dapat merasakan kebangkitan rakyat dan kemungkinan BN akan tumbang pada 5 Mei depan. Atau setidak-tidaknya beliau bukan lagi Menteri Besar selepas 5 Mei nanti.

Presiden MCA Chua Soi Lek pula cuba menakutkan pengundi Cina dengan menyatakan bahawa jika Anwar menjadi Perdana Menteri, keadaan negara seperti di era pentadbiran Pak Lah yang lebih banyak bercakap soal Islam berbanding ekonomi akan berulang kembali. Tambahan pula katanya, sama seperti Pak Lah, Anwar juga tidak berlatarbelakangkan pendidikan  ekonomi.

Lantaran itu, katanya, apa yang dilakukan oleh Najin sekarang adalah sesuatu yang betul.

Sementara pemimpin-pemimpin PR semakin yakin kemaraan mereka semakin dekat dengan Putrajaya manakala rakyat pula memberi sambutan yang luar biasa terhadap program-program anjurannya, terutama di Putrajaya yang dianggap di luar jangkaan, para pemimpin BN pula semakin bimbang dengan keadaan itu.

Setelah dapat merasakan waktu kejatuhan makin dekat, satu-satunya cara yang mampu dilakukan sekarang ialah dengan menjadi "batu ronson"  dan menakut-nakutkan rakyat dengan pelbagai cerita buruk serta jangkaan yang sebenarnya hanyalah khayalan mereka sahaja.

Menjelang semakin hampir hari pengundian nanti, batu-batu ronson ini akan lebih banyak memerciknya apinya lagi.


SUMBER
Photobucket

LAGI HASIL RISIKAN YANG MENGERIKAN: SEBUAH LAGI KERUSI KUALA LUMPUR AKAN JATUH!

on
Pada PRU12, BN menang satu kerusi Palimen di Kuala Lumpur. Kerusi itu ialah P118, SetiawangSa yang telah dimenangi oleh Zulhasnan Rafique. Pada kali ini BN mencalonkan Ahmad Fauzi Zahari.

BERITA KONTROVERSI YANG DINAFIKAN SPR
Pencalonan tersebut telah dibantah oleh sekumpulan penyokong Zuhasnan yang menganggap beliau lebih layak. Zulhasnan pernah menjadi menteri Wilayah Persekutuan.

BAWALAH PROTES KE PETI UNDI (SUMBER)


Ketika memegang jawatan Menteri Wilayah persekutuan, beliau pernah menganjurkan satu Bengkel Pengurusan Bandaraya Lestari dan menjemput Mr John Chun Sai So, bekas Datuk Bandar Melbourne. Yong hadir sebagai salah seorang peserta bengkel. Objektif bengkel ialah mencari formula terbaik dalam urus-tadbir bandarraya, termasuk desentralisasi dan memberi peluang kepada penyertaan kommuniti. Malangnya segala usaha itu hangus begitu sahaja kerana Zulhasnan diketepikan. Tempatnya diambil oleh Raja Nong Chik. The rest is history!

Mungkin terlalu awal nak kata "Padan muka." 

Risikan Bahagian Kajian Strategik BN mendapati, tiada satupun kawasan selamat di Kuala Lumpur, termasuk Setiawangsa. 

Ya, Setiwangsa akan jatuh ke tangan Pakatan Rakyat kerana pucuk pimpinan UMNO pekak badak terhadap tuntutan akar-umbi.

Pakatan Rakyat akan sapu-bersih kerusi Parlimen di WP Kuala Lumpur - InsyaAllah!

Kini hanya dua kawasan yang akan bermati-matian dipertahankan, iaitu WP Putrajaya dan WP Labuan. Tetapi, adakah kedua kawasan itu masih selamat buat BN?

GAMBAR LEPAS SOLAT JUMA'AT KELMARIN: LIHAT TANGAN-TANGAN YANG CUBA MENGAMBIL GAMBAR TUAN GURU NIK AZIZ (NAIM NIKMAT)

Menurut risikan BN, Putrajaya masih selamat kerana yang ramai datang mendengar ceramah itu orang Kuala Lumpur dan Shah Alam!

Benarkah begitu?

Biarkan demer memujuk diri demer sendiri.

JOM UBAH
TOLAK UMNO
TOLAK BNPhotobucket

Umno bakal alami nasib seperti MCA 2008....Najib semakin tak relevan berbanding DSAI

on

KPRU membuat ramalan ini berdasarkan lima faktor utama yang memperlihatkan Najib sudah semakin tidak releven di mata rakyat Malaysia.

PETALING JAYA: Badan Pemikir Kajian Politik untuk Perubahan (KPRU) meramalkan Umno akan kehilangan banyak kerusi parlimen sebagai yang dialami pada Mac 2008.
KPRU membuat ramalan ini berdasarkan lima  faktor utama yang memperlihatkan Najib sudah semakin tidak releven di mata rakyat Malaysia.

Faktor pertama berkait rapat dengan kejatuhan populariti Presiden Barisan Nasional (BN) Datuk Seri Najib Tun Razak berbanding peningkatan populariti pemimpin Pakatan Rakyat Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Faktor kedua adalah dasar 1Malaysia gagal untuk menaik taraf hidup rakyat Malaysia. Najib mengumumkan bahawa kadar kemiskinan negara telah jatuh kepada 1.7 peratus sahaja.

Walhal dijangka angka sebenar kadar kemiskinan dalam Malaysia sebenarnya mencapai sebanyak 19 peratus mengambil kira kadar pendapatan isu rumah kerajaan dan Laporan Tinjauan Kemudahan Asas 2009 oleh Jabatan Perangkaan Malaysia.

Pada masa yang sama, kata KPRU kerajaan BN terpaksa membelanjakan hampir RM3 bilion bagi pemberian Bantuan Rakyat 1Malaysa (BR1M).

Begitu juga  60 peratus penjawat awam tidak mampu dari segi kewangan untuk membeli rumah serta kegagalan Skim Rumah Pertamaku untuk membantu warga muda untuk membeli rumah.

Tiada kemampuan

Jenama 1Malaysia juga dapat dilihat sebagai kegagalan Najib apabila kira-kira 250 buah Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) telah dibuka seluruh negara untuk membantu memberikan barangan murah kepada rakyat Malaysia.

Najib juga merancang membuka lagi 57 kedai KR1M seluruh negara. Ini bermakna rakyat Malaysia tidak mempunyai kemampuan dari segi kewangan untuk membeli barangan berkualiti pada harga yang berpatutan.

Faktor ketiga Anwar mempunyai reputasi yang lebih positif berbanding Najib khususnya dari segi keupayaan tadbir urus kewangan negara dan penggubalan dasar baru yang dapat membawa pembaharuan seiring dengan tuntutan sezaman.

“Pada tahun 2007, hutang negara adalah sebanyak RM267 bilion. Pada 2013, hutang negara telah melonjak kepada RM502 bilion.

“Ketika Anwar  menjadi menteri kewangan, kadar defisit negara telah diubah menjadi kadar surplus dengan tahun 1998, sebelum beliau dipecat, Malaysia mencapai surplus sebanyak 2.4 peratus.

“Keadaan surplus ini terus menjadi deifisit sejurus selepas Anwar dipecat. Ini berbanding dengan kadar defisit di bawah Najib yang melonjak kepada 5.4 peratus pada tahun 2010,” tambah kenyataan itu.

KPRU  mendakwa  Najib juga gagal untuk menaikkan jumlah tenaga kerja mahir dalam negara memandangkan 80 peratus tenaga kerja dalam negara hanya mempunyai lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Anwar lebih positif

Selain itu, reputasi Anwar Iebih positif di mata orang awam berbanding Najib.

Faktor keempat yang akan mempengaruhi keputusan di PRU 13 ini adalah dasar Najib yang dilihat sebagai lemah dan tidak berpendirian tetap. Ini mengikut 10 kes dasar ‘flip-flop’ yang pernah dilaporkan oleh KPRU yang berlaku di bawah pentadbiran Najib.

“Antara 10 kes tersebut adalah terdiri daripada dasar ‘flip-flop’ Lynas, kegagalan pertukaran saham Malaysia Airlines dan Air Asia sehingga kepada pembatalan Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) selepas penentangan oleh para penjawat awam.

“Kegagalan Najib untuk berpendirian tegas kepada dasar-dasar negara yang mempengaruhi kehidupan harian menunjukkan beliau tidak mempunyai keupayaan untuk membawa Malaysia kepada arah sebuah negara maju yang berpendapatan tinggi.

“Ianya juga memberi gambaran bahawa Najib tidak mempunyai kebijaksanaan untuk memutuskan dasar yang paling efektif demi rakyat tanpa mengayakan kroni-kroni beliau,” kata kenyataan itu.

Faktor kelima adalah skandal-skandal yang kembali menghantui Najib dan pentadbiran beliau.

Antaranya termasuk Scorpene, pembunuhan Altantuya, kritikan terhadap tindakan melampau ke atas para peserta perhimpinan Bersih 2.0 dan 3.0, skandal National Feedlot Center (NFC), kegagalan pentadbiran Najib mengendalikan pencerobohan Lahad Datu dengan pantas dan efektif, skandal perbicaraan liwat terhadap Anwar, skandal kroni AES, skandal kroni emel 1Malaysia dan skandal kotor melibatkan Ketua Menteri Sarawak dan keluarganya.

Tinjauan oleh Pusat Demokrasi dan Pilihan Raya Universiti (Umcedel) telah menemui kadar kelayakan Najib untuk memangku jawatan sebagai Perdana Menteri semakin berkurangan di mana hanya 39 peratus  berbanding Anwar  yang  43 peratus kepercayaan para respondan.

Ini adalah pengurangan sebanyak empat peratus daripada tinjauan yang dilakukan pada awal tahun 2013.


SUMBER

Photobucket

PUTERI UMNO KEMALANGAN - KAWAN KETAWA RAMAI KAWAN MENANGIS SUKAR DITEMUI....!

on
Rakaman gambar yang dikirim  memberitahu ada kemalangan jalanraya berlaku melibatkan 2 buah motosikal yang ditunggangi oleh dua Puteri UMNO.

Datang membantu segera ialah para petugas PKR yang kebetulan berada dekat situ sedangkan petugas UMNO masih tidak nampak muka.

Kawan ketawa ramai kawan untuk sama menangis sukar nak jumpa... Sekarang baru tahu siapa kawan siapa lawan..Kawan boleh jadi lawan ... lawan boleh menjadi kawan.

Ini dinamakan politik dinamika..politik tolak fahaman sempit...politik berhemah bukannya politik lucah...Politik guna otak bukan pakai otot.


Photobucket

KHABAR NYA SARAWAK PUN GOYANG

onJangan ada yang memperlekehkan masyarakat Saratok kerana mereka juga mengetahui hasil kajian yang dikeluarkan Pusat Kajian Politik Universiti Malaya (UMCEDEL) yang memperlihatkan sokongan kepada Anwar sebagai perdana menteri mendahului Najib sebanyak empat peratus. 

Jika dilihat dari suasana perang poster pula, Ali mendahului William dari segi bilangan petugas pilihan raya kesan daripada kemenangan mengejut dalam pilihan raya negeri lalu.

Sedangkan hadirin yang datang ke majlis Najib diupah dengan RM20 dan sehelai t-shirt 1Malaysia dengan nama Najib dan William tertera di hadapannya.

Walaupun hebahan telah pun dibuat sejak hampir seminggu lalu, penduduk pekan itu seakan tidak teruja dengan kehadiran Najib kerana Anwar yang sudah pun menyampaikan ucapannya petang semalam lebih dipercayai penduduk.

Tawaran Anwar agar harga minyak dan harga barang diturunkan mendapat tepukan dan sorakan dari hamprir seluruh penduduk Saratok terutamanya di Kampung Kabong yang setakat ini saingannya sangat sengit antara Ali dan William.

Kesemuanya berteriak bersama Anwar dengan menyebut 'Ini Kali Lah' dan mendapat tepukan gemuruh yang pastinya menggerunkan William yang memberitahu Najib mengenai sambutan yang diberikan terhadap Ketua Umum KEADILAN itu.

Paling memalukan apabila Najib mengumumkan peruntukan RM8.8 juta bagi kerja naik taraf sistem bekalan air di Saratok yang sebelum ini kerap mengalami gangguan disambut dengan sorakan 'boo' diikuti ketawa dari arah belakang, dipercayai penyokong BN sendiri yang difahamkan tidak memperolehi upah menjalankan kempen sejak seminggu lalu.

Masalah yang sudah berlarutan lebih 25 tahun ini baru mendapat perhatian Najib sedangkan William yang bersenang-lenang di Kuala Lumpur sejak menjadi ahli parlimen pada 2004 adalah punca mengapa penduduk Saratok semakin benci kepadanya.

Untuk bukti bagaimana sambutan Anwar di Saratok petang semalam, saksikan video di atas.

INI KALI LAH TUKARRR!!


Semangat 1990 seperti berulang di Kelantan

on
Suasana pada satu majlis ceramah di Jeli.


KOTA BHARU: Biar pun sesetengah tempat di bandar Kota Bharu tenggelam dengan poster dacing, namun lonjakkan semangat 1990 dilihat seperti berulang semula di Kelantan.

Kehadiran orang ramai pada setiap ceramah yang diadakan di seluruh Kelantan begitu mengujakan sekali. Malah ceramah di kawasan kubu Umno iaitu Jeli dan Gua Musang juga memberi petunjuk luar biasa.

Penolong Setiausaha Agung PAS, Datuk Takiyuddin Hassan berkata, berdasar kepada perkembangan sekarang, situasi yang berlaku pada 1990 seperti mahu berulang kembali.

“Ketika itu rakyat Kelantan mencatat satu sejarah dalam politik negara yang tidak pernah dipecah rekod di negeri-negeri lain.

“PAS bersama Angkatan Perpaduan Ummah yang dianggotai Berjasa, HAMIM dan Semangat 46 memberi pukulan hebat kepada Umno-BN di Kelantan di mana tiada satu pun dimenangi mereka ketika itu,” katanya pada ceramah di UPU Telipot, Dun Bunut Payong malam tadi.

Beliau yang juga calon parlimen Kota Bharu berkata, pada pilihan raya umum kali ini rakyat Malaysia di seluruh negara juga memperlihatkan semangat yang luar biasa.

Menurutnya di Segamat, Johor semalam dilaporkan tidak kurang 25,000 datang mendengar ceramah Pakatan Rakyat.

“Di Gelang Patah yang mana Lim Kit Siang berdepan Datuk Ghani Othman lebih 30,000 orang keluar memberikan sokongan kepada calon Pakatan,” ujarnya.

Kata beliau situasi serupa juga berlaku di Negeri Sembilan, Perak, Perlis dan boleh dikatakan di seluruh negara. Kita yakin sejarah politik Malaysia akan tercipta lagi.

Hadir sama calon PAS Dun Bunut Payong, Dr Ramli Mamat dan Presiden Kekal, Zulkapli Yaacob.

Sementara itu dalam perkembangan lain Takiyuddin yang anggota Exco kerajaan negeri menolak dakwaan Ketua Umno Kota Bharu, Datuk Mohd Fatmi Salleh yang mendakwa kerajaan negeri hanya meluluskan 300 daripada 1,000 unit projek perumahan 1Malaysia di Wakaf Mek Zainab.

Sebelum ini Fatmi yang juga calon BN di Kota Bharu mendakwa Majlis Perbandaran Kota Bharu Bandar Raya Islam (MPKB BRI) hanya meluluskan 300 daripada 1,000 unit projek perumahan berkenaan.

“Sehingga ke hari ini belum ada apa-apa permohonan daripada pihak berkenaan diajukan kepada MPKB BRI. Jadi bagaimana beliau boleh dakwa hanya 300 unit yang dilulus,” katanya.

Projek perumahan itu yang dilancarkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak di Kampung Baru raja Udang, Wakaf Mek Zainab pada Mac lalu.
Takiyuddin juga berkata, sejak 1990 sehingga sekarang kerajaan pusat langsung tidak membantu Kelantan membina projek awam kos rendah sebagaimana diberi kepada negeri-negeri lain.
Photobucket

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List