KUASA RAKYAT KUASA MUTLAK.....!!!!!!!!!!!

on Aug 23, 2010


Senjata Mereka Sudah Semakin Tumpul! Rakyat Celik dan Bijak !!

Politik perkauman sempit dan laungan bersifat rasis kini telah menjadi bahan ugutan dan senjata untuk meraih sokongan oleh pimpinan BN dikala terdesak, seolah-olah rakyat dengan begitu senang boleh dipengaruhi pada zaman langit terbuka ini.

Semua lapisan rakyat dalam negara kita agar dapat bertenang dan menilai dengan adil akan tiupan... api perkauman yang saban hari semakin menebal oleh pimpinan UMNO dan BN. - Tuan Guru Hadi Awang


Berkenaan isu perkauman yang semakin hangat dicanang, semakin tidak mendapat sambutan oleh semua golongan masyarakat di negara ini.

Janganlah sesekali kita meletakkan diri ini terdedah kepada api perkauman yang dipupuk oleh mereka, hanya kerana semangat assobiyah yang tidak membawa faedah. Mari kita lontarkan segala sentimen perkauman itu nun jauh di dasar laut cina selatan. Melayu, Cina, India, Iban, Kadazan, semua boleh hidup dengan adil di muka bumi Malaysia.

Sesungguhnya, Islam tidak pernah mengajar umatnya untuk bermusuhan antara kaum demi sebuah pemerintahan.

RASUAH SEKS.... HARGA KANGKANG 600 HINGGIT. !!!!!!!!!!!

on

 OMG..........Jika benar apa yang dilaporkan oleh blogger MSO, UMNO makin berbau hancing. Gila !! Rupanya nilai perempuan dalam Umno dimata pemimpin Bahagian hanya RM600 hinggit. 


Satu penghinaan yang cukup jelas kepada wanita. Jika dibaca dari umur perempuan yg menjadi mangsa itu (30an) mungkinkah Puteri Umno menjadi mangsa? Nampaknya semakin tidak selamat wanita di dalam Umno, apa tidaknya nak buat loan pun kena bagi 'upah'..! Upah pulak..'tut-tut', Subhanallah. Baca dibawah :


[..] Maklumat lanjut sedang dikumpul. Wanita berkenaan juga dimaklumkan bersedia untuk diambil keterangan dan membuat pendedahan. Jika tidak ada aral melintang percakapan 'beramaran' dengan beliau akan dapat diikuti.

Dari sumber yang dipercayai, wanita berkenaan telah pun menyerahkan dirinya kepada ketua bahagian berkenaan di sebuah hotel. Gambar ketua bahagian berkenaan semasa di hotel juga sempat dirakam oleh wanita berkenaan.
Ceritanya begini; wanita Umno berkenaan telah memohon bantuan kewangan sejumlah RM10,000 dibawah skim sebuah institusi yang dikelolakan oleh kerajaan Barisan Nasional. Untuk mendapat bantuan ini biasalah, wanita berkenaan kena mendapat sokongan PPM - Pegawai Penyelia Mukim kemudian akan disahkan oleh Ketua Bahagian Umno.

Wanita berusia lebih 30an ini - anak dara tualah kiranya, memohon bantuan berkenaan untuk memulakan perniagaan. Dia telah melalui proses biasa. Tetapi selepas lama menanti kelulusannya dia menghubungi atau bertanya ketua bahagian berkenaan.

Ketua bahagian itu telah menjanjikan akan cuba membantunya dengan memberi syarat tertentu sedia untuk melakukan khidmat sex dengannya. Kerana yakin dan terpdaya wanita berkenaan sedia menurut kehendak ketua bahagian berkenaan.

Beberapa bulan selepas menunggu permohonan tetapi tidak diluluskan menyebabkan wanita berkenaan mulai bising. Untuk menutup rahsia itu dari tertedah ketua bahagian berkenaan telah membayar sebanyak RM600 kepada wanita berkenaan dan meminta agar ianya tidak dihebohkan sementara usaha mendapat bantuan RM10,000 itu diusahakan.

Semua rakaman percakapan dan SMS semasa 'rundingan dan tawar menawar' yang berlaku antara ketua bahagian dengan wanita berkenaan dan termasuknya jumlah pemkaluman pemberian wang sebanyak RM600 juga disimpan dalam bentuk SMS akan didedahkan oleh wanita berkenaan.

Sumber :- (mso-melayu)

PANAS !!! KHATIB USTAZ ZAKARIA AHMAD TAMPIL JAWAB TUDUHAN...

on

AMACAM TUAN PUNYA DIRI DAH JAWAP DAH. MUFTI POLITIK MACAM MANA PULAK. LULUS KE TIDAK NI.!!!!!!!!!

UNTUK MAKLUMAN SEMUA: Ustaz Zakaria Hj Ahmad adalah adik kepada Mufti Pulau Pinang, Dato' Hj Hassan Hj Ahmad dan juga abang kepada Ustaz Idris Ahmad (AJK PAS Pusat)

ROSLIN OHH ROSLIN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

on
Jangan fitnah Raja Azmi - Roslin Hashim


Apa masalah ko Roslin. Dah le main badminton ko tak boleh.


KUALA LUMPUR - Jaguh badminton negara, Roslin Hashim menegaskan beliau akan mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana media yang masih meneruskan spekulasi bahawa dia dan penerbit filem, Raja Azmi Raja Sulaiman mempunyai hubungan sulit.
Roslin, 35, memberitahu, beliau akan berusaha bagi membersihkan nama Raja Azmi yang sudah dianggap sebagai anggota keluarganya sendiri kerana menjadi mangsa fitnah sebagai punca perceraian dengan isteri terbarunya, Nurhayati Othman, 38.
"Selepas berbincang dengan peguam dan dalam usaha saya membersihkan nama Raja Azmi, saya ingin merayu semua pihak, khususnya media supaya tidak lagi membuat sebarang spekulasi mengaitkan saya dengan Raja Azmi ada hubungan sulit.
"Kalau tidak saya akan mengambil tindakan undang-undang," tegas beliau ketika dihubungi Kosmo! semalam.
Sumber :- KOSMO

Mayat melambung atas pokok

on


INILAH rumah simpan mercun yang meletup dan mengorbankan seorang kanak-kanak di Kampung Makam Lama, Chabang Tiga, Kuala Terengganu semalam.


KUALA TERENGGANU – Hujan tiada, ribut pun tiada, namun sebuah rumah usang di Kampung Makam Lama, Chabang Tiga dekat sini semalam tiba-tiba meletup dan menghasilkan gegaran yang boleh dirasai oleh beberapa buah rumah lain di kampung tersebut.
Dalam kejadian yang menakutkan pada pukul 12.30 tengah hari itu, mayat seorang kanak-kanak ditemui tersangkut pada dahan sebatang pokok di hadapan rumah itu manakala dua lagi lelaki cedera parah.
Ketiga-tiga mangsa itu berada di dalam rumah kayu yang agak tersorok di kampung itu ketika tragedi berlaku.
Mangsa yang terbunuh ialah Khairul Ariff Ayub, 6. Kanak-kanak itu melambung setinggi 15 meter sebelum badannya yang hampir berkecai tersangkut pada dahan pokok.
Bahagian depan rumah termasuk tangga konkrit rumah itu berkecai akibat letupan yang dipercayai berpunca daripada sejumlah mercun yang disimpan di dalam rumah itu.
Turut rosak dua buah motosikal.
Difahamkan, rumah yang dihuni oleh seorang daripada mangsa yang cedera itu dijadikan stor menyimpan pelbagai jenis mercun yang dibekalkan pada musim raya nanti.
Orang pertama yang tiba di lokasi kejadian, Norshefli Azhar, 36, berkata, ketika kejadian dia ada di rumahnya yang terletak 100 meter dari rumah yang meletup itu.
“Saya ingatkan bunyi itu dari luar rumah saya menyebabkan saya keluar untuk melihat.
“Di luar rumah, saya nampak asap keluar dari rumah yang usang itu.
“Saya bergegas ke situ dan nampak seorang lelaki yang cedera parah di muka dan kaki berada di celah-celah runtuhan rumah,” ceritanya ketika ditemui di sini semalam.
Sumber :- KOSMO

SUBHANALLAH.... CANTIKNYA PERGERAKAN IKAN PARI INI......

on


Subhanallah.......cantik pergerakan ikan pari bermigrasi. Ini gambar dan video yang dirakam di Teluk Mexico.....


AMALKAN SETIAP HARI.

on

Ayat ayat yang baik untuk diamalkan setiap hari1. SURAH AL-FATIHAH

Amalkan membaca Surah Al-Fatihah semasa hendak tidur diikuti dengan membaca Surah Al-Ikhlas 3 kali, Surah Al-Falaq dan Surah An-Nas. Insya' Allah akan aman tenteram dan terjauh daripada gangguan syaitan. Dianjurkan juga membaca surah ini sebanyak 44 kali untuk mengubati sakit mata, perut, gigi dan lain-lainnya dengan izin Allah s.w.t. Untuk mencegah kemarahan Allah, bacalah surah ini sebanyak 17 kali sehari iaitu dengan mengerjakan solat 5 waktu.

2. SURAH YAASIN

Telah bersabda Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wasallam,
"Sesungguhnya bagi setiap sesuatu itu ada hati, dan hati Al-Qur'an ialah Surah Yaasin iaitu jantung Al-Qur'an. Sesiapa yang membaca Surah Yaasin, nescaya dituliskan oleh Allah pahala menyamai sepuluh kali membaca Al-Qur'an seluruhnya."
(Hadis riwayat At-Tarmizi dari Anas r.a.)

Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wasallam juga bersabda:

"Surah Yaasin dinamakan di dalam kitab Taurat dengan sebutan "At-Mu'ammah" (yang umum), yang mengumumkan pembacanya dengan kebaikan dunia dan akhirat, menanggung segala bala baik dari kesusahan di dunia mahupun akhirat. Pembaca juga akan dilindungi dari setiap keburukan dan kejahatan serta segala hajat dan kemahuan akan Allah kabulkan. Jika dibaca dalam satu malam semata-mata mengharapkan keredhaan Allah, nescaya Allah akan mengampunkan dosanya."
(Hadis riwayat Malik, Ibnu-Sunni dan Ibnu Hibban).

Surah Yaasin ini juga jika diamalkan, akan terselamatlah kita dari kehausan di hari KIAMAT.

3. SURAH AD-DUKHAN

Dibaca sekali pada malam Jumaat agar kita terselamat dari huru hara di Padang Mahsyar.

4. SURAH AL-WAQI'AH

Menurut beberapa hadis Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wasallam, mereka yang mengamalkan membaca Surah Al-Waqi'ah pada setiap malam, insya' Allah tidak akan merasai kepapaan. Mereka yang membacanya sebagai wirid, insya' Allah akan beroleh kesenangan selama-lamanya. Mereka yang membacanya sebanyak 14 kali setiap lepas solat Asar, insya' Allah akan dikurniakan dengan rezeki yang banyak.

Selepas solat 'Isya', ambillah segelas air lalu bacalah Surah Al-Fatihah sekali, Ayatul Qursi sekali dan Surah Al-Waqi'ah ayat 35-38 sebanyak 7 kali. Tiup dalam air dan minum. Dalam hati, niat untuk menjaga kecantikan diri dan kebahagiaan rumahtangga.

Makna Surah Al-Waqi'ah Ayat 35-38 ialah :
"Sesungguhnya, Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa. Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh), yang tetap mencintai jodohnya serta yang sebaya dengan umurnya."

5. SURAH AL-KAUTSAR

Sesiapa yang mengamalkan membaca surah ini sebanyak 1,000 kali, maka Allah s.w.t. akan menghasilkan hajatnya termasuk rezeki dan kenaikan pangkat. Sesiapa yang membaca 1,000 kali juga selepas solat 'Isya' hingga dia tertidur, insya' Allah dia dapat melihat Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wasallam dalam tidurnya.

6. SURAH AL-KAAFIRUUN

Sesiapa yang membaca Surah Al-Kaafiruun, maka bandingannya seperti membaca seperempat Al-Qur'an, disamping terlepas dari syirik, terjauh dari godaan syaitan dan terlepas dari peristiwa yang mengejutkan (Riwayat At-Tarmizi).

Sebelum tidur, bacalah surah ini agar kita mati dalam iman serta membersihkan kotoran dalam diri kita.

7. SURAH AL-MULK

Sebuah lagi Surah dari Al-Qur'an iaitu Surah Al-Mulk mempunyai fadhilat dan faedah yang amat besar bagi sesiapa yang mengamalkan membacanya. Menurut beberapa hadis Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wasallam, mereka yang mengamalkan membaca akan surah ini, akan mendapat syafaat dan keampunan dosa-dosanya. Mereka yang membacanya pada setiap malam, insya' Allah, akan terselamat dari azab kubur.

8. SURAH AL-IKHLAS

Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wasallam pernah bersabda kepada isteri kesayangan baginda, Siti 'Aisyah, antara mafhumnya :

"Wahai 'Aisyah isteriku, sebelum kamu tidur, khatamlah dulu Al-Qur'an."

Siti 'Aisyah lalu berkata, "Wahai suami ku, saya tidak mampu khatam Al-Qur'an sebanyak 30 juzuk itu."

Apabila mendengar kata-kata Siti 'Aisyah tersebut, Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wasallam sambil tersenyum lalu menjawab, "Barangsiapa yang membaca 3 kali sebelum tidur, seolah-olah ia telah khatam Al-Qur'an keseluruhannya."

Dari Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wasallam pernah bersabda kepada Saidina Ali r.a.,
"Sesiapa hendak pergi musafir, kemudian ketika dia hendak meninggalkan rumahnya, ia membaca surah Al-Ikhlas 11 kali, maka Allah memelihara rumahnya sampai ia kembali."

Ibnu Said Al-Khanafi menerangkan :
"Surah ini dinamakan Surah Al-Ikhlas, ertinya bersih atau lepas. Maka barangsiapa yang membacanya dan mengamalkannya dengan hati yang ikhlas, maka ia akan dilepaskan kesusahan duniawi, dimudahkan di dalam gelombang sakaratulmaut, dihindarkan dari kegelapan kubur dan kengerian hari kiamat."

9. SURAH AL-FALAQ

Siti 'Aisyah menerangkan:
"Bahawa Rasulullah Shallallahu 'Alaihi Wasallam pada setiap malam apabila hendak tidur, Baginda membaca Surah Al-Ikhlas, Surah Al-Falaq dan Surah An-Nas lalu ditiupkan pada kedua telapak tangan, kemudian disapukan keseluruh tubuh dan kepala. Barangsiapa terkena penyakit kerana perbuatan syaitan atau manusia, hendaklah membaca Surah Al-Falaq dan Surah An-Nas sebanyak 41 kali selama 3 hari, 5 hari atau 7 hari berturut-turut. Barang siapa yang takut akan godaan syaitan dan manusia, takut dalam kegelapan malam atau takut dengan kejahatan manusia, bacalah Surah Al-Falaq dan Surah An-Nas sebanyak 100 kali."

10. SURAH AN-NAS

Surah An-Nas adalah surah yang terakhir (ke-114) dalam Al-Qur'an. Nama An-Nas diambil dari kata An-Nas yang berulang kali disebut dalam surah ini yang bermaksud manusia. Surah ini termasuk dalam golongan surah makkiyah. Isi surah ini adalah bagi menganjurkan manusia memohon perlindungan kepada Allah dari godaan syaitan baik yang berasal dari golongan manusia mahu pun jin. Surah An-Nas ini juga adalah penerang hati. 


BOMOH OH BOMOH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

on

Trend baru bomoh di Malaysia

GAMBAR yang bertarikh 16 Ogos lalu menunjukkan seorang bomoh yang dikenali sebagai Pak Su menjelaskan rawatan yang digunakannya untuk memulihkan penyakit di pinggir Kuala Lumpur.KUALA LUMPUR - Pada siang hari, dia memeriksa e-mel pada telefon BlackBerry tetapi pada waktu malam Mazlan Hakim memusnahkan 'hantu jahat' dengan menggunakan al-Quran.
Mazlan merupakan salah seorang bomoh generasi baru di negara ini.
Seperti di kebanyakan kawasan di Asia, kepercayaan kuasa ghaib tersebar luas di Malaysia.
Namun, amalan itu mempunyai kelainan di negara yang didiami majoriti penduduk Islam yang mencampuri perkara ghaib yang dilarang Islam.
Mazlan merupakan salah seorang generasi baru bomoh yang berpendidikan tinggi, memasuki dunia moden dan menghalau hantu dan melakukan pemulihan dengan menggunakan peraturan Islam berbanding menggunakan pendekatan animisme atau teknik lain.
Dia yang berusia 56 tahun telah menjadi bomoh selama 30 tahun.
Mazlan tidak seperti rakan-rakan sejawatannya yang tidak Islamik yang menyatakan mereka menggunakan jin untuk menurut arahan.
Sebaliknya, dia menggunakan ayat-ayat al-Quran untuk memulihkan dan 'memandu' keluar hantu jahat.
Dengan memakai baju mendedahkan leher dan seluar berwarna coklat, Mazlan memeriksa e-mel di telefonnya.
Dia seperti seorang eksekutif perniagaan tetapi perbualannya mengenai perbuatan hariannya.
"Terdapat dua jenis jin, jin Islam dan bukan Islam," katanya.
"Yang paling jahat ialah jin Islam semasa jin-jin lain keluar dari tubuh apabila saya membaca ayat-ayat dari al-Quran tetapi jin Islam kebal al-Quran menyebabkan saya perlu menggunakan kemampuan telekinetik untuk mengeluarkannya," tambahnya.
Mazlan menyatakan, dia telah melihat makhluk ghaib sejak berusia 15 tahun.
Namun, selepas belajar dengan pakar-pakar agama, dia menajamkan kuasa mindanya dan menguasai teknik telekinetik.
Dia menunjukkan cara penggunaan teknik itu dengan menggerakkan bola ping pong.
Semasa dia menutup kedua-dua matanya dan mukanya berkerut memberikan tumpuan, sebiji bola ping pong di sebuah meja mula untuk bergetar sebelum bergerak secara perlahan ke arah bola lain.
"Ini bukannya satu muslihat, saya menggunakan minda saya untuk menangkap hantu yang merasuk manusia. Ini dan al-Quran memberikan kejayaan kepada saya," katanya.
"Saya mempunyai hampir 100 peratus kejayaan dan ramai pelanggan saya telah dijauhkan daripada hantu atau sumpahan yang menimpa mereka," tambahnya lagi.
Dakwaan seperti itu mungkin dianggap ganjil manakala pihak berkuasa agama di Malaysia terkenal dengan penguatkuasaan keras undang-undang moral dan kerohanian.
Bagaimanapaun, bomoh-bomoh Islam diberikan tolak ansur malah diluluskan sebagai salah satu alternatif kepada amalan ilmu hitam yang masih menjalankan urus niaga yang bercampur dengan jampi.
Majalah-majalah tempatan dipenuhi dengan iklan ubat pengasih dan air jiwa untuk menghentikan pasangan yang menyimpang dan masalah jiran.
Seorang penyelidik kuasa ghaib, Azizah Ariffin menyatakan penduduk Melayu telah lama mengamalkan seni ilmu hitam.
Menurutnya, pada asalnya, ilmu hitam itu berasal dari amalan animisme yang diperkukuhkan dengan kepercayaan Hindu sebelum kedatangan agama Islam di rantau ini.
"Ilmu hitam merupakan sebahagian daripada kehidupan penduduk Melayu selama berabad-abad dengan bomoh kampung masih mengamalkan kepercayaan animisme dan upacara agama terdahulu untuk memulihkan orang ramai," katanya.
"Semasa kedatangan Islam, imam mengambil berat isu kerohanian penduduk.
"Hanya kebelakangan ini, ramai bomoh menggunakan ayat-ayat al-Quran untuk memulihkan orang ramai," katanya.
Menurutnya, teknik lama seperti membakar kemenyan untuk memanggil jin dan berhubung dengan hantu serta membuat ubat-ubat ajaib kini sudah kurang menjadi pilihan.
"Bomoh-bomoh Islam menggunakan ayat-ayat al-Quran dan mereka tidak merosakkan tetapi membantu memulihkan penyakit serta memindahkan serangan ilmu hitam. Bomoh-bomoh yang tidak menggunakan ayat al-Quran yang menjadi kebimbangan kerana sebahagian sahaja yang melakukan amalan baik manakala yang lain adalah pengamal sebenar ilmu hitam dengan menggunakan amalan animisme," tambahnya.
Seorang ulama terkenal, Mohammad Tamyes Abdul Wahid meminta kerajaan memperkenalkan undang-undang bagi menentang amalan penggunaan ilmu hitam yang menggunakan kemahiran mereka untuk tujuan jahat.

Sumber:- AFT

McD oh McDonald's !!!!!!!!!!!!!

onSiTikus baru menerima berita yang gempar mengenai McD yang dinyatakan bahawa dagingnya adalah dari sumber yang tidak halal. Sebelum ini memang banyak isu tentang halal dan haram untuk produk makanan segera seperti KFC dan McD.

Tapi berita kali ini dari Jakim sendiri dan ianya perlu diambil tindakan segera dan tegas sebab dah banyak sangat daging McD yang sedap dalam perut ni dan perut korang semua.. Berikut adalah antara yang diperkatakan oleh sumber yang diperolehi.

Daging Mc Donald Tidak Halal – JAKIM **Penting!!!

Aku memohon keampunan dan perlindungan dari ALLAH S.W.T atas kelemahan dan ketidakupayaan ku. Tidak lah aku mengharamkan sesuatu yang ALLAH S.W.T halalkan, sesungguhnya perbuatan itu murtad hukumnya.

Ekoran pengumuman dari JAKIM mengenai penarikan balik pengiktirafan dari senarai yang diiktiraf JAKIM berkuatkuasa 15 April 2010 serta bukti kesahihan perkara ini sememangnya mengejutkan aku.

Aku enggan bersubahat dan dilaknat ALLAH S.W.T atas sebab menyembunyikan kebenaran serta kasih sayang ku sesama saudara seIslam seperti sabda Rasulullah SAW yang bermaksud:

“Tidak sempurna Iman seseorang kamu sehinggalah dia menyayangi saudara seIslamnya seperti mana dia menyayangi dirinya sendiri.” (daripada Anas r.a, riwayat Muslim)

‘Sesungguhnya orang-orang yang menyembunyikan apa yang telah Kami turunkan dari keterangan-keterangan dan petunjuk hidayah, sesudah Kami menerangkannya kepada manusia di dalam Kitab Suci, mereka itu dilaknat oleh Allah dan dilaknat oleh sekalian makhluk. Kecuali orang-orang yang bertaubat, dan memperbaiki (amal buruk mereka) serta menerangkan (apa yang mereka sembunyikan); maka orang-orang itu, Aku terima taubat mereka, dan Akulah Yang Maha Penerima taubat, lagi Maha Mengasihani’. (Al-Baqarah: 159-160)


Di sini JAKIM telah menyatakan tidak menerima pakai sijil halal dari Uruguay Islamic Centre.
Bukti Kedua : Surat dari JAKIM kepada Encik Bob Chan, Pengarah Urusan Mac Food Services (M) Sdn Bhd dan bukti daging berasal dari Uruguay yang tidak memenuhi piawai JAKIM menurut sumber permberi salinan surat ini. Bertarikh 19 Ogos 2010 (pembetulan: tarikh sebenar surat adalah 19 April 2010).
Kepada saudara-saudari, sahabat2.. tolong sebar2kan kepada saudara2 kita kat luar sana… Copy paste gambar pun tak pa..
Perbetulkan aku jika ada kesilapan..
Aku telah mnyampaikan… Segalanya ku serahkan kepada-NYA..
mencari redha Allah meskipun mengundang marah manusia.. tidak sekali mencari redha manusia tuk mengundang murka Allah.. InsyaAllah..


Maklumat tentang Mac Food


Bagi yang tak percaya Mac Food Services supplier McDonald boleh rujuk ni (direct daripada laman web McDonald Malaysia):
Terang-terang tulis..Mac Food Services supplier UTAMA McDonald! Info lanjut:
Address :
7 Jalan SS 13/5
45700 Subang Jaya
Selangor Darul Ehsan
Malaysia
Tel : 603-5633 0222
Fax : 603-5634 0189
Contact for Sales/Export :
Mr Bob Chan
(Managing Director)
Present Market :
Malaysia, Brunei Darussalam, Hong Kong, Singapore, Middle East, Vietnam
Product Manufactured :
Chicken (Bone-in), Patties (Chicken), Fish Portions,
Chicken Nuggets, Fish Nuggets, Beef Patties, Beef Nuggets
Brand Names :
FIRST PRIDE, MCDONALD’S
dan Kenyataan akhbar yang merujuk Mac Food Services adalah supplier UTAMA McDonald (direct daripada laman web McDonald Malaysia: http://www.mcdonalds.com.my/abtus/corpinfo/76.pdf


Jadi kalau korang tahu tentang ini tolong inform la yer sebab ini perkara yang serius. Kalau betul dan benar yang berita ini betul dan pihak McD buat bodoh jer so…bye2 to mcd. Bukan berniat untuk fitnah tapi memerlukan penjelasan kerana makanan ini menjadi kegemaran anak-anak korang juga.

SUMBER: http://timhar.co.cc/blog/?p=263

Enhanced by Zemanta

JANGAN ADA YANG BERFIKIRAN LUCAH, WOKEH. !!!!!!!!.

onLelaki ini bernama Guo Feng berusia 53 tahun. Dia bercadang membuat pembedahan sendiri jika tiada doktor yang mampu mengatasi masalah dia ini.


So lu fikir le sendiri.

Bazar Kuantan Pula Dilanda Ribut, 20 Kanopi Musnah

on

Selepas Jasin, Bazar Ramadan Kuantan Pula Dilanda RibutHujan Ribut Melanda Kuantan Petang Tadi, Lebih 20 Kanopi Musnah
KUANTAN, 22 Ogos [7.30 pm] - Hujan lebat berserta ribut melanda bandar ini sekitar jam 6.40 petang tadi, ketika umat Islam sedang menanti waktu berbuka puasa.

Keadaan kucar-kacir seketika terutamanya kepada orang ramai yang sedang berpusu-pusu membeli juadah berbuka puasa di Bazar Ramadhan.
Banyak pokok tumbang, bumbung zink melayang dan kanopi yang rosak teruk akibat hujan ribu yang melanda. Terdapat juga jalan utama yang tidak dapat dilalui oleh mana-mana kenderaan akibat pokok tumbang merentangi jalan tersebut, terutamanya di sekitar Indera Mahkota. Malah difahamkan, lebih 20 buah kanopi di Bazar Ramadhan Mahkota Square depan Masjid Negeri Sultan Ahmad Shah I turut musnah akibat dipukul ribut.
Sementara itu terdapat satu kemalangan berlaku berhampiran Bulatan Bunga Cengkih, Jalan Pintasan Kuantan-Kemaman. Sebuah kenderaan pacuan empat roda disyaki terbabas akibat jalan licin.
Pemandu yang dipercayai merupakan seorang pemimpin PAS setempat berdasarkan kad nama yang bertaburan di atas jalan (akan disahkan kemudian) dikatakan dari arah Kemaman sebelum terbabas dan melanggar pokok di tepi jalan itu.
Namun, pemandu terbabit hanya mengalami kecederaan ringan dan sempat diselamatkan oleh orang awam yang lalu di situ.
Sesungguhnya, ribut dan hujan lebat yang melanda itu amat mengejutkan warga Kuantan. Tambahan pula, ketika waktu puncak iaitu umat Islam sedang bersiap sedia untuk berbuka puasa. Mujurlah setakat berita ini disiarkan, tiada kemalangan jiwa berlaku. Apapun, kejadian yang berlaku itu mengingatkan kembali kita kepada ribut dasyat yang melanda Bazar Ramadhan Jasin yang meragut nyawa baru-baru ini.

Sumber:- Selatan Online

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List