Sang Saka Punya Pasal

on Sep 5, 2012Kami dalam askar dulu macamm macam bendera kami bawa....bendera kor dan sebagainya....tapi bukan le kami nak tukar bendera ATM atau TD....kami bawa je sebab bendera kor tu ada sejarah tersendiri dengan ATM/TD....So, tak sama ke dengan kes budak2 yang bawa bendera "Sang Saka" tu? Dia bukan nak tukar Jalur Gemilang pun.....


komen :-

1.   sengaja nak jadikan isu....sepatutnya kerajaan yg memerintah usah melayan perkara yg remeh temeh camni..byk isu besar lagi yg belum selesai, nampak sgt kerajaan najib suka kepada hal yg remeh2..rakyat hidup melarat dia tak ambil kisah pun

 2.  tu la pasal.....shj nak membesarkan,,tp bagus juga perkara ni keluar..kalau tidak kita sendiri tidak tahu sejarah bendera kita....biar UMNO meroyan


kredit :-  kobat bekas perajurit
Photobucket

NAJIB HISAP CURUT

on


Curut yang sinonim dengan minuman keras dan judi


Dari dahulu hinggalah semalam, saya menganggap Datuk Seri Najib merupakan seorang yang baik dan lurus bendul. Mungkin isterinya seorang saja yang jahat. Ramai orang tahu bahawa Datin Rosmah Mansor telah terkena terjahan saya sewaktu jabatan F.L.O.M ditubuhkan. Ekoran itu Najib terpaksa menipu mengenai kewujudan jabatan itu dan nombor telefon yang tertera pun ditamatkan perkhidmatannya.

Seseorang yang menghisap rokok atau curut ini bukanlah orang yang lurus bendul macam ulat buku. Para penghisap rokok ini lazimnya mempunyai sejarah hidup atau latar belakang yang gelap. Mereka hidup dengan penuh tekanan jiwa yang mengelirukan diri mereka sendiri. Jadi jalan keluarnya ialah dengan menghisap rokok.

Jika menghisap dadah dapat memberikan ketenangan pada si penghisap dadah, merokok itu juga dapat memberikan ketenangan pada si penghisap rokok dan merokok itu sangat susah ditinggalkan sehingga mampu membuatkan si penghisap runsing atau serba tak kena jika tak dapat sebatang rokok sehari.

Tapi apa kena mengena rokok dengan curut? Curut itu bapak kepada rokok. Ia mengandungi lebih tembakau dan mengandungi lebih nikotin.


Najib sedang hisap curut


Sultan Selangor menghulurkan tangan pada Rosmah


Pak haji kita?

Hari ini, saya terjumpa gambar Najib menghisap curut. Kalau ikut logik akal, curut merupakan benda sinonim dengan minuman keras dan judi. Ia sudah tentu bukan benda yang secocok dengan cara hidup orang Islam.

Jika anda ingin menulis karangan mengenai seorang alim (contohnya Pak Haji), jangan sesekali menulis Pak Haji tersebut menghisap curut. Kerana curut dengan orang yang baru menunaikan ibadah haji di bandar suci Mekah tidak sepadan sama sekali. Tambahan, Pak Haji telah terlatih selama berpuluh-puluh hari dengan undang-undang Mekah yang mengharamkan rokok apatah lagi curut.

Malah curut juga adalah benda yang memalukan bagi orang yang baru menghapuskan dosa dan bertaubat sambil menangis tersesak-esak di depan Ka'abah. Ini kerana Pak Haji sangat arif tentang bertapa pentingnya memelihara kesihatan diri seperti para Nabi junjungan S.A.W. Masakan si Pak Haji bodoh benar untuk membahayakan kesihatan diri dan memalukan umat Islam dengan menghisap curut?

Curut juga sama dengan rokok. Kedua-duanya ada cebisan dadah nikotin. Wujudnya dadah nikotin dalam kedua-dua benda ini, sama juga kewujudannya ulama' pengampu dalam dunia kita. Maka kiranya curut yang dicipta pada kurun ke-14 ini sudah wujud, sekali dengan ulama' pengampu yang akan menghalalkannya, mengapa kita harus sangsi lagi? Kita harus jelas dengan keputusan kita.

Justeru, jika kita tolak benda negatif, kita juga harus tolak pemimpin yang mengamalkan cara hidup negatif. Kerana pemimpin yang dilantik rakyat, bukan hanya dilantik untuk menghabiskan wang cukai rakyat, tapi juga dilantik untuk menunjukkan contoh yang baik pada rakyat.
 

hanief.blogspot.comPhotobucket

Kejatuhan BN Telah Bermula

on

Satu pergaduhan telah tercetus diantara dua kumpulan di hadapan Ibu Pejabat Parti Keadilan Rakyat (PKR) di sini hari ini.

Pergaduhan tercetus apabila 30 samseng umno kumpulan, Waris Malaya menyerang Ibu Pejabat Parti Keadilan Rakyat (PKR)  .

Mereka memegang kain rentang sambil menjerit antaranya, ‘Jalur Gemilang’ dan mengeluarkan kata-kata kesat terhadap Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim,”
Namun begitu, pihak polis berjaya meleraikan pergaduhan dan tiada kecederaan serius dilaporkan. Samseng  UMNO Cuba Serbu MasuKe Ibu Pejabat PKR Polis Lebih Ramai Dari Samseng Umno..Tapi Puak Setan Jadi Lebih Bongkak
Photobucket

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List