HINDRAF :- Dulu Haram sekarang Halal ...?

on May 16, 2013

PENGGANAS menjawat jawatan penting dalam barisan pemerintahan Malaysia? Biar betik? Bukan aku cop dia pengganas tapi UMNO-BN dan juga diakui pihak Polis. BukanHarakah atau Suara Keadilan atau Roketkini yang tulis artikel HINDRAF PENGGANAS tapi Utusan, Berita Harian, Metro dan malah disambut di berita2 TV..

UMNO-BN SUDAH seperti "Dah Ludah Jilat Balik". Inilah pemimpin NAJIB 'yang kuat pendirian' dlm membuat sesuatu keputusan. Aku amat kagum seorang PM Malaysia yg suka 'FLIP-FLOP' & membuat 'MAGIC'... kikikihhh !!!

Apa sudah jadi? Tak ganas lagi ka? Dulu Haram sekarang Halal ehk?


Sumber:


HINDRAF DIISYTIHAR HARAM

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2008&dt=1016&pub=utusan_malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_01.htm

HINDRAF KEKAL PERTUBUHAN HARAM
http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=0512&pub=Utusan_Malaysia&sec=Dalam_Negeri&pg=dn_17.htm

KERAJAAN TARIKBALIK PENGHARAMAN HINDRAF
http://amenoworld.blogspot.ae/2013/01/kerajaan-tarik-balik-pengharaman-hindraf.html

SENARAI BARISAN KABINET PERSEKUTUAN 2013
http://www.sinarharian.com.my/senarai-barisan-kabinet-persekutuan-2013-1.160588

KAKI PUTAR BELIT & PEMBELOT
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=564664780240842&set=a.483356461705008.112163.270291666344823&type=1&relevant_count=1

PM: Pantau hubungan Hindraf-pengganas
http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=%2F2007%2F12%2F7%2FTERKINI%2FMutakhir%2FPM_Pantau_hubungan_Hindrafpengganas&sec=mstar_berita

5 dituduh sertai pertubuhan haram HINDRAF

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/5dituduhsertaipertubuhanharamHINDRAF/Article/index_html

SUMBER
Photobucket

KESIAN PERKASA....Perkasa Melayu yang bermati-matian untuk UMNO, Perkasa India yang diangkat jadi Menteri.!

on
Dewan Pemuda PAS Negeri Kelantan (DPPNK) menyifatkan pembentukan kabinet baharu yang diumumkan oleh Datuk Seri Najib Tun Razak semalam sebagai bukti bahawa perjuangan akidah dan bangsa bukanlah merupakan agenda utama UMNO dan Barisan Nasional. 

Ini terbukti apabila berisan kabinet tersebut tidak banyak mengetengahkan individu-individu yang dilihat vokal dalam isu akidah dan bangsa Melayu.

Dari sudut akidah sebagai contoh, Datuk Seri Najib jelas mengambil risiko dengan melantik Datuk Mary Yap Kain Ching sebagai Timbalan Menteri Pelajaran dan Pengajian Tinggi. 


Beliau yang merupakan Pengerusi Majlis Persekutuan Sekolah Mubaligh Kristian Malaysia ( Federation of Councils of Christian Mission Schools Malaysia) adalah merupakan antara tokoh yang memperjuangan status sekolah mubaligh agar disamakan dengan sekolah kebangsaan. 

Hasil perjuangan beliau juga, sebanyak RM100 juta diagihkan kepada sekolah mubaligh di bawah Bajet 2013.

DPPNK ingin mempersoalkan apakah agenda Datuk Seri Najib membawa masuk individu sebegini di dalam Kementeria Pelajaran jika tidak untuk memperkasakan lagi sekolah-sekolah mubaligh dan dalam masa yang sama tiada tokoh yang akan memperjuangkan sekolah agama rakyat? 

Tidakkah ini juga merupakan tindakan berisiko untuk silibus pengajian murid-murid di sekolah kebangsaan yang pastinya akan turut menerima kesan ialah anak-anak kita semua?

Demikian juga tindakan Datuk Seri Najib membawa masuk Pengerusi Barisan Bertindak Hak Penganut Hindu (Hindraf) P. Waythamoorthy ke dalam kabinet sebagai Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri dan mengenepikan suara-suara badan-badan bukan kerajaan (NGO) yang memperjuangkan bangsa Melayu turut dianggap sebagai umpan untuk menarik kembali undi bukan Melayu kepada Barisan Nasional. 

Dalam hal ini, DPPNK ingin sekali mengetahui sikap badan-badan bukan kerajaan seperti PERKASA dan JATI yang jelas hanya dibakul sampahkan dalam pembentukan kabinet ini.SUMBER
Photobucket

Datuk Mary Ya Kain Ching, Pengerusi Majlis Persekutuan Sekolah Mubaligh Kristian Malaysia

onApa kata PERKASA dan JATI apabila Pengerusi Majlis Persekutuan Sekolah Mubaligh Kristian Malaysia jadi Timbalan Menteri Pelajaran
MENJELANG pilihan raya umum lalu, seorang penceramah agama berdoa, "Ya Allah ya Tuhanku, menangkanlah BN dalam pilihan raya ini. HambaMu ini bimbang ya Allah, kalau-kalau surau kami ini bertukar menjadi gereja jika Pakatan menang."

Doa ini dibacakan oleh seorang bekas Ketua Hakim Mahkamah Syariah di negeri Terengganu yang bergelar datuk, bukan calang-calang guru agama Umno.

Ia dibacakan sebaik sahaja dia selesai memberikan kuliah bulanan di surau yang asalnya masjid itu di bawah parlimen Marang.

Namun memandangkan Marang adalah kubu kuat PAS dan politik bandar mempengaruhinya, sentimen tidak betul ini ditolak oleh masyarakatnya.

Calon BN kalah di peringkat DUN dan juga Parlimennya. Namun, menggunakan sentimen masjid akan bertukar gereja jika Pakatan menang, PAS jadi tunggangan DAP dan nasib orang Melayu akan tergadai di bawah Pakatan, Terengganu tidak berjaya berubah sepenuhnya.

Sentimen yang sama juga berjaya menambahkan bilangan anggota Parlimen Umno dan mengekang kerajaan Pusat dari jatuh ke tengan Pakatan Rakyat.

Sentimen yang sama juga berjaya menghalang orang Melayu di kebanyakan kawasan di Johor masih mengundi BN walaupun semua rakan-rakan Cina mereka sudah beralih kepada Pakatan Rakyat.

Semuanya kerana orang Melayu khasnya yang tidak terdedah kepada maklumat mengundi dengan sentimen sedangkan orang Cina mengundi dengan fakta.

Semalam, Datuk Seri Najib Razak selesai membentuk kabinetnya walaupun tidak berapa lengkap. Salah seorang yang dipilih menyertai kabinet beliau adalah Datuk Mary Ya Kain Ching, Pengerusi Majlis Persekutuan Sekolah Mubaligh Kristian Malaysia. Perlantikan Mary sebagai timbalan menteri menimbulkan persoalan kerana dalam masa yang sama Pakatan yang dituduh mahu menukarkan masjid ke gereja, Kristian akan menjadi agama rasmi dan sebagainya. Sekarang boleh ke orang ramai menuduh Najib mahu mengkristiankan sekolah-sekolah di Malaysia?. Tentu tidak lojik tetapi ia satu yang wajar diperkatakan.


Mary dilantik sebagai Timbalan Menteri Pelajaran dalam kabinet yang diumumkan oleh Najib semalam. Menteri Pelajaran adalah Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyidin Yassin manakala Menteri Pelajaran II adalah Datuk Seri Idris Jusoh yang ditolak untuk menjadi Menteri Besar Terengganu oleh istana.

Perlantikan Mary dibuat ketika Najib mengumumkan berlakunya 'tsunami Cina' dalam pilihan raya umum ke 13 baru-baru ini.

Akhbar Umno, Utusan Malaysia pula menyiarkan kenyataan agen Umno yang mengajak "Bersatulah Melayu". Sebelum itu, Utusan jugalah yang menyiarkan berita di muka depannya, "Apa lagi yang Cina mahu".

Inilah hipokritnya politik BN. Di bawah, jentera penerangan dan kempennya berkempen Kristian akan menjadi agama rasmi jika Pakatan menang.

Surau dan masjid pula akan jadi gereja jika Pakatan menang. Mereka yang tidak cukup maklumat dan hanya membaca Utusan dan menonton TV3 termakan dengan kempen ini. Ia kerana kempen ini menggunakan sentimen bukannya fakta.

Sampai bila sebenarnya Umno mahu bergantung dengan kempen sebegini? Rakyat Malaysia semakin bermaklumat. Semakin hari semakin ramai rakyat yang akan akses kepada maklumat melalui internet.

Kita berharap, Menteri Komunikasi dan Multimedia yang baru faham sentimen ini. Janganlah menipu rakyat dan percayalah jika hendak ditipupun, hanya sekali orang akan percaya. Tetapi selepas dua atau tiga kali kena tipu, percayalah rakyat akan humban kamu ke tong sampah zaman.
Photobucket

Blackout 515 :- Ulu Tiram Johor

on
Ribuan hadir terdiri dari pelbagai kaum menanti penuh sabar Anwar Ibrahim walaupun dalam keadaan hujan. Himpunan Tolak Penipuan PRU13 di Taman Putri Wangsa,Ulu Tiram,Johor Bahru,Johor .

Segalanya berjalan lancar dan berlangsung dengan jayanya malam tadi.Tahniah diucapkan kepada Anwar Ibrahim dan semua pemimpin Pakatan Rakyat.

Rakyat dari semua lapisan masyarakat bersatu menolak penipuan pilihanraya.

Photobucket

SIAPA YANG TAK MARAH KALAU DITIPU...?

on

Adakah ada manusia tak marah apabila kena tipu. Mustahil ada manusia yang tak marah setelah kena tipu.

Ada memang ada manusia yang tak marah apabila kena tipu, kerana malu dan takut di cap orang dirinya bodoh.

Tetapi lain halnya dengan sejarah yang berlaku sepenjang pilihanraya umum di Negara Malaysia ini, terutama sekali bagi mereka yang pernah jadi pemimpin umno dan kerajaan.

Datuk Seri Anwar Ibrahim yang pernah menjadi menteri kewangan dan timbalan perdana menteri pasti tahu akan perihal tipu menipu ini.

Oleh itu, beliau ada hak untuk marah dan mengajak rakyat bangkit menentang penipuan yang berlaku pada PRU 13 lepas.

Atas sebab itu beliu dikatakan tidak redha dengan keputusan PRU 13 tempoh hari dan terimalah dengan seadanya.

Bolehkah dia redha dengan keputusan tersebut? Sudah tentu mustahil,kerana keputusan PRU 13 penuh dengan penipuan yang harus di tentang.

Islam tidak membenarkan umatnya menipu, malah Allah nyatakan penipu neraka tempatnya. Jadi tidak salah adakan himpunan mengajak rakyat marah PRU 13 lepas.

Marah rakyatlah punca PRU 13 lebih buruk berbanding PRU 12. Inilah yang menghantui fikiran pucuk kepimpinan umno.

Marah rakyat telah diterjemahkan dalam bentuk himpunan aman yang diadakan di Stadium Kelana Jaya dan menjadi hak serta telah dibenarkan oleh perlembagaan Negara.

Yang silapnya himpunan tersebut tiada lesen yang menjadi syarat wajib oleh pihak keselamatan Negara (polis).

Tiada sebab mengapa mesti redha dengan keputusan PRU 13, sedangkan ia jelas suatu penipuan yang benar benar berlaku.

Anwar pasti arif dengan penipuan tersebut kerana beliau sewaktu berada dalam umno dan kerajaan dulu tahu. Mungkin beliau juga turut terbabit dengan siri penipuan PRU sebelum ini.


"KITA REDHA DENGAN KETENTUAN ILLAHI TAPI KITA TIDAK REDHA DENGAN PENIPUAN PRU 13...!"

Photobucket

Kamarul Baharin punca kekalahan...! Bongkak, angkuh dan sombong...!

on
PETALING JAYA: Negeri Sembilan sering disebut-sebut sebagai negeri yang bakal tumbang ke tangan Pakatan Rakyat (Pakatan) sebelum Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13).
Walaubagaimanapun setelah PRU yang paling sengit dalam sejarah tanahair berakhir, Pakatan bukan sahaja gagal mengambil alih Negeri Sembilan malah jumlah kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) yang dimenangi juga merosot berbanding pencapaian tahun 2008.
Kalau pada PRU-12, tahun 2008, Pakatan menang 15 kerusi DUN, kini tinggal 14 kerusi DUN sahaja di Negeri Sembilan.
DAP mencatat keputusan paling cemerlang apabila menambah dari 10 DUN (2008) kepada 11 DUN (2013). DAP menang di semua 11 DUN yang ditandingi iaitu Chennah, Bahau, Nilai, Lobak, Temiang, Bukit Kepayang, Rahang, Mambau, Senawang, Lukut dan Repah.
PKR pula yang menang empat DUN pada tahun 2008, hanya mampu mempertahankan tiga DUN sahaja iaitu Sikamat, Chuah dan Port Dickson. DUN Ampangan yang dimenangi pada PRU-12 kini terlepas ke tangan Barisan Nasional (BN). PKR bertanding di 13 DUN pada PRU-13.
PAS pula kalah di semua 12 DUN yang ditandingi termasuk DUN Paroi yang merupakan satu-satunya DUN dimenangi oleh parti itu pada tahun 2008.
FMT menerima satu email daripada seorang yang mahu dikenali sebagai ‘Demi Rakyat Negeri Sembilan’ (DRNS). Beliau berhujah lengkap dengan gambar rajah analisa; memberikan argumentasi dan punca kekalahan Pakatan di Negeri Sembilan.
DRNS mendakwa pada 21 Februari 2013, pemimpin PKR Negeri Sembilan ada menghantar email kepada semua pimpinan pusat PKR iaitu Datuk Seri Anwar Ibrahim, Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail, Nurul Izzah Anwar, Tian Chua, Fuziah Saleh, Saifuddin Nasution dan Dr. Abdul Rahim Ghouse.
DRNS menyatakan pandangan akar umbi bahawa meletakkan Datuk Kamarul Baharin Abbas (Ahli Parlimen Telok Kemang) di kerusi DUN dan mempromosi beliau sebagai Menteri Besar Pakatan Rakyat Negeri Sembilan akan menyebabkan kemerosotan undi.
Kemerosotan undi akan bukan sahaja di kerusi-kerusi yang ditandingi PKR tetapi juga yang akan ditandingi oleh rakan Pakatan yang lain khususnya PAS.
Ketika itu, analisa menunjukkan kejatuhan sekitar tujuh peratus jika meletakkan Kamarul Baharin sebagai calon DUN/calon Menteri Besar Pakatan. Tetapi hakikatnya, penolakan sebenar yang ditunjukkan dalam analisa PRU-13 lebih parah iaitu sehingga mencapai 35 peratus.
Bongkak, angkuh dan sombong
“Penolakan masyarakat terhadap Kamarul Baharin kerana prestasinya yang amat buruk di Parlimen Telok Kemang dan sikap beliau yang bongkak, angkuh dan sombong.
“Menganalisa semula keputusan PRU-13, kemerosotan undi akibat pencalonan beliau di DUN Ampangan untuk membolehkan beliau menjadi Menteri Besar Negeri Sembilan, kesan kemerosotan undi jatuh lebih teruk sehingga 35%. Ini berdasarkan:
  • Undi majoriti Parlimen Telok Kemang dimenangi Kamarul Baharin: 1,579 undi
  • Undi majoriti DUN Port Dickson dalam Parlimen Telok Kemang dimenangi M Ravi: 2,422 undi
  • Kemerosotan undi 843/2,422 = 35 peratus.
“Berdasarkan kiraan ini, jika diambil penolakan lima peratus kerana DUN lain yang terbabit di luar Parlimen Telok Kemang sebagai ada kesan jumlah undi semakin berkurangan apabila berada di luar Telok Kemang.
Ini mengakibatkan 30 peratus faktor Kamarul Baharin memberikan kesan kepada pengurangan undi kepada Pakatan di Negeri Sembilan.
“Analisa ini menunjukkan kekalahan di lima kerusi DUN di Negeri Sembilan adalah kerana penolakan terhadap Kamarul Baharin yang hendak dipromosi oleh Anwar sebagai Menteri Besar Negeri Sembilan.
Jumlah keseluruhan kerusi yang sepatutnya diperolehi Pakatan di Negeri Sembilan adalah sebanyak 19 kerusi DUN untuk membolehkan kerajaan Pakatan Negeri Sembilan dibentuk. Ini berdasarkan kemenangan 14 kerusi sedia ada ditambah dengan lima kerusi DUN di atas,” kata DRNS.
Azmin juga bertanggungjawab
DRNS juga berkata Kamarul Baharin selaku Pengerusi PKR Negeri Sembilan dan Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pilihan Raya PKR Pusat (JPRP) harus bertanggungjawab sepenuhnya di atas kegagalan PKR menambah kerusi DUN di Negeri Sembilan.
Beliau mendakwa Azmin tidak berhak bercakap soal nepotisme atau kronisme apabila beliau sendiri yang mengamalkan budaya kronisme dalam PKR.
“PKR seharusnya menang di DUN Ampangan dan DUN Pilah jika meletakkan calon dari cabang yang telah bekerja dan menyusun jentera di situ sejak empat tahun lepas.
Mereka yang dimaksudkan ialah Ahli Majlis Pimpinan Pusat yang juga Timbalan Ketua Cabang PKR Seremban, Dr Mohamad Rafie Abdul Malek (DUN Ampangan) dan Bendahari PKR Kuala Pilah, Kamarul Allaymmy Abdul Kadir (DUN Pilah).
“Tetapi kerana tamak dan amalan kronisme oleh Azmin dan Kamarul Baharin, calon pilihan akar umbi yang ada merit diketepikan dan digantikan pula dengan calon kroni.
“Kalau Kamarul Baharin hebat sangat dan ‘perform’ selama lima tahun sebagai Ahli Parlimen Telok Kemang, seharusnya beliau bertanding di DUN Linggi yang terletak di bawah Parlimen Telok Kemang.
“Mengapa beliau lari dan ‘mencuri’ DUN Ampangan daripada kepimpinan PKR Seremban?
“Tidak cukup dengan itu, beliau tanpa segan silu berkata kepada media dan umum bahawa keputusan meletakkan beliau bertanding di DUN Ampangan adalah arahan kepimpinan PKR Pusat, seolah-olah bukan kehendak beliau.
“Hakikatnya beliau yang kemaruk sangat hendak bertanding di DUN Ampangan dan melobi pada saat akhir apabila mendapat tahu Anwar mahu menamakan Mohamad Rafie sebagai calon DUN Ampangan.
Calon ‘payung terjun’ dan ‘tangkap muat’
“Sangat memalukan apabila Negeri Sembilan merupakan negeri yang terawal memuktamadkan pembahagian kerusi di antara PKR, PAS dan DAP awal tahun 2012; serta PAS dan DAP sudah sejak awal mengumumkan calon PRU mereka.
Tetapi PKR merupakan parti yang paling lewat mengumumkan calon mereka di Negeri Sembilan iaitu hanya tujuh jam sebelum hari penamaan calon,” jelas isi kandungan email itu lagi.
Kandungan email itu menambah penolakan ketara pengundi terutama pengundi Melayu disebabkan penolakan ‘total’ mereka kepada pencalonan Kamarul Baharin yang diwar-warkan sebagai Menteri Besar Pakatan Rakyat Negeri Sembilan.
Perkara ini mungkin tidak disedari oleh pimpinan PAS Negeri Sembilan yang telah menyebabkan parti mereka kalah di kesemua DUN.
Kekalahan tipis PKR di DUN Ampangan dan DUN Pilah bukan disebabkan kerja-kerja tersusun atau populariti calon yang bertanding.
Tetapi adalah disebabkan gerak kerja dan aktiviti kebajikan yang sampai kepada pengundi setempat, yang telah dilakukan oleh calon yang tidak dipilih iaitu Mohamad Rafie di DUN Ampangan dan Kamarul Allaymmy di DUN Pilah sejak empat tahun lepas.
Amat menyedihkan parti tidak mengambil kira pengorbanan Kamarul Allaymay yang sanggup berhenti kerja sebagai pengurus cawangan sebuah bank terkemuka di Kuala Pilah semata-mata kerana ingin memberi tumpuan sepenuh masa kepada kerja parti di Kuala Pilah.
Mengutamakan kepentingan diri daripada kepentingan parti dan kehendak rakyat, maka Kamarul Baharin meletakkan Mohamad Nazaruddin Sabtu di DUN Pilah di mana ahli PKR Kuala Pilah sendiri tidak kenal beliau. Malah ada sumber mengatakan Mohamad Nazaruddin merupakan ahli PAS.
“Jika di DUN Ampangan, calonnya ialah calon ‘payung terjun’, di DUN Pilah pula calon ‘tangkap muat’.
“Mustahil Azmin tidak tahu perkara ini tetapi beliau menghalalkan segala tindak tanduk Kamarul Baharin mungkin kerana mahu memuaskan hati sahabat baiknya itu.
Inilah keadilan yang sering dilaung-laungkan oleh pemimpin PKR,” DRNS mengakhiri email beliau.
“Analisa ini menunjukkan kekalahan di lima kerusi DUN di Negeri Sembilan adalah kerana penolakan terhadap Kamarul Baharin yang hendak dipromosi oleh Anwar sebagai Menteri Besar Negeri Sembilan.
“Lima DUN tersebut ialah Ampangan, Pilah, Klawang, Paroi dan Labu.”
Jumlah keseluruhan kerusi yang sepatutnya diperolehi Pakatan di Negeri Sembilan adalah sebanyak 19 kerusi DUN untuk membolehkan kerajaan Pakatan Negeri Sembilan dibentuk. Ini berdasarkan kemenangan 14 kerusi sedia ada ditambah dengan lima kerusi DUN di atas,” kata DRNS.


DARI SINI

Photobucket

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List