DALANG FITNAH LIWAT 3 DI KENALPASTI SAEKOR WANITA UMNO...?

on Mar 17, 2013
Adakah Ratu Naga diupah EDIT gambar untuk tujuan memfitnah?

Nampaknya politik tidak matang kian menular dalam umno. Tindakan memfitnah pemimpin PR tidak henti henti.Undang2 sudah tak berkesan menangani kroniknya fitnah sebab hanya terkesan belah PR sahaja.. jika belah umno.. dipersilakan langar undang2.

Apakata seluruh rakyat berdoa agar pemfitnah ini di TIMPAKAN BALA CASHsupaya mereka merasai peritnya di aniaya.

Muka iras Anwar Ibrahim.. TETAPI... Lihat cahaya lampu tersebut.. Jelas terang di kedua dua gambar tersebut.. Kenapa badannya jelas terkena pancaran cahaya tetapi dimuka.. Sedangkan pembiasan cahaya tersebut jelas terpancar hingga ke posisi atas kepalanya
Org yg percaya gbr ni, adalah org terlalu bodoh sangat, tak mau berfikir, sebab itu lah "Surah Al-Hujrat : Ayat 6 - Mengatakan • Wahai org yg beriman! Jika seseorg yg fasik dtg kepadamu membawa suatu berita, maka telitilah kebenarannya, agar kamu tidak mencelakakan susuatu kaum kerana kebodohan (kecerobohan), yg akhirnya kamu menyesali perbuatanmu. (Surah Al-Hujurat) Ayat 6.)
Setelah menjalankan siasatan terperinci,dan keputusan siasatan jelas menunjukan dalang pelaku fitnah liwat edisi 3. Dato Seri Anwar Ibrahim adalah cybertroper wanita UMNO..beliaulah yang bertanggungjawap dalam meyebarkan fitnah terkini bagi pihak Umno,untuk memburuk-burukan reputasi bakal Perdana Menteri Malaysia,

Sedikit berkenaan Isu Fitnah Liwat 3 rujuk sini LINK

Inilah wajah sebenar cybertroper Umno tersebut,beliau juga mendakwa mempunyai/menyimpan VIDEO tersebut,beliau juga mengetahui dimana,ia dirakamkan,dan siapa yang terlibat dalam merakam video fitnah tersebut,dengan itu,kami mendesak pihak yang bertanggungjawap menyiasat berlandaskan Undang-undang sedia ada.Demi keadilan kepada semua,termasuk juga kepada yang bertanggungjawap meyebarkan fitnah tersebut Ratu Naga menjadi saksi utama/dalang yang bertindak bagi pihak Umno dalam membuat sebaran photo-photo fitnah liwat 3 tersebut,

Antara Macai yang menyebarkan tapi menyamar sebagai penyokong PR

Blog yang meyebarkan gambar lucah. Takut untuk di kenakan tindakan undang2 blog baru di buka tanpa apa-apa posting sebagai peecah berita. EP pasti blog ini mereka akan tutup selepas sebaran secara meluas di buat.

Kami bagi pihak activis Pakatan Rakyat mendesak kepada pihak berkuasa agar menjalankan siasatan bagi membuktikan tuduhan tersebut,kami juga berharap beliau perlu menyerahkan kepada pihak berkuasa VIDEO "Asal" yang didakwa masih dalam simpanannya

Link Macai UMNO Ratu Naga tersebut. [RATU NAGA]

Photobucket

Najib Dengan 7 Dosa Besar

on
TANAH MERAH, 15 MAC —NAJIB RAZAK MENGAJAK RAKYAT SUPAYA MENOLAK PAKATAN PEMBANGKANG TERMASUK PARTI PAS DI KELANTAN PADA PILIHAN RAYA UMUM (PRU) KE-13 AKAN DATANG KERANA MEREKA TELAH MELAKUKAN TUJUH DOSA BESAR TERHADAP RAKYAT DAN UMAT ISLAM DI NEGARA INI. 

“Dosa Tian Chua (Naib Presiden PKR) terhadap isu di Lahad Datu dan tahaluf siyasi (kerjasama politik antara PAS, PKR dan DAP) merupakan antara tujuh dosa besar pembangkang terhadap rakyat. 
“Kalau saya dahulu mengumumkan tujuh perkara untuk rakyat Kelantan, kini tujuh dosa besar mereka yang ambo nok sebut hari ini,” katanya.

Tiba-tiba.. Ribut melanda sebaik saja Najib membuat tuduhan kononnya ada 7 Dosa Besar Pembangkang Terhadap Rakyat & Umat Islam. Rupa-rupanya langit persis tidak bersetuju dengan kenyataan Najib itu, lalu turunlah ribut menghentam program Najib berkenaan. 


Kisah ribut yang meghentam program Najib di Kelantan Serambi Mekah itu tentu tidak disiarkan oleh BERNAMA dan media massa pencacai UMNO.


Dngan jelas video ini memaparkan khemah yang disediakan beterbangan umpama dilanda puting beliung sebaik sahaja Najib terus menabur fitnah dan adu domba kononnnya Pakatan Rakyat hanya tahu berjanji tapi tidak pernah ditepati.
Lihat gambar di bawah ini.

  

  

Sejurus setelah Najib selesai menghabiskan ucapan, disusuli dengan iringan lagu-lagu memuja Barisan Nasional (BN), tiba-tiba angin yang kuat melanda sekitar tapak himpunan menyebabkan tiga buah khemah besar yang dikhaskan untuk penduduk terbang melayang dan hampir mengenai beberapa buah yang lain.
Photobucket

Tarikh Luput Parlimen 29 April 2013

on


Banyak orang yang bertanya kenapa Parlimen belum dibubarkan sedangkan tarikh 9 Mac 2013 sudahpun berlalu. Kenapa 9 Mac? Mereka berkata pada tarikh itu usia Parlimen yang ada sekarang cukup lima tahun dan secara automatik Parlimen terbubar. Ini kerana pilihan raya umum ke-12 diadakan pada 8 Mac 2008.

Itu tidak betul.
Parlimen atau Dewan-Dewan Undangan Negeri akan bubar secara automatik bukan berasaskan tarikh pilihan raya tetapi tarikh mesyuarat pertamanya. 

Parlimen yang ada sekarang memulakan mesyuarat pertamanya pada 28 April 2008 hingga 29 Mei 2008 dan bermula pada tarikh itulah hayat lima tahun dikira, bukan bermula dari tarikh pilihan raya umum pada 8 Mac 2008. Ini bermakna jangka hayat Parlimen sekarang berakhir pada 29 April 2013, iaitu tarikh Parlimen terbubar secara automatik. Ada yang berpendapat pada 28 April dan ada pula yang berkata 30 April. Walau apapun, akhir bulan April depan. Itu yang pasti.

Perkara ini jelas diperuntukkan dalam Perlembagaan Persekutuan, iaitu Fasal (3) Perkara 55 -  Parlimen dibubarkan selepas lima tahun dari tarikh mesyuarat pertama.

Perkara 55 (3)  memperuntukkan ...."Melainkan jika dibubarkan terlebih dahulu, Parlimen hendaklah terus berjalan selama lima tahun dari tarikh mesyuarat pertamanya dan selepas itu adalah terbubar."

Perkara 55 (2) pula menyatakan "Yang diPertuan Agong boleh memberhenti atau membubarkan Parlimen." 

Oleh kerana perkara ini belum berlaku tetapi masih boleh berlaku, kita tidak boleh tolak sama sekali yang Parlimen berkemungkinan dibubar sebelum hujung bulan April. Itupun jika Yang diPertuan Agong perkenan akan nasihat Perdana Menteri untuk berbuat demikian. 

Apabila Parlimen dibubarkan, maka Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mesti menjalankan urusan pilihan raya umum dalam tempoh 60 hari dari tarikh pembubaran itu dan selepas itu, Parlimen yang baru dipilih hendaklah dipanggil bermesyuarat pada suatu tarikh yang tidak lewat daripada 120 hari dari tarikh pembubaran itu. Bermula dari tarikh mesyuart peratam itulah hayat Parlimen diambil kira, bukan dari tarikh pilihan raya.
Photobucket

Siapa Pemimpin BN berketurunan Sulu?

on
Dia seorang ahli politik Tausug dari Semporna, Sabah.

Datuk Seri Shafie Apdal, datuknya dari etnik Sulug, Jolo dan ibunya dari etnik Sama-Bajau adalah orang yang bertanggungjawab menghidupkan Pesta Lepa-Lepa atau Pesta Sambulayang yang diadakan setiap tahun di Semporna.

Pesta Lepa-Lepanya menjadi kejutan budaya kepada Sabahan yang selama ini tidak pernah didedahkan dengan Pesta Kesultanan.

Sebenarnya Pesta lepa-Lepa ialah Pesta Sambulayang iaitu suasana perarakan di laut menyambut Sultan Sulu dan para Datu Diraja.

Sultan Sulu semenjak dulu telah memberi keistimewaan kepada etnik Sama-Bajau di laut untuk mengarak atau menyambut ketibaan Sultan.Satu protokol yang telah membudaya dalam institusi Kesultanan Sulu.

Etnik atau kaum Taguimah mempunyai perhubungan yang panjang dengan etnik Sama-Bajau yang mahir dilaut dan penyelam yang handal.

Para sarjana barat menggelar etnik Sama-Bajau di Sulu adalah penyelam yang terbaik di dunia.

Malah ketika era Sulu Zone, Sama-Bajau lah yang menjaga laut bersama etnik Iranun.

Maka, sebagai mengingati sejarah, Datuk Seri Shafie Apdal telah berjaya melestarikan kebudayaan Tausug & Kesultanan Sulu di Semporna. -nanatanjungcafe74


Pemuda Disyaki Pengganas Memakai Baju Bergambar Shapie Apdal


Naib Presiden UMNO Datuk Shafie Apdal meminta kerajaan menyiasat hubungan Anwar dengan Nur Misuari.

Bagaimana dengan yang ini tak nak minta disiasat ker?

Pengganas yang ditangkap di lahad Datu baru-baru ini bukan sahaja memakai baju Shafie Apdal bahkan TIDAK DIGARI SAMA SEKALI!.

Shafie patut disiasat sama! 
-fb Ghazali Suhaili.Siasat Shapie Apdal, Bukan DSAI


Baru sekarang si Bedal dan bebal ni nak bersuara.

Semasa Lahad Datu di serang di mana dia?Tiba-tiba muncul suruh siasat DSAI apa lu cita!!!..

Kalau nak siasat DSAI rasanya tak ada masalah dari pihak DSAI mau pun PR..

Aku juga minta pihak kerajaan Malaysia siasat Shafie Apdal sekali kerana salah seorang pengganas Sulu yang di tangkap memakai baju BN yang ada muka dia.

Dan satu lagi Shfiea Apdal juga salah seorang yang berketurunan sulu amacam!!!..

Kalau setakat bergambar dan ada perhubungan baik antara DSAI dan Misuari itu menjadi isu bagaimana pulak dengan pemimpin Umno yang terang-terang ada ahlinya dari kalanggan orang Sulu macam mana pulak?

Sehinggakan ada yang menyertai pehimpunan Umno…Kenyataan Puteri Jacel Kiram yg menyatakan krisis Sulu adalah rancangan pemimpin tertinggi UMNO dan Presiden Aquino kena juga disiasat..!!

Shafie Bedal dan kepimpinan Umno harus di siasat sebenarnya bukan DSAI..Kerana segala berpunca dari pemberian IC oleh Tun Mahathir,Seharusnya Tun Mahathir harus di siasat bersama Najib dan bukannya DSAI..

Kalau benar kerajaan Malaysia tidak terlibat bagaimana sehinggakan 200 orang yang di lengkapi dengan senjata boleh membolosi perairan Negara dengan begitu mudah.

Siapa yang menjadi dalangnya.

Isu ini tidak di timbulkan sedangkan ini isu keselamatan negara..Kenapa kerajaan mengambil mudah sehinggakan tiada siasatan menyeluruh tentang bagaimana pengganas Sulu boleh menembusi kawalan keselamatan negara kita dengan begitu mudah.Ini yang sepatutnya di siasat bukan isu bergambar dan sering bertemu dengan Misuari..

Najib juga terlibat dengan perjanjian pemberian tanah kepada pengganas Sulu..Najib kena perjelaskan dulu tentang janji ini sebelum menyiasat DSAI..

Safie Afdal kena cermin muka tu dulu ya..siasatan skandal hang dengan artis pun dah tak dengar cerita…Photobucket

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List