HOSPITAL MAHKOTA TIDAK IZIN PEKERJA WANITA BERTUDUNG........???

on Nov 15, 2010

Islam acuan UMNO di Melaka..hasil tarbiyah Ali Rustam
Mahkota Hospital Melaka TIdak Izin Pekerja Wanita Pakai Tudung

Rupanya, dalam sebuk-sebuk UMNO ke hulu ke hilir menjaja kononnya hak Melayu semakin tergadai, Islam semakin dalam bahaya, DAP semakin ganas menentang Islam, rupanya dalam negeri Melaka sendiri Islam dihinjak-hinjak.

Beza Melaka berbanding negeri lain dalam Persekutuan Tanah Melayu adalah UMNO menguasai 2/3 kerusi di Dewan Undangan Negeri Melaka. Maksudnya, UMNO mampu memerintah Melaka TANPA Barisan Nasional ataupun parti2 lain.

Namun, dalam negeri yang dikuasai sepenuhnya UMNO ini, hospital Mahkota Melaka telah tidak mengizinkan pekerja wanita mereka memakai tudung. Saya sendiri melihat dengan mata kepala saya betapa pekerja2 wanita ini memakai ID yang ada gambar mereka memakai tudung, tapi di depan saya mereka membuka tudung.

Rupanya, ia adalah arahan rasmi dari pentadbiran Hospital Mahkota Melaka dan ia berlaku di bawah pengawasan kerajaan UMNO Melaka.

Kalau di negeri yang mereka kuasai 100% macam ni pun mereka tidak dapatmemperjuangkan hak orang Islam yang begitu mudah, apa lagi yang boleh kita harapkan dari UMNO.

Janganlah sampai kita jadi macam Indonesia. Pekerja2 perempuan diberi arahan secara terbuka untuk tidak memakai tudung. Sekiranya mereka memakai tudung, nescaya mereka dibuang kerja.

Kalau tak salah saya juga, Mahkota Hospital ini juga sebuah Hospital kepunnyaan Singapura.

AKU DAH MELUAT DENGAN KONTROVERSI PKR NI.........???

onpemilihan 2010

Pusingan ketiga pemilihan Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang berakhir semalam masih tidak menunjukkan  kontroversi dalam pemilihan parti itu akan berakhir. 
Seperti mana dalam pusingan sebelumnya, pusingan ketiga turut dipenuhi  kontoversi.  
Sesetengah anggota parti turut menganggap ketika ini masih tiada sebarang tanda  positif kontroversi dalam pemilihan akan reda ekoran tiada tindakkan proaktif oleh Jawatankuasa Pemilihan Parti (JPP).

Di Cabang Pendang contohnya, lebih 60 anggota PKR  tersebut kempunan untuk mengundi apabila kertas undian yang disediakan tidak mencukupi.
Menurut laporan sebuah akhbar edisi utara kelmarin, hanya 100 keping kertas undi diperuntukan berbanding 535 ahli parti di cabang terbabit.

Seorang anggota PKR cabang tersebut yang hanya mahu dikenali sebagai Yunus berkata, pihak pengurusan pemilihan harus bertanggungjawab atas kejadian yang tidak sepatutnya berlaku.
"Sebagai ahli parti bukankah hak saya dijamin oleh perlembagaan parti? Tetapi apa yang berlaku hak saya untuk memilih pemimpin telah dinafikan disebabkan kecuaian mereka.

"Perkara seperti ini tidak boleh dipandang ringan oleh parti.  Kegagalan parti memberi hak yang diperuntukan oleh perlembagaan parti boleh menyebabkan tindakan mahkamah diambil," kata beliau.
Bagaimanapun, sehingga kini beliau mengakui mengetahui wujudnya gerakan untuk mengumpul bukti dan saksi untuk membawa isu penyelewengan pemilihan. 
Tetapi, katanya, mereka tidak bercadang berbuat demikian.        
"Sampai sekarang saya belum bercadang untuk bertindak sejauh itu walaupun saya ada terdengar ura-ura ada pihak sedang bercadang membawa isu ini ke mahkamah," kata beliau lagi.
Pada masa yang sama, di pusat mengundi cabang Batu Sapi di Sabah telah mencatatkan kira-kira 600 ahli membuang undi tanpa masalah kekurangan kertas undi.

Keputusan di cabang terbabit menunjukkan penguasaan calon Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK), Shamsul Iskandar Md Akin yang memungut 509 undian berbanding Badrul Hisham Shaharin yang hanya 8 undian sahaja.

Mungkinkah ada pakatan tentukan jumlah kertas undi untuk cabang?

Ekoran itu, intergriti JPP terus dipandang rendah apabila timbul dakwaan wujudnya tangan ghaib dalam menentukan jumlah kertas pengundian yang diedarkan kepada cabang-cabang.
Persoalan juga timbul kemungkinan pengawas pemilihan telah berbincang dengan pihak calon tertentu untuk menentukan jumlah kertas undi harus diedarkan kepada cabang-cabang berdasarkan kelebihan calon terbabit.

Sementara itu, calon Pengerusi Tetap AMK, Amizudin Ahmat, melahirkan perasaan kesal terhadap kontroversi yang berlaku sepanjang pemilihan.
"Saya sama juga dengan kebanyakkan calon lain bersedia menerima kekalahan dengan hati yang terbuka. Tetapi apabila kekalahan tersebut disebabkan wujudnya penipuan oleh pihak lawan maka lukanya tentu parah.   

"Saya tak benci Sam (Shamsul), Jonah (Khairul Anuar), Azmin, Zaid atau sesiapa dalam PKR ini tetapi yang saya benci adalah penipuan," ujar beliau.

Amizuddin merupakan calon pengerusi tetap AMK yang turut mendukung manifesto Anak Muda Penerus Momentum Reformasi pimpinan Badrul Hisham Shaharin yang juga dikenali sebagai Chegu Bard.

APA KATA ANWAR........???

on


Panasss...Mengapa Anwar Kata,Umno Sambut "Raya Korban Lebih Awal" Tahun Ini..!!

Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (KEADILAN), Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata Umno-Barisan Nasional menerusi agen propagandanya, Utusan Malaysia kini cuba mencetuskan krisis dan suasana tegang dalam parti setelah segala usahanya untuk memfitnah dan mentohmah pemimpinnya menemui kegagalan.

Kata Anwar antara usaha tersebut adalah seruan agar beliau dan Naib Presiden, Azmin
dakwaan beliau dan Ahli Parlimen Gombak itu punca kepada segala masalah dalam parti.

"Kalau saya umum hari ini, dengan ini saya Anwar mengisytiharkan keluar daripada KEADILAN' Umno akan buat kenduri besar-besaran esok. Malah mereka akan sambut perayaan korban lebih awal daripda Hari Raya Haji," Anwar berseloroh di depan lebih 1,000 penyokong di majlis ramah mesra anjuran KEADILAN Cabang Simpang Renggam semalam.

Dalam nada yang lebih serius Anwar menyakinkan kepada anggota parti bahawa segala usaha dan komplot tersebut tidak akan berjaya.

"Semasa saya dalam kerajaan dan pernah memegang jawatan sebagai Pemangku Perdana Menteri, semua tokoh-tokoh kaya yang berpangkat daripada Datuk, Datuk Seri, Tan Sri, Tun mengelilingi saya dan angguk kepada semua kata-kata saya tetapi selepas saya dipenjarakan, dipukul setengah mati, ditelanjangkan satu satu panggilan kepada Azizah untuk bertanyakan khabar anak-anak pun tidak ada daripada orang seperti ini.

"Siapa yang bantu perjuangan saya, mereka yang tinggal Kampung Kerinci yang setiap malam memasak nasi dan memberi air kepada penyokong, pemandu teksi yang membawa penyokong ke rumah saya tanpa meminta wang tambang dan rakyat biasa yang berkorban tanpa meminta apa-apa pembalasan. Mereka inilah sebenarnya tunggak kekuatan menegakkan keadilan di negara ini.

"Tokoh korporat yang kaya, bekas menteri yang kaya boleh datang dan pergi dalam parti kita tapi yakinlah kalau parti ini menjaga hak dan kebajikan rakyat bawahan kita akan berjaya, insyaAllah.

"Yakinlah kejayaan adalah hampir jangan kita lupa pada PRU-12 Pakatan Rakyat menang di Semenanjung denga 51 peratus undi, Umno-BN hanya dapat 49 peratus, mereka dah kalah. Kita hanya perlukan 5 peratus lagi dan insyaAllah kita akan ambil alih Putrajaya dan buat perubahan untuk rakyat. Jadi saya menyeru semua anggota parti, pendokong pakatan Rakyat serta rakyat berusaha sikit lagi da bersabar," tegas Anwar bersemangat.

Jika PRU Tergempar diadakan PR akan 'Tersungkur di pintu Putrajaya'.......???

on
KUALA LUMPUR, 15 Nov — Pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat mengakui perikatan itu berhadapan dengan situasi rugi jika pilihan raya umum ke-13 dipanggil lebih awal, di sebalik kebangkitan semula Barisan Nasional (BN) yang memenangi dua pilihan raya kecil serentak baru-baru ini.

Malah, perikatan itu melihat pilihan raya umum tergempar juga tidak memihak kepada mereka dan merupakan satu kekurangan jika mengambil kira beberapa perkembangan membabitkan komponennya.

Pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat juga merasakan kesan negatif ekoran pemilihan langsung PKR julung kali diadakan, yang tercalar dengan dakwaan manipulasi dan pelbagai kecacatan. Malah pemilihan DAP Perak semalam, yang menyaksikan wujudnya perpecahan kepimpinan komponen PR di negeri itu juga menimbulkan tanda tanya sama ada boleh menghadapi pilihan raya umum dengan penuh yakin.


Keadaan itu diburukkan dengan tindakan Datuk Zaid Ibrahim — pengumuman terbaru menunjukkan beliau keluar PKR hari ini.

Justeru, beberapa wakil rakyat PR yang dihubungi berkata, waktu pilihan raya umum ke-13 diadakan kemungkinan tidak memihak mereka jika Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak memutuskan untuk membubarkan Parlimen dalam tempoh beberapa bulan akan datang.

Pun begitu, mereka mengakui bahawa mereka perlu bersedia untuk menghadapi persaingan memandangkan mereka tidak boleh mempengaruhi proses pemilihan waktu untuk diadakan pilihan raya.

Malah mereka juga mengakui bahawa sudah ada peralihan sokongan bukan Melayu ke arah BN dengan prestasi pilihan raya kecil kerusi DUN Galas dan Parlimen Batu Sapi walaupun mereka menekankan bahawa trend itu tidak mewakili sokongan sebenar di peringkat nasional.

“Nampaknya, pilihan raya umum akan diadakan dalam waktu terdekat, dalam tempoh beberapa bulan ini.

“Waktu ia akan diadakan bukan sesuatu yang memihak kami,” kata Ahli Parlimen Rasah Anthony Loke kepada The Malaysian Insider apabila ditanya pandangannya mengenai cakap-cakap mengenai pilihan raya umum tergempar.

BN mempunyai mandat sehingga Mei 2013 untuk mengadakan pilihan raya umum iaitu lima tahun selepas pilihan raya umum 2008.

“Pentadbiran Barisan Nasional akan mengambil peluang ekoran kemenangan di Galas dan Batu Sapi, dan juga perkembangan dalam Pakatan sekarang. Mereka akan mengambil kesempatan daripada kedudukan kami yang lemah,” katanya.

Sehubungan itu, kata Ketua Pemuda DAP ini, Pakatan Rakyat perlu bertindak secara bersama dengan mengetepikan salah faham dan pergeseran sesama sendiri.

“Dalam konvensyen Pakatan Rakyat akan datang, kami perlu datang dengan garis panduan yang lebih jelas, bertindak ke atas cadangan-cadangan bagi menyelesaikan isu semasa seperti isu air, kenaikan tol... kami perlu mengurangkan politiking, sebaliknya perlu menyelesaikan masalah yang wujud.

“Saya merasakan rakyat sudah penat dengan persekitaran politiking (sejak sekian lama),” kata beliau.

PR akan mengadakan konvensyen keduanya di Pulau Pinang bulan depan.

Sambil menekankan bahawa Pakatan Rakyat tiada pilihan apabila berhadapan dengan pilihan raya, Pengarah Strategi PKR Chua Tian Chang berkata, “kami perlu menghadapinya sama ada kami sebenarnya sudah bersedia ataupun sebaliknya.”

“Menjadi kerajaan yang memerintah adalah satu kelebihan, BN boleh menentukan tarikh (pilihan raya),” kata beliau ketika dihubungi.

Bagaimanapun Ahli Parlimen Batu itu mengakui bahawa jika pilihan raya umum diadakan dalam waktu terdekat, ia tidak akan menjadi sesuatu yang memihak kepada Pakatan Rakyat.

“Tetapi kami kena iktitaf bahawa pilihan raya tergempar, jika diadakan pada bila-bila masa, ia akan menjadi satu kekurangan kepada kami,” kata beliau lagi.

Beliau bagaimanapun mendakwa sokongn bukan Melayu masih kekal kuat di sebelah Pakatan Rakyat meskipun BN menang di Galas dan Batu Sapi.

“Dari segi sokongan bukan Melayu, meskipun ada peralihan di Galas, tetapi tidak ada peralihan di Batu Sapi.

“Sebenarnya di Batu Sapi, ada peningkatan sokongan bukan Melayu ke arah Pakatan.

“Sebagai seorang ahli politik, sudah tentu saya akan mengatakan bahawa trend pengundian di Galas dan Batu Sapi tidak mewakili trend kebangsaan,” kata beliau lagi.

Bendahari PAS Dr Hatta Ramli memberitahu, peralihan sokongan bukan Melayu ke arah BN di Galas dan Batu Sapi merupakan kes terpencil dna bukan sesuatu yang signifikan.

Kata beliau, peralihan seumpama itu bukan sesuatu yang biasa dalam pilihan raya kecil ekoran skala kempen dan sumbangan yang diberikan untuk mendapatkan sokongan mereka.

“Saya tidak melihat ia mewakili sentimen keseluruhan negara,” katanya.

“Pun begitu, ia masih merupakan panggilan amaran bagi setiap orang dalam Pakatan untuk memobilisasikan jentera kami untuk bersiap sedia menghadapi pilihan raya umum,” kata Ahli Parlimen Kuala Krai ini.

Pemerhati dan penganalisis politik melihat kejayaan BN di dua pilihan raya kecil serentak termasuk merampas balik kerusi Galas sebagai petanda Pakatan Rakyat sudah hilang momentum 2008 manakala Umno dan BN memperbaiki kedudukan menjelang pilihan raya umum ke-13.

Najib dan timbalannya Tan Sri Muhyiddin Yassin akan turun padang menemui ahli dan penyokongnya mulai awal tahun depan, yang dilihat sebagai petanda pilihan raya umum semakin dekat.

Beliau dijangka mengumumkan perubahan kepimpinan Umno peringkat negeri akhir bulan ini.


Siapa Ganti, Siapa Pula Yang Diganti.........???

on
Cerita di bawah ini seharusnya disebarkan seluas mungkin, agar membuka mata para penyokong PAS, sesungguhnya mereka telah lama ditipu mentah-mentah oleh Anwar Ibrahim. PAS tidak perlu berlakon dan berpura-pura kononnya parti tersebut sangat yakin dengan Anwar Ibrahim - pada hakikatnya Hadi Awang pun ragu dengan gaya politik Anwar Ibrahim. Inilah jadinya, apabila dunia lebih dikejar daripada akhirat, akhirnya orang pijak kepala pun PAS masih boleh kata.."Tak apa..bukan sakit pun.." Baca laporan Agenda Daily di bawah :

1. Betul ke PKR ada ahli seramai 400,000 orang? Rasa ragu dan pelik ini memang sudah menjadi bualan ramai lebih-lebih lagi melihat pada jumlah ahli parti itu yang keluar mengundi dalam pemilihan jawatan utama parti itu yang sedang berlangsung sekarang. Seorang bekas orang kanan parti itu tampil setelah membaca mengenai isu berkenaan dalam ruangan Sembang Kawan di Agendadaily Jumaat.

2. Bekas Setiausaha PKR Selangor, Mohd Nazmi Rosli mendakwa jumlah ahli yang digembar-gembur oleh parti itu hanya temberang. Dakwanya tujuan PKR tipu jumlah ahli parti itu kononnya ramai semata-mata sebagai taktik rundingan pembahagian kerusi dengan PAS dan DAP. “Mempunyai ahli yang ramai merupakan syarat penting rundingan kerusi dalam Pakatan Rakyat, sebab itu PKR terpaksa dakwa mempunyai ahli yang ramai untuk kaburi mata DAP dan PAS supaya parti itu dapat bertanding banyak kerusi,” katanya kepada Agendadaily Jumaat malam.

3. Sedangkan menurut Nazmi, hakikat sebenar ahli PKR jauh lebih rendah, dan jumlah itu dapat dilihat kepada ahli yang komited menyertai proses pemilihan PKR kali ini. “Contohnya di Sungai Petani hari ini hanya 202 sahaja yang keluar mengundi daripada 3,222 ahli, jadi soalannya, betul ke ada ahli banyak macam itu, atau hanya data yang dimasukkan untuk tujuan lain?” soal beliau.

4. Ruangan Sembang Kawan membuat komentar mengenai perkiraan jumlah undi untuk jawatan Timbalan Presiden PKR di mana hanya 11,600 ahli yang mengambil bahagian. Kalau mengikut putara… dari jumlah yang mengundi Azmin Ali, Datuk Zaid Ibrahim dan Mustafa Kamil Auyb di 87 cabang yang telah selesai mengadakan pengundian setakat hujung minggu lalu hanya 134 ahli mengundi pada setiap cabang.

5. Menurut Nazmi, PKR selama ini hanya menumpang kekuatan PAS dari segi mobilisasi jentera setiap kali berlangsung pilihanraya. “Tanpa sokongan jentera PAS dalam pilihanraya umum 2008, PKR tidak akan menang kerusi sebanyak yang kita lihat hari ini,” kata beliau. Jelasnya lagi, apa yang mengecewakan ahli PAS sehingga kini adalah selepas menang besar PKR berlagak macam bos dalam Pakatan Rakyat. “PAS hanya dapat ‘seredak’ sahaja, sebab itu Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang sendiri baru-baru ini mengatakan PAS tidak mahu hanya melihat sahaja kemenangan ini tetapi mereka juga mahu memimpin dan memberi makna pada kemenangan Pakatan Rakyat ini,” ujarnya.

6. Menurut Nazmi, PKR perlu berterima kasih kepada bekas Presiden PAS, Allahyarham Datuk Fadzil Nor yang sanggup berkorban dengan menerima PKR sebagai parti baru dalam Barisan Alternatif ketika itu. “Tanpa pengorbanan Fadzil Nor, tidak akan ada Pakatan Rakyat hari ini, PKR tidak ada apa-apa, Anwar hanya menumpang apa yang telah diusahakan oleh Fadzil Nor semasa beliau dipenjara. ”Bahkan selepas Fadzil Nor meninggal dunia pun, dan Anwar bebaskan pun, PAS yang berperanan besar termasuk dalam ‘Demo Bersih’ beberapa bulan sebelum pilihanraya umum ke 12” kata beliau.

7. Dalam pilihanraya umum ke 12 BN hanya memenangi 140 kerusi Parlimen daripada 222 kerusi yang ditandinginya. Di peringkat DUN, BN hanya memenangi 307 kerusi daripada 505 kerusi yang ditandinginya. PKR telah memenangi 31 kerusi Parlimen dan 42 kerusi DUN, Pas menang 23 Parlimen dan 83 DUN manakala DAP menang 28 kerusi Parlimen dan 71 kerusi DUN.-12/11/2010

Kami Letak Jawatan........???

on
Ini adalah tindakan susulan yang telah diambil oleh hampir seluruh AJK PKR Cabang Kuala Nerus setelah mereka melahirkan kekesalan mereka terhadap tindakan Setiausaha Agung PKR Saifudin Nasution Ismail serta pihak JPP dan Jawatankuasa Disiplin yang dikatakan sengaja mengkhianati mereka.

Sebelum ini mereka telah mendakwa Setiausaha Agung PKR, Saifudin Nasution Ismail telah mengambil alih mempengerusikan mesyuarat Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP) dan Jawatankuasa Disiplin PKR yang asalnya diketuai oleh Dr. Molly Cheah dan beliau membuat keputusan untuk mengadakan semula Pemilihan dalam Mesyuarat Agung Tahunan Cabang (MATC) di Cabang Kuala Nerus dengan memasukkan semula nama calon Ketua Cabang iaitu Muzafeq yang mana sejak dari mula lagi telah dibatalkan oleh JPP.sepenuhnya sila baca di SINI

Mereka-mereka ini bukanlah Barua-barua UMNO atau telah dibeli oleh UMNO tetapi Ahli-ahli PKR yang kecewa…

7 comments:


Anonymous said...
dah keluar PKR ni nanti join la Pas ek jgn la join umno pulak ...ehehe kalau join umno lebih baik duduk aja dalam pkr tu....
pasti mereka ini x akan join umno kerna mereka ini adalah team reformasi 1998 dulu lg ape yg sy tahu mereka ini pasti akan tlg pas d semua tempat d k.nerus hubungan mereka dg pas dan dap teganu amat rapat skali
Anonymous said...
Anony...3:16pm,
Aku setuju cadangan tu, tadi Zaid Ibrahim dah pun blah juga...kepada kawan2 mau dok blah,tunggu apa lagi..lagi lama lagi dok merapu...silap2 masuk tanjung rambutan.
FMZam said...
Yang PKR ni giler sangat2 nak buat pemilihan sampai berpecah belah parti tiba2 datang PRU 13 yang mengejut habis jahanam PKR. Apa gunanya kalau menang pemilihan parti tapi kalah pilihanraya umun, yang menang dapat abu, yang kalah dah tentu dapat arang.
Terima Kasih Keadilan Kuala Nerus..
Yang pasti ramai Reformis yang tidak berpuas hati dengan cara Pemilihan ini dijalankan.. 
Banyak aduan telah dikemukakan oleh banyak pihak.. hanya penafian yang kita dengar hingga kini..
Datuk said...
Ye ler .. tak kan ler nak kuar terus
perbaiki ler keadaan yg ada
kuar tu cerminkan xde pendirian
sikit2 kuar ..tak puas ati kuar 
ceh .. mmng ler de kelamahan
ambik ler suara majoriti
perbaiki keadaan
boring ler asyik dengar citer
camne ..org xde intigriti
Tak keluar lagi tu Datuk.. baru letak jawatan..

Setiausaha PKR Pahang: Politik naungan punca kemelut

on


PETALING JAYA: Setiausaha PKR Pahang, Razali Alias berkata, kemelut dalam PKR telah menjejaskan sokongan rakyat kepada parti itu.

Menurutnya, kemelut itu berlaku kerana semua pemimpin PKR mahu bernaung di bawah `restu’ Ketua Umum, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Ini politik yang tidak sihat. Semua berpunca daripada politik naungan kerana masing-masing mahu duduk di bawah ketiak Anwar.

"Semua mahu menjadi orang Anwar, menjadi orang yang dinaungi Anwar," katanya ketika dihubungi hari nini.

Beliau mengulas kemelut PKR yang menyaksikan calon timbalan presiden yang juga Pengerusi Wilayah Persekutuan, Datuk Zaid Ibrahim menarik diri dan meletakkan semua jawatan parti.

Razali menambah, masa depan PKR kini bergantung kepada sejauh mana pimpinan parti menangani kemelut itu.

Zaid, bekas menteri undang-undang juga dikatakan akan bertindak untuk keluar PKR.

"Kemelut PKR ini berpunca daripada pemilihan secara langsung yang menyebabkan terdedah dengan pelbagai kemungkinan.

"Pemilihan secara langsung, ada baik dan ada buruknya. (Tetapi) Yang buruk telah tersebar keluar, kini orang membuat persepsi buruk terhadap PKR, orang lihat PKR lemah.
"Apa yang berlaku sekarang ialah wujud suasana tidak sihat dalam PKR. Sedikit sebanyak terjejas untuk menghadapi pilihanraya umum akan datang," katanya. 

PKR dalam pemilihan pucuk pimpinan dari cabang (bahagian) hingga presiden melaksanakan satu ahli satu undi – di mana setiap ahli boleh memilih.

Zaid yang menyertai PKR Julai tahun lalu menarik diri dari pertandingan timbalan pesiden kerana mendakwa berlaku ketidaktelusan dan penyelewengan jumlah pengundi. Beberapa pemimpin lain turut menyuarakan perkara sama.

Naib Presiden PKR Azmin Ali kini mendahului seorang lagi calon, Mustaffa Kamil Ayub. Bagaimanapun, keputusan penuh akan diumumkan dalam kongres parti akhir bulan ini.

Bagaimanapun, Pengerusi PKR Perak, Osman Abdul Rahman berkata kemelut dalaman adalan perkara biasa bagi parti politik dan persatuan.

Katanya, mana-mana parti politik akan berlaku kemelut dan masalah dalaman.
"Dalam isu PKR saya tidak nampak PKR kurang sokongan. Sokongan rakyat macam dulu juga. Saya yakin PKR akan berjaya dalam pilihanraya umum akan datang," katanya.

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List