Selamat Hari Raya

on Aug 17, 2012

Photobucket

'Tanda Putra' itu 'tanda UMNO terdesak'

on
‘Tanda Putra’ merupakan filem yang dipergunakan oleh BN lebih-lebih lagi UMNO untuk ‘discredit’ Lim Kit Siang dan ini merupakan tindakan ‘desperate’ pihak BN dalam menunggu pilihanraya yang paling mencabar dalam sejarah negara ini. Isu perkauman dan agama diperbesarkan oleh pihak UMNO kerana itu sahaja yang mereka rasakan boleh menyekat peningkatan pengaruh DAP dalam kancah politik tanahair. DAP sudah di terima oleh sebahagian orang Melayu sebagai parti yang mampu membawa kebaikan kepada negara bersama-sama dengan PAS dan PKR.

Tohmahan dan tuduhan palsu ke atas LKS itu merupakan jalan yang terakhir untuk BN mengelakan diri dari terjatuh tersungkur di hadapan mata rakyat kerana momokan terhadap parti itu sejak lebih empat dekad lalu sudah secara deras tidak diterima lagi oleh ramai orang Melayu. UMNO dalam kedudukan ‘desperate’ untuk mendapatkan sokongan orang Melayu kerana sebahagian besar dari orang Melayu sudah menerima PAS sebagai parti gantian kepada UMNO untuk mereka sekarang ini.

Kaum Cina pula sudah meninggalkan MCA yang selama ini merupakan parti yang mewakili bangsa Cina dalam Perikatan dan BN selepas itu. Maka memainkan isu perkauman itu merupakan salah satu dari strategi untuk mengelakan orang Melayu dari memberikan perhatian terhadap DAP. Dalam posting saya semalam saya telah menulis tentang betapa 'desperate'nya UMNO jika PAS dan DAP terus-terusan bekerjasama dengan baik kerana jika kedua-dua parti ini tidak dapat dipecah belahkan oleh UMNO maka keputusan pilihanraya yang akan datang ini adalah ‘predictable’.

Datin Paduka Shuhaimi Baba, pengarah filem itu menafikan yang filem itu membawa maksud untuk menuduh LKS terlibat memyebabkan tercetusnya trajedi 13 Mei ’69 itu. Saya mempunyai andaian yang isu ini dengan sengaja dipermainkan kerana politik dan kuasa. Ramai yang bercakap dan menghubungi saya berpendapat ini merupakan permainan politik yang sangat kotor dan LKS sepatutnya mengambil tindakan Mahkamah jika cukup kesahihan yang isu ini diperbesarkan semata-mata kerana permainan politik desperado pihak yang ketagih dengan kuasa itu.

Jika isu fitnah itu menyebabkan kecederaan kepada intergriti pemimpin maka mangsa kepada isu itu sememangnya wajar untuk tampil mengambil tindakan undang-undang kerana isu ini akan menyebabkan perpecahan rakyat yang berdasarkan kepada kaum. Isu yang dimainkan oleh pihak yang menyokong pemerintah ini adalah isu yang tidak bertanggungjawab dan ia bertentangan dengan slogan-slogan pihak pemerintah untuk menjaga kepentingan kesemua kaum di negara ini.

Kita sudah merdeka selama 55 tahun dan isu perkauman ini nampaknya di burukan oleh pihak parti-parti yang memerintah. Sekarang ini, rakyat pula yang bersabar dengan tindak tanduk BN untuk mengelakan pergaduhan di antara kaum di negara ini. Tindakan media massa dan alternatif yang memihak kepada BN sengaja mahu mengingatkan peristiwa berdarah itu untuk menakut-nakutkan orang Melayu dan untuk menyemai perasaan benci-membenci di antara kaum.

Kita elok memberi pandangan kepada pihak parti-parti yang memerintah supaya berkelakuan baik untuk mendapat penghormatan rakyat, bukannya menabur fitnah terhadap mana-mana pihak untuk mengekalkan kuasa. Walau bagaimana pun rakyat tidak mudah untuk menerima tohmahan ini kerana rakyat sudah tersedia dengan persepsi yang sangat buruk terhadap parti pemerintah sekarang ini.

Adalah tidak bermoral untuk sesiapa memperjudikan keselamatan negara kerana ingin terus berkuasa dengan memecah belahkan rakyat. Bagi LKS, beliau berhak untuk mempertahankan diri beliau dari korban fitnah yang tidak terperi kotornya ini.

LKS sepatutnya ke mahkamah dalam masa yang terdekat ini kerana fitnah mesti diperangi habis-habisan. Isu ini keluar kerana pilihanraya akan tiba. Rakyat ramai harus bangkit untuk menolak sebarang tindakan yang bersifat perkauman untuk meninggalkan sebuah negara yang aman damai kepada generasi kita yang akan datang.

Bagi rakyat pula kita seharusnya tidak terjebak dengan permainan kotor setengah pihak ini kerana kita juga tidak boleh membiarkan pihak ini memperbodoh-bodohkan kita dan bersekongkol dengan niat jahat pihak tersebut.

Kita memperjuangkan kehidupan rakyat yang muhibbah dan harmonis kerana sejak merdeka kita mempunyai satu matlamat yang ‘ultimate’, iaitu penyatuan semua kaum dan mencapai tahap ‘national unity’ yang optima.

Itulah sebaik-baik peninggalan untuk generasi kita yang akan datang.

Photobucket

Sabah Sudah ada Kabinet Bayangan.....?

on

PEMBANGKANG Sabah sememangnya dipenuhi dengan pemimpin yang hebat dan vokal seperti Datuk Jeffrey kitingan, Datuk Yong Teck Lee, Jimmy Wong, Christina Liew, Dr Hiew King Cheu, Hj Ansari Abdullah, Ahmad Tamrin Jaini, Hj Hamzah Abdullah.

Barisan ini diperkukuhkan lagi dengan wira sabah yang berani serta dipuji oleh semua rakyat Sabah iaitu Datuk Seri Panglima Lajim Hj Ukin dan Datuk Seri Panglima Wilfred Mojilip Bumburing.

Kesemua pemimpin pembangkang ini adalah antara senarai harapan rakyat Sabah kali ini. Persoalan kita sekarang, siapakah di antara mereka yang terbilang ini, akan mengetua barisan pembangkang dalam pertempuran sengit di medan perang 60 Kawasan Dun nanti?

Pembangkang mesti mencapai kata putus dan sepakat mewujudkan satu Gagasan pembangkang yang kuat serta senarai calon yang boleh diterima oleh semua gabungan pembangkang di 60 Dun nanti.

Calon pembangkang kali ini mestilah boleh diterima oleh semua gabungan dan peluang menang mesti 100%, malah kesemua calon pembangkang ini adalah bersih dari disyaki perasuah, kaki betina, kaki judi dan paling penting, mempunyai prinsip dan maruah, agar tidak mudah menjadi siluman katak lagi.

Berbalik soal, siapa bakal Jenderal yang akan mengetua pembangkang kali ini, Jenderal ini juga


bakal mengangkat sumpah sebagai Ketua Menteri Sabah yang baru. Andainya pembangkang menang simple majoriti kali ini, (kenapa saya katakan simple majoriti), kerana diramalkan PRU 13 kali ini, adalah sangat sengit dan 'head to head', sama ada BN atau PR dapat membentuk kerajaan baru Sabah nanti; adalah hanya menang dengan kedudukan 33 vs 27.

Persoalannya, siapakah Jenderal yang boleh mengetuai pasukan penggempur ini dan boleh diterima semua? Adakah Datuk Jeffery atau Datuk Yong Teck Lee atau Datuk Lajim Ukin atau Datuk Wilfred Bumburing atau Hj Ansari atau Hj Tamrin?

Majoriti rakyat Sabah, sememangnya sangat berbangga dengan pahlawan-pahlawan yang disebutkan di atas tadi, tetapi pada hakikatnya, seorang 'Ketua' mesti dilantik sebagai Jenderal untuk ke medan perang nanti.

Datuk Dr Jeffery Kitingan, semestinya difikirkan sesuai dan orang yang layak mengetua gabungan kesemua pembangkang ini. Pakatan Rakyat dan Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim semestinya memberi peluang kepada pemimpin yang hebat serta berani bercakap atas dasar fakta ini, serta Dr Jeffrey ini sangat tepat mengetuai gabungan ini kerana ia setanding dengan 'kepala hotak' Tun Dr Mahathir Mohammad, dan abang kandungnya sendiri, Datuk Pairin.

Dengan kelulusan PhD, dirasakan beliau layak. Bagaimanapun, pemimpin lain mesti mencapai kata sepakat ini dan menerima Dr Jeffery sebagai Jenderal mereka; demi masa depan dan harapan rakyat Sabah untuk menukar kerajaan dan Ketua Menteri Sabah.

Kebijaksaan semua pemimpin pembangkang Sabah kali ini, bakal diuji. Jika pembangkang Sabah kali masih gagal mencapai kata sepakat itu, maka harapan rakyat Sabah akan hancur berderai.

Oleh itu, pembangkang Sabah mesti sedia bertolak ansur serta bercita-cita besar dan merangka satu senarai 'Kabinet Bayangan' yang setanding dengan kabinet sekarang ini supaya rakyat boleh bayangkan menteri-menteri dari PR ini nanti.

Kabinet Bayangan yang boleh memberi inspirasi baru kepada rakyat Sabah, mungkin seperti senarai berikut;

Ketua Menteri - Datuk Dr Jeffery kitingan (STAR)

Menteri di JKM 1 - Dr Hiew king Chew (DAP)
Menteri di JKM 2 - Ahmad Tamrin (PKR)

Timbalan KM - Hj Ansari Adullah (PKR) merangkap Menteri Kewangan
Timbalan KM - Jimmy wong (DAP) merangkap Menteri Pembangunan Perindustrian
Timbalan KM - Datuk Wilfried Bumburing (SRF) merangkap Menteri Pertanian Dan Perikanan.

Menteri Kerajaan Perumahan & Kerajaan Tempatan - Datuk Seri Panglima Lajim ukin (APR).

Menteri Pembangunan Luar Bandar - Danial John Jambun (STAR)

Menteri Pembangunan Infrastruktur - Christina Liew (PKR)

Menteri Pelancongan Dan Kebudayaan Alam Sekitar - Hj Hamzah Abdullah (PAS)

Menreri Pembangunan Masyarakat Dan Hal Ehwal Pengguna - Edward Mujie ( DAP )

Menteri Belia Dan Sukan - Hj Amde sidik ( SAPP )

Senarai kabinet bayangan pembangkang ini hanyala satu ilham dan satu harapan rakyat Sabah, untuk menumbangkan Kerajaan BN yang gagah perkasa ini, serta kabinet ini diharapkan akan meyayukan kesemua pemimpin pembangkang Sabah kali ini.

INI KALI LA KITA TUKAR BAJU BARU!Oleh : MOHD DANIAL ADULLAHPhotobucket

Mengapa Najib Enggan Dakwa Musa Aman Dan Taib Mahmud...?

on

Mana-mana pemikiran rakyat Malaysia yang waras kini mesti tertanya-tanya mengapa Perdana Menteri Najib Razak begitu keberatan untuk bertindak terhadap ketua menteri Sabah dan Sarawak, memandangkan bahawa kedua-dua didakwa menghadapi bukti-bukti kukuh menggalakkan rasuah dan penyalahgunaan kuasa yang tidak terbatas.

Kedua-dua Musa Aman dari Sabah dan Ketua Menteri Sarawak Taib Mahmud yang telah lama berkhidmat adalah antara yang terkaya di kalangan 13 ketua menteri di Malaysia, setelah dilaporkan mempunyai kekayaan berbilion-bilion dan masih aktif mengumpul kekayaan dan hartanah domestik dan luar negara.

FMT baru-baru ini telah menemuramah tiga penganalisis yang secara kolektif bersetuju bahawa keengganan Najib adalah disebabkan oleh tindak balas yang mungkin boleh membahayakan cengkaman parti pemerintah pada "simpanan tetap" di negeri-negeri Borneo.

Walaupun khabar-khabar angin tidak mempersoalkan kepintaran percaturan politik pemimpin-pemimpin ini, bagaimanapun mereka tidak ragu-ragu bersetuju mengenai "kekebalan" kedua-dua mereka dan dakwaan bahawa ia adalah "ketakutan" buat Najib akan kehilangan sokongan mereka.

Dr James Alin, seorang pakar ekonomi Universiti Malaysia Sabah (UMS), ketika ditemui, berkata bahawa sebarang cubaan untuk mendakwa kedua-dua lelaki itu akan mempunyai akibat yang tidak diingini ke atas Najib dan Barisan Nasional (BN).

"Najib takut kehilangan sokongan dari kroni Musa dan Taib yang Najib sendiri dianggap sebagai dalam lingkungan BN dalam.

"Akibatnya lain adalah keluarga Najib mungkin kehilangan rakan kongsi perniagaan.

"Mereka menubuhkan sebuah perbicaraan monyet untuk Shahrizat Abdul Jalil untuk menutup penglibatan jelas dalam lingkungan kuasa Umno berkenaan isu Pusat Fidlot Nasional [NFC]. Najib kini terpaksa bermain secara selamat apabila berurusan dengan Musa dan Taib kerana dia tahu bahawa Anwar Ibrahim boleh bekerjasama dengan kedua-dua mereka dalam keadaan yang paling ekstrim sekalipun, "kata Alin.

Alin yang merupakan lulusan universiti Jepun berpendapat bahawa Najib tidak mampu bertindak seperti Machiavelian sebagaimana yang ditunjukan bekas perdana menteri Mahathir Mohamad.

"Dia bergantung sepenuhnya kepada kroni beliau untuk menang di Sabah. Menentang Musa akan menjadi terlalu bahaya dari sudut politik kerana rakan-rakan Umno di Sabah, Upko dan PBS, [hanya] berpura-pura berjuang untuk rakyat Sabah.

"Mengeluarkan Musa menjadikan Umno Sabah tidak stabil, dan BN akan hancur. [Di Sarawak], Najib tahu rakyat Sarawak sudah bosan dengan Taib tetapi tidak akan bertolak ansur dengan gangguan dari Kuala Lumpur ... "tambah Alin.

Dan yang menjelaskan mengapa Najib, yang mendakwa untuk menggalakkan tadbir urus yang baik di Malaysia, begitu keberatan untuk bertindak terhadap "kembar berkuasa" di Malaysia Timur itu.

Najib takut tindak balas

Apa-apa tindakan terhadap kedua-dua lelaki itu akan melihat tindak balas yang boleh memintas menembusi kubu pertahanan Najib sendiri di Sabah dan di Sarawak.

Oleh itu, ia akan menjadi lebih baik untuk membiarkan sahaja kedudukan mereka dan mengharap yang terbaik daripada keadaan tersebut dan fokus tertumpu untuk merampas kembali kerusi di Semenanjung walaupun agak mustahil.

Apa yang penting ialah bagi BN untuk mendapatkan majoriti kerusi parlimen dari Sabah, Sarawak dan Labuan, yang secara keseluruhan sudah mempunyai 57 daripada 222 kerusi iaitu kira-kira satu perempat kekuasaan BN.

Dr Arnold Puyok, seorang penganalisis politik dengan UiTM Kota Kinabalu, di samping berkongsi pandangan Alin bahawa Sabah dan Sarawak memegang kunci kepada survival politik BN, berkata bahawa Najib sedar bahawa kedua-dua pemimpin mempunyai sokongan "kuat" di kalangan pengundi luar bandar.

"Najib perlu berhati-hati. Dia tahu sokongan untuk Musa dan Taib masih kukuh di kalangan pengundi luar bandar yang dapat menjelaskan mengapa tidak ada tindakan terhadap kedua-dua lelaki itu sehingga kini.

"Bagaimanapun, berbanding Taib, kedudukan Musa adalah sukar sedikit kerana dia mempunyai isu dengan puak-puak dalaman Umno Sabah. Dia mungkin diminta untuk berhenti oleh Najib kerana tekanan daripada pemimpin Umno Sabah sendiri, "katanya.

Puyok juga menyatakan bahawa ketiadaan pengganti yang sesuai untuk Taib boleh menjadi sebab mengapa memaksa beliau membiarkan Taib sekarang adalah satu-satunya pilihan tepat.

"Tidak ada tanda bahawa Taib akan meletak jawatan dalam masa terdekat kerana dia masih tidak mempunyai pengganti yang sesuai," katanya.

Seorang lagi penganalisis dari sebuah universiti di sini berkata beliau menjangkakan perdana menteri meminta Musa berundur sebagai ketua menteri tidak lama lagi dan membuka jalan bagi peralihan kepemimpinan baru, segar, mungkin dari kalangan menteri Musa "tetapi ia juga boleh menjadi mana-mana pemimpin Umno di luar Kabinet ".

"Jika Musa enggan meletak jawatan, maka perkara yang seterusnya Najib boleh lakukan adalah untuk merombak Umno Sabah, menggantikan Musa sebagai ketua dan sama ada menggantikannya dengan timbalannya Salleh Said Keruak atau pemimpin lain," katanya, sambil menambah bahawa Umno Sabah juga tidak nampak pemimpin yang lebih baik untuk menggantikan Musa.

Penganalisis yang enggan namanya disiarkan, juga berkata bahawa salah satu sebab mengapa Najib tidak mengambil tindakan tegas terhadap kedua-dua lelaki itu adalah ketakutan sendiri bahawa apa-apa tindakan menyerang akan membuka pekung busuk mengenai rasuah dan penyalahgunaan kuasa dalam kerajaan dan Umno sendiri.

"Jika Perdana Menteri membersihkan dirinya, maka dia sepatutnya telah mengambil tindakan, bukan sekadar memerhatikan rakyat yang bangun menentangnya," katanya.


Photobucket

Siapa "Syaitan-syaitan Bisu" dalam Kenyataan Nasharuddin Mat Isa?

on
Nasharudin Mat Isa yang mencetuskan kontroversi apabila bersama-sama dengan Najib mengadakan pertemuan dengan beberapa orang tokoh agama di sana menafikan bahawa dirinya akan menyertai UMNO. Katanya, dia setia dengan PAS.

Menurut Nasha dalam kenyataan medianya, "Saya telah mengaturkan pertemuan di Mekah antara beberapa orang Ulama di Makkah bersama dengan YAB PM bersempena dengan persidangan OIC. Saya dijemput ke Mekah dengan visa khas selepas YAB PM bersetuju untuk bertemu dengan ulama2 tersebut. Perbincangan telah diadakan di sebuah villa kenalan bersebelahan dengan Masjidil haram.

Yang dibincang antara lain adalah isu di Syria dan Rohinya. Para ulama tersebut menyebut tentang peranan yang boleh dimainkan oleh Malaysia. Perbincangan juga menyentuh beberapa kejayaan yang telah dicapai oleh Malaysia. Mereka juga telah meninggalkan beberapa pesanan kepada PM seperti mempastikan Malaysia terus mengangkat pegangan ahli sunnah wal jamaah dalam memelihara kesucian Islam.
 

Pertemuan itu sedikit pun tidak berbincang tentang Pas atau Umno, sebab isu yang dibincangkan adalah jauh lebih besar dari Pas atau Umno. Kami berbincang tentang keadaan semasa ummah. Rasullullah menyebut, man lam yahtamma biamril muslimin falaisa minhum."

Nasha seterusnya mempersoal "Adakah berbincang tentang ummah satu jenayah?" Persoalannya, adakah tindakan Nasha ini diketahui oleh partinya. Selaku orang yang masih menjawat jawatan penting sudah tentu tindak-tanduknya terutama melibatkan pemimpin parti lawan perlu dimaklumkan kepada parti. Adakah dia berbuat demikian? 

Kalau kita baca di media, laporan akhbar mesra UMNO cukup-cukup memanipulasikan pertemuan Najib dengan Pak Arab. Tambah-tambah pula yang memberikan kenyataan itu ialah Najib sendiri. Misalnya Bernama melaporkan, "Tokoh ulama terkenal di Arab Saudi iaitu Sheikh Dr Abdullah Hamad Jalaly, Mufti Masjidil Haram Makkah Sheikh Dr Sulaiman Al Salumi dan Ketua Hakim Mahkamah Makkah Dr Saleh Darwish menyatakan pandangan mereka itu dalam satu perjumpaan dengan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini.

Ketiga-tiga tokoh agama bersama dua lagi pemimpin Islam terkenal iaitu Penasihat Wasir TV Channel Sheikh Dr Abdul Rahim Mulazadah dan Pengerusi Al Maijd TV Dr Hammad Mohamad Al Ghammas mengunjungi Perdana Menteri yang mengetuai delegasi Malaysia pada Sidang Kemuncak Luar Biasa Pertubuhan Kerjasama Islam (OIC) yang berlangsung di kota suci Makkah mulai hari ini. 

Najib memberitahu wartawan Malaysia di Makkah, ketiga-tiga ulama Arab Saudi itu memuji kerajaan Malaysia kerana berjaya mengukuhkan kedaulatan Islamiah apabila meletakkan Islam sebagai agama persekutuan walaupun rakyatnya berbilang kaum dan agama.
  
Katanya, para ulama Arab Saudi juga kagum dengan kepimpinan kerajaan Malaysia yang memupuk hubungan baik antara ulama dan umarak dan mahukan negara Islam lain menjadikan Malaysia sebagai model negara Islam yang maju.
 
“Kita juga memaklumkan mengenai konsep Wasatiyah yang kita pegang dari dulu dan di peringkat negeri pula kita mempunyai enakmen yang menyebut pegangan kita ialah Ahli Sunnah Wal Jamaah bagi mengelakkan berlaku sebarang konflik dan kerosakan akidah dan sebagainya,” katanya.
  
Ulama itu berpendapat pendekatan kerajaan terhadap kepimpinan yang berteraskan Islam itu telah mengelakkan Malaysia daripada menghadapi sebarang konflik seperti negara majmuk yang lain.

Di mana isu Rohingya, Syria?

Yang TM persoal ialah sikap Nasha terhadap UMNO walaupun dia dengan tegas mengkritik DAP terutama berkaitan dengan hudud. Kata Nasha dalam kenyataan medianya, "Saya kekal dengan pandangan saya bahawa Karpal Singh bukan hanya sekadar anti hudud tetapi anti Islam." Setahu kita, Karpal menentang hudud atas sebab-sebab perundangan, Perlembagaan, hudud tidak dimasukkan ke dalam manisfesto PR, dan sudah tentu Karpal Singh bukan Islam. Namun yang pasti, kita tidak pernah mendengar berita atau laporan atau kenyataan menunjukkan Karpal anti-Islam, selain andaian dan tanggapan pihak-pihak tertentu untuk mencetuskan persepsi buruk kepada DAP. Bagaimana Nasha boleh mengatakan Karpal anti-Islam hanya kerana Karpal tidak bersetuju dengan hudud. Pernahkah Nasha mendengar Karpal menghina hudud atau Islam? Jika antihudud itu anti-Islam, maka banyak orang UMNO yang jatuh dalam golongan ini!

Seterusnya, Nasha berkata "Berapa kali sudah dia mengungkapkan bahawa perlaksanaan sistem perundangan Islam 'is over my dead body' menunjukan dia sanggup mati untuk pertahankan pendiriannya, maka saya juga sanggup melakukan apa saja 'at whatever cost ' untuk pertahankan agama saya."

Wow!

Adakah sikap DAP sebagai sebuah parti begitu?
 
Apa tindakan Nasha terhadap orang Islam yang bukan sahaja menentang hudud tetapi MENGHINA, MEMPERLEKEH, MEMFITNAH hudud, hukum Allah, Tuhan mereka? Apakah hukumnya Nasha bersama-sama dengan puak-puak ini?

Apa at whatever cost Nasha untuk mempertahankan agama Islam daripada dihina dan diperlekeh oleh pemimpin yang kini menjadi "rakan akrabnya"? Apa tindakan Nasha terhadap "rakan karibnya" yang membiarkan pemimpin MCA menghina hudud dan Islam?
Pernah dengar pemimpin DAP mengeluarkan kenyataan begini?

Banyak lagi gambar menarik. Google atau Yahoo.
Cuba baca pandangan Che Det tentang hudud di sini. Apa pandangan Ustaz Azhar? Lihat di sini.


Kata Nasha lagi "Terpulanglah kepada mana pihak yang mungkin kerana percaturan politik akan mendiamkan diri seperti syaitan syaitan bisu yang sering diungkap oleh pimpinan, Insyaallah saya tidak akan biarkan mana mana pihak sewenang wenangnya menghina agama saya."

Jadi, siapa yang patut dilabel sebagai syaitan bisu? 

Walhal kita maklum pendirian PAS yang tetap mempertahankan hudud walaupun pada masa yang sama pendirian itu tidak dipersetujui oleh beberapa pemimpin DAP. Biarpun begitu, DAP sebagai sebuah parti menyatakan kesanggupan dan kesediaan mereka untuk bermuzakarah dengan PAS berkaitan dengan hudud, sesuatu yang tidak pernah terlintas dalam minda pemimpin UMNO. 

Kita juga maklum bahawa pemimpin PAS sekeras-kerasnya mengutuk sikap pemimpin UMNO yang bukan sahaja menolak tetapi menghina dan memperlekeh hudud. Sebagai ahli Parlimen di Kelantan, Nasha juga maklum bahawa UMNO pernah pernah mengancam untuk membawa kes hudud ke mahkamah jika Kelantan meneruskan niat untuk melaksanakan hukum Allah itu.

Jika Nasha "menibai" DAP kerana pemimpinya menentang hudud, mengapa Nasha bersengkongkol dengan pemimpin UMNO yang terang-terangan menghina, memperlekeh, dan menghalang pelaksanaan hudud, hukum yang diamanahkan oleh Tuhan mereka untuk dilaksanakan di muka bumi ini? -DCM

Apa hukum bersekongkol dengan pemimpin seperti ini?


P/s: Sampai bila PAS nak simpan pemimpin seperti ini???


http://duniacacamarba.blogspot.com

Photobucket

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List