Buat Kerja Tak Masuk Akal Atau Bercakap Tak Guna Akal...?

on Mar 2, 2012

Photobucket


Laporan dari Lidah Rasmi UMNO..

BUTTERWORTH 15 Jan. - Janji pakatan pembangkang untuk menghapuskan tol lebuh raya apabila memenangi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) adalah tidak masuk akal dan sukar untuk dilaksanakan.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Tan Sri Nor Mohamed Yakcop berkata, cadangan itu jika dilakukan akan menyebabkan kerajaan terpaksa menanggung beban hutang yang banyak.

Katanya, ia tidak menolak kemungkinan negara akan menjadi muflis hanya kerana membayar pampasan kepada syarikat konsesi lebuh raya.

Menurut beliau, jika pakatan pembangkang menghapuskan tol, mereka tidak akan mempunyai sumber kewangan selain meminjam daripada pihak luar.

"Bila sudah pinjam, siapa yang akan bayar...sudah pasti anak cucu kita susah, kita tak mahu anak cucu kita susah hanya disebabkan pakatan nak buktikan boleh tunai janji pada kita sekarang.

"Duit kerajaan digunakan untuk bermacam perkara termasuk membina sekolah, menyediakan kemudahan awam, pengagihan kepada yang memerlukan dan bukannya untuk menghapuskan tol semata-mata," katanya di sini hari ini.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas menyampaikan baucar Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) di Bagan Ajam dekat sini - Lidah Rasmi UMNO

***********************************************PM umum potongan 50% tol lebuh raya Cheras-Kajang

Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengumumkan pemansuhan bayaran tol RM1 menghala ke Kuala Lumpur di Plaza Tol Batu 9 dan bayaran 90 sen di Plaza Tol Batu 11 menghala ke Kajang, berkuatkuasa tengah malam ini.

Perdana Menteri berkata keputusan kerajaan itu akan mengurangkan beban pengguna yang kerap menggunakan Lebuh Raya Cheras-Kajang sebanyak 50 peratus, atau pengurangan bayaran tol daripada RM3.80 kepada RM1.90 untuk dua hala.

"Ini adalah usaha dan perjuangan kerajaan Barisan Nasional sejak 2009 lagi dan hari ini kerajaan jadikan kenyataan," katanya pada majlis pecah tanah projek Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan (SRJK) Cina Bandar Sungai Long di sini - sepenuhnya sila baca di SINI******************************************************************
Semalam Perdana Menteri Malaysia Datuk Seri Najib Tun Razak telah melakukan satu tindakan yang tidak masuk akal dan sukar untuk dilaksanakan.


Datuk Seri Najib Tun Razak semalam telah mengumumkan pemansuhan bayaran tol RM1 menghala ke Kuala Lumpur di Plaza Tol Batu 9 dan bayaran 90 sen di Plaza Tol Batu 11 menghala ke Kajang, berkuatkuasa tengah malam semalam.

Tindakannya ini akan menyebabkan kerajaan terpaksa menanggung beban hutang yang banyak.

Negara mungkin akan menjadi muflis hanya kerana membayar pampasan kepada syarikat konsesi lebuh raya.

Jika kerajaan menghapuskan tol, mereka tidak akan mempunyai sumber kewangan selain meminjam daripada pihak luar.

"Bila sudah pinjam, siapa yang akan bayar...sudah pasti anak cucu kita susah, kita tak mahu anak cucu kita susah hanya disebabkan pakatan nak buktikan boleh tunai janji pada kita sekarang.

"Duit kerajaan digunakan untuk bermacam perkara termasuk membina sekolah, menyediakan kemudahan awam, pengagihan kepada yang memerlukan dan bukannya untuk menghapuskan tol semata-mata,"

Ha..ha..ha.. Aku pinjam ayat Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Tan Sri Nor Mohamed Yakcop tu…

Sekarang.. Najib buat kerja tak masuk akal atau Nor Mohamed Yakcop bercakap tak guna akal?
Nampak sgt UMNO/BN nak tipu rakyat Kajang n Malaysia umumnya...perjuangan menidakkan pungutan tol d laluan ke Kajang sebenarnya telah menjadi perjuangan kami semua saf kepemimpinan Pakatan Rakyat d Kajang khususnya dan d Hulu Langat amnya....


dengan jelas...kerajaan UMNO/BN hanya maukan undi rakyat...umumkan telah hampir sgt PRU 13....camne dgn tol PLUS pulak....klau benar2 utk rakyat...umumkan segera penurunan tol d seluruh negara...dan juga jgkamasa penutupan terus tol2 berkenaan...bukan jgkamasa kadar kenaikan utk 20-30 thn akan datang...


Photobucket

0 comments:

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List