Beranii..Penerbit "Renyuk" Surat Depan Menteri..

on Apr 3, 2011


Kecoh bila penerbit bengang gara-gara Menteri janji tak betul.Ceritanya ialah,mengikut dasar terdahulu mengenai duit duti ghiburan, kerajaan akan mengagihkan semula duit tersebut kepada penerbit filem tidak kira berapa pun hasil kutipan tiket filem mereka di pawagam.


Namun, arahan terbaru itu menyatakan duti hiburan tidak akan dipulangkan kecuali bagi penerbit yang filemnya mendapat kutipan kurang daripada RM6 juta. Jika melebihi angka itu, wang duti hiburan itu akan dimasukkan ke dalam sebuah tabung khas.

Apabila ada perubahan, ada penerbit suka dan sebaliknya.Macam David Teo yang bangun dan tunjuk protes depan menteri. Habis surat tentang insentif itu direnyuk-renyuknya. Tak setujulah. Nasib baik keadaan terkawal,kalau tidak,alamat terbanglah kertas di muka pak menteri tersebut.

Mungkin tindakan David itu cuma nak mempertahankan hak para penerbit di negara ini.

NOTA :-  Hebat lu brader David,masih ada yang berani protes depan menteri Umno ni..Kalau setakat surat,berkajang-kajang surat lu bagi pun,mampuss tak akan dilayan,kini kena buku dengan rusa baru tahu langit tinggi atau rendah...Hancusss Umnoo...


0 comments:

Followers

pop up text

Blog Archive

Top Ranking Pro PR

My Blog List